- One mobilszolgáltatások
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S10e - esszenciális
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
nem értem a vitátokat, főleg azt, hogy ki mit nem ért a másik mondandójából.
de pár dolog:
- ha betörnek a böngészőjén keresztül, akkor teljesen mindegy, hogy rootként telepítette és a saját uidja alatt fut, vagy maga telepítette és a saját uidja alatt fut.
- szerintem nem kell a firefox frissítéséhez root jog, ha az alap verziót sem rootként telepítette.
- semmi gond nincs azzal, hogy fog valaki egy csomagot és nem rootként felrakja magának. aki ismeri a csomagstuktúrát, azt saját maga is megteheti mindenféle bundle nélkül deb és rpm esetén is.
- a linux alapvető biztonsági logikájának semmibevétele más természetű szerintem. én nem láttam olyat, hogy azt írná, amihez nem kell root, azt is rootként csinálja. olyat láttam a hozzászólásaiban, hogy olyat csinál nem rootként, amihez eredetileg kellene root jog. mi ezzel a gond? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A böngészőn keresztül hogy kapna valami root jogokat? Erre nem figyel oda a rendszer?
Ezek a csomagok a felhasználó mappájában kerülnek telepítésre a /home/felhasználó/.cinstall mappa alatt, nem ott, ahová mondjuk a csomagkezelő telepít root jogokkal, felteszem ez miatt a home-ból nem jutna ki semmi root jogokkal.
Nem értek hozzá, de gondolom ez nem az a helyzet, mint mikor egy rendszergazdai fiókos XP-n veszik át a böngésző fölött az irányítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- Hisense LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Bluetooth hangszórók
- One mobilszolgáltatások
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9400F / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest