- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davey7
senior tag
Mandriva alól,hogyan tudom megnézni az MBR-t? a cfdisk -P /dev/sda nem működik....
-
Davey7
senior tag
Na csak felraktam az kubuntu 8.04-et és el is indul,de a felbontás nem jó...
jobb klikk configure desktop-de ott nincs olyan,hogy display ahol be tudnám állítani a felbontást.konzolt tudok futtatni,úgyhogy ha tudnátok segíteni,hogy melyik fájlt,hogyan módosítsam akkor örülnék...
-
Davey7
senior tag
Fel szeretném rakni a Kubuntu-t a mostani Ubuntu helyett.
Régen még próbálkoztam talán a 7.04es verzióval,de ott nem jött be az X,mert mindig lefagyott a gyengusz VGA miatt. Most már jöttek az új verziók,talán működne a 8.10,vagy a 8.04...Ha virtuálba teszem fel akkor meg tudom nézni,hogy bejön e rendesen,nem? Mert ha ott bejön akkor rendes telepítésnél sem lehet gond,ugye?
Milyen beállításokkal érdemes kipróbálni? (értem itt a memória,HDD ,meg amiket be kell állítani a vrtualbox-ban...)(Az Ubuntu-ból is csak a 7.04 és a 8.04 ment fel rendesen ahol be tudtam állítani a felbontást normálisan,mert VIA chipsettel mindig gond van..)
-
Davey7
senior tag
ha 3 különböző diszribúciót telepítek fel akkor mindegyiknek külön kell swap partíció vagy csak 1 kell?
-
Davey7
senior tag
Én a Mandriva disztribúcióról szeretnék kérdezni. Ki használta már? Milyen?
Nekem főképp amire kellene az c program írás/fordítás. Sajna az ubuntu rakoncátlan a laptopon és azt írták,hogy a Mandriva megy rendesen.
Itt hogyan lehet programot telepíteni? Van itt is synaptic vagy apt-get? Még eléggé kezdő vagyok,de azért érdekelne...
Remélem tud valaki segíteni!Más: most van egy win és egy ubuntu a gépemen. ha le szeretném szedni az ubit a gépről,hogy feltehessem a mandriva-t akkor a grub-ot távolítsam el?vagy csak egyszerűen formázzam újra a partíciókat és majd a mandriva elkészíti a saját grub-ját?
[ Szerkesztve ]
-
Davey7
senior tag
Opensuse-t akarok letölteni,de nem tudom értelmezni...
Itt vannak a torrent fájlok és a cd-k ugye be vannak sorszámozva... Most mind a 21-et le kell tölteni és úgy telepíteni? Vagy ezek miben térnek el? -
Davey7
senior tag
Nekem az lenne a kérdésem,hogy XP mellé szeretnék majd feltenni ubuntut,fedorat,opsensolarist és kicsit később minix-et.
Kb. mennyi helyet hagyjak ezeknek szabadon? Tantárgy céljából kellene,szóval nem lesznek hatalmas programok telepítve.
És mivel a legcélszerűbb leválasztani partíciót? (nekem van gparted,paragon partition magic)
Most 2 partíció van a gépben egy C: win D:minden más,és én a D-ről szeretnék lecsípni...hogyan tudnám a legegyszerűbben megoldani? -
Davey7
senior tag
Van egy problémám és remélem tudtok segíteni.
Van ubuntu és XP a gépemen,de az XP tegnap este óta behalt (volt rajta nod32 és felraktam az avast-ot,mert a nod behalt és azóta az van,hogy elindítom a gépet és 5-10 másodperc után lefagy és semmit nem tudok csinálni...gondoltam,hogy a hiba oka valamelyik vírusírtó miatt lehet).
Gondoltam,hogy ubuntu alól letörlöm őket és hátha elindul a win,mert vannak adatok amiket le kéne menteni egy esetleges újratelepítés előtt.
Simán nem engedi törölni,mert az írja,hogy a kötet írásvédett... gondoltam,hogy konzol-on keresztül megcsinálom,de nemtudom,hogy kell fel mount-olni az a partíciót.Ha simán bemegyek a meghajtókhoz ott a számítógépnél látja mint 'disk' .
Tudtok esetleg valami megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- LEGO klub
- E-book olvasók
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Vezetékes FEJhallgatók