Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Köszöntünk az 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók Topikjában!
A topik gamer - jellemzően virtuális térhangzású - vezetékes és vezetéknélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
subzerohun
csendes tag
Igen.
Valamint annyival kiegészíteném a kérdésem, hogy anno volt egy pár ezer forintos fejhallgatóm utána vettem a cloud 1 et kb 4-6-szoros áron. Vele olyan hangokat is hallottam amiről azt se tudtam ott van. Most Cloud 1-ről ez a 2 fejes hozhat hasonlót?
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
subzerohun
üzenetére
Szia!
Alpha-ból vezetékesre gondolsz?
-
subzerohun
csendes tag
Sziasztok!
30e ftig melyiket választanátok? Melyik szól szebben? Melyiknek jobb a hangzása?
HP HyperX Cloud Alpha
NACON Plantronics RIG 600 PRO HXCloud 1eset váltanék, elsősorban PC-n játékra(BF6,singleplayer játékok), kevesebb zenehallgatásra, filmezésre. Mikrofonja, hogy melyiknek jobb nem szempont.
Esetleg más ajánlásotok van 30e ftig?
-
-
Eldúvie
lelkes újonc
válasz
tomee007007
üzenetére
Nem kéne?
-
solyom76
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi,akkor szerintem új 60 ért nem lesz rossz deal..
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
solyom76
üzenetére
A Delta II 100 ezer alatt szerintem a leginkább részletes hangminőséget nyújtja, igazi gamer-audiofil élményt nyújt. Hi-Res vezetéknélküli módban is, szóval nem kell bajlódni a vezetékkel.
Mindemellett a legkényelmesebb zárt gamer fejhallgató, illetve ennek van a legnagyobb hangtere is.
A Nova 7-hez képest sokkal természetesebb hangzást fogsz kapni, nem lesznek olyan élesen hidegek a magasfrekvenciák, basszustartomány gyengébb lesz, de tagoltabb, szubbasszusban erős a Rog is. A középfrekvenciák sokkal élesebbek, tisztábbak lesznek. Tehát nagyon más lesz a hangkaraktere, mint a Nova-nak. Hangtérben jóval nagyobb, mint a Nova 7, pozícionálhatóságban egyik sem kategóriaelső, de a Rog valamivel precízebb, a téralkotása pedig egyértelműen jobb. Mikrofon is jóval jobb, mint a Nova-é.
Egy hátránya van, hogy nagyon nehezen EQ-zható, de ebben tudok segíteni, hogy a legjobb hangzást kinyerd, mivel az alap hangzása nagyon flat. -
solyom76
senior tag
Sziasztok guruk..
ROG Delta ll ről vélemény?Vezetékel.pc n használnám 7.1 ben. Nagyrészt Cod Wz.. Steelseries 7p után..Köszi.
-
Eldúvie
lelkes újonc
válasz
tomee007007
üzenetére
Videókat már néztem egy csomót. Igazából abban reménykedtem, hogy lesz itt valaki olyan akinek személyes tapasztalata van valamelyikkel.
A Corsairnél a műbőr párna hiánya miatt vagyok bizonytalan. HyperX-em volt egyszer de nekem a Cloud II kényelmetlen volt. A logitechnél pedig a tesztvideónál, amit néztem nagyon belehallatszott a gépelés. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
Tamas991
üzenetére
Ahogy F.B.I. kolléga is javasolja, ha egy árban van, mindig az Xbox verziót érdemes választani;
1. Ha el akarod adni, könnyebben elmegy, mivel xboxra is jó;
2. Az Xbox verzió mindennel is kompatibilis;
3. Általában Dolby Atmos-al jobban fog szólni.De Pc-n mindegyik jól fog működni.
Nova 5-nél viszont az Xbox verzió dongle-je kb 1,5x nagyobb, mint a PS vagy PC vezióé, ezt érdemes megnézni, van akinek ez hátrány.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
Eldúvie
üzenetére
A magam részéről csak az általad megjelölt fejesek vezetéknélküli változatát ismerem, amikben a meghajtó rendre ugyan az, szóval a hangprofil nagyjából a következőképpen alakulhat, ahogy a mikrofon is, bár abból van, hogy jobbat kapnak a vezetéknélküli változatok:
A HS80 lesz valószínűleg a leginkább naturalista hangzású, részletes középfrekvenciákkal, a Logi a leginkább basszus-orientált, a Cloud pedig a kettő között.
Mikrofonban arra tippelnék, hogy a Corsair lesz a legjobb, kicsivel mögötte a HyperX, de sok tesztvideót találsz majd a yt-on, hogy a mikrofon minőségét össze tudd hasonlítani.Ha vezetéknélküli kategóriában keresgélsz, olcsóbban az ATK M1 Mercury (15 ezer ft Aliról, 25 ezer itthon) adja a legjobb mikrofont meglehetősen kompromisszumos hangzás mellett, jóval részletesebb hangminőséget nyújt a RiG 600 Pro rosszabb mikrofon mellett, de pl a Nova 3 a kategória (40 ezer alatt) legjobb mikrofonját adja tényleg jó hangzás mellett.
-
LeventeV
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Egyelore nincs kerdesem, koszi meg egyszer a segitseget. Meg is rendeltem es ha minden jol megy akkor kb egy het mulva jut el hozzam. Egy rovid elmenybeszamolot irok majd.
-
Eldúvie
lelkes újonc
válasz
tomee007007
üzenetére
Nem zárom ki teljesen de elsősorban vezetékesben gondolkodom.
-
Eldúvie
lelkes újonc
válasz
tomee007007
üzenetére
Az a teteje.
-
LeventeV
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Koszi a valaszt.
Ujonnan, de nem Magyarorszagrol es kuponnal. Igy kb 85 ezer Ft lenne a feher Playstation kiadas. -
Eldúvie
lelkes újonc
válasz
tomee007007
üzenetére
Én ezeket néztem elsősorban, de nem zárkózom el semmitől ebben az árkategóriában!
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
LeventeV
üzenetére
Szia!
A Pro egy kifinomultabb, kb 30%-al részletesebb hangzást nyújt minden frekvencián. A basszus tartomany nem annyira üt, mint a 7-ben de jóval tagoltabb, a szubbasszus pedig erősebb. A középfrekvenciák jóval finomabbak, részletesebbek, akár csak a magas hangok, ropogósabban szól az egész. Kapsz egy jobb összeszerelési minőséget, cserélhető aksikat, valamivel jobb mikrofont, mérföldekkel jobb hangizolációt a ki-, és beszűrődés tekintetében is, viszont a DAC miatt nem lesz annyira hordozható.
Megkérdezhetem, használtan találtad, vagy újonnan?
-
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Regota elegedetten hasznalok egy Nova 7 fejhallgatot PS5-hoz de most szembejott velem egesz jo aron a Nova Pro Wireless.
Megeri szerintetek valtani, ad annyival jobb hangzast a Pro? -
Eldúvie
lelkes újonc
Üdvözletem!
Jelenleg egy új füles vásárlásán gondolkozom és három opció jöhet számításba:
-HyperX Cloud III
-Corsair HS80
-Logitech G Pro XFontos szempont a jó mikrofon, amelybe nem hallatszik bele a billentyűzet (tudom, hogy nem feltétlen teljesíthető, de akkor a már legkevésbé), a kényelem, a jó hangzás.
Kinek mi vált be? Melyiket javasoljátok? -
tomee007007
Topikgazda
Atlas Air hivatalos eu honlapról 160€
Első regisztrálóként még -10%. -
Tamas991
csendes tag
Úgy hogy vagy az Arctis Nova 3P vagy 5P lesz.
Bár ahogy írtátok minimális a különbség a 2 között hangminőség terén.
Egy kérdés,vagy kettő
, mennyire tartósak az aksik ezekben a fejesekben?
Lehet egyáltalán cserélni? -
ETOM
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Persze mindenképp. Igen olvastam a korábbi véleményed is. Így fogom csinálni
-
tomee007007
Topikgazda
Örülök hogy sikerült, Skullcandy 4-5 munkanap alatt küldi általában.
Majd ha tesztelted, és lesz időd, írj pár sort kérlek, hogy vált be
Beállításokban, EQ, stb, ha elakadnál, segítek szívesen, először PC-n állítsd be az alapokat, majd eq, esp már csak a mobilappon, egyelőre csak arról ment onboard. -
ETOM
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Huh király meg is rendeltem. 61.920-ért sikerült. Azt hiszem egyik kód kiváltotta a másikat, de nem baj így is kereten belül maradtam bőven.
Köszi szépen kiváncsi leszek milyen
-
ETOM
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Persze
Automobilista 2, Le Mans Ultimate, Assetto Corsa Competizione.
Forza Motorsport is néha. [kép] Igazából itt egy játék lista ezek vannak gépen, ha lenne időm egyszer mindenre
Csak PC-t használok igen."PLYR 720-at mondanám elsőre a hangtér miatt, ha szimpatikus a haptika, az lesz a nyerő. Szerintem jövő héten megint akciós lesz
"
Szuper nem sürgős annyit simán tudok várni rá.
"Jövő héten le tudom Neked tesztelni, amik nekem is megvannak...."
-
tomee007007
Topikgazda
Szia!
Leírnád pontosan melyik autós szimulátorokkal játszol?
Csak PC-n játszol?
Jövő héten le tudom Neked tesztelni, amik nekem is megvannak....PLYR 720-at mondanám elsőre a hangtér miatt, ha szimpatikus a haptika, az lesz a nyerő. Szerintem jövő héten megint akciós lesz
Cloud Alpha és III S, ezekben a driver ugyan az, talán az Alpha kicsit dinamikusabbra van hangolva, de mindkettő inkább steril hangzású PC-n legalábbis.
Fractal-nál sok függ, melyik játékról van szó, de az egyik legnagyobb hangtérrel rendelkezik a zártak közül, szóval a hangtér szempontjából biztosan szuper lenne szimulátorhoz. -
ETOM
addikt
Sziasztok! Tervezek egy vezeték nélküli fejhallgatót venni.
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék. Autós szimulátorok meg lövöldözés pl. Space Marine 2 megy most.
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
70e
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezeték nélküli
(4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
Circumaural
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Ez mindegy
(6) Milyen hangzást vársz?
5.1 vagy 7.1, mindegy
(7) Milyen csatlakozású legyen?
Jack / USB.
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya - Realtek® ALC4080
7.1-Channel High Performance Audio
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Nincs megkötés.Most egy hyperx cloud 2 vezetékes van. Elvagyok vele csak hát vezetékes.
Amiket tetszenek:
Crusher® PLYR® 720 ennek közbe visszament ára sajna.
Fractal Design Scape itt meg láttam, hogy vegyesek a vélemények +néhány darabról levált egy részen a borítás.
HP HyperX Cloud III S
HP HyperX Cloud Alpha WirelessEleinte még olcsóbb kategóriában ezeken is agyaltam, de végül emeltem a kereten:
Turtle Beach Stealth 600 Gen3
NACON Plantronics RIG 600 PRO HXDolby Acces is megvan MS Storebol
-
tomee007007
Topikgazda
FIGYELEMFELHVÁS
Kedves Topiklakók, Fórumtársak, Kollégák!Bár nem rég óta vagyok "gazdája", felelőse a topiknak, elsősorban szeretnék köszönetet mondani Nektek, amiért ennyire jó közösség alakult ki itt Nálunk, és a sok támogatásért, privát megkeresésért, amit kapok Tőletek, remélem hogy még jó sokáig így egyben marad egyre bővülő csapatunk

Másodsorban, bőven eljött az idő, hogy topikunk "Téma összefoglalóját" frissítsem, aktualizáljam a mai trendeknek, technológiai újításoknak megfelelően. Ennek kapcsán már egy váz kialakult a fejemben, a struktúra alapvetően maradna, de itt szeretném kérni a Ti véleményeteket, javaslatotokat, ötleteket is a témában. Első sorban vezetékes témában, de vezetéknélküli fejhallgatók kapcsán is nagyon szívesen veszem az ajánlásokat, hátha valamiről megfeledkezem.Kérem, ötleteiteket privátban írjátok meg részemre október 31-ig.
Köszönöm szépen előre is!
Szép napot, és akinek más elkezdődött, jó hosszúhétvégét Mindenkinek!
Tamás -
Eversmann
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
-
Eversmann
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Dolby Atmos-ra gondoltam

Rog Pelta-nál meg appban összehoztam egy custom hangot, játékban nekem oké. Zenénél már basszus hiányom van, szerintem szólhatna dinamikusabban, dübörgőbben. Pont azért nem tudom, csak azért érdemes lenne-e váltani
Vagy zenéhéz akkor már rendes headset, nem gamer kellene... -
Eversmann
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Most olyan 20%-ra van leárazva. Gondolom várjak még Black friday-re
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
Aby_2014
üzenetére
Pedig ez a Sony is egy jó darab, nekem ennek a kettővel ezelőtti modellje van.
Ha belefér a keretbe, nem számít a hordozhatóság, és a zajszivárgás, akkor egyértelműen A50, más kategória hangzásban mint a TB.
Novembertől kb mindenhol lesz Black friday szóval ott is erdemes majd szemezgetni
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
https://www.sony.hu/electronics/fejpantos-fejhallgatok/wh-l600
Jelenleg ezt használom, ennek cseréjére értem múltkor Tőled iránymutatást..Még mindig nem döntöttem, hogy Turtle Beach Stealth 700 GEN 3 vagy Logitech A50 -et szeretném jobban..

Gondolom bármelyiket is válasszam, jobb minőséget kapok mint a mostani...De még várok kicsit, hátha majd a karácsony közeledtével még valami hyperszuper fejest kiadnak..
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm válaszod!
Épp 2 hete vettem meg Store-ból az appot, mivel tesztelés során kicsit javított a fejesem hangzásán is, de a Logi Z906-nál egyszerűen fenomenális lett a hangzás, annyit dobott rajta, szóval már használom...
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
Aby_2014
üzenetére
A Dolby Atmos egy 360 fokos hangteret létrehozó surround hangzásjavító, virutalizer, amit az MS Store-ból tudsz külön letölteni, jelenleg Dolby Access gyűjtőnéven, és a windows kimeneti hangeszközöknél tudod a "Térbeli hang"-nál bekapcsolni az adott fejeshez.
Ma már alapvetően minden gamer fejes rendelkezik valamilyen saját, gyári surround (5.1-től 7.1.4-ig) hangjavító technológiával, ezek mára már mind jók, de nyilván van, ami jobb, és még jobb. És itt tud belépni az Atmos a körbe:
- vannak fejesek, amiknek konkrétan az Atmos a surround rendszere, itt elengedhetetlen a használat, a licensz ingyenes,
- van, ahol hivatalos Atmos licensszel rendelkezik az adott fejes, tehát vagy a gyári surround-ot használod, vagy rákapcsolod az Atmost, szinte mindig ez utóbbi nyújtja a jobb hangzást, ilyenkor is ingyenes az Atmos licensz, a Dolby alkalmazás konkrétan kiírja a fejes nevét, tehát felismerte, és automatikusan az adott fejesre szabja a hangzást,
- vannak olyan fejesek, ahol ugyan nem vették meg a Dolby licenszt, mert nyilván drága, de nem hivatalosan teljesen a Dolby-hoz szabták az adott fejes driverét, ez is remek hangzást nyújt, itt viszont Neked kell külön megvenni a licenszt, ami ha jól tudom most ilyen 5-6000 Ft, de sűrűn akciózzák kb fél árra,
- utolsó sorban vannak azok a fejesek, amik kifejezetten rosszul szólnak Atmos-szal, ezekre nem is érdemes rátenni. -
Aby_2014
aktív tag
Egy kérdés birizgál
A topikban rendszeresen emlegetett Atmos-al történő használat az MS Store-ból letölthető appot jelenti vagy az adott eszköz egy funkciójának használatát takarja? -
Neck
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Megkérdezhetem, honnan van a kuponkód?
-
tomee007007
Topikgazda
Nem lesz hiány rezgésből, csak tartós károsodást ne szenvedj
Próbának párszor feltekertem 60%-ra, de ott már rezegtette a szemüveget a fejemen, az orromon meg a szemüvegnyereg már ugrált, és csiklandozott
5-25% között bőven jó szerintem az erősség, de majd meglátod.
A Multiplatform (fekete-piros) esetében majd kíváncsi leszek, hogy Dolby Atmos-szal hogy szuperál, azt majd mindenképp próbáld ki
-
Neck
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
OK! Én a piros (PS
) verziót rendeltem. Kiváncsi leszek.
Sajnos egy hétig nem leszünk itthon, de utána kipróbálom
Arma Reforgerben a joystick majd' kiugrik a kezemből, amikor robbanások vannak, gondolom ez is "megbolondul" majd a fejemen

-
Neck
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Működik. Németországból rendelve, 170 euró

Nem emlékszem, mennyi volt az előző akcióban
MOD: 279.99 * 0.6 = 167.99 EUR volt legutóbb. A 2 eurót költsék perecre
Köszönöm az infót
Már ment is a kosárba.
GT7 meg PSVR2 mellé pont jó lesz, kirázza az agyamat a kerékvető
-
Lovro Joe
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Megnéztem!
Leszedett egy frissitést amivel már sokkal jobb volt ,egészen minimális volt a zörej,de inkább kikapcsoltam!
Köszi a segitséget ebben a választásban és mindenben!
Jó látni hogy van egy minden tekintetben hozzáértő ember akinek türelme is van azokhoz akik fogalmatlanok a témában!
Respect -
tomee007007
Topikgazda
Ennyit kellett várni a Skullcandy PLYR 720 akcióra, bár most pár ezressel drágább, de így sem vészes, kuponnal 67.490 Ft.
Kuponkód: SQUAD15Zöld-fekete az Xbox változat, piros-fekete a PC-PS.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ezek a fejpárnák elvileg kicsit mélyítik a dinamikát, akár növelhetik is a hangteret, illetve a basszust, bár azt itt már nem nagyon lehet fokozni úgy érzem
-
ForRedGlory
félisten
válasz
tomee007007
üzenetére
Na, így elsőre zártabb a fejhallgató (örülök neki), amitől eltekintve túl nagy változást nem tapasztaltam eddig.
-
Lovro Joe
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi! Holnap de. megnézem!
-
-
Lovro Joe
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Kabelekre gyanakodtam én is! Akkor rendelek 1et!
Melyik márkát ajánlod? Belkin? Vagy az nem jó ár/érték szempontjából? -
válasz
tomee007007
üzenetére
Nem nagyon fogom tudni, mert ez irodában marad fixen, aztán ami játék van a laptopon az a Factorio

Maxwellel mostanában a BF6, és majd idővel az Arc Raiders lesz megnézve a tél folyamán.
Ár/érték/hangminőség arányában nagyon örülök, hogy ilyen headsetek jönnek ki. És külön köszönet ennek a topiknak, rengeteg értékes infó van

Persze közel sem az a hangminőség, mint egy high end 150 ezres cucc, de szerintem ezek a headsetek egész jók ezekért az árakért.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ez így nagyon jónak tűnik, köszönjük szépen
Játékkal próbáltad már esetleg? -
válasz
deathcrow42
üzenetére
Update a Corsair Void Max Wireless v2 headsetről:
Pár egész napot ledolgoztam vele, 6+ óra a fülön, még mindig nagyon pozitív, hogy a Maxwellhez képest könnyű, a memóriahabos párnán meg textil van, és így kényelmes hosszabb távon is.

Munkáslaptopon telepítésre került a Spotify, és most már lossless rátával megy a zenehallgatás, mikrofont lehajtva meg a teams meeting. Zene közben mikrofon felhajtva.
(U.i. lemondtam a Tidalt, a Spotify így lossless rátával simán jó)
Spotifyn ez az EQ van beállítva erre a headsetre:

Kuponos árát (50k alatt picivel) így bőven megérte.
-
Lovro Joe
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen! Nagyon kényelmes és szépek a mély hangok!
Csak erre a zygasra nem jövök rá! -
ForRedGlory
félisten
válasz
tomee007007
üzenetére
Nem próbáltam még, meló van.
-
Pacy
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm hogy szántál rám időt. Igazából örülök hogy a végére oda került a Logitech a50 mert én is épp azt néztem hogy jó opció lehetne számomra. Az hogy ki hallatszik az annyira nem zavar, nézek hozzá aftermarket párnát ami esetleg jobban zár. Igyekeztem az egész topikot átböngészni kifejezetten fejhallgatókra keresve mit beszéltetek róluk és ott is azt a következtetést vontam le hogy sokszor került szóba az a50 mint követendő példa. Amúgy is full Logitech itthon minden legalább így maradhat csak a ghub. Ehhez is ajánlott lenne a Windowsos Dolby Atmos megvétele?
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Bet*jok mennyire király már
Én mondtam hogy jó lesz ez a szín
Hangzásban érzékelsz különbséget? -
tomee007007
Topikgazda
Semmiség

Próbálom nagyon tömören a lehetőségeket, aztán nézz szét, melyik szimpatikus, nagyjából mindegyik fejesről írtám már bővebben, ha visszakeresel, de ha néhányra leszűkíted, ott is tudok még segíteni a választásban

Kezdjük azzal, amiket Te írtál:
- Logitech G Pro X 2 Lightspeed: saját szoftverével a leginkább basshead fejes, de hajlamos így a többi frekvenciát elnyomni a basszus. Razer THX szoftverrel használva egy nagyon dinamikus fejest fogsz kapni, és kiegyenlítődnek a frkevenciák, és jóval részletesebb is lesz, bár így veszít a basszusból is. 70-80 ezer szokott lenni.
- Steelseries Arctis Nova 7 Gen2: remélhetőleg napokon belül megjön hozzám, és tudok róla érdemben nyilatkozni, addig is a Gen1 az egyik legerősebb basszussal, ropogós közép és magastartománnyal rendelkezik, és a Gen2 a frekvenciagörbéje alapján erre még rá is fog erősíteni. A Gen1 55 ezer körül szokott lenni, a Gen2 most 67 ezer.
- Razer Blackshark V2 2023: mindenképpen hanyagolnám, ennyit már nem ér meg, amennyiért árulják, bár itt lehet a Pro változatra gondoltál, de az sem ér már szerintem ennyit.
Van helyette viszont a Blackshark V3 Pro, kiváló hangtérrel, felsőkategóriás pozícionálással, és a ma kapható legjobb frekvencia elkülönítéssel, ez a fejes tudja a legjobban elkülíteni az egyes hangokat, ezért nagyon tiszta hangképe van, és eszeveszett basszusa a V2 Pro-val ellentétben. E-sport fejeshez képest kiváló RPG-khez, single player-re is. Razer eu store-ból kuponnal 107 ezer körül van.
- Turtle Beach Stealth 700 Gen3: az egyik legdinamikusabb fejes, 60 mm-es driverekkel, amikben van erő - nagyon sok, basszus is ennek megfelelő. Minden játékstílushoz kiváló.
- Skullcandy PLYR 720: pár bejegyzéssel feljebb írtam a tesztet, ha szereted a tényleg "koponyát rengető" basszust, akkor ezt imádni fogod
. Akcióban 63 ezer ft, bár most pont nem annyi 
- Logitech A50 Gen5: amennyiben a leginkább immerzív hangélményt keresed a tényleg megremegetető, legmélyebb basszussal, akkor ez lesz a Te fejesed. Hárány a viszonylag nagy bázisállomás, és a rossz hangszigetelés. Most több helyen van 103-105 ezer ft környékén.Ha bármi kérdés még felmerül még írj nyugodtan
-
ForRedGlory
félisten
Megjött a WC. Qrva jól néz ki szerintem.

-
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi, nagyszerű írás lett.
Egyszer ha sok pénzem lesz, lehet kipróbálom.
Bár addigra már újabbak lesznek.
-
F.B.I.
veterán
Kösz a tesztet és az élmény beszámolót, így egybe. Olvasva lassan teljesen átjött az élmény.
Szemüveg miatt lehet félnék tőle. Egyszer viszont majd ki kell egy ilyet is próbálnom.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
lehet lassan átköltözök a logout blogra
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Látom van egy új hozzászólás.
Wall of text crits
-
tomee007007
Topikgazda
Jöjjön tehát, aminek jönnie kell, és lássuk, mit tud nálam, illetve a felső-közép kategóriában a Skullcandy új, haptikus gamer fejese
(mondanám, hogy megint hosszú lett, de már megszoktátok
)Skullcandy Crusher PLYR 720 (Xbox Edition) teszt
Kicsomagolás, minőség, kényelem
Átlagos méretű dobozt kaptam a kezeim közé, Xbox verzióhoz hűen a zöld és a fekete uralkodik a külcsíny színeinek tekintetében. A csomagolás minőségi, ahogy a kapott 3,5 mm-es (lapított) és usb kábel is, szokásos füzetecskék, minden a gyártó védjegyeként szolgáló koponyás dobozkában, igényesen, ahogy kell. A nagggggyon zöld usb-a dongle és az ajándék 2db matrica mellett felsejlik egy 1 hónapos Xbox Game Pass Ultimate (!) kód, tekintve, hogy ez ma már bő 10 ezer forintos ajándék, óriás pirospont jár érte. Aztán kezembe veszem a koponyás selyempapír alatt megbúvó - mondanám, hogy szépséget, de azért ne túlozzunk
- fejest.
A maga 354 grammos tömeg abszolute nem érződik, nagyon jó a súlyelosztás. Anyaghasználatra keresem a szavakat, elsőként fémnek érződik a ház, aztán rá kell jöjjek, ez bizony műanyag, de abból elég masszív, mindez ujjlenyomat gyűjtés-mentes, enyhén selymes felülettel, jó hozzá érni. Fém merevítések itt-ott biztosan vannak, bár nem igazán látszik semmi.
Ám rögtön eszmbe jutott a Sony 1000XM5, és a JBL Quantum 910, azoknak volt ilyen nyakló-nyeklő fejház-csukló kapcsolódása (tehát nem fixen tartja magát a ház a pántok végén), nyilván van egy kényelmi előnye, de a magam részéről ez a megoldás nem a kedvencem, bár a tartósságra is hatással lehet, mivel így nincs feszítés a csuklórendszerben. A fejhallgató pánt valami borzalmasan furcsa gumis műanyag, először rettegve tettem a fejemre, hogy na, ennyi volt a maradék hajamnak is, mert ebbe tuti minden második szál beletapad, és kellemetlen lesz, de pozítívan csalódtam, nagyon kényelmes viseletet biztosít, amihez hozzájárulnak az egyik legjobb memóriagél-anyaggal töltött textilpárnák (itt is fura anyagot választottak az amerikaiak, de jó minőség, csak nem épp a megszokott). A fejpátot állítani nem kell, a Logitech Vibe szériához hasonló, masszív önzáró rugós rendszer illeszti a fejedre, ennek tartósságát majd az idő eldönti.
Összességében az anyghasználatra nem lehet panasz - bármennyire is térnek el a sztendereketől - , illesztések, összeszerelés hibátlanok, kényelem szempontjából nagyon kellemes, mindenképp előkelő helyen van a kategóriában. Gombok jól sikerültek, a hangerőért, és a zene léptetéséért egy joy felel, ami szerintem továbbra sem a legjobb megoldás, de lényegesen jobban működik itt, mint mondjuk az Astro A30-ban. A jobb oldali tekerőgomb a haptika erősségét hivatott állítani. A bekapcsoló gomb kb 3-4 funkciót lát el egymagában, attól függően, meddig nyomod, ez nem volt valami szerencsés választás, de hamar megszokható.Szoftver, funkciók, mikrofon
Nem élet az élet már szoftverek nélkül, itt rögtön kapunk kettőt is: a Skullcandy saját PC-s és mobilos appját. A PC-vel kezdtem, rögtön frissítés, ami valamiért csak másodjára sikerült, de ez nem egyedi eset egyik gyártónál sem. Áttekinthető a felület, majd minden állítható, ami szem-szájnak ingere, és a design teljesen levett a lábamról, olyan mintha Robotzsaru a 80-as években felment volna egy Weyland-Yutani teherhajóra
, nagyon jól néz ki.
Mikrofonra meglepően nincs sok beállítás, hangerő és sidetone, szóval finomhangolni nem igazán lehet, de nem is kell, nem hoz rossz teljesítményt, és iszonyat hangos, még úgy is, hogy a mikrofon fizikailag, ergonómiailag nem a legjobb: jack-es, ki-be pattintható, de jó hosszan mered melletted, és nem pozícionálható semilyen irányban, de leglább nem merev. Azért ennél a himbi-limbi mikrofonnál láttunk már jobb megoldásokat, a le-fel hajtás is elfért volna. És innetől kezdhetjük, amire a legtöbben kíváncsiak vagytok a PLYR 720 kapcsán, hogy milyen a Turtle Beach Atlas Air-hez képest? Mikrofonban hasonló teljesítményt nyújtanak óriás különbség nincs, a 720-é valamivel öblösebb, és egy hajszállal tisztább a magasabb frekvenciákon.
De visszatérve a szoftverre; a szokásos állításokon túl van még soksávos parametrikus EQ, ahol a négy előbeállítás fix, és 4 sajátot rakhatsz be a fejes saját memóriájába. És itt hasalt el egyedül a pc-s szoftver, ugyanis nem igazán sikerült ezeket onboard elmenteni, illetve amiket el is mentettem, később vagy eltűnt, vagy egy teljesen más görbét adott ki, ezen sajnos van még mit javítani. Állítható még a haptika dinamizmusa és erőssége, valamint az egyes frekvenciákhoz való csatolás, illetve van még egy un. ESP, ami a Skullcandy saját hallás-, és hangzásjavító technológiája, amire még visszatérek.
Külön érdemes megemlíteni az RGB-t... akkora trollkodást nyomtak ezzel, hogy sírva kacaktam fél órát. Teljes RGB világítás van, személyre szabható, persze. De hol van a világítás??? Hát belül a fejpárnákban
Ezzel teljesen új szintre emelve az egyébként is megkérdőjelezhető RGB világítás hasznosságát egy fejhallgatón. A rácsokon még kicsit átlátszik a fény, illetve a fejhallgató ház hátsó-felső részén van egy-egy átlátszó csík, ahol haloványan ez látszik. Poénnak nagyon jó, de semmi több, remélem annak is szánták és nem gondolták komolyan
Az aksit egyébként is nagyon szívja, tehát 2 perc nevetés után kapcsoljátok ki nyugodtan, végleg.
Szoftveres oldalról ott van még nekünk egy tényleg nagyon jó mobilapp, ahol pár dolog kivételével (pl. RGB kikapcsolás, mobilon csak a színt lehet állítani, BT multipoint) majd minden megtalálható, modernebb, átláthatóbb köntösben. Azért foglalkozom most ezzel kicsit részletesebben, mivel láthatóan a PC-s szoftver egyelőre kicsit küszködik, a mobilapp viszont hibátlan, minden EQ megmarad, onboard is felkerül, bár itt csak sima, 5 sávos EQ van, a pc-s szoftver komplexebb beállításokat tartogat.
Az ESP érdekes még, ez kivételesen sokkal hatékonyabb, ha a mobilon csináltam hozzá a tesztet, mint PC-n, az intenzitása is kontrollálhatóbb. Ez rövden felméri a hallásod, és a már hiányzó frekvenciákat plusz hangerősítéssel az adott frekvenciákon pótolja.
Szóval egyelőre, amíg a szoftveres fronton nem rakják ezeket helyre, azt javaslom, hogy először PC-n frissítsétek, állítsátok be az alapokat, majd mobilappról az EQ-t, THX-et, ESP-t, aztán azt érdemes egyelőre használni.
Ami funkciókban ugye különlegesség az a basszust erősítő haptika, ami a nyitottság mellett különlegesség a gamer fejeseknél, de erről majd részletesebben a hangzásnál.
2,4 Ghz-es dongle teljesen rendben van, stabil a kapcsolat, akárcsak a 5.3-as Bluetooth, ami nem csak hogy szimultán lejátszást tud, de a BT még multipoint is (Kedves Fractal, tessék tanulni).
A hangok ki és beszivárgása közel sem olyan mértékű, mint az Air esetében, valamivel egy Nova 7 felett van.Hangzás
Jöhet végre a kedvenc szekcióm
Nagyon vártam, hogy a füleimre kerüljön ez a fejes, érdekesek voltak a tesztek, és kicsit olyan volt, mintha senki sem mert volna se jót, se rosszat mondani erről a fejesről. De lássuk a szubjektív tapasztalatomat:
Nem ez az első Skullcandy fejesem, tehát tudtam, a Crusher tekerőt (kvázi a haptikus motorok rezgéserőssége) max. 20%-ra állítom, különben tartós károsodást fog szenvedni a szemüvegem, rosszabb esetben a koponyám is, és valóban így is lett; játéktól függően 5-25%-os erősség kényelmes, e fölött már nagyon erős a rezgés. Ebben a számomra optimális tartományban viszont a haptikus motorok nagyon precízen dolgoztak, finoman, nem túlzóan, elhitetve az emberrel, hogy egy robbanás, motor morgása tényleg ott van, és nem csak két vibramotor dolgozik. Stereo képben tud rezgést irányítani, tehát, ha egy robbanás tőled balra ér, akkor a bal oldali motor dolgozik, de ha áthallatszik jobbra, akkor enyhébben a jobb oldali motor is. Tehát a haptika rész felülmúlta az elvárásaimat, nem ér fel a Kraken V4 Pro-hoz, de a többi haptikus, jellemzően Razer fejest leteríti a teljesítményével.
Ez a haptika adja a basszuserősség jó részét is a szubbasszus és basszus tartományban is, a driver közepes basszusképességéből ezzel adódik egy egyedi, akár nagyon erős, de kontrollált basszus élmény.
Hogy az immerzív érzeten túl ez miért jó? Mert szinte teljesen különállóan kezelheti a driver a közép és magas hangokat, amikben meglepő módon fantasztikus munkát végez. A közép, magas-közép, és magas hangok mind rendkívül elkülönülnek, tiszták, dinamikusak, a legnagyobb harc közepette sem volt semmi torzulás, közel tökéletes volt a szeparáció.
Nekem kicsit gyanús is a dolog, hogy a Skullcandy mérnökei összeszedték az egyes márkák pozitív tulajdonságait, és megpróbálták egy fejesbe gyúrni a TB óriási dinamikával rendelkező drivereit a Steelseries ropogós hangzásvilágát, és a Razer biocellulóz drivereinek frekvencia elkülönítését. De sikerült?
Nem álltak messze tőle, viszont ezek a stílusjegyek számomra a PLYR 720-ban egyesülnek. Nézzük ezeket sorban:
A hangtér egyértelműen kisebb, mint az Atlas Air-nek, ez vitathatatlan, nem éri el a 720 azt a könnyed szellősséget (de így is könnyedén maga mögött hagyja hangtérben az összes zárt gamer fejest), amit a TB nyitott fejese nyújt, de dinamikában egy egészen más szintet képvisel; nem csak hogy az Atlas Air-t sikerült ebben leköröznie, de az általam mindig elismert TB Stealth 700 Gen3-at is a tesztelt játékok nagy részében (kivéve talán a S.T.A.L.K.E.R. 2).
A középfrekvencia részletességében azonos az Atlas Air-el, és kicsit talán finomabban, de mindenképp elkülöníthetőbben jeleníti meg azokat, mint a 700 Gen3. A felső kategóriával is összevetettem, sok esetben pl dinamikusabb, még a Nova Pro ropogósságát is felülmúló teljesítményt adott le a 720, de azért részletességben a Nova Pro, Stelath Pro, és A50X mögött van egy jó 20-30%-al.
A magas frekvenciákat is jó részletességgel jelenítette meg, nagyszerű átmenetet képezve a meleg-hideg tónusok között. Itt viszont az Air-nek volt egy kissebb előnye a részletesség tekintetében.
Hangtérről már beszéltünk, én nem láttam sehol sem feltüntetve a hivatalos Dolby Atmos licenszt, de ahogy aktiváltam, a Dolby azonnal kiírta a pontos típust, tehát van hivatalos licensz, kell is, nagy plusz dinamikát ad a 720-nak. Van ugye a saját, THX által fejlesztett virtuális tér, azzal a hangtér kap egy plusz 30%-ot (bár még így sem éri utol ebben az Atlas Air-t), viszont enyhén a dinamika is visszaesik, kiegyensúlyozottabb hangprofilt létre hozva, ezt a természetes hangkarater kedvelői fogják előnyben részesíteni. Távolságérzékelés, pozícinálás kiváló, ebben is egy szinten van az Air-el, következő szint nyilván a 700 Gen3, ott azért valamivel precízebb volt a hátsó traktus pozícionálása.
Műfajok tekintetében mindnhez passzol, a fenti észrevételek minden műfajban helytállóak voltak az RPG-ktől kezdve az FPS-ekig.
Zenehallgatásban kiválóan teljesített, jó volt vele minden stílust hallgatni, az energikusabb művek nyilván jobban állnak neki, mint at Air-nek, ami azért audiofilebb élményt nyújtott.Verdict
Én úgy érzem, a Skullcandy tényleg megpróbált ihletet meríteni a legjobbaktól, és nem feltétlenül akarta a legjobbat, ezekkel a 40 mm-es driverekkel nyilván nem is lehett, de a mérnöki tudásuk javát belerakták az alábbi tuljadonságokkal;
- az Atlas Air nyitottságát, amit azért nem sikerült elérni,
- a Stealth 700 Gen3 dinamikáját és erejét, amit a játékok jó részében sikerült felülmúlni,
- a Nova Pro, Nova 7 ropogós középfrekvencia világát, amit sikerült behozni,
- illetve a Razer biocellulóz drivereinek hangfrekvencia szeparációját, amivel úgy gondolom, az előző generációt sikerült beérni, a második generációt (Blackshark V3 Pro) nem.
Ezzel így egyben, a haptikával megfűszerezve úgy hiszem, az egyik, ha nem a legegyedibb hangzáscsomagot sikerült összeállítaniuk, mindezt a pc-s szoftver javítandó hibái, a nem túl ergonómikus, de tissztességes mikrofon, a jó építési minőség, kényelem, és a gyakorlatban, haptikával inkább 30 órás üzemidő mellett.
És ne felejtsük, Xbox-ra jelenleg ez az egyetlen fejes ami nyitott, vagy rendelkezik haptikával!
Teljes áron valamivel 103 ezer forintos árával azért megfontolandó, de a legutóbbi Skullcandy eu-shop akcióban (pedig pár hónaja jelent meg a fejhallgató) 63 ezer forintért nálam best buy lett a kategóriában.
Mégsem tudom azt mondani, hogy ennyiért ez jelenleg a legjobb vétel mindenkinek, ugyanis a haptika megosztó tud lenni, akár még ezzel a kifinomult rezgéssel is, amivel a 720 operál. De aki vásárlás előtt ki tud próbálni egy bármilyen Skulcandy Crasher fejest, hogy bejön-e neki a haptika, és nem zavaró, hanem inkább éléményt nyújt, az a PLYR 720-al az egyik legjobb gamer élményt tudhatja magáénak, ami 100 ezer forint alatt megkapható. -
Lovro Joe
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Szia!
Végül meg vettem és eddig nagyon tetszik!
Egyetlen problémám van,hogy ha alacsony hangerőn használom van egy halk zugás folyamatosan! A hangerő váltosztatásával ez nem változik! Tehát ha csutkán le tekerem is hallani ezt a zörejt! Pcre még nem kötöttem rá de elvileg az appbol is leszedi a legfrissebb patchet! -
Pacy
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a figyelmed, várom nagyon. Biztosan segíteni fog a legjobb döntést meghozni.
-
Neck
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Nagyon várjuk
És egyre jobban bánom, hogy nem vettem meg leárazás alatt 
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Profi vagy
Eq-zzátok bátran, szereti a jól mélyre húzott karaktert
-
hibavissza
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Azzal ment.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalatokat
PC-n tegyél egy próbát, hogy rárakod a Dolby Atmost, még precízebb térhatást, alulról-felülről jövő hangokat, és még nagyobb dinamikát fogsz kapni
-
hibavissza
veterán
RIG 600 pár nap után. Az eqzásról annyit, hogy míg én lehúztam a mélyközepeket és felhúztam a magasakat gyári flat beállításnál, addig kamasz gyermek még feljebb húzza a basszust és a magasak maradnak flat beállításon. Valószínűleg jobban hallja a magas és közép tartományt a fiatal fül. Tehát a gyártó nem hülye csak a célcsoportra lő. Nem szól rosszul zenére sem egyáltalán. Akkor van gond, ha már hozzászoktál egy tényleg hifi fejhallgató transzparenciájához. Átlag BT eszközöknél jobb.
Kétszer kipróbáltam Fortnite-ban. Azzal játszottam már párszor a mai játékok közül egyedül. Utoljára a Bad Company 2-vel játszottam mikor megjelent. Nem most volt...Térhangzás bekapcsolása után egyértelműen könnyen megtalálom a ládákat. Sztereó fülessel sokkal többet kellett forogni, keringeni. Szóval tényleg működik. Tini fiamon fél napokat rajta van a fejes mikor együtt lóg a bandájával online. Szóval neki egyértelműen kényelmes.
Negatívumok: nincs desktop applikáció (ami azért elég nevetséges. Gondolom a célcsoport inkább mobilon él, de na...) és nagyfejűek, nagyfülűek óvatosan bontsák ki, mert lehet elállás lesz a vége. -
Pacy
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Hát igazából nagyon max 120K. Az már nagyon a plafon nem szívesen adnék ennél többet. Mégsem vagyok már esportolo. Nem tudom hogy van e valami értelme számomra ha még feljebb mennék árban. Ami tetszett hogy Bluetooth is mehet néhány fejhallgatón a pc melett. Ha esetleg érkezik hívás telefonra akkor hallom a játékot is tovább. Ez hasznos lenne számomra. Már ha jól értettem ezt a funkciót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
PC - hez lesz?
Vagy zenéhéz akkor már rendes headset, nem gamer kellene...