Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
Figyelem! A történet 100% igaz, velem esett meg!
Amikor még vállalkoztam egy hihetetlenül okos pénzügyér hölgy volt az egyik első kuncsaftom.
Nagyon otthon volt pénzügyekben, ám a számítógéphez nem sokat értett, bár nagyon szeretett volna. (kora: 40+)
Vettünk is neki egy gépet, jogtiszta DOS, Quattro táblázatkezelő, ÉkSzer Dos-alapú szövegszerkesztő.
Mivel egyedül nehezen boldogult, kérte, adjak neki magánórákat, hogy megértse, használhassa.
A Hölgyet itt most Pirikének nevezem(=alias!)
3*20 (!) órában állapodtunk meg.
20=gépkezelés+dos, 20=táblázatkezelés, grafikonok Quattro-ban, 20=Szövegszerkesztés ÉkSzer-ben.
Pirike valóban nagyon figyelt, gondosan jegyzetelt, bár elég nehéz volt például meggyőznöm (de sikerült!), hogy jegyzeteléskor NE AZT írja fel, hogy <jobbra><jobbra><le><Enter><Enter>, hanem azt:
Dokumentumok/fájl/megyitás.
Végül a 60 óra után ''gépreérettnek'' nyilvánítottam, Pirike fizetett, magára hagytam.
Három hónap múlva hívott ismét, hogy hát eddig nem használta a gépet, szinte mindent elfelejtett, a saját jegyzeteit sem érti.
Mivel MOST LENNE egy olyan munkája, hogy KELLENE használni a gépet, felfrissítésül mondjak el mindent mégegyszer.
3*5 (!) órában állapodtunk meg.
5=gépkezelés+dos, 5=táblázatkezelés, grafikonok Quattro-ban, 5=Szövegszerkesztés ÉkSzer-ben.
PLUSZKÉNT kérte, hogy vigyek egy faxmodemet a gépére (dos-os faxprogrammal), mert az jó, ha a gépről tud faxot küldeni.
Vittem, beüzemeltem, beállítottam a faxot.
Elmagyaráztam a gépről történő faxküldés és fogadás titkait, módszertanát, eljárásait, újabb 4 órában.
Adjuk csak össze, ekkor én már 79 órája szinte megállás nélkül magyaráztam neki a gépről, több napja oda jártam, szinte náluk laktam
Az a bizonyos HETVENKILENCEDIK óra utolsó perceiben összefoglalván mindent, valami hasonlóval zártam az egészet:
''És akkor most megnyomjuk az [OK]-t és már kész is''.
Elhallgattam, befejeztem, KÉSZ, VÉGE! +(sóhajtás)
Pirike füzetébe jegyzetel '' megnyomjuk az [OK]-t és már kész is'', majd rám néz, és azt kérdezi:
- MÉG EGYET kérdezhetek? Az okét a nyíllal nyomjuk meg?
- Igen! - mondom én - a képernyőn azt a nyilat ráviszem az OK gombara és kattintok.
- Na jó! - kérdez vissza - de azt a nyilt ott a képernyőn a nyúllal nyomjuk meg???
- Nyúllal ??????? Hmmmmm????
- Igen! Azzal a nyúllal ott... és rámutat az EGÉRRE az asztalon.
TANULSÁG, zárszó, összegzés:
A hölgy 79 órai aktív tanulás és figyelés után ekkor ott tartott, hogy amit az asztalon huzigálunk az NYÚL!
És a kérdés ráadásul az volt, hogy a képenyőn levő nyilat a nyúllal mozgatjuk-e....
Ennyit értett meg az egészből.
CSŐD! Nagyon rosszul oktatok, azt hiszem....
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OpenMediaVault
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Gyúrósok ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Adobe Indesign
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független Silver új akku
- Apple watch Series 9 45mm stainless steel bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm cellular jet black bontatlan 1 év Apple JÓTÁLLÁS AKCIÓ!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest