- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
doberman #1378 üzenetére
aki szidkozódik, az azbest kollega, neki a raspberry-n kivül meg minden 20ezer forintnál olcsóbb board fos is meg sz@r is...raspberry az isten
holott pont ő magyaráz tapasztalatról akinek pont nincs minden boardból tapasztalata és úgy állitja be saját magát mint aki mindent tud a arm boardokról, mint ha ő lenne az arm board enciklopédia
erre szokták azt mondani hogy egy kicsit túlságosan is elszaladt vele a ló
megjegyzem neked, tervben volt hogy veszek egy olyan banán router szerűséget gigabites routernek, de annyi pénzért,sőt olcsóbban is kapok már gigabites routert
azbest a noname board-ok boszorkány üldőzője, nem én
Bpi M1: nincsenek amúgy rossz képességei
usb2.0,gigabit lan,hm... sata..., és ez 10ezer körüli árfekvésben Ali-n
bár ennyi pénzért csak 2 magos proci?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
bocsi, de az meg már felháboritó hogy te meg csak úgy leszólod hogy nincs személyes tapasztalod a használatával kapcsolatban...minek vegyen 60ezerért olyan noname boardot amit egy 20ezres board is kiszolgál? amúgy te csak kritizálni tudtsz? semmihez nincs pozitiv véleményed?
amúgy meg nem ajánlgatom, csak alternativát adtam...mint anno te is nekem, hogy miért nem málnát vettem a narancs helyett
most akkor kezdjelek el én is fikázni téged mert te is ajánlatokat teszel? hm...??
ezt már levitáztuk....szerintem....
aki tehetősebb vegyen drágább boardot, akinek meg nem dagad a bukszája, vegyen olcsóbbat...mennyi a részesedésed ezeknek az ajánlgatásából? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
betyarr #1368 üzenetére
nos, a proci sebességét egy L2 2M cache adja, ami egy Celeroncs-nak égi manna,ahhoz képest hogy csak L2 256k vagy 512k cache-el gyártják... [link]
ezért tud gyorsan dolgozni Celeroncs proci, hidd el, hasonló képességű 512k cache-el nem lenne ilyen fürge
tehát, az erősnek mondható Celeroncs mellé DDR3-as ramot raktak, ami megint csak dob egy picit a sebességen... az intel hd 400-as IGP-től meg sokat ne várj...
Ami fullextra az az USB3....
tehát közel 65ezer forintért:
4x2,2Ghz Celeroncs,4GB DDR3,32GB eMMC SATA, Intel HD400a Plus2e 20ezerért:
4x1.7Ghz,2GB GDDR3,16GB eMMC SATA, Mali400-MP2 IGPa PC2-ben 64bites SoC van, meg kicsit erősebb IGP...
ha csak arra kell amit irtál, akkor felesleges ahhoz a 4GB ram, meg a 64bites processzor...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
betyarr #1366 üzenetére
de ne is várj attól a laptól se túl sokat, az a intel hd400-as igp nem olyan bivaly erős ám, meg az az intel atom se egy i7
amire igazából neked kellene, arra a pi pc2 is megfelel,vagy egy plus2e...
bakker,ez közel 63ezer? rakjál már hozzál egy kicsit és vegyél egy laptopot... és azzal több mindent tudtsz kezdni
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Megnyitottam az orange pi-s topicot...Minden ami Orange Pi névvel... Így már van mind 3 gyümilapnak saját topikja
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
kovbandi82 #1328 üzenetére
elméletben működhet...egy 3D film streamelése kb.20-40mbitet igényel hálózaton hogy folyamatos legyen...ha nincs nagy neted és a 100ból tudtsz nélkülözni max.40mbitet a torrentek mellett,és raksz hűtést a rp2b procijára akkor lehet hogy megoldható
-
st3v3np3t3r
nagyúr
nem mondtam 100%os a kompatibilitás...azt is tudom hogy a raspbian csak portolt változat...én nem fejleszteni vettem orpi-t...aki mélyebben hasonló téren akar hobbit kiépíteni, annak mindenképp raspi...kiforrottabb...van múltja...az többi csak követi...itthon ahogy néztem, eléggé vagyonokért adják...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
akinek media center kell...nekem nem kell az okostv-hez okosító, felesleges...annak jó ez akinek régi tv-je van,nincs rá már frissítés és a h264es videókat nem játsza le, vagy régi crt tv-je van amihez mediabox kell...
ha a történetet nézzük, a raspi jóval előbb volt mint a banpi vagy az orpi...ezért ezek fejlődésben még hátrább járnak...mondhatni újak a piacon...a raspi-k meg elég régiek már...
első modellek megjelenése
raspi 2012
banpi 2014
orpi 2015
ha az éveket nézed, 2-3évvel előrébb jár a raspi a többihez képest...ha meg azt figyelembe vesszük, akkor talán a BeagleBoard(2008) volt az első mikropc a piacon
-
st3v3np3t3r
nagyúr
hivatalosan az allwinner h3 képes hardveres 4K lejátszásra, csak nem tudom melyik rendszerrel...amúgy meg felesleges a 4K lejátszás FullHD-s vagy HD Ready-s kijelzőn...sőt, itthon felesleges a 4K-s tv-t megvenni, mert mire itthon megjelenik az első 4K-s csatorna addigra elavult lesz világszinten a 4K
a pi zero még butább mint egy pi pc vagy pi plus2(e)...
orange pi-kre media center [link]
-
st3v3np3t3r
nagyúr
lesz majd a rendszer is írásom, de úgy nehéz tesztelnem hogy a 3éves kislányom reggeltől estig mesét néz
remélem megérted....
a váltás elsősorban a spórolásra épült, azért is írtam le hogy miért is váltottam asztali PC-ről ilyen rendszerre...mivel nem keresem degeszre magam
és 1 fizuból élünk 3-an(a feleségem még GYES-en van), így muszáj volt alternatívát találnom hogy az albérletnek kevesebb legyen a rezsije...nem mind1 hogy mennyi a villanyszámla...
de annyit tudok mondani előszóban az Armbian rendszerről hogy Ubuntu 16.04 LTS XFCE arm-re optimailzált változata,alapból Firefox böngésző van rajta, és lényegesen gyorsabb rajta a netezés mint a régi muzeális gépemen
ha lesz egy kis időm, külön írni fogok az Armbian rendszerről egy kis külön beszámolót...de egy pár szót amúgy is írtam,csak nem litániát
de mint írtam, pozitívum az Armbian rendszerbe hogy frissíthető, nem úgy az OrangePi oldalán lévő rendszerek, amik közel 1-2 éves kiadások....
-
st3v3np3t3r
nagyúr
megírtam a tapasztalataim az narancspc-kel kapcsolatban
[link]
rosszabbra számítottam
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Legacy ment mind2re, le is frissített 16.04.2 LTS-re, viszont ami még hiányzik, az a mali gpu támogatás, tehát grafikus felülettel a orange pi-ken nem lehet használni...most megpróbálok majd mást...de legalább működik mind2, lehet ráhegesztek valamit majd az orange pi oldaláról...ahogy elnéztem, az armbian frissíthető arm alapú os-t csinál, ami nagyon hasznos lenne, de egyenlőre szűk a kompatibilis eszközök köre...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Én a plus2e-m ma kaptam meg, 1hónapja rendeltem, házzal,16os sandisk uhs-1 mixbcrosdvel,usb-s tápkábellel... A pi pc már üzemben van
kellett hozzá a thermal fix, eléggé forrósodott a borda a soc-on, ja igen, 2$ 10db-os borda készlet(összesen 30db,1db soc,2db ram)... A pi pc-re ubuntu mate-et raktam próbából, de szerintem az armbian-on ubuntut fogom én is feltenni mind2-re...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ford topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Renault, Dacia topik
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest