- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
válasz
rokefeller #3447 üzenetére
Honnan lehet letölteni?
Kerestem google-val... -
Veriakilis
senior tag
válasz
rokefeller #3447 üzenetére
Azt nem tudod, hogy ennek is van olyan funkciója, mint a Slax Linuxnak, hogy a memóriába másolja a telje Live-Linuxot, és akkor nem teszi tönkre a pendriveot az állandó írással?
-
Veriakilis
senior tag
válasz
bambano #3446 üzenetére
'Azok az élő kiadások, amelyikek írnak a diszkre, azok nagyon hamar szétnyúzzák a pendrive-ot.'
Igen, ezt én is hallottam.
A Slaxon van valami konzolos parancs (most nem jut eszembe, hogy mi a szintaktikája pontosan, de F1-re kírja), amivel a ramba másolja a teljes pendrdive-os Slaxot.
Akkor már nem bántja a pendriv-ot.
A Bart PE win-ről nem tudom, hogy hogyan használja a pendrive-ot, de biztosan ir-olvas a pendrive-ra (-ról). -
Veriakilis
senior tag
válasz
dr_strange #3440 üzenetére
A Bart's PE-t fel lehet telepíteni CD-re, azt hiszem pendrive-ra is.
Netezni nem lehett vele.
[link] -
Veriakilis
senior tag
válasz
rokefeller #3434 üzenetére
Egyetértek veled.
Már régóta akarok Live-al netezni, az Uhu-Linux Live 1.1-el is próbálkoztam kb. vagy 1-2 éve. Aztán jött a 2.1, az meg el sem indult az akkori Dual-core procin.
Az egyik régebbi hardveremmel, és az 1.1-el egyetlen egyszer sikerült a netre menni úgy, hogy működött is,- ellentétben a mostani helyzettel.
Nem értem, hogy akik a Linux-Kernelt, és a Disztribúciókat készítik, azoknak nem jut eszébe az, hogy sokkal népszerűbb lenne a Linux, ha gondolnának azokra is, akik csak felhasználói szinten akarják használni a Linuxot.
Meg esetleg észrevehetnék akár az egyik reklámot is: betárcsázós internet: 'tessék mondani, és mit eszik?'.
Szóval a modemes internet kapcsolat létrehozásnak ma már csak a második helyen lenne a helye,- első helyen az adsl kéne hogy legyen, és simán elérhető, és beállítható kéne hogy legyen grafikus felület alól is..
Kap az ember a szolgáltatótól egy felhasználó nevet, meg egy jelszót, és azt várná, hogy egy-két kattuntással, és a két adat begépeléséve lsimán létrehoz egy kapcsolatot, pont úgy, pont olyan egyszerűen mint a win alatt.
Veriakili -
Veriakilis
senior tag
válasz
ngabor2 #3433 üzenetére
Látszólag sikerült felmenni a Salx-al, és a pppoe <tab>-al, meg a pppoe-setup-al, és a pppoe-start-al a netre.
Csak egy baj van, látszólag csatlakozik a netre, de a böngészővel nem nyit meg semmit sem.
Elvileg a neten van, mert ha kihúzom a gépből a háló-kábelt, akkor megszakad a kapcsolat.
Szóval most van net, de nem lehet internetezni (böngészni vele) vele... -
Veriakilis
senior tag
He-he!
És még csodálkoznak a Linuxosok, hogy kevesen használják...
Milyen op rendszer az, amin napok alatt sem képes az ember elérni, hogy egy rohadt internetkapcsolat működjön?
Na, én többet soha nem próbálok ki egyetlen egy Linuxuot sem. -
Veriakilis
senior tag
Itt a link, ami leírja, hogy hogyan kell win alól USB-kulcsra telepíteni:
[link]
Using Windows to prepare and move the files to the USB Stick:
Create a folder named USB on your computer
Download UBconvert.zip and extract the files to the USB folder
Move the Ubuntu 6.10 ISO downloaded earlier to the USB folder
Click fixu.bat from the USB folder (follow on screen instructions)
Move all files from the ubuntu directory to your memory stick
Reboot your computer and set your system BIOS to boot from USB-HDD or USB-ZIP. Also set the “Hard Disk Boot Priority” if necessary.
You should now be booting into Ubuntu Linux from your USB drive!
Hát 'You should now be booting into Ubuntu Linux from your USB drive!' nagyon NEM!
Nagyon nem 'should now be booting'!
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
válasz
rokefeller #3426 üzenetére
Sajnos úgy van, ahogy írtad.
Most próbáltam a 6.10-es Ubuntut egy leírás aéapján feltenni a pendrive-ra, de egyáltalán nem bootol.
És még csodálkoznak, hogy a win elterjedtebb...
Ha az ember keresgél a google-val, akkor azt veszi észre a Linux-al kapcsolaban, hogy mindenki csak kérdez, és alig van válaszoló...
Pedig én szívesen próbálgatom, csak előbb utób kiakaszt az, hogy mindenért meg kell szenvedni, és még így sem megy...
Miért nem raknak ki a Live-okban az asztalra egy bazi nagy ADSL ikont, amire rákattintva beírom a felhasználó nevet, és a jelszót?
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
válasz
ngabor2 #3423 üzenetére
Nekem mindegy lenne, hogy milyen disztrib., csak induljon az 1GB-s pendrivomról, és be tudjam állítani rajta a netet úgy, hogy menjen.
Van olyan oldal, amin vannak leírások a Pendrive-Live készítésről:
[link]
Nekem olyan Live kéne, amit kb olyan egyszerűen fel tudok telepíteni a pendrive-ra, mint a Slax Live-ot.
Ahhoz van egy progi, amivel nagyon egyszerűen telepítettem a Slax-ot.
sikerült is elindítanom némi babrálással (ebben segített az induláskor az F1-súgó az ötleteivel), de azzal meg nem tudok netet beállítani.
Melyik disztrib-et javaslod?
Csak annyit akarok, hogy menjen a pendrivommmal, és az inviteles adsl-t be lehessen állítani, na meg egyszerű legyen a telepítése a pendrive-ra.
Így teljesen néma géppel netezhetnék (minden más passzív, kivéve a HDD-t...) -
Veriakilis
senior tag
Slax Linux alatt (Live) hogyan tudom beállítani az inviteles adsl internet kapcsolatomat?
Annyi Live disztrib-et kipróbáltam már, de eddig 1X sikerült csak a netre menni.
Ez a Slax legalább elindult a c2d procimmal, az UHU-Live midig bepánikolt: kernel-pánik, és el se indult.
A Slax most szépen megy az USB kulcsról, de net-et állítani nem tudok...
Ezeket a parancsokat próbáltam eddig:
adsl-setup
adsl-start
adsl-connect
ppoe-setup
ppoe-start
Mindre azt írja, hogy nem ismeri a parancsot, hiába tudom, hogy azt kellene beállítani, hogy pl. eth0, felh.név, jelszó.
Próbáltam az inviteles DNS-t is: 213.163.59.10
Egyáltalán lehetséges a Slax+internet egy USB kulcsról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest