- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
válasz
R̲e̲m̲ #26859 üzenetére
Gondolom hogy a dhcpd es az iptables manualja leirja mindkettot.
Viszont meg mielott nagyon belevagnal en elobb utanaszamolnek, hogy erdemes-e egy asztali gepet befogni erre a feladatra. Nem a kepessegei, hanem a fogyasztas miatt. Amennyi aramot felvesz 1-2 ev alatt, abbol siman lehetne venni egy nem is olyan szereny kepessegu integralt routert. Azert emlitem, mert anno en is hasonlot terveztem, de pont emiatt mondtam le rola... -
Domonkos
addikt
-
Domonkos
addikt
válasz
CsaBully #26815 üzenetére
Anno nekem a debian akkor vagta el magat, amikor egy idosebb gepet szerettem volna upgrade-elni. A tool egesz jol felmerte, hogy van meg 4GB szabad hely a root particion ami pont eleg lesz a 2.5GB letoltott upgrade-nek. (kicsit furcsaltam mondjuk, mert kicsomagolva biztos boven 4GB folottire mondtam volna az osszmeretet, de hat nem gondoltam volna hogy az en dolgom lenne megtippelni) Mondtam neki hogy hajra. A letoltes meg jol is ment, de telepites kozben tenyleg elfogyott a szabad hely, amit az egesz rendszer ugy reagalt le, hogy teljesen elhalt. Ujrainditas utan meg nem bootolt. Azota sem bootoltam debiant.
Az arch-ot meg kezdik elhanyagolni. Mostansag nagyon sok olyan csomag kerul a repokba, amik full instabilak es mintha egyaltalan nem teszteltek volna a mukodesuket. Nalam kb minden masodik heten eltort valami amit egy ido utan meguntam es valtottam gentoora. Gentooval viszont full elegedett vagyok. Grub, systemd, dbus, qt es tarsaik nelkul pedig nagyon passzentos.
BTW szerintem ez egyaltalan nem halado kerdes hiaba szol a "halado linuxokrol"... -
Domonkos
addikt
válasz
#61392896 #26788 üzenetére
>Egyébként nem jó nyomon vagy.
Megsem en probalok egy teljesen mas operacios rendszerre irt szoftvert raeroszakolni egy foleg revesingen alapulo emulatorral egy masikra...
Amugy ebben a kozegben siman elofordul olyan, hogy egy szoftvernek kifut a tamogatasa es a kesobbi hasznalata bizonytalanna valik. Ezzel nem nagyon lehet mit tenni.Amugy meg az elso ket problemadra ott van a shred es a badblocks.
Az imgburn-os dolgot nem teljesen ertem. -
Domonkos
addikt
válasz
#61392896 #26783 üzenetére
Bar a problemadat direktbe ez sem fogja megoldani, de en meg mindig amondo vagyok, hogy olyan rendszereket kell hasznalni, amin mukodnek a dolgok.
2 ertelmesebb alternativat amit latok:
-vagy keress megfelelo linuxos megoldasokat a most wine-os dolgaidra (mert kizartnak tartom hogy ne lennenek) - meg a kesobbiekben ezeknek sokkal kevesebb karbantartasi koltsege is lesz.
-vagy tenyleg hasznalj olyan rendszert ami mukodik. Amugy a 14.04 meg vagy egy teljes evig szupportalt.Ha konkretan elmondod hogy mik azok a funkcionalitasok ami miatt wine-t kell hasznalj, akkor lehet hogy tudni fogok alternativakat is mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest