- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
bambano #33359 üzenetére
Én ahol dolgozom egy saját beágy Linux-os boardhoz a Yocto project-vel buildelek Linux-ot. Ez a Linux a vevőnek elmegy a board-val, tehát komplett FOSS ellenőrzést és dokumentumokat kellett csinálnunk.
Én amit ebből megtanultam, az az, hogy a vevőnek kiszállított SW-ben, ami jelen esetben egy Linux image, minden ami GPL v2 licenses kód, azt ingyenesen a kérésére el kell tudnom küldeni neki, de csak azt, ami ilyen licenses, minden mást megtarthatok magamnak.
Én úgy gondolom, hogy a Red Hat ennél sokkal többet publikált eddig, és most jött el az, hogy már csak és kizárólag a GLP v2-ők lesznek publikálva (ezt majd kérésre ki kell adniuk, de többet semmit). Pl eltudnám azt képzelni, hogy csinálnak egy GitHub oldalt, ahova ezeket amik náluk GPL v2 felrakják, külön külön, de ez után ember legyen a talpán aki, a sok kicsi SW részből egy újabb disztribúciót majd összehackel magának. Talán a Yocto közösség örülne egy linux-rhel reponak, amiből az elszántak ARM és x86-ra egyedi disztribúciókat tudnának összebuildelni maguknak. Ha kb ilyen lesz a Rad Hat jövője, hogy le minimalizálja a publikus tartalmakat, és csak az lesz elérhető ami GPL v2 akkor semmiben nem lehet velük vitatkozni, ez van és kész, ezt megtehetik, igazából én is ezt tenném egy saját cégemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- GTA VI
- PlayStation 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Óvodások homokozója
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest