Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
válasz
itanczos #8511 üzenetére
az összes olyan Linux rendszeren, ami SSDről van pendriveról fut, ezt használom. a routerben épp egy 32 gigás Transcend pendrive van.
a fájlrendszer felépítése és működési karakterisztikája nem a hagyományos forgótányéros elvből fejlődött, hanem már a szilárdtest meghajtókhoz igazodik.
már 2-3 éves a kezdeményezés, és szerintem még mindig elég experimental, de én még nem találkoztam olyan fájlvesztéssel vagy meghibásodással, amit egy fsck ne hozott volna rendbe
itt egy phoronix cikk, a sok közül: Linux 4.3 File-System Comparison With Btrfs, EXT4, XFS, F2FS
openwrt esetén egyébként, átlagosan 10-15%-kal nőttek az átviteli tempók, napló nélküli ext4-hez képest!
egyébként PC esetén is csak most jut el oda a grub, hogy ne /dev/sdXY alapján kerüljön paraméterezésre a root meghajtó, hanem UUID alapján tudjon bootolni a rendszer.
külön ext2/3/4 alapú boot partíciót igényel a rendszerindítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest