Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Morpheus

tag

válasz hcl #13112 üzenetére

konkretizálni nem is akartam, inkább csak egy általánosan bevált receptre lettem volna kiváncsi, pl:
    Debian + Wine az esetek nagy részében működik vagy
    Mint + Virtaul XP a tuti
    vagy valami hasonló

persze tudom, linux alatt próbálkozni kell ilyenekkel csak azért bíztam benne, h van tapasztalat

majd ha véégre kijön D3 és sikerült feltolnom akkor mindenképpen megírom :) meg a többi játékkal kapcsolatban is a tapasztalatokat

1ben bízom, hogy nem win lesz a végső megoldás :) mert akkor az halál...

azért köszi a válaszokat
    Üdv

• Morpheus

tag

válasz hcl #13110 üzenetére

"Amúgy a külföldi nagy Linuxos oldalakon nem segítenek?"

de segítenek, majd logouton ki is fejtem
    meg az itthoni segítőkészséget is :C :K (nem konkrétan ide értve)

"és nem hinném, hogy te 5-7 éves játékokkal akarnád tolni..."
    igazad van, 1 konkrét játékot szeretnék csak felrakni... a lényeg, h az induljon, de az majd akkor fog kiderülni ha megjelenik :) D3... elébe megyek, mielőtt megkérdeznéd

"Amit Linuxon mountolsz, az persze, hogy látszik, mivel a Wine látja Z: -ként a teljes Linux könyvtárfát."

és tegyük fel, hogy ha a Diablo 2 kéri a Play cd-t akkor a progi a teljes Z-t is végigellenőrzi és azon belül is megtalálja a bemoutolt discet? nem vagyok benne biztos, h ez így k.o.sher :F :B de lehet én tévedek

szerk.:
    az már biztos, h fogok erről egy nagyobb lélegzetű logout bejegyzést írni
    játék linux alatt... ;]

• Morpheus

tag

válasz hcl #13108 üzenetére

na igen, csak amit moutol linux az látszik wine alatt is? :)

amúgy igen, ez lett volna a következő kérdésem, hogy valakinek van-e tapasztalata virtuális gép alatti játékról, mennyire terheli le a rendszert a dolog

esetleg erről a progiról van valakinek tapasztalata?:
    Play On Linux

amúgy nagyobb profizmust várnék itt emberektől
    visszaolvasva egyből az a válasz, h win-es játék csak windóz alatt megy és slusz-pasz amit én egyből tudok cáfolni

érdemi segítséget kérek nem pedig sablon, használhatatlan válaszokat
    előre is köszi

külföldi nagy linuxos oldalakat is átrágva igenis vannak megoldások, csak gondoltam hátha hazai körökben is vannak tapasztalatok és jótanácsok

máskülönben ezt is majd én tesztelem ki és írok erről is egy cikket... :U ;]

• Morpheus

tag

hali

első kérdésem egy végtelenül egyszerű okvetés lenne:

TI MELYIK LINUXOT AJÁNLJÁTOK JÁTÉKHOZ?

2 éve csak opensuse-t használok, eléggé kiismertem minden nyűgét, baját, eddig minden problémáját tudtam orvosolni, szóval eléggé barátok lettünk :)

viszont win-es játékot ezidáig 1x próbáltam meg telepíteni WINE-val, ami teljes sikerrel is járt
    Diablo 2+LOD eredeti korongokról simán felmászott és indult is ahogy kell

viszont tegyük fel, h kímélni akarom a már amúgy sem fiatal lemezeket és szeretnék ISO-ból dolgozni ;)

ebből adódik a második kérdésem:

wine alatt daemontool-os megoldás? működik?

de a fő kérdésem az első lenne!!

hétfőn áll össze a csak net+játékra összerakott asztali gépem és csak linux jöhet szóba, szal segítsetek kicsit léccike, bármelyik distrora nyitott vagyok...

Előre is köszi a válaszokat
    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés