Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezt tudom csak mióta kétzónás full automata klímánk van el szokott maradni a kikapcsolás leállítás előtt mert észre veszem, hogy megy
így ha picit büdi akkor egyből megy a fertőtlenítés ... tudom én vagyok a hülye ... de nem bírom észben tartani, hogy klíma csak mikor már parkolok be akkor meg csak ezért nem járatom a kocsit
-
válasz
Gaben360 #4484 üzenetére
nem néztem még ilyen fertőtlenítőket így nem tudom... ahogy nézem az amit linkeltél elég kevés 150 mg / óra ózont bocsát ki és max 30 percig megy illetve lehet állítani, hogy hány óránként induljon el... lehet ez annyira elég, hogy a levegőt fertőtlenítse de az adott mennyiségű ózon még ne legyen káros (gyorsan lebomoljon) de tényleg nem tudok ebben segíteni, mert nem értek ennyire hozzá...
Az autós ózon generátor amit rendeltem az 24 gr / óra a hűtős meg csak 5 mg / óra... -
válasz
sittes79 #4466 üzenetére
Nem tudom ilyenbe még nem gondolkodtam... Nekem a jakuzzinkba van ózon fertőtlenítő ott azt mondták, hogy nem kell parázni tőle, mert az ózon nagyon gyorsan lebomlik és nem okoz problémát... De levegőben nem tudom mennyire para ha simán a levegőbe "fújjuk" kocsiban azért elég erős szag tud lenni 15-30 perc alatt még szellőztetés után is...
más: Amúgy a boltokba én most ezt követően kötelezően elrendelném (persze hónapok mire meg lehet csinálni) levegő fertőtlenítők beszerelését... Kisebb boltokba külön eszköz kellene, de a nagyobb áruházakba ahol van szellőztető rendszer ott sima UV lámpákkal megoldható lenne)
-
válasz
Gaben360 #4424 üzenetére
nem nonstop
az ózon mérgező igen kis mennyiségben is, viszont nagyon gyorsan lebomlik és jellegzetes szaga van...
Én mindkét gépet aliról rendeltem még ősszel, az egyiket a kocsi klíma fertőtlenítésére (ott 30 percig kell járatni bezárt ajtókkal maxon a klímát belső levegőn majd 1 órát szellőztetni). Illetve a hűtőbe vettem mert akárhogy tisztítottuk egyes zöldségek gyorsan penészedtek, foltosodtak (havonta takarítottuk már ki a hűtőt és spéci szén szűrő is van a hűtőben de szart se ért)..
hűtőbe ezt vettem: [link]
kocsihoz meg ilyet: [link]
szóval az ozonnal nagyon óvatosan...
Itthon van nyák levilágítóm az UVC-slehet be kellene vetni pénz, pénztárca és telefon fertőtlenítésre, csak nem tudom mennyi ideig kellene belerakni
meg még mit lehetne vele fertőtleníteni
-
válasz
AMD Power #4413 üzenetére
ha valóban elérjük a félmilliót (nem hiszem, hogy félmillió beteget "karanténban" tudnak tartani) akkor ott nem hiszem, hogy meg fog állni... akkor végig fog menni a teljes populáción ...
Európában 40e körüli beteg van most összesen... Ebből 21-22 ezer Olaszországból ahol rendkívül magas a halálozás... Aminek két oka lehet:
- túlterhelt egészségügyi ellátó rendszer
- csak a betegeket tesztelik...
Ez alapján Olaszországban (Dél-Koreai halálozás szerint) simán akár 5x annyi beteg is lehet mint amit a statisztika mutat ami már 100.000 fő
#4417 sittes79: nyugodtan vedd fel mi is gondolkodunk benne, hogy hétfőn már úgy megyünk orvoshoz (muszáj menni lombik miatt, s remélem 1-2 hétig még kibírja az itthoni eü, mert ezt már nem lehet halasztani...) ... -
Innen már csak egy lépés hogy a 10 parancsolat minden betegségre gyógyír
Elég összetett, hogy ki miért nem él egészségesen (dohányzás és ital még hagyján jogosan lehet ágálni ellene, de nem mindenki tud normális minőségű és mennyiségű ételhez jutni s az egészségi leépülés is hosszú folyamat része... Persze aki 15 éves kora óta rendszeresen mozog van ideje rá... és van pénze megfelelő táplálkozásra az nyerőben van... De például én is nehezen veszem magam rá a mozgásra a napi 10 óra munka mellett -
válasz
AMD Power #4389 üzenetére
és azt tudod, hogy ha takarítás után a mosóban mondjuk előtted egy vírushordozó takarította a kocsiját akkor nagy eséllyel vissza is fertőzhetted a kezed által?
nem igazán lehet kivédeni sajnos
mi tegnap voltunk 1-2 dolgot venni és simán lehet, hogy a hazahozott termékek csomagolásán van / volt vírus
... bár én a kocsiba 15 percig járattam az ózon generátort kipakolás előtt
meg most nekünk a hűtőnkben is van egy akkus ózon generátor így amit a boltba veszünk bepakoljuk aztán ott megoldja a cucc a fertőtlenítést
-
Pedig végig lehetne gondolni... Az időseknek otthon kell maradni míg a vírus lefut... Az állam nyugdíj ellátás helyett gyógyszer és étel ellátást szervezne nekik.
Így az ellátó rendszer nem terhelodne annyira le a gazdaság nem állna fejjel a földbe, S ezt addig kellene fenntartani, amíg az oltás kijön vagy lefut a járvány... Ha a lakosság 60-70%a átesik a járványok akkor már nehezen tudná tovább terjedni a vírus...
De az, hogy az időseket el kell szeparálni az nem azt jelenti, hogy le kell lökni őket a matrarol vagy a Gellért hegyről...
-
-
válasz
inf3rno #3507 üzenetére
igen ezt tapasztaljuk, de párom IR-es és inkább a biztosra megyünk így ez teljes egészében lassú szénhidrát megenni meg megtudjuk bár főként pirítósnak...
#3505 szekra: például ha megfertőződünk és nem hagyhatjuk el a házat akkor jó ha itthon van kaja
#3506) wjbhbdux: sajnos heti 2-3 alkalommal mennünk kell most orvoshoz ilyenkor ha muszáj be szoktam ugrani boltba gyorsan kézfertőtlenítés előtte utána kocsiból kipakolás után. Viszont mostmár online fogjuk rendelni a heti kaját is ameddig lehet, s mindketten home officeban vagyunk... De még azért nehéz szerintem fertőző beteggel találkozni... Ma néztem az embereket nem nagyon mert köhögni senki a környékemen... én valahol örülnék ha gyorsan átesnék rajta... szarabb lesz mikor már több ezer beteg lesz ...
-
válasz
#93187072 #3471 üzenetére
mi vettünk 2 kg tésztát, 1,5 kg rizst, 12 kiló lisztet, 12 db élesztőt, 4 kg csirke húst... meg van ez az a fagyasztóban (nyári gyümölcsök a kertből lefagyasztva, 2 fél csirke, disznótoros kóstoló) így kb 1 hónapot ki bírunk húzni ha nem lehetne boltba mennyi egyáltalán bár egy idő után elég unalmas lenne a menü de minden jól tartósítható és ezeket amúgy is elhasználjuk, csak most nem hetente vettem meg hanem 4 hétre előre ... s most hogy még nincs para a fagyasztóból fogyasztunk és pótoljuk a készletet míg nincs kijárási tilalom
-
válasz
#40993792 #3371 üzenetére
reggel a Rádió 1 hírben félóránként körülbelül lement, a gyógyszer forgalmazók vagy engedélyezők vagy bárki nyilatkozata, hogy jelenleg az internetes információkkal ellentétben nem létezik gyors teszt a korona vírusra... Mikor az internetes információk alapján már több helyről lehetett olvasni (én Dél-Koreát olvastam), hogy van és használják ezeket a teszteket...
Ma már délutánra odáig jutottunk, hogy tesztelik Magyarországon is és ha jó akkor bevethető lesz és engedélyezik...
Akkora reggeli hírekben ki kamuzott?
Én meg kérlek, hogy értelmezd azt amit leírok....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- 3D nyomtatás
- Azonnali játékos kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gaming notebook topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Milyen házat vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest