- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hali!
Kis samba segítségre lenne szükségem (ubuntu 8.04 server).
Adott egy kis céges háló főként win 7/xp gépekkel amik (meglepően) gond nélkül dolgoznak...
Van egy linux-os gép (fedora 15) ami a gépen tárolt adatok miatt szükséges (ügyfeles/számlázó).
A megosztásokat szépen felcsatolja, nautilus-ból írhatóak is de ha (pl.libre office-ból szeretnék menteni már I/O művelet hibát ír (gondolom jogosultság probléma). Terminálból indítva a LO-t semmit nem ír.
Ha ugyanezzel a felhasználóval bármelyik win-es gépen belépek semmi gond. És fordítva se jó: ha bármelyik másik felhasználóval (admin-al is) próbálok a linux-os gépről belépni, nem jó...Ezzel a linux - samba - linux kapcsolattal mindig bajom van...
Lehet teljes máshogy kapcsolódnak mint win - linux? Csak azt nem értem/tudom, hogyan
-
válasz
Sweet Lou 6 #9311 üzenetére
a teszter...
megnéztem, nálam 3 Ghz-t ír, holott 800 Mhz-n megy
kép
gondolom a teszter a max-ot írja a konzol (nálam applet) meg az aktuálist -
válasz
Sweet Lou 6 #9306 üzenetére
Engem is megszívatott már, nem nagyon érdekli a bios
Egy valami mégis, mégpedig a szorzó. Csak ha autó-ra állítom vezérli a frekit. Ilyenkor mindegy a memó órajel, mindig alapon megy a proci... Ha fixre, akkor jól mutatja, csak ügye akkor meg mindig pörög... -
Hali
Lenne egy samba-s kérdésem.
Meg lehet oldani, h csak bizonyos file típusokat tudjanak az userek menteni a megosztásba?
Gondoltam ilyen kapcsolóra, h:
[megosztás]
...
valid files = *.cdr *.doc
...Van ilyen? Próbálgatni nem nagyon akarnám
Kerestem a samba.org-on, de nem találtam, h milyen kapcsolókat lehet használni
-
Hali
A samba miért "felejtiel" a megosztásokat
Egyiknap beteszek egy share-t, másnap random eltünik
Van egy mentett .conf file-om abból szoktam visszamásolgatni, de miért csinálja ezt? Jah, meg néha nem nem enged menteni a klienseknek (win, ez is random), ha rányom a save-ra a user másodszor, harmadszor elmenti...
-
Hali
Kis samba segítség kellene.
Van két felhasználó (win kliensek). Ha az egyik létrehoz egy file-t a szerveren (exel, .cdr), a másik miért nem tudja módosítani? Én azt szeretném, h bárki írogathason a fileba. A felhasználók egy csoportban vannak. Ha szerveren átállítom a jogokat (mindenki mindent csinálhat), az egyik user ráír, megint az ö tulajdonába kerül és a másik nem tud ráírni. Ezt, h tudom megoldani?Biztos triviális, de nem tanultam sambat, csak autodidakta módon próbálkozom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- EAFC 25
- Witcher topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged