-
Mobilarena
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
gurabli #1609 üzenetére
Miért használnék 2 eszközt mikor 1 is képes ellátni a feladatot? Tényleg nem értem. Erőből kb mindent megold. Hálózaton tud 80-100MB/s-el másolni, képes torrentet futtatni, van rajta gpio, és erőből lejátsza a 1080p filmeket is. Pont amiatt vettem meg ezt, hogy ne kelljen vennem egy synology nas-t, meg mellé egy rpi-t.
Persze, hogy kellett. 50euro (vagy 45?) felett kell fizetni, mivel nem EU-ból jött. 85dollárra az áfa, meg 6e a dhl vámkezelés. A futárnak kellett adnom a pénzt.
-
Speeedfire
félisten
Ezt én is megtaláltam. A legrosszabb esetben tényleg ubi lesz, meg kodi páros. Max cpu-ból megoldja a dolgot, nem fog hw-esen gyorsítani.
Kellett a giga lan, és az usb3, mivel nas funkciókat is el fog látni, nem csak média lejátszást. Nas, torrent, kodi, spotify, owncloud, git kb ezek voltak a főbb célfeladatok. -
Speeedfire
félisten
válasz
inf3rno #1601 üzenetére
Igen, ilyet én sem találtam. Csak összerakott rendszerek voltak. De remélem találok rá megoldást. Ha forgatni kell img-et az sem gond, csak találjak rá leírást.
gurabli: Igen, onnan rendeltem. Kb 2 hét volt mire megjött. 85 dollárt fizettem mindenért (xu4, ház, táp, 16gb sd). 14e volt az áfa, vám, vámkezelés. Durván 38-40e lett a vége.Multimédiára, és fájl kiszolgálásra lenne. A kodi a kedvencem, emiatt ezt használnám később is. Itt azt ajánlották, hogy a hw gyorsítás miatt az openelec/librelec a jobb. Armbian tényleg jó lehet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1598 üzenetére
Ma vettem át az odriodot. Jó kicsi, nem is gondoltam volna, hogy csak ekkora. Viszont megakadtam az os vadászattal. De konkrét librelec, se konkrét openelec letöltést nem találok hozzá. Pedig neten találtam futtatott verziót. Annyit sikerült eddig megtalálni, hogy az xu3-al kompatibilis, szóval ha arra volt, akkor erre is kell, hogy legyen.
-
Speeedfire
félisten
Végül tegnap este megrendeltem az xu4-et. Remélem beválik.
A közösségi támogatás annyira nem volt fontos, elég régóta linuxozok. Sokszor forgattam már magamnak csomagot, de volt hogy fw-t is csináltám már openwrt alatt. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
létezik hasonló eszköz, mint a raspberry pi, csak erősebb?
Nas, és média lejátszó funkció miatt érdekelne hasonló gép. Hálózaton tudjuk 50-60MB-al másolni, linux, kodi támogatás. Hdmi kimenet, usb aljzat. Giga lan, és sata interfész előny. Létezik ilyen? Ami kicsi, és nem eszik sokat?Jól értem, hogy a ODROID-XU4 110MB/s-el is tud másolni USB3.0-án keresztül hálózaton? [link] Csak, mert akkor lehet, hogy ez is elég lenne nekem, nem kellene a h2. Nyílván a h2 hosszabb távon jobb lehet.
Csak mert szerintem a kodi, és a torrent simán tudna egymás mellett menni így. A kodi, ha jól tudom támogatja a hw-es gyorsítást is.Még megfontolom, meg utána kérdezek ezeknek. Igazából ez a rock64 még olcsóbb is 10 dollárral (2GB verzió). A pro nem biztos, hogy kellene nekem. Bár az erősebb CPU, és a pci-e csábító.
Bár ez alapján a sima xu4 is megy openELEC-el. [link]
De az xu4 talán gyorsabb, mint a sima rock64.
Nem tudom, hogy melyik legyen egyelőre.Jelenleg ott vagyok, hogy a ROCK64/ROCK64PRO vagy az xu4 lenne a befutó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged