Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hali!
Kis samba segítségre lenne szükségem (ubuntu 8.04 server).
Adott egy kis céges háló főként win 7/xp gépekkel amik (meglepően) gond nélkül dolgoznak...
Van egy linux-os gép (fedora 15) ami a gépen tárolt adatok miatt szükséges (ügyfeles/számlázó).
A megosztásokat szépen felcsatolja, nautilus-ból írhatóak is de ha (pl.
libre office-ból szeretnék menteni már I/O művelet hibát ír (gondolom jogosultság probléma). Terminálból indítva a LO-t semmit nem ír.
Ha ugyanezzel a felhasználóval bármelyik win-es gépen belépek semmi gond. És fordítva se jó: ha bármelyik másik felhasználóval (admin-al is) próbálok a linux-os gépről belépni, nem jó...Ezzel a linux - samba - linux kapcsolattal mindig bajom van...
Lehet teljes máshogy kapcsolódnak mint win - linux? Csak azt nem értem/tudom, hogyan 
-
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
a teszter...

megnéztem, nálam 3 Ghz-t ír, holott 800 Mhz-n megy
kép
gondolom a teszter a max-ot írja a konzol (nálam applet) meg az aktuálist
-
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Engem is megszívatott már, nem nagyon érdekli a bios

Egy valami mégis, mégpedig a szorzó. Csak ha autó-ra állítom vezérli a frekit. Ilyenkor mindegy a memó órajel, mindig alapon megy a proci... Ha fixre, akkor jól mutatja, csak ügye akkor meg mindig pörög... -
Hali
Lenne egy samba-s kérdésem.
Meg lehet oldani, h csak bizonyos file típusokat tudjanak az userek menteni a megosztásba?
Gondoltam ilyen kapcsolóra, h:
[megosztás]
...
valid files = *.cdr *.doc
...Van ilyen? Próbálgatni nem nagyon akarnám
Kerestem a samba.org-on, de nem találtam, h milyen kapcsolókat lehet használni -
Hali
A samba miért "felejtiel" a megosztásokat
Egyiknap beteszek egy share-t, másnap random eltünik
Van egy mentett .conf file-om abból szoktam visszamásolgatni, de miért csinálja ezt? Jah, meg néha nem nem enged menteni a klienseknek (win, ez is random), ha rányom a save-ra a user másodszor, harmadszor elmenti... -
Hali
Kis samba segítség kellene.
Van két felhasználó (win kliensek). Ha az egyik létrehoz egy file-t a szerveren (exel, .cdr), a másik miért nem tudja módosítani? Én azt szeretném, h bárki írogathason a fileba. A felhasználók egy csoportban vannak. Ha szerveren átállítom a jogokat (mindenki mindent csinálhat), az egyik user ráír, megint az ö tulajdonába kerül és a másik nem tud ráírni. Ezt, h tudom megoldani?Biztos triviális, de nem tanultam sambat, csak autodidakta módon próbálkozom

Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7 – bajnokesélyes
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bluetooth hangszórók
- Samsung LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Fent lehet a 2 hangrendszer teljes külön vannak, csak minden progiba be kell állítsd, h melyik mit használjon.

Lehet teljes máshogy kapcsolódnak mint win - linux? Csak azt nem értem/tudom, hogyan 

Egyiknap beteszek egy share-t, másnap random eltünik