Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
válasz
lacafaca #41098 üzenetére
Hát igen, de ha már itt tartunk, minek használsz pl központi fűtést? Az igazi kemények bírják a hideget, ez a nagy kényelem csak elpuhít. Minek használsz autót? A gyaloglás egészségesebb.
Mindenki úgy hülye ahogy tud, a részemről én csak örülök, hogy az oltásoknak köszönhetően nem kell megküzdenem az olyan betegségekkel, mint pl egy laza kis fekete himlő az 50% feletti halálozásával. Na pedig az aztán edzi rendesen azt a jó kis immunrendszert. Vagy nem kell azt látnom, hogy a gyerekemnek vastüdőben kell leélnie az életetét egy kis polio miatt. -
freeknight
őstag
válasz
Kékes525 #41074 üzenetére
Pontosan, a magyar átlagembernek legjobb esetben is 2021 végén lesz esélye beadatni az oltást, addigra meg már lesz vele annyi tapasztalat, hogy a legsúlyosabb mellékhatások kiderülnek.
De valljuk be, ők akkor se fogják beadatni
Egyébként csak szólok, hogy minden gyógyszernek lehet mellékhatása, remélem akkor ezek az emberek egy aszpirint sem vesznek be, kicsit hosszabb a lehetséges mellékhatások része a betegtájékoztatójának, mint pl egy random oltásnak.
Ezzel az oltásellenességgel nagyon behülyítették a népet, pedig egyetlen tanulmányra épül az egész mozgalom, amit azóta ezerszer megcáfoltak, és még a szerzője is visszavonta. De nem is baj, Darwin legalább akcióba lép, USA-ban pl már ismét vannak kanyaró miatti járványok, meg halottak is.
-
freeknight
őstag
Néztem tegnap a "mester" interjúját. Minden felelősség a népre van tolva, ők nem akarnak szigorítást, a miniszterek tehát mossák kezeiket. Egyéb iránt meg mindenki oldja meg maga a problémáit.
A lényeg, amíg nem döglenek teherautószám az emberek, nem lesz semmiféle intézkedés. Bravó.
Értem én, hogy a szuperkupa döntő az rohadtul fontos, csak egy dolgot nem vesz figyelembe viktorka: ha nagyon elszállnak a fertőzöttségi mutatók, lehet, hogy Ny-EU vörös listára rak, mint az ukránokat, aztán nem nagyon jöhetnek a külföldi drukkerek
-
freeknight
őstag
válasz
Sir Pocok #39800 üzenetére
Gődény, Lenkei... szépen összefújta a szemetet a szél.
Én azt nem értem, miért olyan k*rva nagy nehézség hordani azt a rohadt maszkot. Ha mindenki csak annyit tett volna meg a járvány elejétől kezdve, hogy hordja folyamatosan, nem is kellett volna hasba lőni a gazdaságot. De ezt ezek az idióták képtelenek felfogni. -
freeknight
őstag
-
freeknight
őstag
válasz
aprokaroka87 #35854 üzenetére
Elég meredek ugrás ez most.
Valószínű visszajöttek a laborosok szabirólEgyébként ilyenkor eszembe jut, mennyi lehet a valós fertőzött szám? Csak itthagyom, mely országok tesztelnek nálunk többet, a teljesség igénye nélkül: Marokkó, Gabon, Botswana. Jobban teljesítünk, mint Afrika, ezt már elmondhatjuk.
EU-ban a legalján vagyunk, kb csak a horvátok vannak mögöttünk. Olyan fejlett európai országok előznek meg minket, mint pl Moldova, Bulgária, vagy a lenézett Románok.
Elgondolkodtató. -
freeknight
őstag
de azért az, hogy egy pár betegséget már legyőzött az emberiség és később önként és dalolva hozza vissza, szomorú.
Darwin akcióban. Még szerencse, hogy nálunk a veszélyesebb betegségekre a védőoltás beadására a törvény kötelezi az agyhalott szülőket.Különösen szenzációs ez az oltásellenes konteó annak fényében, hogy az egészet egyetlen tanulmányon kívül semmi nem támosztotta alá, amiről természetesen utólag kiderült, hogy kitaláció, mese, és a saját szerzője vonta vissza.
-
freeknight
őstag
válasz
Ezekiell #28225 üzenetére
Amennyire ki tudtam hámozni a szavaiból, valami olyasmivel oldhatja fel a fejében dúló logikai dilemmát, hogy a bcg-oltás "régi, jól bevált dolog", míg a többi oltás a nemzetközi gyíkember háttérhatalom által kifejlesztett autizmust okozó méreg. Nem igazán zavarja, hogy pl a gyermekbénulás, vagy a kanyaró elleni vakcina sem egy modern találmány.
-
freeknight
őstag
Kis személyes: kész agyrém, amit ki tud váltani az átlagemberből ez a vírus. Egy ismerősöm szenvedélyes oltástagadó, a legvégsőkig harcolt, hogy 2 gyerekét ne kelljen oltatni (a kicsik érdekében szerencsére vesztett). Ennek az embernek szent véleménye, hogy minket a BCG-oltás védett meg
. A dekadens nyugatiaknál azért lett akkora baj, mert nincs náluk akkora oltásszigor(!!!!) Egyébként nem zavartatja magát, továbbra is oltástagadó, és nem oltatja magát korona ellen, ha megjelenik a vakcina. Én már csak egy kávét kérek.
Bocs, nem válasz akart lenni
-
freeknight
őstag
válasz
Predator2 #26115 üzenetére
A don elejtett szavaiból jövő hétvégéig tart Pest "szobafogsága". Legközelebb tessenek jobb helyre tenni az x-et
Viszont tanfolyam nincs vidéken sem, sulik nyitásáig nem is lesz semmi.
Talán ha a suli vállalja, hogy online adja le az órákat, és neten vizsgáztat, de ilyen feltételek mellett mehet pesten is a dolog. -
freeknight
őstag
Olasz statisztikai hivatal szerint 49,4%-al többen haltak meg idén márciusban, mint az előző öt év márciusi hónapjainak átlaga.
Ami igazán durva, hogy Bergamóban 568%-al több haláleset volt idén márciusban, mint az öt éves átlag.De persze ez csak egy kis nátha, meg mi kipcsak magyarok amúgy is átestünk rajta már novemberben.
-
freeknight
őstag
válasz
Ezekiell #23997 üzenetére
Szerintem hagyd.
Amit ő nem lát, az nincs. Nagyon sok ilyen ember van.
Nem érdeklik az adatok, az csak libsi ármány, ő úgy látja, hogy nem csökkent semmit a forgalom, ennyike.
Nyilván a kipcsak vérünkön nem fog a sárga veszedelem, nálunk soha nem lehet az, mint mindenhol máshol a világon. -
freeknight
őstag
Figyelj, én a "buli-iparágban" dolgozok, és én is azt mondom , hogy bár nem jó érzés munka nélkül lenni, de iszonyatos felelőtlenség lenne engedélyezni ezen a nyáron a tömegrendezvényeket, fesztiválokat.
Annak elég nagy köze volt hozzá, hogy nálunk nem alakult ki olyan helyzet, mint az olaszoknál/spanyoloknál, hogy nálunk nem volt nőnapi fesztivál párszázezer résztvevővel, vagy éppen velencei karnevál.
Egy balaton sound pl gyönyörű gócpont lenne, főleg a rengeteg külföldi turistával. -
freeknight
őstag
Az a baj, hogy ezt sok idióta ki is fogja próbálni. Mint ahogy a klorokinba is haltak bele USA-ban, mert Trump azt mondta, segít.
Nem hiába, hogy azóta teljes gőzzel próbálja ezt cáfolni a legnagyobb amerikai kézfertőtlenítőgyártó. Jézusom, ez a faszi hülyébb, mint hittem. Hogyhogy nem röhögték ki a sajtótájékoztatón? És nemhogy befogná a száját, hanem nyomja tovább a hülyeséget.
-
freeknight
őstag
válasz
t72killer #20838 üzenetére
Eddig a "nem súlyosabb az influenzánál" csapat azért nem hitt a számoknak, mert az olaszok biztos mindenkit covid halottnak minősítenek, aki elköhinti magát, és nem tudhatjuk tényleg abban halt-e meg, vagy csak mellékes körülmény volt. Mindig azzal jöttek, hogy össze kell hasonlítani az előző évek halálozási statisztikáival az idei halálozásokat, mert az a biztos.
Most, hogy végre kijöttek ezek a statisztikák, és kiválóan látható, hogy szinte minden súlyosan érintett országban megnőtt a halálozás az előző évekhez képest, most már ezt nem hiszik el. Persze, nyilván hirtelen minden öreg úgy döntött, egyszerre dobja fel a pacskert, minden országban, teljesen véletlenül.
Úgy érzem, lehet érvelni bárhogy, nincs értelme. Én már csak azt mondom, nézzen mindenki doktor gödényt, az megnyugtat. -
freeknight
őstag
válasz
fatal` #20789 üzenetére
Nagyon helyes döntés. Kíváncsi vagyok a kormánymédia hogyan fog reagálni mondjuk, nagyon remélem nem minden csőből azt fogják nyomni, hogy ne hordják, mert nem ér semmit.
radi8tor: senki nem mondta, hogy drága pénzért kell venni sebész maszkot. Ugyanúgy megteszi egy sima szövetmaszk is, amiből kismilliót kiosztottak már önkormányzati szinten, de bárhol lehet rendelni 1000-1500 ft között. Itt az a lényeg, hogy az emberek ne adják tovább a fertőzést, de minek is magyarázom, akinek eddig nem sikerült megértenie, az ezután se fogja. Ezért kell rá rendelet/törvény, hogy mindenki hordja.
-
freeknight
őstag
Ezt mondjuk már vagy egy hónapja, de azóta megy a fullpropaganda, hogy a maszk meg a teszt csak libsi ármány, hamis biztonságérzet.
Erről már lecsúsztunk, marad a gazdaság gyomron lövése. Gratulálok a sok kőkeménynek, akik szerint ez csak egy kis megfázás. Csak hogy tudjátok, emiatt a hozzáállás miatt nincs munkátok, vagy került veszélybe. -
freeknight
őstag
válasz
UberMutant #19885 üzenetére
Pontosan így van, szinte minden idős ilyen, akit ismerek. Ő már eleget élt, már csak szenvedés a lét, inkább elmenne, neki orvos ne mondja meg mit csináljon.
De ha egy kicsit is alacsonyabb a vérnyomása, már visít az orvosért, őt azonnal kezeljék, mentsék meg.
Addig mindenki kőkemény, míg bele nem néz a halál arcába.Ezért is tartom hatalmas elhibázottságnak a 9-12 órai szabad vásárlást. Az öregek ezt nem úgy veszik, hogy lehetőségük van kicsit nagyobb biztonságban vásárolni, hanem neki akkor kötelező megindulni, mert a Viktor is megmondta, ez z ő ideje.
Aztán bandáznak, kibeszélik ki halt meg, milyen nyavajáik vannak, egymás arcába állva. -
freeknight
őstag
válasz
Micsurin #19505 üzenetére
Tücsök és hangya helyzet. Ki így él, ki úgy. Ha fék nélkül költöd a pénzed, nem csodálom, hogy foggal körömmel ragaszkodsz a korlátozások eltörléséhez.
Csak az a probléma, hogy a gazdaságot nem lesz túl egyszerű újraindítani, ugyanis nincs rajta egy reset gomb. Akinek elveszett a munkája, az nem fog vásárolgatni hiába indítanád újra a termelést, az olyan, mint én, akinek meg van pénze, annál nem lesz meg a bizalom a nagy költekezéselhez, és tovább ül rajta, mert a napi betevő fontosabb, mint az új tévé.
Ilyen helyzetben hiába termel a gyár, ha nem tudja eladni. Ez egy ördögi kör, amiből nagyon nehéz kitörni, senki nem ismeri a szent grált, amivel egy leállított gazdaságot újra lehet indítani. -
freeknight
őstag
válasz
Micsurin #19494 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, tetszettek volna félretenni és tartalékot képezni, senkinek nem tartottak fegyvert a fejéhez, hogy gatyáig kiköltekezzen meg hónapról-hónapra éljen (jó, sokan vannak, akik ilyen keveset kerestek... de őket ezelőtt sem csak a gazdasági válság küldhette padlóra, hanem bármi).
Én is megtehettem volna, hogy februárban új autót hozok ki a szalonból, hát most téphetném a hajam és toporzékolhatnék, mert az én szakmámat a legelsőként szüntette meg a vírus.
Ehelyett évekig el tudok most éldegélni. Szemben kollégámmal, aki márciusban(!) fizetett ki egy lakást, hiába jeleztem neki többször is, hogy egy pár hónapot már igazán várhatna, ha eddig évekig megvoltak albérletben.
Nincs új a nap alatt, ugyanez volt az előző gazdasági válságnál is, akkor is az volt a hülye, aki nem élt az alacsony törlesztőjű devizahitellel, inkább forint alapút vett fel, vagy egyáltalán semmit, mert addig nyújtózkodott, amíg a takarója ért. Aztán sokan ráeszméltek a valóságra elég keményen.
Dehát az emberek sose tanulnak. -
freeknight
őstag
válasz
Micsurin #19482 üzenetére
Hát nem tudom, én inkább vagyok szegény, mint halott, de mindenkinek a saját ízlése szerint.
De kíváncsi vagyok, kezdik előkészíteni a korlátozások eltörlését, majd meglátjuk, mennyire sikerül resetelniük a gazdaságot. Tippre semennyire, mert a válságokból kilábalás nem olyan egyszerű, szóval ezen már kár sírni.
Arra is kíváncsi vagyok, mennyi áldozattal fog ez járni - amibe én beleszámítanám a most amiatt hazaküldött betegeket is, hogy a sok dolgozni, bandázni vágyó elférjen majd, ha koronás lesz. -
freeknight
őstag
Döbbenetes, hogy a lenézett szlovákok mennyivel jobban kezelik a járványt.
Meg is van az eredménye, a számaik magukért beszélnek.
A recept úgy tűnik itt is a szokásos, a veszélyeztetettek és lehetségesen érintettek folyamatos tesztelése, és közterületen mindenkinek el kell takarni az arcát.
Érdekes cikk, megéri elolvasni. -
freeknight
őstag
válasz
pilóta #17423 üzenetére
Lehetetlen számok vannak az olaszoknál. Oké. Ezt mondd már el a franciáknak/spanyoloknak/belgáknak/amerikaiknak/briteknek is, hozzák az olasz számokat már ők is. Efölött mindig átsiklotok, de egy normál influenzajárványnál nem látsz teli intezívosztályokat, nincsenek tömegsírok meg hullaszállító kamionok. Vagy ezekben az országokban hirtelen minden beteg/öreg úgy döntött, hogy most 2020 tavaszán egyszerre fognak meghalni, természetesen attól teljesen függetlenül, hogy elkapták a koronavírust?
-
freeknight
őstag
válasz
#95561216 #16642 üzenetére
Ez így van, az ázsiai országokat nem érintette ez a járvány tragikusan.
Alapból mindenki önként felvette a maszkokat, akik meg nem, azokra törvénnyel kényszerítették rá. Már a sars-nál is látható volt, hogy nem a cseppfertőzés útján beszennyezett tárgyakkal terjed elsődorban, ellentétben az influenzával, hanem aeroszolként.
Illetve ott vannak a nagyszámú tesztek.
Érdekes megnézni dél-koreát, hogy 1 millió főre vetítve kifejezetten keveset végeztek - náluk 1 millió emberre 9 elvégzett teszt jutott, míg olaszoknál 13, de koreában azonnal elkezdték a tesztelést, és addig fogták meg a hordozókat, míg nem vált ellenőrizhetetlenné a számuk.
Az olaszoknál (és eu-ban mindenhol) későn kapcsoltak, már valószínűleg 100ezres számnál járt a fertőzöttek tényleges száma, mire elkezdődtek a tömeges tesztek, de ez ilyenkor már max csak statisztikailag volt érdekes, mert az óriási fertőzött tömeg már kezelhetetlen volt. -
freeknight
őstag
válasz
Kékes525 #16594 üzenetére
Én is így vélem, valószínűleg ők látják már az igazi számokat, és lehet úgy voltak vele, már úgyis mindegy, hadd menjenek az emberek.
Valami nagyon nem stimmel. Biztosra tudom, hogy nálunk borsodban találtak 3 fertőzöttet egy vegyipari multi telepén ( cég nevét nem írom, bár bekerült a hírekbe nevesítve is), illetve tegnap ugyanitt 9 pozitív tűzoltót a telephely saját tűzoltóságán. Mégis, tegnapról mára csak +2 baz megyei fertőzöttek száma, ahogy a tegnapelőttről tegnapra is csak +2, pedig +3-nak kellett volna lennie minimum.
Meg ma is volt vagy 100 beteg egy pesti idősotthonban, aztán ők sincsenek benne a statban (holnap még belekerülhetnek mondjuk). -
freeknight
őstag
Minimum húsvétra kellett volna szigorítani. Semmi szükség arra, hogy összevissza fertőzzék egymást az emberek a locsolkodás során. Ennyi erővel teljesen felesleges volt gyomron lőni a gazdaságot, ha tudnak kirándulgatni csoportosan az emberek meg összezsúfolódva vásárolgatni a lidl-ben és locsolkodni, akkor dolgozni is tudtak volna.
Itt ismét az volt, hogy már megint politizáltak a járványkezelés helyett, ők nem szigorítanak, majd a karigeri elviszi a balhét, ha be meri vállalni.
-
freeknight
őstag
Kisütött a nap, jobb a hangulat, úgy látszik, már megint egy kis influenzává szelidült a vírus.
Akkor magyarázzátok már meg, NY-ban miért sátortáborokban látják el a fertőzötteket, és miért nézegetik a tömegsírnak való helyeket? Olaszországban/Franciarszágban/Angliában miért háborús szabályok szerint döntik el az orvosok, kit mentenek meg? Itthon miért áll az eü már 3. hete?
Ilyen dolgok miért nem szoktak történni akkor a szezonális influenza esetében? A statiszitikákat lehet reszelgetni meg vitatkozni az értelmezésén, de előbb-utóbb utolér a valóság, ahogy már számtalan NY-európai országot utolért.
De ez csak egy kis influenza -
freeknight
őstag
válasz
radi8tor #15456 üzenetére
Amit én néztem tőle videókat egy neves, vagy nevetlen virológustól sem idézett.
A mondandója 80%-a az, hogy ez csak egy kis megfázás, csak az aggastyánokra veszélyes. Ebbe eléggé bele lehet kötni, bár tudom, hogy te is ezt a nézetet vallod.Ha hiteles, magyar nyelvű youtube videókra vágytok, akkor őt tudom ajánlani, egy thaiföldön élő és tanító orvos prof. Bár ő is úgy vélte még február elején, hogy nekünk itt magyarországon nem kell aggódnunk a vírus miatt, de érdekes módon ő nem szedegette le ezeket a videóit, és később el is ismerte, hogy tévedett.
-
freeknight
őstag
válasz
#95561216 #15443 üzenetére
Ezért mondom, hogy még várjunk ezzel a bcg-oltás miatt nem kaphatom el a vírust elmélettel.
UK-ben '53 és 2005 között kötelezően adták a bcg-t tippre Boris is beleesett ebbe a korosztályba, mégis sikerült lélegeztetőre kerülnie. Nem is az a kimondott aggastyán.ooloo: az előző videóiban nagyon-nagyon alábecsülte a járványt, pedig akkor már lehetett látni, hogy igen nagy para van olaszban, és még a kozmetikázott kínai számok is elég veszélyesnek tűntek. Egyébként ezzel még nem lenne baj, csakhogy ezeket a videóit szépen eltüntette.
A mostaniról már nem tudok nyilatkozni, mivel ha saját magának nem ér annyit a véleménye, hogy kiálljon mellette, akkor én sem fogok fél órát eltölteni vele az életemből. -
freeknight
őstag
Szóval a gazdaságélénkítő csomag annyi, hogy lesz 13. havi nyugdíjka, meg ha nem megy csődbe a téged alkalmazó cég és megengedik, hogy részmunkaidőbe maradj, dobnak egy kis alamizsnát. Talán, majd egyszer, és majd valamennyit.
Okéka. -
freeknight
őstag
11 új fertőzött lol. Hiteles tájékoztatás a köbön. Ezeket a számokat elhiszi valaki?
Nagyon vezetik fel a húsvéti korlátozás enyhítést, végülis a nagymamihoz le kell gurulni pestről locsolkodni, még a végén nem szavaznának a pártra. -
freeknight
őstag
válasz
Sátán44 #15037 üzenetére
Nem vagy egyedül. Én februárban rendeltem volna meg az új kocsit, de azt mondtam az asszonynak, várjunk még ezzel pár hetet, nézzük hova fut ki a dolog (akkor még az olasz felfutás előtt voltunk). Áldom az eszem, most nem semmi buktával szállhattam volna ki belőle.
Sajnos engem is nagyon érint most ez a dolog, vállalkozó vagyok, tömegrendezvényekből élek, ráadásul április vége és október eleje között szedem össze az egész éves bevételem... Ez ugye azt jelenti, hogy pont az éves tartalékaim végén járok. Szerencsére van annyi félretett pénz, hogy egy évig eléljünk, de a nagy kérdés, ha véget is ér 1 éven belül a járvány, utána teljesen lenullázva mennyi idő lesz, mire újra biztonsággal kezdhetünk költeni?
Épp ez a dolog, ami a gazdasági válságot jócskán a járvány utánra is ki fogja tolni, és nem lesz egyszerű újraindítani a világgazdaságot, ha az emberek nagy része nem fog tudni költeni. -
freeknight
őstag
válasz
Csatravi #14459 üzenetére
Igen, ez a céljuk már a kezdetektől, ezért nem tesztelnek, de a számításban annyi hiba van, hogy ez csak egészen addig működőképes stratégia, amíg meg nem jelennek az első hűtőkamionok és tömegsírok.
A kormány szempontjából is egyszerűbb és olcsóbb lett volna a kezdetektől fullba nyomni a védekezést és tesztelést, de ezt senki nem látta be. -
freeknight
őstag
válasz
[CS]Blade2 #14406 üzenetére
És hogyan tervezed újraindítani a gazdaságot, amikor recesszió van? A 2008-as válság idején se találták meg a reset gombot, pedig akkor nem pusztított egy járvány.
-
-
freeknight
őstag
válasz
Ringman #13973 üzenetére
Nem, tényleg annyian haltak meg. Sajnos ez van, ha beszabadul egy öregek otthonába. Könnyen tud terjedni, és az időseket szépen aprítja.
Itthon is azért indultak meg a halálozások és azért van annyi 90 feletti halott, mert bejutott egy idősek otthonába.
Kíváncsi vagyok, a svédek mikor táncolnak vissza a nyájimmunitásos elméletből. Eddig még senki sem merte bevállalni hosszú távon a szabadon engedést. -
freeknight
őstag
válasz
dobolan #13741 üzenetére
Én a vuhani karantén másnapján, 24.-én rendeltem be 300 db maszkot (28 ft/db áron lol), 600 db gumikesztyűt, és megejtettem a 2 hónapra elég tartós élelmiszer bevásárlását. Józan gondolkodású ember egy 10 milliós város karanténba rakása után gondolhatta, hogy ilyet a kínaiak nem igazán csinálnának egy kis influenza miatt.
Amikor ezt akkoriban le mertem írni, simán kiröhögött mindenki, mert paranoid, sőt, pánnikkeltő vagyok.
Most már én röhögök, főleg azokon, akik az első olasz betegeknél még fullba nyomták az "ez csak egy kis megfázás" mantrát, most meg már komolyan veszik -
freeknight
őstag
válasz
Csatravi #13711 üzenetére
Nem kellett ahhoz nagy kémzseninek lenni, hogy rájöjjön valaki, hogy a kínaiak kamuztak a számaikról
Biztos vagyok benne, hogy több hírszerző ügynökség is leadta a drótot, legkésőbb január elején, hogy para van.
Trump nem igazán hitt eddig ebben a vírusos dologban, gondolom úgy volt vele, ha lesz is baj, max kínában. -
freeknight
őstag
A konteózás sokaknak segít. Lelkileg megnyugtatja őket, ha azt hiszik, hogy ez egy nagyobb terv része, valakik az utolsó betűig megtervezték a járvány forgatókönyvét. Ez azt jelenti számukra, hogy a káosz mögött kontroll, szervezettség áll, az emberek végső soron kézben tartják a dolgokat, nem egy felfoghatatlan erő áll az események mögött. Így nem kell szembenézniük azzal, hogy milyen aprócska, törékeny pontok vagyunk mi emberek, akiket egy láthatatlan ellenség is meg tud félemlíteni, le tud győzni.
Szóval szerintem nincs azzal baj, ha valaki hisz abban, hogy ez egy emberileg tervezett biofegyver. Szigorúan addig, amíg ezzel a hitével nem árt másoknak (pl az emlegetett oltásellenesek, azokat én is büntetném keményen)
-
-
-
freeknight
őstag
válasz
#95561216 #13224 üzenetére
Erről a BCG oltásos elméletről én is olvastam, és érdekes módon tényleg van korreálálás, ezt a térképet érdemes nézegetni. Bár azért kivételek vannak, Ausztriában 1990-ben leálltak az oltással, mégis alacsony a halálozásuk, illetve a franciáknál annak ellenére van sok halott, hogy nagyon korán vezették be a BCG-oltást (1950-ben), és egészen 2007-ig kötelező volt.
Szóval érdekes, örülnék, ha működne a dolog, mindenesetre az Ausztrálok elkezdték oltani az egészségügyi dolgozóikat BCG-vel. -
freeknight
őstag
válasz
#22743424 #13209 üzenetére
Sajnos a katasztrófafilmekből indulunk ki, ahol a FEMA meg a hadsereg mindig kézben tartja a dolgokat, és azonnal lép. Sajnos a valóság ennél árnyaltabb.
Ugye Obamáék idejében elég jó járványügyi intézkedéseket találtak ki, több szimulációt is csináltak számtalan szerv együttműködésével, mert Obama olyan embereket ültetett vezető székekbe, akik szakértők voltak, és hallgattak is ezekre az emberekre miniszteri szinten is.
Trump nem igazán hisz ezekben a megfoghatatlan dolgokban, mint pl egy járvány, ami még rosszabb, hogy a stábjában se hallgattnak a tudományos tanácsadókra. Trump ezeket a járványvédelmi intézkedéseket pénznyelőnek tartotta, és sok szervezetben leépítettek a költségvetési megszorítások miatt.Plusz ugye ez Trumptól független, de a mindenki által egyformán elérhető eü rendszert a republikánusok alapvetően egy komcsi koholmánynak vélik.
Most az is a baj NY-ban is, hogy sokak, akiknek tüneteik vannak nem fordulnak orvoshoz, mert egy kórházi befekvést nem bírna ki a biztosításuk (hadd ne mondjam, hogy USA-ban táppénz sincs, a kieső munkabért a biztosító fizeti, HA fizeti). A mentőt már csak akkor hívják ki, ha nagyon rossz az állapotuk, olyankor meg már nem sokat tehetnek az orvosok sem, illetve addigra sok embert elfertőztek már.Azonkívül nem szabad róla elfelejtkezni, hogy az USA-ban ugyyan van központi, szövetségi kormányzat, a járványügyi védekezést elméletileg szövetségi szinten is koordinálják, de a ráépülő eü rendszer már állami kézben van. Az államok egymásra licitálva vásárolják fel egymás elől a védőeszközöket/lélegeztetőket, de nem csak államok közti rivalizálás van, hanem az állami vezetés és a szövetségi hivatalok közti együttműködés sem zökkenőmentes, sok helyen mondják azt, hogy a FEMA meg a CDC ne ugasson bele a dolgukba.
A hab a tortán, hogy a szövetségi szervek között is van rivalizálás, és alapvetően elég nyögvenyelős az együttműködés.
Szóval egyáltalán nem olyan jó a helyzet az USA-ban sem, megkockáztatom, egy járvány ellen sok kisebb európai országnál is védtelenebbek. -
freeknight
őstag
válasz
Real_Necro #13141 üzenetére
Eddig ha nem is írt, legalább belépegetett. De most valóban 2 napja már semmi. Remélem nincs komolyabb baja...
-
-
freeknight
őstag
válasz
CptAdamica #13142 üzenetére
Én sem akarok belemenni, de egy sportoló munkájára jelenleg pontosan annyira van szükség, mint pl egy pincérre. A sportolóknál mégis mindig csörren az otp utalás. Persze ez is csak hungarikum, a legnagyobb (piaci alapon működőképes) futballkluboknál (pl real, barca, juve stb) 70-90%-os bércsökkentések vannak.
-
freeknight
őstag
válasz
CptAdamica #13085 üzenetére
Én is járok terembe edzeni, mégis képes voltam megérteni, hogy ezt most nem kéne. Egy edzőterem kiváló melegágya a felső légúti fertőzéseknek. Gondolj bele, hányan fogdossák a gépeket, fekvenyomó rudakat, súlyzókat. Egy kisebb teremben mennyien lihegnek a nyakadba.
Lehet nyomni otthon a saját súlyos edzést egész nyugodtan továbbra is.
És továbbra sem Kapás Boglárkával van a baja senkinek sem, ha ezt nem sikerült felfogni, akkor mindegy. -
freeknight
őstag
Pedig valamilyen szinten igazuk van.
Nem tesztelünk, még fertőzésnek kitett orvosi személyzetet sem, mert "fals biztonságérzetet nyújt", de az olimpiai bajnok sportolókat, minisztereket, valamiért érdekes módon csak sikerül letesztelni, mindenféle tünet produkálása nélkül is, megelőzési célzattal.
Vagy akik egyenlőbbek az egyenlőknél, azoknál nem nyújt hamis biztonságérzetet?
Azért elég visszás a dolog mindenesetre, én egyáltalán nem csodálkozok, ha sok zsebben nyílik a bicska. -
freeknight
őstag
Ezt itthagynám a maszkelleneseknek.
Remélem a Főnöknek már elhiszitek, hogy mindenkinek kellene hordania.Ezért kérem őket, hogy viseljenek maszkot, de nem tudom garantálni a föltételeit, ezért elő sem írhatom kötelezettségként. Így állunk - mondta Orbán.
[link] -
freeknight
őstag
válasz
Hieronymus #12409 üzenetére
Látom még mindig nem sikerült felfogni azt, mire is jó valójában a teszt.
Nem a negatív eredmény számít,hanem a pozitív. A teszt nem a tesztelt személy érdekében készül, hanem minden más személy érdekében. Ha sikerül kiszűrni egy rejtett pozitív személyt (fertőzöttek 80%-a), azzal megvédtünk egy csomó embert, aki elkapta volna tőle. -
freeknight
őstag
Brexit at it's finest.
Nincs melós, aki betakarítana, úgyhogy az angolok különgépeket küldenének a toborzott kelet-európai munkásokért, hogy ne alakuljon ki zöldséghiány -
freeknight
őstag
válasz
radi8tor #11975 üzenetére
Szóval akkor az a javaslatod, hogy dőljünk hátra, minden oké?
2 hét múlva térjünk vissza erre, akkor nézzük majd meg az ütemet.Kétféleképpen lehet hozzáállni a járványhoz: az egyik, mint az olaszok és a spanyolok. Dőljünk hátra, nincs semmi baj, napi 30-40 új fertőzött, 1-2 halott az semmi, nem súlyosabb az influenzánál. 2 hét múlva már katonai konvojban viszik a hullákat.
Kettő, mint a koreaiak: tegyünk meg mindent, ne nyugtassuk magunkat azzal, hogy a mai nap csak 30 új fertőzött van, hanem teszteljünk, és tegyük kötelezőve a maszkot. Náluk érdekes módon 2 hét múlva sincs napi 1000 halott.
Vesd össze mindezt azzal, hogy 2 héttel ezelőtt nálunk is napi 1-2 új megbetegedés volt... ahhoz képest ez a mostani napi 30-40 új beteg elég meredek emelkedés... -
freeknight
őstag
Nem semmi, hogy még mindig nem értitek, mi lenne a teszt célja.
Hagyjuk most a negatív eredményeket! Ceci is mindig ezzel a "fals biztonságérzettel" dobálózik, de a negatív eredmény nem azt jelenti, hogy kap egy plecsnit az ember, hogy ő innentől egészséges, és szabadon járhat-kelhet.
A negatív teszt nem jelent semmit, ugyanazt az óvintézkedéseket, előírásokat kell vele betartani, mintha nem is tesztelték volna az embert.A hangsúly a pozitív teszteredményen van. A tesztek célja kiszűrni minél több, tünetmentes, vagy enyhe tünetes hordozót, és őket elkülöníteni a társadalom többi részétől.
Csak rá kell nézni a koreai számokra, az eredményeik magukért beszélnek.
Rá kell nézni az olasz számokra is, akik bár többet tesztelnek, mint mi, de már csak a súlyos, kórházba került pácienseket, ami staisztikai szempontból nagyon szép dolog, de járványmegelőzési szempontból értelme nulla, mert aki a lélegeztetőn fekszik, amúgy sem fogja összejárkálni a várost, terjesztve a vírust.
A fertőzöttek 80%-a így rejtve marad, ők pedig tünetmentesen, vagy esetleg egy kis köhögéssel terjesztik tovább a kórt vidáman, úgy kézbesítve a halálos ítéletet gyengébb immunrendszerű embertársaiknak, hogy nem is tudnak róla. De ha szélesebb körben tesztelnénk, ezekre a tünetmentes hordozókra is fény derülhetne, el lehetne őket különíteni, így lényegesen le lehetne törni a járvány terjedési ütemét, mint koreában. -
freeknight
őstag
válasz
Hieronymus #11866 üzenetére
A tesztek célja nem az, hogy megmondják, ki a negatív, az senkit nem érdekel, mert pontosan, 3 perccel később fertőzött lehet.
A cél az, hogy megszűrjék, ki a pozitív, azt el lehet különíteni az egészségesektől, és így megtörhető a terjedés sorozata. Főként a rengeteg tünetmentes illetve "csak egy picit megfáztam, attól még elmegyek a tömött lidlbe bevásárolni" típusú ember felderítése a kulcskérdés, mert a koreaiak szerint a fertőzések több, mint 80%-a tőlük ered.
Szóval a tesztek célját te is, illetve Ceci is a rossz oldaláról közelítitek meg. -
freeknight
őstag
Ahogy más topikokban tilos a warez, adóelkerülés stb, szerintem itt is törölni kéne azokat, akik az új korlátozások kijátszására próbálnak kiskapukat találni
-
freeknight
őstag
A németek eddig is rendesen teszteltek, de most még jobban belehúznak, indítják a tömeges tesztelést koreai mintára.
[link]
Ceci álláspontja mi lehet erről vajon? -
freeknight
őstag
válasz
radi8tor #11122 üzenetére
Akkor, amikor ez a szerencsétlen még azt szajkózta, hogy kapja el mindenki, és alakuljon ki a nyájimmunitás, még meg lehetett volna fogni az angoloknál is, ha akkor vezetnek be szigprításokat. Akkor talán Boris se kapta volna el, ha ezeket meglépik, nem ülnek a s*ggükön.
-
freeknight
őstag
válasz
#73959936 #10918 üzenetére
Én sem úgy ismerem az átlag magyar nyugdíjast, hogy ő zavartatná magát olyan dolgokkal, mint szabályok, törvények
Meg úgy az egész magyar társadalomra jellemző, hogy mindenki másnál feljebb állónak képzeli magát.
Szóval kíváncsi vagyok, mennyire lesz betartva ez a kijárási korlátozás. -
freeknight
őstag
Szóval akkor kiderítettük, hogy itt már mindenki elkapta novemberben
Úgy látszik ez lesz az új sláger a "nem súlyosabb a mezei influenzánál" után -
freeknight
őstag
válasz
Alex91 #10594 üzenetére
Ők már egy hete jelezték, hogy nem tesztelnek többé.
Eddig 2 ország próbálkozott ezzel a szabadon engedés dologgal, mikor elkezdtek megtelni a hullaházak gyorsan kifaroltak belőle. Csak akkor már késő.
De kíváncsi vagyok a svédekre, a statisztikák miatt kell egy ilyen ország is, aki be meri vállalni a szabadon terjedést. Csak az lehetőleg ne az az ország legyen, ahol én élek, ennyi -
freeknight
őstag
Csak egy tipp, de én 39-ig hagynám felszökni a lázat. Nem szeretik a vírusok/bacik. Szerintem sokan azért is betegednek le annyira, mert már kis hőemelkedésre is kapkodják a lázcsillapítót. Megfázáskor oké, de egy ilyen komoly betegség ellen szerintem mindent be kell vetni, a láz pedig az egyik leghasznosabb védelmi reakciód.
39 felett viszont tényleg nagyon rossz az ember közérzete, azt már én se hagynám. -
freeknight
őstag
válasz
Hieronymus #9284 üzenetére
Ne keverjétek a koronavírust az influenzával!
A koronavírusnál nincs másodlagos tüdőgyulladás, amit baktérium okoz.
A koronavírus önmagában képes megtámadni a tüdőt, épp ezért nincs ellenszere. Merkel se a koronavírus miatt kapta az oltást. -
freeknight
őstag
Érdemes most picit visszatérni a Johns Hopkins Egyetem térképére.
USA most márvárosmegyei szinten közli az adatokat, nagyon érdekes látni, mennyire durván szét van már szóródva a betegség. Kiválóan megfigyelhető az is, hogyan terjed a nagyobb városokban, és hogyan hordják szét az emberek a külvárosokba.
De már az olyan ritkán lakott államok is tele vannak szórva, mint pl Montana vagy Észak-Dakota. -
freeknight
őstag
válasz
macikos #9002 üzenetére
Kínában még januárban le kellett emiatt mondani valami eü nagyfejesnek, mert úgy mert interjút adni, hogy nem volt rajta maszk. Akkora közfelháborodást okozott.
Mi még mindig ott tartunk, hogy nem kell a maszk, sőt, sokaktól egyenesen azt hallom vissza, hogy többet árt, mint használ.Rémhírterjesztés mellett mondjuk az ilyesfajta dezinformációk miatt is büntetnék. Sőt, emiatt kicsit durvábban.
-
freeknight
őstag
Ezért kellene mindenkinek hordani, kivétel nélkül.
Az átlagember nem orvos, ne ő döntse el, mikor beteg és mikor nem. Ha kilép az ajtón hordja a maszkot és kész.
Az más kérdés hogy nálunk azért sulykolják ezt a "maszk nem ér semmit" szöveget, mert nem is lehet maszkhoz jutni. -
freeknight
őstag
USA nagyon durva. Csak mai napon 5000 új beteg. Halálozásban eddig nem rosszak viszont.
Spanyolok most már kijelenthetjük, hogy csatlakoztak az olaszok klubjába, csak ma 375 halott. Ez nem is csoda, amilyen komolyan vették ott, nőnapon még kint fesztiválozott párszázezer ember Madridban.A németek viszont úgy látszik, kezdik megfogni. Ezzel nekem az kezd körvonalazódni, hogy igazából nem a szigorú kijárási tilalomra, gazdaság agyonlövésére van itt szükség, hanem a sok-sok tesztre. Se a Dél-Koreaiak, se a németek nem vezettek be az olaszokhoz hasonló hordejerű intézkedéseket, mégis sikeresen vették fel a harcot. Viszont mindkét nemzet világszinten kiemelkedően a legtöbb tesztet végezte el lakosságszámhoz mérten.
Ezen el lehetne gondolkodni, kedves operatív törzs. -
freeknight
őstag
A vírus légúton terjed, rövid ideig a környezetben is túlél, jelenlegei tudásunk szerint pedig csekély a kockázata, hogy a vírus a tárgyakon is megélnének. A postásokat időközben ellátták védőfelszereléssel, de ha csomagot, levelet is veszünk át, legyen meg a kellő távolság, hangsúlyozta Müller.
[link]Ezek naponta ellent mondanak maguknak. Eddig nem úgy volt, hogy a fő terjeddési vonal a fertőzött tárgyak megérintése? Levegőben minimálisan terjed, mossunk kezet alaposan, maszk meg nem kell? Vagy akkor most mégis kelleni fog a maszk? Vagy csak simán nem értenek hozzá?
Ezeket a bohócokat én nem nézem többé, kabaré az egész. Minden csak nem hiteles forrás.(#8612): látom akkor nem csak nálam verték ki a biztosítékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- 3D nyomtatás
- Azonnali játékos kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gaming notebook topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Milyen házat vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest