- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
ch.peter
aktív tag
steveetm, loszerafin, Polesz:
köszönöm a válaszokat, a hibák átirányítása már most okés, a dar még fordul -
ch.peter
aktív tag
Sziasztok, két kérdésem lenne:
1,) Van egy Debian Linux szerverünk, amin tömöríteni kéne, de több darabos tömörítvényeket kéne készítsek. hogyan lehet? sem a tar-nak, sem a gzip-nek, sem a compress-nek a manualjában nem találtam erre utalást (egy gigánként kéne darabolni a cuccot /kb 10-12 giga amit tömörítenem kéne/)
2,) Hogyan lehet egy programnak csak a hibaüzeneteit illetve a kilépés kódját átirányítani egy fájlba?
Előre is köszi. -
ch.peter
aktív tag
[1]File: debian-30r5-i386-binary-1.iso
[1-NonUS]File: debian-30r5-i386-binary-1_NONUS.iso
Ez a két fájl ugyanaz, csak a nonus verzió nem tartalmazza azokat a cuccokat, amiket exporttilalom miatt nem lehet kivinni az USA-ból (bizonyos szintű titkosítások)
[-1][-2] a már telepített rendszerekhez update CD
szerk:
Valaki a #329-ra valamit?:
Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ch.peter
aktív tag
[1.]
én innen szedtem:
ftp://ftp.hu.debian.org/pub/CDROM-Images/debian/
Bővebben: link
itt van a teljes cucc. -
ch.peter
aktív tag
Újabb nap újabb probléma....
Most megfordítottam a sorrendet, olvastam, gondolkodtam, próbálgattam, de nem sikerült megoldanom, ezért kérdezek:
Eddig egy NT4 szerver látta el a fájl + nyomtatószerveri feladatokat, ennek a lecserélésére készülünk a néhánnyal ezelőtti hozzászólásomban már említett debian+samba párossal.
Amit nem tudtam eddig megoldani, az az, hogy az Nt-hez hasonlóan kötelező legyen a jelszócsere havonta, és ezt a kedves userek a megszokott wines felületről tehessék.
Valakinek ötlete javaslata?
/*sorry a láma kérdésekért, de most tanulok ''linuxul''*/
-
ch.peter
aktív tag
válasz
loszerafin #323 üzenetére
Köszi, de ma reggel sikerült megoldanom
kicsit olvastam, kicsit próbálgattam, kicsit gondolkodtam és jó lett
a klienseknek több időt adtam diszkonnekt előtt, a könyvtárral pedig az volt a probléma, hogy csak a tulajdonos írhatott bele, a csoport tagjai nem.
Azért köszönöm, ha lesz még nyűgöm úgyis jövök -
ch.peter
aktív tag
Sziasztok!
Sikeresen installáltam az egyik félreállított gépünkre a melóhelyen egy debian linuxot, elindítottam rajta egy Samba szervert, látom a vines gépekről a munkacsoportban, a meg vannak osztva a home könytvárak, illetve egy közös mappa.
Itt jönnek a problémák:
1.: a home könyvtáramba tudok írni, de a közösbe sehogysem, próbáltam már a jogosultságokat is módosítani, még 777-es jogok esetén sem lehetett távolról írni bele.
2.: kb 5-10 perc inaktivitás után a samba kilépteti a felhasználót, és onnantól kezdve már csak a közös mappát látja, winrestart vagy sambarestart után újra jó a dolog ezt hogyan lehetne kivédeni (napi 10 órában kéne hogy lássák, de van amikor órákig nem nyúlnak hozzá)
A kliensek win98se illetve winxp sp2 és sp1 vegyesen - már ha ez számít valamit.
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest