- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Picit nagyobb kijelzőt, jóval nagyobb aksit kaphat a Honor 600
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Az összes linuxos particionáló tool default 1024K-s eltolással particionál, ami jó 4K-s és 0,5K-s meghajtóknak is. Viszont RAID-nél nem tudom az eltérő szektorméret mennyire lassít. Fájlrendszer oldaláról megint rendben van, mert a deafult clusterméret 4K vagy ennek többszöröse.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Ahh sry, éjjeli nagy-release-eltünk élesen, már nagyon zombin írtam.
igazán alaposan azzal tudod lerontani a teljesítményét, ha nem illeszted 8 szektoros határra a szektorokat
Mármint a partíciókat, nem ?
Deee amúgy értelek, de ezeket elvileg automatán kezeli már fdisk is, parted is, meg ezeknek a gpt megfelelője is.Mindenesetre kicsit még utánaguglizok ennek és akkor jó lesz. A lényegre választ adtál, én sem gondolom, hogy probléma lenne hellyelközel hasonló sebességű két eltérő drive között tökazonos méretű partíciókat md raid-be fogni. Ez így ideális lenne nekem biztonságos tárolásra a privát cuccaimra (raid1) + a maradék helyekre amíg-ahogy fér, úgy másolok.
Lenne még egy kérdésem: OpenVPN megoldások. Az ASUS router-em tudja, szerver és kliens oldalt egyaránt. Kulcsot mivel generálok a konfigba neki ?
Ezekben a cert-es kulcsos dolgokban sosem másztam bele mélyebben. A router lenne a fogadó fél, amibe 2-3 W10/Linux kliens hívna be ad-hoc jelleggel, illetve haverom szintén félokos-routere állandó jelleggel (site-to-site).
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- VR topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új akksi! AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A3000 6G 1 év gar.
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- 225 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Deee amúgy értelek, de ezeket elvileg automatán kezeli már fdisk is, parted is, meg ezeknek a gpt megfelelője is.
Ezekben a cert-es kulcsos dolgokban sosem másztam bele mélyebben. A router lenne a fogadó fél, amibe 2-3 W10/Linux kliens hívna be ad-hoc jelleggel, illetve haverom szintén félokos-routere állandó jelleggel (site-to-site).