Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bloomberg: Az iOS 27 a stabilitásra és az AI-ra fókuszál majd
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erőpróbán a Samsung Galaxy A57, és úgy tűnik, visszatér az A70-es sorozat*
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Futottam egy kört live-ban mindkét rendszerrel. A ClearOS nagyon gyors, ezen a régi vacak gépen is kb. 8 másodperc alatt bebootolt. Érdekes a csomagkezelője, package helyett "bundle"-t használ, és a dokumentáció szerint egy bundle mindent tartalmaz, amire az adott szoftvernek szüksége van, és minden szoftverösszeállítás egy egyedi verziót képvisel, és könnyen lehet rollbackelni a verziók között (kicsit hasonlóan, mint gitnél). Emiatt a bundle-s megoldás miatt elméletileg nem alakulhatnak ki függőségi problémák, egyébként tud delta update-et is, a csomagokból csak egy-egy fájlt frissíteni.
Ez nekem így szimpatikus, csak nagyon kevés bundle van hozzá, de gondolom amiatt, mert alapvetően nem asztali felhasználásra szánták, hanem inkább vm-ek és konténerek hostolárása.A CachyOS-t is megnéztem, háát... az Arch vonal sosem volt az én világom, és ha a CachyOS-en múlik, akkor nem is lesz

Amúgy ugyanarról a pendrive-ról, ugyanazon a gépen kb. 40 másodperc alatt bootolt be.Az asztali környezeteket még nem próbáltam ki. Azt közben láttam, hogy a CuteFish-t nem fejlesztik.
Az viszont, hogy az UKUI kínai, nem zavar, nyílt forráskódú az egész (amúgy a Google-nél, a Facebooknél és a Microsoftnál nagyobb adathalász cégek nem léteznek, a kínai pártállam hozzájuk képest amatőr kisóvodás).
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest