- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Én csak gyorsan bepötyögtem a google keresőbe, hogy 12VHPWR vs 12V-2x6, és azt írta, hogy a kábel nem változott, csak a vga/tápegység csatlakozók. Ezek szerint tévesen.
Én ott lennék "meglőve", ha 5090-et vennék (nem), mert nekem is Rog Loki 1000W-os tápegységem van, ami még csak 12VHPWR csatlakozóval van ellátva, és ezek szerint a kábel sem jó, mert az is szintén 12VHPWR.
Viszont nincs hozzá (nem találtam) 12V-2x6-os kábel (sem natív, sem 2x/3x/4x 8pin PCIe). De! Ha lenne is 12V-2x6-os natív vezeték akkor az sem 100%-os megoldás, hiszen a tápon még mindig marad a 12VHPWR csatlakozó... Ebben az esetben biztosabb egy 2x8PCIe-ről átalakított 12V 2x6-os kábel?A Seasonic-nak, BeQuiet-nek van 12V-2x6-os kábele. A Sesonic egyértelműen 12V-2x6-osnak hívja az új vezetékeket, míg a BeQuiet nem tesz különbséget, és 12V-2x6/12VHPWR-nek hívja! Van natív kábel, meg a Seasonicnál 2x8PCIe átalakítós. Utóbbinál azt sem értem, hogy a táp gyártó szerint 600W-hoz elég a 2x8pin PCIe, míg a vga mellé (5090) 4x8pin PCIe átalakítót adnak...
Nem egyszerű a téma...
Ha "biztosra" akar menni az ember, akkor új 12V-2x6-os táp. Elég "vicces" és persze várjuk meg, hogy mi lesz ténylegesen a 12V-2x6-os csatlakozó/kábel/5090 trióval.
Lehet, hogy ezért nincs rendes ellátás 5090-ből. Az első fecskék a teszt példányok?
-
DudeHUN
senior tag
Recommendation. Az nem előírás, ahogy az itt ajánlott módosításokat már előtte alkalmazták a normális gyártók a kábeleken. Onnan jönnek. Tehát például egy a problémák feltűnése utáni 3.0-ás Seasonic és mondjuk Corsair táphoz adott kábel is ilyen a technikai megvalósításokban. Az, hogy pl. H+ lesz a műanyagon az tök nyolc.
-
DudeHUN
senior tag
Simán lehet én vagyok vak. De leírnád pontosan a kábelen mi változott, mint előírás? Mert az, hogy már két ajánlott fej kialakítás van és H+ helyett H++ van rajta az nem lett változás. Az ajánlások listája bővült. Amit amúgy a gyártók (jó kínai dzsunka izék kivételek, de azok most se fogják) egy ideje használtak is a 3.1 előtt.
-
DudeHUN
senior tag
Ezt megmondhatnád mondjuk a Corsairnek is. Ők nem tudnak róla ahogy olvasom.
"So what does this mean if you’ve already got hardware for 12VHPWR? Fortunately, existing 12VHPWR cables and adapters will work with the new 12V-2x6 connector as the new changes are only related to the GPU and some PSUs (Our new RMx PSUs for example). The cables you've got already will work fine, so don't worry."
-
törölt tag
"Csatlakozó" alatt a videokártyán lévő fekete műanyagra gondoltam, és az a képeken is látható módon megolvadt.
Ennek van már valami új neve? (nálam ez "csatlakozó" kategóriába esik)Amúgy poénból írtam az előző hsz-t, mivel finoman szólva az AMD "origója" lett a PH, mármint az nvidia és amd hírek tekintetében. Még amd szurkolóként is zavaró.
Feltételezem, hogy ennek a fényében már érthető, hogy miért hiányoltam a megolvadt csatlakozóról szóló hírt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- SzoftverPremium.hu
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest