- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pilota #15320 üzenetére
áh, értem
a probléma viszont marad: ebből a kezelőprogramból nem tudsz ilyen módosításokat véghezvinni.
ha el tudnád érni valamilyen módon a felület alatt a Linuxot, akkor már valószínűleg lehetővé válik pl egy swap (virtuális memória) létrehozása az SD kártyára*, vagy hogy pl kilövöldözz olyan processeket, melyek nem feltétlenül szükségesek a működéshez, viszont sok memóriát esznek (már ha vannak ilyenek)* azt hozzá kell tenni, hogy ez negatív hatással lesz mind az egész rendszer sebességére, mind az SD kártya élettartamára
-
-
-
-
-
válasz
bambano #15283 üzenetére
leszedni le tudom, még a kibontás is megy, de áll egy csomó fájlból, azt meg nem merem csak úgy kézzel a helyére dobálni.
plusz úgy látom, hogy ennek a csomagnak kellene létrehoznia a /lib symlinket is.
-
-
-
-
-
a frissítés lefutott, de a glibc-t az Istenért nem tudom frissíteni, mert továbbra is az a baja, hogy a /lib létezik a rendszerben.
van ott egy csomó fájlja a glibc-nek, meg egy csomó másik, ami látszólag senkié, de ha kiveszem onnan őket, akkor vége a világnak.
ugyanígy a kernel is onnan szedi a moduljait, hiába vannak benne a /usr/lib-ben is.mit lehet ezzel kezdeni?
-
válasz
bambano #15251 üzenetére
azt nézem, hogy gyakorlatilag van CAPT driver, mert be tudtam neki adagolni a Canontól letöltött ppd-t.
mégse nyomtat.ha megszakítom a nyomtatást, akkor utána a nyomtató státusza "ccp send_data error" lesz, tehát valahol a ccpd-vel lehet probléma.
(frissíteni még mindig nem frissítettem, úgyhogy ez maradhatott a hiba gyökere, de amíg lehet, próbálom frissítés nélkül megoldani)
-
válasz
bambano #15251 üzenetére
féltem, hogy eljutunk idáig...
van. csak nem tudom használni, mert olyan függősége van, amit csak akkor tudok felrakni, ha előtte elvégzem ezt a frissítést, ehhez meg nem annyira van sok kedvem, mert 3-ból háromszor problémás volt, céges gépen meg nem szeretem a problémákat.
ezért lesz a következő rendszerem Debian
-
itthonról terminálból kiküldtem egy nyomtatást. látszólag hiba nélkül lefutott, de én biztosra veszem, hogy nem lesz holnap kinyomtatva semmi
-
válasz
Siriusb #15248 üzenetére
most épp ül csöndben a sötét irodában
amúgy meg semmit. az égegyadta világon semmit.
a CUPS-ban az látszik, hogy "Processing", amíg meg nem unom, és nem nyomok neki egy megszakítást
hálózati nyomtatásra, lokális nyomtatásra de még a tesztoldalra is csak ennyit reagál, hardverszinten, egy nyekkenés, annyi se.itt az error_log, de sajnos nulla releváns információval rendelkezik, legalábbis én semmit nem találtam benne.
ezért nem szeretem a CUPS-t: jó Apple-s felfogás szerint a júzernek nem kell tudnia semmiről. akkor se ő a rendszergazda...
-
-
hurrá, főnökék vettek új nyomtatót.
hogy minek, azt nem tudom, cserébe b*szik nyomtatni, engem meg már szétver az ideg.
Canon LBP6000ez alapján csináltam, csak a típus más, a metódus ugyanaz (gondolom én)
egész addig a pontig eljutottam, hogy
# /usr/sbin/lpadmin -p LBP2900 -m CNCUPSLBP2900CAPTK.ppd -v ccp://localhost:59787 -Etermészetesen a megfelelő névvel és PPD fájllal, mégis csak annyit kapok, hogy
Unable to copy PPD file.
'szt csókolom.
minden leírás totál evidensnek találja, hogy itt nem lesz hiba.
semmi használhatót nem találtam sehol, nem írja, hogy miért nem tudja másolni, hogy hova nem tudja másolni.egyszer igazán fölhúz ez az Arch és olyan Debiant telepítek a helyére, hogy megnézheti magát
-
-
válasz
Siriusb #15063 üzenetére
nem futott le a rendszerfrissítés
If either of this steps does not work (e.g. due to dependency version issues, file conflicts in /lib), refer to this guide for more detailed instructions on performing this upgrade.ennek az első sora:
All files in the /lib directory have been moved to /usr/lib and now /lib is a symlink to usr/lib.és nem, ezt követve sem akart lefutni, így követtem az itt megadott linkeket, miszerint csináljam meg kézzel. megcsináltam. másik gépen nem okozott bajt, itt igen.
-
-
amíg az a portál elkészül, valaki segítsen ki.
Arch Linuxék ezt művelték, de nálam valahol, valami elromlott, mert bár a symlinkeket liveCD alól megcsináltam (bónuszként az /sbin is beköltözött /usr/bin-be, de ezt is megcsináltam),
de az eredmény kernel pánik, valami nyűgje van az init-tel, gyanítom, hogy egy mkinitcpio segítene rajta, de azt meg nem tudok csinálni, mert chrootolni sem tudok, mert "/bin/bash: no such file or directory"
természetesen a /bin/bash létezik és futtathatónem vagyok ettől vidám
-
-
azt hittem bambano kolléga ideposztolta már, de úgy látszik elfelejtkezett róla
-
-
-
hogyan oldható meg Sambával (vagy valamivel), hogy amit a hálózati megosztott mappába másolnak a delikvensek, az egy teljesen másik mappába is bekerüljön?
természetesen ha törölnek, az viszont csak az eredeti helyről kerüljön törlésre.(ma sajnálatos módon pont azután sikerült törölni valami fontosat, hogy előtte 5 perccel takarítottam ki a mentős vinyót, mert épp backupolni készültem. igen, csak ez az egy backup volt)
-
-
-
válasz
Varesz_86 #14807 üzenetére
a hivatalos, zárt NVIDIA driver és a hozzátartozó NVIDIA controlpanel?
-
-
válasz
kiskekko #14795 üzenetére
ajánlom az idevágó cikkemet
-
válasz
CPT.Pirk #14679 üzenetére
anyuék végigzongoráztak egy Ubuntu + Gnome - Ubuntu+XFCE - Arch + KDE játékot (főleg az én ízlésemet követve
), miután az XP-t átlagosan 2 hetente bootolhatatlanná vírusozták (öcsém is akkor lett kollégista, aztán így felügyelet nélkül rájuk szakadt a szabad internet) de azóta nincs nyűg a géppel
kivéve, hogy a Skype az istenért nem hajlandó megenni a mikrofont, de tudom, hogy ott az integrált melletti SB Live zavar be, de majd letiltom legközelebb az integráltat
-
a CUPS letárolja valahol a kinyomtatott dokumentumokat?
-
-
használt már valaki ReiserFS-t?
mi a véleményetek róla? -
válasz
Speeedfire #14458 üzenetére
eggyel több a vessző a mondatodban
-
-
válasz
CPT.Pirk #14438 üzenetére
vagy updatelgetsz naponta, és akkor jó eséllyel egyszerre csak egy valami dől össze
vagy minden update előtt rendszerbackup, meg persze átfutod a fórumot.
nálam ez eddig többnyire bevált, legalábbis a legkomolyabb nyűgök mindig úgy jöttek elő, hogy csak utólag néztem be a fórumba...
-
válasz
Speeedfire #14435 üzenetére
nekem nem kell, hogy mindig valami legyen vele. Legyen felrakva belőve rendesen, aztán ne kelljen hozzányúlni, max ha kell valami új program, vagy más beállítás.
ha körültekintően upgradelsz, akkor ezt tökéletesen tudja az Arch. nálam eddig minden nyűg akkor jött elő, amikor sok hét / hónap után toltam egy system-upgrade-t, aztán valami mindig megadta magát (legtöbbször a KDE / Xorg nem volt hajlandó azonnal üzemelni)
-
válasz
bambano #14425 üzenetére
kihívás, új dolgok tanulása, ilyesmik.
de ha már itt vagyok...
a múltkori RAID1-ből RAID10-be dolgot szeretném végre nyélbe ütni.
két lemez RAID1-ben és erről bootol és fut a rendszer is, ehhez csapnék hozzá még két lemezt.
a terv a következő:
1. RAID10 létrehozása 2 hiányzó lemezzel
2. a jelen RAID1 átmásolása a RAID10-re
3. kiejteni az egyik lemezt a RAID1-ből és hozzáadni a RAID10-hezeddig tiszta sor. de ezután gondolom liveCD, lebontani a RAID1-et és a maradék lemezt a RAID10-hez adni.
a problémám, hogy mikor és hova kell telepíteni a grubot, hogy a végén ez be is bootoljon? -
-
-
-
-
-
-
válasz
bambano #14365 üzenetére
ezt a meghajtót elég sokan használják a cégnél közvetlenül is, és nagyon sok, nagyon kicsi fájllal dolgoznak, tehát fontos lenne a sebesség, de az adatbiztonság is, ezért gondoltam a stripe-of-mirrors-ra
de ha van jobb ötleted, meghallgatom, mert van időm játszadozni vele, két dolog viszont fontos: minél kevesebbet álljon közben a gép, mert aktív használatban van, illetve hogy az egyik RAID1-es partícióról megy maga a Linux is
ennek kiküszöbölésére azt találtam ki, hogy a mostani 2x1500GB-s tömbre átköltöztetem a rendszert, de persze, ha megoldható enélkül is, attól csak vidámabb leszek
-
válasz
bambano #14363 üzenetére
nem 2T lesz, hanem "csak" 1 - mirror 500 + mirror 500
de majd legfeljebb nem hetente, hanem havonta lesz kikapcsolva a gép, mert fontos a gyors és biztonságos meghajtómost RAID1-ben vannak. ehhez hozzá lesz csapva még 2x500 RAID1-ben, és az egész lesz egy nagy boldog RAID0-s partíció.
most már csak a pontos menetét kell ennek kitalálnomjah igen, a plusz csavar: ezen van a rendszer is
-
válasz
bambano #14361 üzenetére
másik vezérlő.
délihidas SATA2-n vannak a régiek, plusz chipes SATA3-mon az új.igazából csak ott, bootnál okozott gondot, tovább mindenhol már a RAID-es /dev/mdX van, az meg nem változott.
most megy a resync. 2x1500GB, ETA: 320 perc
következő lépés, amihez kérném a segítségeteket (illetve elővéleményt)
az eddigi helyzet: egyik partíció 2x500GB RAID1
másik partíció 2x500GB RAID1most jött 2x1500GB RAID1, ide jön az egyik partíció, a másikat pedig szeretném kiterjeszteni 4x500GB RAID1+0-ra. (vagy 0+1-re)
meg lehet ezt fájdalommentesen csinálni? -
megcsináltam by-id alapján, úgyse volt hajlandó elindulni, úgyhogy átírtam a menu.lst-t a megváltozott partíciósorrend alapján (2 új vinyó, úgyhogy sda-ból sdc lett és így tovább), és így most jó.
több lemez nem kerül már a gépbe, mert fizikailag sem fér több, úgyhogy ez már nem fog gondot okozni.
-
válasz
MacCaine #14358 üzenetére
ez UUID, nem by-id, ami meg nem jó, mert a RAID1-ben lévő partícióknak nálam ugyanaz az UUID-je.
[root@RenderServer ~]# blkid
/dev/sdc1: UUID="8efdd7b3-483a-5d33-acbe-0d84da5d2a97" TYPE="linux_raid_member"
/dev/sdb1: UUID="c669eb7a-6f99-ae26-5241-990451489ef3" TYPE="linux_raid_member"
/dev/sdb2: UUID="bcb886b8-7abf-cc95-5241-990451489ef3" TYPE="linux_raid_member"
/dev/sdb3: UUID="3b69d361-61f7-126b-5241-990451489ef3" TYPE="linux_raid_member"
/dev/sdb4: UUID="8da216d5-bccc-3fe0-5241-990451489ef3" TYPE="linux_raid_member"
/dev/sdd1: UUID="8efdd7b3-483a-5d33-acbe-0d84da5d2a97" TYPE="linux_raid_member"
/dev/sda1: UUID="c669eb7a-6f99-ae26-5241-990451489ef3" TYPE="linux_raid_member"
/dev/sda2: UUID="bcb886b8-7abf-cc95-5241-990451489ef3" TYPE="linux_raid_member"
/dev/sda3: UUID="3b69d361-61f7-126b-5241-990451489ef3" TYPE="linux_raid_member"
/dev/sda4: UUID="8da216d5-bccc-3fe0-5241-990451489ef3" TYPE="linux_raid_member"
/dev/md1: UUID="3626c18a-25ce-4097-88ab-76039ebefadd" TYPE="ext2"
/dev/md3: UUID="58d7ebe3-2ea1-4a1f-8801-6d2874f2b7c1" TYPE="ext4"
/dev/md4: UUID="d0b4a231-9fc2-4a55-a10e-bb92d64260ee" TYPE="ext4"
/dev/md5: UUID="d591e10b-ec79-478e-90ef-2f223e8b897c" TYPE="ext4"
/dev/md2: UUID="eb1157f3-494c-4fa2-9ec4-84e0e1ae8db2" TYPE="swap" -
-
-
ha jelenleg úgy néz ki a grub/menu.lst (egy része), hogy
title Arch Linux
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-linux root=/dev/md3 ro md=3,/dev/sda3,/dev/sdb3
initrd /initramfs-linux.imgés sda3 illetve sdb3 címkéket kapnak, mondjuk gyokerA és gyokerB, akkor módosíthatom úgy ezt a szekciót, hogy
title Arch Linux
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-linux root=/dev/md3 ro md=3,/dev/disk/by-label/gyokerA,/dev/disk/by-label/gyokerB
initrd /initramfs-linux.img
?új vinyók jönnek a szerverbe, de ha berakom őket átrendezik a lemezsorrendet, és nem bootol a rendszer
-
-
cups-os nyomtató. Windowsról szeretnénk nyomtatni, de el sem küldi a nyomtatási parancsot: 0 dokumentum a várólistán.
a CUPS naplózásában sincs semmi.
eddig semmi baja se volt, most meg b*szik működni, pedig épp' rohadtul kéne
-
adott egy xml, amiből ki kellene szűrni azokat a részeket, amik idézőjelek közt vannak. egy sorban akár több is.
hogyan lehetne ezt megcsinálni?
-
válasz
CPT.Pirk #13962 üzenetére
"A tune2fs itt mit csinál?"
idézek a saját cikkemből:
fontos azt is megjegyeznünk, hogy az ext4 naplózó fájlrendszer, és a naplózás, mint írási művelet, növeli a flash elhasználódását. Betonbiztosan kialakult álláspont híján a felhasználónak kell eldöntenie, hogy mi a fontosabb neki: az adatok nagyobb biztonsága, amit a naplózás garantál, vagy az SSD élettartama. Különböző fórumokon eltér a szakértők véleménye a témáról, egyesek szerint nem koptatja annyira a naplózás a flash-t, hogy az veszélyes méreteket öltsön, van aki szerint jobb, ha ki van kapcsolva, akad aki szerint jelentősen gyorsult a gép, mióta nem naplóz.
Ki ki döntse el maga, hogy kikapcsolja-e a naplózást vagy sem, én nem tettem, de aki mégis ki akarja kapcsolni, annak a tune2fs nevű programra lesz szüksége, és a következő parancsra:
# tune2fs -O ^has_journal /dev/sdXY - ahol sdXY a megfelelő partíció."Am. ha csak úgy simán egy modern, SSD támogatásos kerneles Linuxot felrak valaki SSD-re, attól még a rendszer semmi SSD tweak-et nem kapcsol be magától?"
nem
-
válasz
bambano #13957 üzenetére
mint bármelyik ablakkezelőben: ha otthagyom a gépet, egy bill.kombóval (jelen esetben paranccsal) kivágom az egészet a loginképernyőre, aztán amikor visszajelentkezek, pixelre ugyanaz a kép fogad, mint zárolás előtt.
ez a screen viszont már másodszorra oldaná meg valami hülye problémámat, úgyhogy lehet, hogy átszokok rá, köszi
-
hogy tudom lockolni a cli-t?
a vlock nem jó, mert amikor feloldom, akkor ugyanúgy üres a képernyő, mintha most jelentkeztem volna be.
-
-
Ubuntu usereknél is előjött, úgyhogy óvatosan a kernel upgradekkel
-
válasz
Jester01 #13844 üzenetére
nem, még így se volt jó, de úgy látom, hogy más Sandy Bridge-es konfigok is belefutottak ugyanebben a hibába, és kernel bugnak tűnik.
szerencsére pcie_aspm=force paraméterrel elindítható a rendszer
-
-
-
-
válasz
Jester01 #13841 üzenetére
végigpróbáltam mindent ebből a topik végében lévő listából
csak az acpi=off bootolt
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
MacCaine #13765 üzenetére
ezt én értem, hogy mire jó, mert én is pont erre akarom használni.
csak így, a jelen helyzetemben használhatatlan:beloggolok tty-ról rootként - nem színez
átjelentkezek su - - nem színez
átjelentkezek su - színez
source ~/.bashrc - színezaz esetek 99%-ban az első eset áll fönn, tehát alapból rootként jelentkezek be, ekkor viszont nem működik, és most bambano azt mondja, hogy ez a normális
Akkor mi van, ha az eredetit állítod vissza? A /etc/bash.bashrc-t pakolod be a /root-ba? Meg utána a színezős PS1 sort is természetesen.
változatlan
nem lehet, hogy valahogy bejelentkezéskor figyelmen kívül hagyja a .bashrc-t?
-
-
-
válasz
MacCaine #13759 üzenetére
eredmény ugyanaz: su vagy source után vált színt.
Arch Linux
a wikin van is ehhez leírás, de nem írnak semmi kapcsolódót a problémámra. lehet, hogy bedobom az ottani fórumba is a kérdést... -
-
válasz
MacCaine #13755 üzenetére
az ott a teljes .bashrc. mármint a root-é
ez a rendszerszintű
#
# /etc/bash.bashrc
#
# If not running interactively, don't do anything
[[ $- != *i* ]] && return
PS1='[\u@\h \W]\$ '
PS2='> '
PS3='> '
PS4='+ '
case ${TERM} in
xterm*|rxvt*|Eterm|aterm|kterm|gnome*)
PROMPT_COMMAND=${PROMPT_COMMAND:+$PROMPT_COMMAND; }'printf "\033]0;%s@%s:%s\007" "${USER}" "${HOSTNAME%%.*}" "${PWD/#
;;
screen)
PROMPT_COMMAND=${PROMPT_COMMAND:+$PROMPT_COMMAND; }'printf "\033_%s@%s:%s\033\\" "${USER}" "${HOSTNAME%%.*}" "${PWD/#
;;
esac
[ -r /etc/bash_completion ] && . /etc/bash_completion -
játszadoztam a bash prompttal, mostmár elvileg piros a root.
az is, ha su-val lépek át, de ha alapból rootként jelentkezek be, akkor nem, csak ha kiadok még egy source ~/.bashrc parancsotmost így néz ki a root .bashrc-je
PS1='\[\e[1;31m\][\u@\h \W]\$\[\e[0m\] '
-
-
hol állítom be a midnight commanderben, hogy mi legyen az alapértelmezett mappa (amikor megnyitom, mi legyen a két panelen)
-
-
-
-
CUPS-szal szeretnék megosztani egy Canon iP4200 nyomtatót Windows-os gépeknek.
a CUPS fenn van, a webes felületéből gond nélkül kijött a tesztoldal.
a Windowsos gépen ez alapján feltelepítettem a nyomtatót, látja is, de amikor nyomtatni akarok, akkor a nyomtatási sorban a Windows némi gondolkodás után kijelenti, hogy "Hiba"
és ennyi.a CUPS naplózásában semmi használható, a Windowsban meg fogalmam sincs, hogy hol lehetne ennek utánanézni, ha egyáltalán lehet...
-
-
csak hogy egy kicsit szakmaibb mederbe tereljem a topikot
nem mondom, hogy ennél komolyabb probléma nincs, de hogy én vért sz*rtam, mire megoldottam, az is biztos.
a lényeg, hogy a xorg bizony így jó, ahogy van. egyszerűen a Linux nincs felkészítve erre. a Xinerama nem kezel kétféle GPU-t, anélkül meg két külön desktopom van, amik közt csak az egérnek van átjárása, a programoknak nincs.apró megkerülési lehetőség, hogy célzottan az adott képernyőre küldöm ki a programot:
DISPLAY=":0.1" program_neve (ezutón is köszönöm a Gentoo wiki idevágó részének a segítséget)
így most már oda tudtam küldeni az XBMC-t, már csak azt kellene elmagyarázni a Linuxnak, hogy a HDMI-n hang is jön ki.ami külön móka lesz, mert már abba is belezavarodott az ALSA, hogy az új NVIDIA VGA-mon is van egy hangkeltő, azóta is csak a szentlélek tartja össze az egész hangrendszert, fogalmam sincs, hogy adjak be neki egy harmadik hangkártyát, amire már boot alatt hibaüzenetet dob...
na mindegy. ráérek.
-
na pont a telefonos hibaelhárítás volt, ahol ez jól jött. az, hogy nyomd meg ezt és ezt a gombot, aztán a fekete ablakba írd be ezt és ezt, aztán olvasd fel, hogy mit írt ki. erre bárki képes.
de hogy
-kattints arra a kis fehér kockaszerű képecskére, ott az óra mellett... nincs? akkor a kis háromszögre mellette... nem, nem arra.nem, nem is ott. (hol a p*csában kattingathat ez?)... aztán ami eljött ablak, annak ott fölül a fülei közül válaszd ki a...(húúú hogy is hívják azt a fület?)... a fül az a kis (hogy magyarázzam el, hogy mi az a fül?), igen ott rákattintasz a ...erre nekem nincs idegem
-
válasz
kovaax #13486 üzenetére
és az miért baj?
kb 1 millió példa ugrik be, aminél egyszerűbb bepötyögni pár karaktert, mint kattintgatni jobbra-balra...pl: hogyan kéred le az IP címet?
Win alatt - Win+R - cmd - ipconfig /all
Linux alatt - Alt+F2 - terminal - ip addrez volt 4 másodperc bármelyik rendszeren. GUI-ban még most is keresgélnéd
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest