Hirdetés
- Garmin Fenix 8 Pro - nézz az ég felé!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Akciófigyelő: Százezer forint engedmény a Nothing Phone (3)-ra
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem értem a vitátokat, főleg azt, hogy ki mit nem ért a másik mondandójából.
de pár dolog:
- ha betörnek a böngészőjén keresztül, akkor teljesen mindegy, hogy rootként telepítette és a saját uidja alatt fut, vagy maga telepítette és a saját uidja alatt fut.
- szerintem nem kell a firefox frissítéséhez root jog, ha az alap verziót sem rootként telepítette.
- semmi gond nincs azzal, hogy fog valaki egy csomagot és nem rootként felrakja magának. aki ismeri a csomagstuktúrát, azt saját maga is megteheti mindenféle bundle nélkül deb és rpm esetén is.
- a linux alapvető biztonsági logikájának semmibevétele más természetű szerintem. én nem láttam olyat, hogy azt írná, amihez nem kell root, azt is rootként csinálja. olyat láttam a hozzászólásaiban, hogy olyat csinál nem rootként, amihez eredetileg kellene root jog. mi ezzel a gond? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A böngészőn keresztül hogy kapna valami root jogokat? Erre nem figyel oda a rendszer?
Ezek a csomagok a felhasználó mappájában kerülnek telepítésre a /home/felhasználó/.cinstall mappa alatt, nem ott, ahová mondjuk a csomagkezelő telepít root jogokkal, felteszem ez miatt a home-ból nem jutna ki semmi root jogokkal.
Nem értek hozzá, de gondolom ez nem az a helyzet, mint mikor egy rendszergazdai fiókos XP-n veszik át a böngésző fölött az irányítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Kèszletről,azonnal vihető 9060XT! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest