- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
MaTT
aktív tag
Ez az alu tálka eredetileg arra lett tervezve hogy víz álljon benne és a kályha hátuljára lehetett akasztani.Na ez volt az alapanyag.
Ennek ugye az alja zárt, avval nem csináltam semmit. A tetejét meg simán ráhajtottam úgy hogy egy ilyen kis zárt dobozt kapjak. Persze kellett össze vissza vagdosni, meg kalapáccsal finomítani :) És erre a dobozra csináltam két nyílást. Az alsó akkora mint a hűtőborda, és itt még pár pöcköt hagytam, hogy rá lehessen fogatni a bordára. A doboz másik odalán meg egy akkora kört vágtam amin át tud fújni a 8centis venti. Persze a hajtások mentén tök nagy rések voltak ahol kiment volna a levegő.Ezeket kitöltöttem technokollal.Ennyi..olyan oroszosra sikeredett: nagy de működik :) -
[amne]
senior tag
Köszi :)
Ha sikerül vmit alakítani akkor megírhatnád. Én most azzal próbálkozok hogy egy kis műanyag dobozba rakom a ház aljába a vinyót ami nem kapcsolódik közvetlenül a ház semelyik részéhez sem, hanem szintén vmiféle gumibakon ülne az egész. A stabilitása ennek se túl jó meg eléggé melegszik a vincsi de zaj szempontjából elég jó. -
[amne]
senior tag
Ja ezt egy ideig én is használtam, bicaj gumibelső volt szétvagdosva és arra függesztettem, halkabbnak én nem nagyon érezte de nem remegett tőle a ház meg az asztal és mondjuk ez is jó, de a mobilitását teljsen elvesztette a gép, ahoz hogy elvigyem vhová szét kellett elször kapni hogy ne csapongjon össze vissza a házban......ha jól látom ez egy mondat volt, bocsi fáradt vagyok :)
-
tomcs
őstag
aze ird mar korul hogy kb hogy hajtogattad.. van 1 csomo plexi pl meg fem pantok meg minden, ha halkitani le7 vele akkor mar megeri
baaar.. most hogy megneztem a gepet ventit-lefogjuk-1-pillanatra modszerrel a winyok zugo hangja a legzavarobb, nem a ventik
azt vajon hogy csokkenthetem? valami ''felfuggesztes'' megoldasra gondoltam, bar azert valahogy normalisan (lattam olyan ''modot'' hogy kifeszitett a srac 5.25-os keretben vastag gumiszalagot es siman arra rakta :) -
mzperx
aktív tag
Még mindig nem értik.... hiába a nagyobb venti.... sokkal nagyobb résekkel van megáldva szerencsétlen, ezért nagyobbak a veszteségek...gondoljátok, hogy egy turbinánál véletlenül van külső koszorú, meg ha jól tudom 1 mmm alatti hézag?
Olyan ventit csinálhatna valaki, ahol a lapátok végénén van egy hengerpalást jellegű lezárás és kis hézag van csak a ház és a forgó rész között... azt nézzék meg szállításra, nyomásviszonyra és zajra.... érdekes eredményeket hozna... csak marha macerás egy ilyet legyártani... a fröccsöntő szerszám megtervezésére nem vállalkoznék -
MaTT
aktív tag
Ja és azt kifelejtettem hogy olyan nehézre sikeredett,vagyis inkább hosszúra, hogy hurkapálcákkal támogattam alá,mert féltem hogy letöri a foglalat pöckét :DD
-
MaTT
aktív tag
Hatásfok kb ugyanaz volt zaj ugye csökkent,mert kevesebben pörgött a 8centis venti. De ez csak pár napig működött nálam, szóval ilyen kényszer megoldás volt mer' eltörtem a 6centis ventit és nem volt pénzem újra. :)
-
MaTT
aktív tag
Én is csináltam tavaly egyet :))
-
Tsaba
csendes tag
Kartonból, kb 10 perc alatt lehet csiálni:) Én csináltam anno...tényleg nem sokat ér
-
Seagull
tag
válasz
andorpapa #12 üzenetére
De azért jól néz ki. Főleg a borda alatta. :)
Engem ez az átalakítós dolog nagyon érdekelne, még ah mzperx szerint nem is olyan jó. Először a colness oldalán olvastam ezekről, nagyon megfogott már akkor is. :D
Hát lehet, hogy ház made lesz belőle, csak még nem toom hogyan fogjak hozzá. :D -
mzperx
aktív tag
Ha akarod, akkor megcsinálom neked a terítékrajzokat, már csak ki kell vágatni, meg összeforrasztani...
de mondom sokat ne remélj, én is azt hittem, de rosszabb lett a 80-as ventivel
hiába a nagyobb venti, alacsonyabb fordulatszám, jóval nagyob rések -> nagy résveszteség.... szerintem az új centrifugális coolermaster ventivel próbálj játszani -
Seagull
tag
Hü, hát nem vegyok egy műszaki lelkületű ember. :)
Lehet, hogy butus vagyok, de nem teljesen értem. :)
A Csonkagúla dolgot felfogtam, csak azt a 6 és 8 centi helyére illeszkedő
lemezeket nem tudom hogyan kéne kinézniük, hogy mik a szerepük.
Vagy várjál, azokra kéne csavavarral rögzíteni a bordát és a 8 centis ventit, és lyukas négyzetnek kell lenniük, ugyi? Megy ez! :) Naa, légyszi! :)
Sziasztok,
Seagull -
Den
veterán
csinálj lemezből keményforrasztással. 3 lemezt kell kivágni, egyet ami a 6 centis venti helyére illeszkedik, egy másikat ami a 8 centishez, meg a kető közé illeszkedő csonkagúla palástját. csonkagúlát formára hajlítod és a 3 darabot keményforrasztással összeforrasztod. vagy ragaszthatod is.
-
andorpapa
őstag
Sajnos ez egy komoly probléma, eléggé alapvető hűtéstechnikai eszköz (lenne), de én még sehol sem láttam. Nem is értem, miért nem hoz be egy cég sem ilyet (baromi nagy igény lenne rá), vagy gyárt valaki itthon (fröccsöntés rulez :) ). Pont erről értekeztem Atus kollégámmal, és megállapítottuk, hogy nevetséges a helyzet.
-
Seagull
tag
Sziasztok!
Mármint tudom, hogy létezik, de lehet valahol kapni Budapesten?
Tudja valaki hol lehet kapni? Esetleg van valakinek eladó? Akár home made is jó, ha olyan van, tökéletese az is, csak rá tudjam valahogy tenni a 8 centis ventimet egy 6 centis bordára.
Aki tud kérem segítsen, fontos lenne!
Köszönöm,
sziasztok,
Seagull
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest