- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Ez is egy kafa utólagos fejegység - Carpodgo T3 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #28183 üzenetére
Az összes linuxos particionáló tool default 1024K-s eltolással particionál, ami jó 4K-s és 0,5K-s meghajtóknak is. Viszont RAID-nél nem tudom az eltérő szektorméret mennyire lassít. Fájlrendszer oldaláról megint rendben van, mert a deafult clusterméret 4K vagy ennek többszöröse.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bambano #28183 üzenetére
Ahh sry, éjjeli nagy-release-eltünk élesen, már nagyon zombin írtam.
igazán alaposan azzal tudod lerontani a teljesítményét, ha nem illeszted 8 szektoros határra a szektorokat
Mármint a partíciókat, nem ?Deee amúgy értelek, de ezeket elvileg automatán kezeli már fdisk is, parted is, meg ezeknek a gpt megfelelője is.
Mindenesetre kicsit még utánaguglizok ennek és akkor jó lesz. A lényegre választ adtál, én sem gondolom, hogy probléma lenne hellyelközel hasonló sebességű két eltérő drive között tökazonos méretű partíciókat md raid-be fogni. Ez így ideális lenne nekem biztonságos tárolásra a privát cuccaimra (raid1) + a maradék helyekre amíg-ahogy fér, úgy másolok.
Lenne még egy kérdésem: OpenVPN megoldások. Az ASUS router-em tudja, szerver és kliens oldalt egyaránt. Kulcsot mivel generálok a konfigba neki ?
Ezekben a cert-es kulcsos dolgokban sosem másztam bele mélyebben. A router lenne a fogadó fél, amibe 2-3 W10/Linux kliens hívna be ad-hoc jelleggel, illetve haverom szintén félokos-routere állandó jelleggel (site-to-site).
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- M.2-es SSD-ből E1.S-est az Icy Box adapterével
- OpenWRT topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux haladóknak
- Apple iPhone 17 - alap
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest