- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hali!
Kis samba segítségre lenne szükségem (ubuntu 8.04 server).
Adott egy kis céges háló főként win 7/xp gépekkel amik (meglepően) gond nélkül dolgoznak...
Van egy linux-os gép (fedora 15) ami a gépen tárolt adatok miatt szükséges (ügyfeles/számlázó).
A megosztásokat szépen felcsatolja, nautilus-ból írhatóak is de ha (pl.libre office-ból szeretnék menteni már I/O művelet hibát ír (gondolom jogosultság probléma). Terminálból indítva a LO-t semmit nem ír.
Ha ugyanezzel a felhasználóval bármelyik win-es gépen belépek semmi gond. És fordítva se jó: ha bármelyik másik felhasználóval (admin-al is) próbálok a linux-os gépről belépni, nem jó...Ezzel a linux - samba - linux kapcsolattal mindig bajom van...
Lehet teljes máshogy kapcsolódnak mint win - linux? Csak azt nem értem/tudom, hogyan
-
válasz
Sweet Lou 6 #9311 üzenetére
a teszter...
megnéztem, nálam 3 Ghz-t ír, holott 800 Mhz-n megy
kép
gondolom a teszter a max-ot írja a konzol (nálam applet) meg az aktuálist -
válasz
Sweet Lou 6 #9306 üzenetére
Engem is megszívatott már, nem nagyon érdekli a bios
Egy valami mégis, mégpedig a szorzó. Csak ha autó-ra állítom vezérli a frekit. Ilyenkor mindegy a memó órajel, mindig alapon megy a proci... Ha fixre, akkor jól mutatja, csak ügye akkor meg mindig pörög... -
Hali
Lenne egy samba-s kérdésem.
Meg lehet oldani, h csak bizonyos file típusokat tudjanak az userek menteni a megosztásba?
Gondoltam ilyen kapcsolóra, h:
[megosztás]
...
valid files = *.cdr *.doc
...Van ilyen? Próbálgatni nem nagyon akarnám
Kerestem a samba.org-on, de nem találtam, h milyen kapcsolókat lehet használni
-
Hali
A samba miért "felejtiel" a megosztásokat
Egyiknap beteszek egy share-t, másnap random eltünik
Van egy mentett .conf file-om abból szoktam visszamásolgatni, de miért csinálja ezt? Jah, meg néha nem nem enged menteni a klienseknek (win, ez is random), ha rányom a save-ra a user másodszor, harmadszor elmenti...
-
Hali
Kis samba segítség kellene.
Van két felhasználó (win kliensek). Ha az egyik létrehoz egy file-t a szerveren (exel, .cdr), a másik miért nem tudja módosítani? Én azt szeretném, h bárki írogathason a fileba. A felhasználók egy csoportban vannak. Ha szerveren átállítom a jogokat (mindenki mindent csinálhat), az egyik user ráír, megint az ö tulajdonába kerül és a másik nem tud ráírni. Ezt, h tudom megoldani?Biztos triviális, de nem tanultam sambat, csak autodidakta módon próbálkozom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Béta iOS-t használók topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest