Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr faustus
senior tag
Szégyen és siralmas, hogy a mai gazdaságpolitika, a társadalmi szemlélet, az elfogadott normák arra kényszeriti hölgytársainkat, hogy igenis felvegyék a tempót az urakkal, dolgozzanak, keressenek sok sok pénzt, tegyék bele a részüket a közös kasszába.
Nem elsősorban a gazdaságpolitika az, ami kényszeríti a nőket a munkavállalásra, szerintem sok nő inkább dolgozik, mint háztartást vezet.
Egyébként érdekes, hogy mennyien utálják mostanában a feminizmust. Ez én olyan sznobságnam tartom, mint mondjuk en-block utálni a liberalizmust. -
divot
veterán
Nézd, én azt gondolom, hogy van az emberiség, amely áll nökböl és férfiakból - ilyen egyszerü a képlet. Ugyan más adottságokkal rendelkezünk, de teljesen egyenlök vagyunk mindenben. Egyszerüen megdöbbent, és letaglóz, amikor ma, 2006-ban olyan eszmefuttatásokat olvasok, hogy a nö dolga, meg a nö helye, stb.
Szerk: ahol most éppen vagyok, nincs hosszú ékezet.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Divot, nagyon szókimondó vagy ma, mi lett veled? Korábban ki tudtál nyilatkoztatni kultúráltabban és finomabban is
Felteszem, százvalahány hozzászóláson keresztül ősprimitív férfi-női beosztást olvasgatni nála is kiverte a biztosítékot...
Ez a felosztás, hogy asszonynak otthon a helye, háztartást vezetni, a férfi, a ház ura pedig dolgozik, csak, khm, bizonyos körökben számít örök igazságnak. A valóságban anno a nők is keményen dolgoztak, nem csak otthon. Közbeeső időben meg-megszültek pár gyereket, majd vissza a földre, a férfiakkal együtt. Majd valahol a polgárosodás idejében alakulhatott ki általánosabban az, hogy a nők ostobák és gyengék, a férfi erős és okos, ezért védenie kell őket. A nő gyenge, nem végezhet fizikai munkát. A nő buta, ezért önnön védelmében nem is tanulhat. A férfiak dolgába nem szólhat bele. Igaz, hogy abban az időben is a ''nép'' többnyire nagy ívben tett erre a szép, hímsoviniszta felfogásra, lévén éhenhaltak volna, ha ezeket az ideákat kergetik.
Mára megmaradt ugyanez. A Modern nős topikban idézve lett egy hosszú felmérés, amiből kiderül, hogy ez a szerep, amibe te és még jó páran bele akarjátok kényszeríteni a nőket, nem csak primitív, de nem is igaz. A nők ugyanúgy, mint a férfiak, akkor érzik jól magukat, ha kiteljesedhetnek.
Ti, férfiak, nem gyakorolhattok kegyet, amikor megengeditek ''azoknak'', hogy jól van, asszony, ne sírjon a szád, mennyé dógozzá te is, bazmeg, ha már ennyire kinyílt a csipád.
Ne szabd meg, hogy mi a nők ősi ösztöne. Hidd el, ők jobban tudják... Ráadásul ha ösztön, akkor szívesen csinálják - s a másik topik felmérése is ezt igazolja. (De ha nem hiszed, maradj otthon egy évig, és vidd kizárólag a háztartást.)
Az, hogy így ítéletet mondtok férfi-szemszögből a nők felett, ráadásul egy olyan nézőpontból, ami hazug is, lealacsonyító mindkét fél számára. A topikban egy igazi Nő fel is szólalt ez ellen. Nem az ő hibája, hogy egyesek kizárólag szavakat tudnak felfogni, mondatot értelmezni már nem. Vérforraló módon leugatták, és MINDEN LEUGATÁS mögött valamiféle félreértelmezett férfi magasabbrendűség munkál. Az engem nem érdekel, hogy egyesek nem veszik ezt észre. De az már zavaró, ha utána nekem esnek, mert azt sem fogják fel, hogy nem csak az eredeti mondataik gázosak, hanem az is, ahogy erre reagáltak.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest