- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
Aktív témák
-
Joey_the_man
tag
410 mhz ?? Én úgy 460 környékén akrarom hajtani őket !! Ha nagyobbak az időzítések valyon lehetséges ez?? Mert vgülis 450 mhz-es ramok vagy nem !! Úgy tudom többet ér ha magyasabb órajelen mennek, mintha kissebbek az időzítések.. legalábbis ezt olvastam egy IC-7 max3 tesztben..
-
Padre
tag
Én is úgy tudom hogy megy 3 és egyes lapokban 4 (ahol 4 foglalat van) modullal is a Dual channel. A ''Dual'' nem a memóriamodulok számára, hanem a memóriavezérlő 2*64bit-es sávszéllességére utal.
-
Bally
senior tag
Attól függetlenül, hogy a neve Dual -channel, még megy benne 3 modul is dualban, legalábbis az Abit honlapján (vagy hol) azt írják.
-
Johnny
senior tag
A fene se tudja :) Igazából így kellene lennie.
Van egy Abit NF7-S lapom, első slotban 1 256-os Samsung, másodikban egy 512-es Samsung, harmadikban egy 256-os Samsung. Mind 400-as, egyforma chipekkel.
A biosz szerint dualban mennek, bootoláskor ezt írja ki. Tesztprogik szerint sebessége a dual rendszernek megfelelő, illetve kicsit több (Aida, Sandra). Ha csak a 2 256-os van benne, akkor semmivel nem gyorsabb, de ha csak az egyik modul, akkor lassabb.
Ennek alapján dualban kellene menniük :F -
Padre
tag
Nekem ilyen RAM-ok vannak a gépemben. 2*256 MB. A régebbi NF7 V2.0-ban dualban 400Mhz-en 2,7V-ot adva neki mentek 2-2-3-4-en. A mostani Gigabyte GA-7N400-L-ben 2,5-2-3-4-en, 410Mhz-en szintén 2,7V-on. Most gyengébb ugyan az időzítés, de mivel 410Mhz-en mennek, meg a Gigabyte is azonos időzítéseken gyorsabb az Abitnál, nagyon jól dolgoznak. Nem bántam meg mikor megvettem őket. 2 hónapja semmi gond velük. Részemről csak ajánlani tudom.
-
peltar
tag
válasz
Joey_the_man #4 üzenetére
Akkor sem. Azért duál, mert kettő.
Bár a teszteket olvasgatva a dual nem jelent akkora teljeítménynövekedést hogy megérje cserélgetni a memóriákat. -
peltar
tag
válasz
Joey_the_man #2 üzenetére
Nem, a dual channel, mint a neve is mutatja csak két azonos modullal müxik. A harmadik modultol visszakapcsol single-be.
-
Joey_the_man
tag
Még egy kérdés, ami nem egszen kapcsolódik az előző hozzászóláshoz.. Működik-e úgy a dual-channel hogy 2x128 + 1x256 ??? ugyan az a márka, sebesség stb..
-
Joey_the_man
tag
A kérdés a következő: Milyen márka ez? Jónak mondható-e? Mik a tapasztalatok, mert én most hallok róla először?
Aktív témák
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest