Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TomiLi

addikt

válasz DudeHUN #90 üzenetére

Jó nagy katyvasz van az egész körül, de így már tisztul a kép! :R

Nem hiszem, hogy engem érintene majd a probléma (nem lesz 5090-es vga--m), de jobb körül járni a témát, főleg úgy, hogy szembe jött egy olyan típusú, szétégett táp, mint az enyém. Persze ezt a történetet kivesézve "csak" következménykár.
    Az nv referencia modelljeit érinti ez az "egyben van kezelve az összes pin", vagy ugyanúgy megjelenhet a többi megoldáson is?
    Anno nem pont ez volt a probléma a vga mellé csomagolt 12VHPWR átalakítókkal, és egyes kábelekkel?

• TomiLi

addikt

válasz b. #88 üzenetére

Én csak gyorsan bepötyögtem a google keresőbe, hogy 12VHPWR vs 12V-2x6, és azt írta, hogy a kábel nem változott, csak a vga/tápegység csatlakozók. Ezek szerint tévesen.
    Én ott lennék "meglőve", ha 5090-et vennék (nem), mert nekem is Rog Loki 1000W-os tápegységem van, ami még csak 12VHPWR csatlakozóval van ellátva, és ezek szerint a kábel sem jó, mert az is szintén 12VHPWR.
    Viszont nincs hozzá (nem találtam) 12V-2x6-os kábel (sem natív, sem 2x/3x/4x 8pin PCIe). De! Ha lenne is 12V-2x6-os natív vezeték akkor az sem 100%-os megoldás, hiszen a tápon még mindig marad a 12VHPWR csatlakozó... Ebben az esetben biztosabb egy 2x8PCIe-ről átalakított 12V 2x6-os kábel?

A Seasonic-nak, BeQuiet-nek van 12V-2x6-os kábele. A Sesonic egyértelműen 12V-2x6-osnak hívja az új vezetékeket, míg a BeQuiet nem tesz különbséget, és 12V-2x6/12VHPWR-nek hívja! Van natív kábel, meg a Seasonicnál 2x8PCIe átalakítós. Utóbbinál azt sem értem, hogy a táp gyártó szerint 600W-hoz elég a 2x8pin PCIe, míg a vga mellé (5090) 4x8pin PCIe átalakítót adnak...

Nem egyszerű a téma...

Ha "biztosra" akar menni az ember, akkor új 12V-2x6-os táp. Elég "vicces" és persze várjuk meg, hogy mi lesz ténylegesen a 12V-2x6-os csatlakozó/kábel/5090 trióval.

Lehet, hogy ezért nincs rendes ellátás 5090-ből. Az első fecskék a teszt példányok? ;]

• TomiLi

addikt

Nincs különbség a 12VHPWR és a 12V-2x6 kábel között. A 12VHPWR csatlakozó átdolgozásában és 12V-2x6-ra való átnevezésében történt változtatások csak a grafikus kártya oldalán lévő csatlakozókra vonatkoztak. A tápegységeknek szintén a 12V-2x6 csatlakozót kell használniuk, ha közvetlenül moduláris tápegységen elérhető.

Tehát akkor a 40-es szériánál használt kábelekkel azért van baj, mert a vga-n és a moduláris tápon alkalmazott eredeti 12Vhpwr csatlakozó okozhatott nem látható elváltozást, "károsodást", amit ha 50-es szériára csatlakoztatunk akkor lehetnek a cikkben megjelenő problémák?

Új hozzászólás Aktív témák