Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

válasz Vladi #5570 üzenetére

Köszi a linkeket, örök hálám üldözni fog, amiért tettél is vmit hogy segíthess. Amúgy végigbogarásztam az rpm és az urpmi manját, megkérdeztem egy nálam sokkal okosabb, jártasabb embereket gyűjtő chat-en is. Ők oltottak le, hogy nem tudja, és ne tépjem, mint flokki a lábtörlőt. Az tény, hogy az ottlévő 2-300 ember 90%-a debian-t nyüstöl, a maradék 10% meg gentoo-t v. bsd-t és lövésük sincs az rpm-ről....
    Miután kipróbáltam a manokban lévő, számomra nem világos jelentésű kapcsolókat is és irc-ztem is, utánna jöttem már ide, hátha majd vki profi rávágja, hogy rpm --everything string v. vmi a válasz ;)
    Pedig kell tudnia, mert az rpmdrake is képes rá, hogy telepítetlen csomagok közt is keressen leírásban, megjegyzésben, akármiben, de az nem fut konzolon. Az rpm is sokmident tud, de csak a telepített csomagokról, nekem meg pont a telepítetlenről kellene. Persze az is lehet, hogy maga az rpmdrake is vmi külső progit v. szkriptet hív meg ilyenkor. Ezesetben szívás. Nah mind1, ha lesz vmi, majd jól közzéteszem, főleg mert sztem nem egy triviális dolog ez :)

Új hozzászólás Aktív témák