Hirdetés
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Köszöntünk az 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók Topikjában!
A topik gamer - jellemzően virtuális térhangzású - vezetékes és vezetéknélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Nagyon nézegettem ezt, de 100 ezer felett volt az ára.
Kíváncsi leszek milyen a fejleszakítós basszus, majd írd meg. -
tomee007007
Topikgazda
Aki szeretne haptikus, nyitott, multiplatform fejest, most a Skullcandy Crusher PLYR 720-re van -40%- os kuponom (ami csoda, hiszen új modell), tesztek alapján ennyiért elég jó vétel, így 62.520 Ft-ra jön ki a vége, de a kupon elvileg csak ma estig él.
Kuponkód: FALLSALE (mással nem összevonható).
Én is berendeltem
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Örülök, hogy jól sikerült a választás, nyilván vannak kompromisszumok, még 4x ennyiért is, de úgy gondolom, ezen az áron a RiG 600 Pro nagyon jó választás.
EQ-t küldheted ide is nyugodtan, aztán majd finomhangoljuk
-
hibavissza
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Nincs mit, szívesen. Kb. 10 percet volt a fejemen. A tulaj nagyon elégedett vele. Ha megint hozzáférek akkor felteszem mit állítgattam. Nem vagyok valami expert. Egyébként tényleg nagyon jól szólnak vele a Dolby teszt videók. Nem gondoltam volna. Zenei hangzására sem azt mondom, hogy szar csak olyan mesterkélt. 80 ezerért már biztos van jobb, 200-ért pedig még jobb. Viszont arra amire kitalálták remek. 28 ezer volt...Úgyhogy köszönjük az ajánlást
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalatokat
EQ-ban tudok segíteni ha gondolod...próbáld meg, hogy az Atmosban és a mobilappon is adsz rá egy pár dB-t a számodra hiányzó frekvenciákhoz, vagy küldd el hogy most milyen EQ-kat állítottál be a mobilappon, és az Atmos-ban, aztán finomhangoljuk
Nálam nincs panasz a kényelemre, de a háromállásos beállítás valóban nem a legszerencsésebb.
Én kifejezetten örülök a mobilappnak, kényelmesebb szerintem menet közben állítani, mint win appban. Lehet érdemes majd újra raknod az appot, nálam tökéletesen működik Atmos mellett/után is az appos EQ állítás
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
lemaradt: és hátrányok
-
hibavissza
veterán
Rig 600 Pro megérkezett. Előnyök:
- Dolby Atomos-szal tesztelve sokkal jobb a térábrázolása mint a JBL E55 BT-nak vagy a másik itthoni fejhallgatónak ami egy AKG K92.
- Zenérenagyonbrutálisan sok méllyel szól és teljesen tompák a közép-magas hangok. EQ-val pariba lehet hozni a JBL-lel. AKG sokkal jobb. Azzal nincs értelme összehasonlítani.
- Kényelemben nem jó a Rig 600 Pro. Hiába textil, nagyon rámelegszik a fejre és a széles körpárna kis helyet hagy a fülnek amit tovább ront, hogy egyel kevesebb szabadságfoka van a fejhez idomulásra a bepattintós rögzítés miatt. Én visszavinném, de a gyermeknek megfelel szerencsére. Akinek nagyobb feje vagy füle van az felejtse el.
- A kagylón lévő gombok, tekerő nehezen kitapinthatóak. Nyilván megszokás után el lehet velük boldogulni.
- Ha Win eszközkezelőben bekapcsoljuk a Dolby effektet, azt kikapcsolva az app nem állítja az EQ-t. Újra kell indítani az appot.
- Winre nincs beállítási lehetőség. Mobil appon keresztül lehet állítgatni. Tehát a gyártó appját fel kell telítenünk a telefonunkra. -
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi a választ.
Persze tudom, mindenkinek más a jó hang, csak gondoltam, neked a világ összes fejese megvolt/van, nagyobb a tapasztalatod. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
sixpak
üzenetére
A fejlődés nagyon nehéz kérdés, nem mindegy mit mihez viszonyítunk. Alapvetően a 2018-2020 környéki fejesekhez képest a részletességben lett egy nagy ugrás, a 2020-2022 környékiekhez képest pedig inkább a térábrázolásban, pozícionálhatóságban, ha a mai mezőnyt nézzük.
De mondjuk egy 3-5-7 éve fejlesztett csúcsfejes még ma is megállhatja a helyét a közepkategóriában, ha csak a hangzást nézzük. Funkciókban lett inkább jelentős előrelépés; ANC, mobilapp, cserélhető aksik, bluetooth, szimultán lejátszás, stb.
A Corsair vs. Cloud II megint nehezen befogható. Cloud II még nem volt a fejemen, nem tudom megítélni, hogy mondjuk egy Corsair Void V2 Max, vagy HS80 Max mennyivel lenne jobb, de szerintem a Void dinamikusabb lenne, a HS80 pedig részletesebb, bár összetett a dolog, mondok is rá pár tapasztalati példát, hogy miért:
A50 Gen4, ami 2019 körül jött ki, lazán ma is leiskolazza a mezőny 90%-át dinamikában, de részletességben mondjuk Nova5 szinten van.
Régebbi Arctis Pro részletességben ma egy erős közepmezőny, hangtérben szerintem a Rog Delta II mellett a legjobb zárt, de pozícionálhatóságban a 20-30 ezres Atk vagy Rig is lazán veri.
Vagy ott a Corsair Virtuoso RGB XT vagy SE, amik 2021 körüli csúcsmodellek, részletességben ma is felveszik a versenyt a felsőkategória aljával.
Tehát sok mindenen múlik a dolog.Ezt az Atlas trükköt kipróbálom
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Már régen akartam kérdezni valamit:
ezek az új zárt headset-ek, mennyit fejlődtek pár év alatt?
Nekem van egy Cloud 2 wired, ami egy Takstar, igazából nem tudok rosszat mondani rá (persze 5 db-ért sem adnám oda az Atlas Air-t
), szóval mennyivel jobb egy 50-70 ezer forintos tegyük fel Corsair, mint egy Cloud 2?Edit: próbáltad már a kezeddel lefogni az Atlas Air hátulját teljesen?
Olyan hangja lesz, mint az összes többinek, de ha elveszed a kezed, jön a katarzis.
Beszarás mennyit dob a hangon az open back kialakítás.
Youtube-on néztem valami beszélgetős műsort, olyan mintha mellettem beszélnének a szobában. -
Skynet258
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Lehet élőben szép a fekete is, de képeken annyira semmilyen, hogy nem akartam bepróbálni. A fehér tuti tetszeni fog neked is.
-
Skynet258
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
A fekete valahogy nem adta vissza a szép íveket így a fehér lett; ami igazából nem is fehér (nem "Arctis fehér") hanem szürkés. Szerintem nagyon szép. Olyan svéd dizájn.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igen a mikrofont ahogy én is hallgattam pár tesztben, nagyon patika...pláne ezen az áron.
Jó hát a Maxwell-el nehéz is összevetni, két kategóriával lejjebb van a Void
De örülök, hogy így bejött, ezt a típust a Corsair valószínűleg azért is hangolta így mert a HS80 Max meg nagyon basszus-szegény lett.Én most az irodában egy Sennheiser-Epos H3 Hybrid Pro-t használok, gondolkoztam, hogy behozom a Virtuoso RGB XT-t mellé, vagy rendelek én is egy Void2 Max-ot, esetleg egy RGB SE-t, ezek most nagyon jó áron vannak a Corsair-nél. Jó gyorsan ideért most Neked, nálam mostanában 4 napot mindig ülnek rajta, mielőtt átadják a DHL-nek.
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Steelseries Arctis 3, egy alap 50-70 dolláros headset még kb. 3-4 évvel ezelőttről. 20 ezer környékén vettem.
Sajnos az Audeze nincs nálam az irodában, de a régi Steelseriessel össze tudtam hasonlítani ugyanazzal a pár számmal.

Ahhoz képest jobb, érezhetően. Egy fokkal teltebb a basszus és a mid/high range is. De az is biztos, hogy közel sem Audeze szint. Kicsit mintha túl lenne tolva a basszus. Nálam a "zenei benchmark" a web alapú spotify, ott ugyanabban a bitrátában jön át a zene, legyen az windows, mac, stb.
Mikrofonról csak annyit, hogy belebeszéltem és teszteltem egy kollégával, és kolléga rögtön észrevette a headsetkülönbséget a régi Steelseries és az új Corsair közt. A Corsair javára.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ez nagyon jónak tűnik eddig, nagy gratula hozzá, használd sokáig egészséggel
Amennyit én leszűrtem a tesztekből, hogy erős V-karakter, erős basszussal, tiszta magashangokkal, de középfrekvencián lehetne részletesebb, ezt mennyire találod valídnak?
Illetve melyik Steelseries-hez viszonyítva jobb egy fokkal?
-
Skynet258
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen, csak PC, viszont saját magán tárol 3 EQ beállítást, szóval ha PC-n belövöd amit akarsz az rajta marad BT használatnál is.
-
Megjött, irodában tervezem használni.
- Könnyű: de tényleg könnyű. Az Audeze Maxwellhez képest pehelysúly vs. nehézsúly szint. De még az eddig használt jack dugós Steelseries headsethez képest is jóval könnyebb.
- Made in Vietnam
- Bluetoothon csatlakoztatom a macbookhoz, probléma nélkül felment
- Mikrofon eléggé okésnak tűnik, tiszta, pár próba call és random hangfelvétel
- Hangzásban azt mondom jó. Azért nagyon nem egy Maxwell szint, de a régi Steelseriesnél egy fokkal jobb
Első tapasztalat csak így hirtelen.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
Skynet258
üzenetére
Köszönjük a részletes ismertetőt, én is nagyon várom, de nekem csak valamikor a jövő hét közepén várható, de hétfőre is jön egy másik delikvens, ha minden igaz
Írok én is egy mini-tesztet, kíváncsi leszek, hogy mit tud a kategóriatársakkal szemben.
A webes appja csak PC-ről vezérelhető?
Mármint, ha BT-on csatlakozik a mobilhoz, onnan gondolom nem... -
Skynet258
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Nagyon helyes! Minél többet hallgatom annál jobban tetszik. Nem vagyok kifejezett basshead... bár a fene tudja, de, végülis az vagyok, V karakter, sok elektronikus zene, de nem az a "tizenéves basshead" vagyok, szóval nekem a megfelelő mély mellett legyen meg a többi hang is. Meglepő módon ezt a fejest bekapcsoltam, és alapból marha jól szólt. Aztán ráengedtem a Dolby Atmos-t, naaa szépen vagyunk.
De mondom mégis megnézzük milyen EQ preset-et ajánl a GadgetryTech-es fickó, és ez így valóban nagyon kifogástalan.
Majd ha meglesz, EQ kód:AQUAAABAQDMzMz/QAgAAAAAAAABAwAAAIEBUCwAAAAABAAAAQDMzMz9kAAAAAAAAAABAQAAAgEB4AAAAAAAAAAAAwAAAAD8OAQAAAAAE
Egy kifogásom van talán, a hangerő állító kis korona marha elegáns és jópofa megoldás, de jó lenne kevesebbet tekergetni, hogy hallható legyen a változás (nagyobb lépések kellenének, még jobb lenne ha ez állítható lenne). Mondjuk mindegy mert én úgyis billentyűzetről állítom, de más eszköznél (telefon, PS5, akármi) lehet kényelmesebb lenne.
De ez csak ilyen szőrszálhasogatás, most is szól és ajh, ez jó.
-
Skynet258
veterán
Vettem ma egy Fractal Scape-et, hát ez marha jól szól. Pedig egy Steelseries Nova 7X-et használtam előtte, és az is minőségi darab...
Pihepuha szövet, minőségi összeszerelés és még progi sem kell hozzá, csak a böngészős móka (ami szerencsére egyre inkább kezd elterjedni).
Le a kalappal a Fractal előtt, ez az első ilyen termékük, milyen lesz a többi...
-
hibavissza
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
RiG 600 Pro megrendelve. Ha odaengednek a gép elé megírom milyen. Atomos accesst hol lehet akciósan beszerezni? G2A-n csak valami argentin lokalizáció van. Windows Store-ban meg nincs ár csak valami trial verzió.
-
F.B.I.
veterán
válasz
public NMY
üzenetére
Ha budapesti vagy van fejhallgato szerviz, egy kérdést megér:
https://fejhallgatoszerviz.hu/ -
public NMY
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
nagyon köszi, hasznos
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
public NMY
üzenetére
Szuper, így az én fejemben akkor már ki is rajzolódott a javaslat; Razer Blackshark V3 Pro.
E-sporta, illetve ezekre a játékokra kifejlesztett fejes, az egyik legkényelmesebb, van aktív zajszűrés (ANC), mikrofon a V2 Pro és A50 mellett a legjobb, mobilappról vezérelhető, jó aksiidő, kivételesen precíz hangzás, minden frekvenciatartományban részletes dübörgő basszussal, valamint a jelenelgi felsőkategóriában a hangfrakvenciák elkülínítésében nincs nála jobb. Visszaolvasva találsz róla még általam írt részletezést.
Razer eu-s honlapjáról kuponozva kb 105 ezer körül beszerezhető.
Ha árban lejjebb nézelődnél, akkor TB Stealth Pro eu store-ból kb 86 ezer körül, harmadik javaslatom a TB 700 Gen3 70ezer körül itthoni boltokban. -
public NMY
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
köszi
a PS nem hangsúlyos, szinte csak PC-n nyomja, az elmúlt 1 évben alig játszott a sony masináján.
a játékok lényegében : CS2, Valorant, Fortnite és társai
ahogy kivettem az eddigiekből, a kommunikáció discordon folyik -
tomee007007
Topikgazda
válasz
public NMY
üzenetére
Szia!
Ez tényleg nagy mertítés

Szerintem ilyen fejpánt javítás gazdaságosan nem javítható, de vannak itt kollégák, akik szerviz/mod témában nálam jóval profibbak, így azért őket is várd meg.
Viszont, ha új, akkor ehhez a felhasználáshoz mindenképp olyan fejes kell, ami tud szimultán bluetooth és 2,4 Ghz-es kapcsolatot, tehát már szűkítettük a kört.
Marad a Nova 7, Nova Pro, Blackshark V3 Pro, Logitech A50 Gen5/A50X, plusz hozzá venném a Turtle Beach-eket; Stealth 700 Gen3, Stealth Pro.Kérdésem, milyen játékokkal játszik a gyerkőc?
Következő kérdés, mennyire hangsúlyos, hogy PS-en tudjon chatmixelni (vagy az külön megy discord, twitch, stb?), mert azt kevés fejes tudja....
Illetve, mennyit fog váltani PC, és PS között?
Az A50/A50X ebből a szempontból az egyik legjobb, egy gombnyomás a fejesen a bemenet váltás, de ugye ehhez mindkét készüléknek kábelen kell csatlakozni a Logi állomásához. Nova Pro-nál hasonló a helyzet, de csak a DAC-on tudsz váltani. TB 700 Gen3, amihez lesz két dongle, nem is kell vezeték, gombnyomásra váltasz a bemenetek között. A többi ki-be dugogatós megoldás lesz. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
Petreszku
üzenetére
Nagyon szívesen!
Még a térhatáshoz annyit tennék hozzá, hogy a 800-ról nyilván nem tudok nyiltkozni, de a 600 Pro a pozícionálásban, 7.1 (Atmos-al 7.1.4) téralkotásban egy kategóriával feljebb is bőven megállja a helyét, erre biztosan nem lesz panasz, de valószínűsítem, hogy a 800 sem lesz tőle lemaradva. -
public NMY
csendes tag
Sziasztok.
gyerkőcnek egy Steelseries Arctis Nova 5 headsetje van jelenleg, ami megsérült, eltörött a fejpánt része.
első kérdésem az lenne, hogy ezt szokták-e/ lehet-e javítani, cserélni ?
második része : ha egy új beszerzésén gondolkodom, akkor eddig ezek jöttek számításba még: Steelseries Nova7, Nova Pro, Logitech g pro x 2 Lightspeed, Razer Blackshark v2 / v3 pro (?), Logitech A50 gen5, a50x.
nagyjából ezekre gondoltam.
alapvetően Pc-s játékokhoz kell, de van Playstation is, továbbá előszeretettel kapcsolta a telefonjához is, zenehallgatás, csevegés stb.ezekről mik a jelenlegi vélemények ? Tudom, hogy árban is van szórás, de most azzal nem foglalkoznék.
a topikban pedig majd valamikor visszaolvasok 😁,köszi
-
Petreszku
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
Petreszku
üzenetére
Nos.
Meghallgattam jó pár simple-t, szerintem a 600-nak jobb a mikrofonja, mint a 800-é, újabb modell is a 600 Pro.
Hangzás tekintetében csak a frekvenciagörbékre* fogunk tudni hagyatkozni, hiába ismerem a 600 Pro-t, a 800-al nem hasonlítottam össze, szóval marad az objektív, "gépies" szemrevételezés:
(*Forrás: GadgetJoe)800 Pro:

600 Pro:

Ha megnézzük, mindkettő erős V-hangkaraktert mutat, mély és közepes frekvenciákon jelentősen eltérve a Harmann-görbétől, de ami látható;
Szubbasszusban jóval erősebb lesz a 600 (tényleg ütős egyébként), ahogy a középbasszusban is, viszont a csúcsok nagyobb részletességet és jobb elkülönülést eredményeznek a 800-nál, tehát tagoltabb lesz annak a hangzása valamivel. Itt fontos megjegyezni, hogy fizikailag elvileg mindkettőben ugyan az a 40 mm-es driver van, a 800-ban viszont van valamilyen fizikai szeparáció a basszushoz (több technikai infó nem derült ki), de ez látható is a két görbén.
Közepes frekvenciákon a 800 jobban követi a H-görbét, tehát naturálisabb lesz itt a hangzás, 400 Hz-1kHz között viszont látható több csúcsosodás, ami egy egyedi hangolás eredménye, valószínűleg itt a részletességet próbálták megemelni a hangmérnökök. A 600-nál a teljes középtartomány le van húzva, ezzel is erősítve a V-karaktert, de itt nagyobb részletesség várható a 800-tól.
A középmagas és magas frekvencia görbe nagyon hasonló a kettőnél, a részletességnél egyiknél sem lesz panasz, a 800 esetében viszont alulexponált 3 kHz körnékétől, így valószínűleg kissé fátyolosnak hatnatnak a 800 magas hangjai.Összesítve: ha a dinamikusabb (bulisabb) hangzást, dübörgőbb mélyeket, élesebb, elkülíthetőbb magashangokat részesíted előnyben, akkor a 600 lesz a Te fejesed, ha inkább kicsit természetesebb, tagoltabb hangzást, a középfrekvencia részletességét, - ami mondjuk souls, és metroidvana játékoknál adni fog egy immerzivitást, fps-nél footsteps kiemelést, de pl a fegyverropogások, robbanások nem lesznek annyira hangsúlyosak, mint a 600-nál - akkor a 800-at.
-
Petreszku
senior tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Nem rossz, köszi.
tomee007007, itt most csak konzol(ps5).
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
Petreszku
üzenetére
Szia!
RiG600 nálam nagy kedvenc, de a 800 eddig kimaradt. Holnap keresek pár frekvencia görbét, aztán megnézzük, hangzásban mi lehet a különbség.
Mikrofon teszteket is majd nézek. Nem tudom hangzásban mekkora lesz a különbség, a legszembetűnőbb ugye a 800 dokkolója, a 600 ezért nyilván hordozhatóbb, ha ez szempont lenne. Pc, konzol lenne a felhasználási mód? -
Gzula[HUN]
addikt
-
Petreszku
senior tag
Sziasztok! Melyik lenne jobb vétel ha váltani szeretnék. Játék és vagy beszélgetés a játék közben. Még nem próbáltam, de a Rig 600 vagy a 800 pro között gondolkodom. Most egy Corsair HS70 PRO WIRELESS használok. Itt már volt párna csere most egy fejpánt csere kellene. Erre inkább nem vállalkoznék. Pár másikat próbáltam már, de eddig mindig visszatértem a régihez.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
Cserélheted rajta a párnát, csak a textil párnától nagyon világosba fog húzni a hangja, sok szúrós magas lesz, és kevés mély. Ha kényelmeset szeretnél, akkor érdmes volna inkább egy ilyen hibrid jellegűt, aminek a széle bőr/műbőr, a közép része meg textil. Ezekből van olcsóbb, drágább is.
#29655vzsryl: Ennyiből már lett volna egy jó állapotú használt Alpha is aprón. Az legalább szól valahogy.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Mindenképp tervezem. A minőségnek sajnos ára van. Jó példa erre a Sony NW A306, Sony XBA N1AP (kb.: 300e) vs IBASSO DX260, IBASSO AM05 (600e) hordozható zenelejátszók közötti különbség, bár ez nem ide tartozik. De ez is jól példázza a hangzásbeli különbséget.
-
vzsryl
nagyúr
Egyik normális fejhallgató sem volt a pécsi MM-ban. Vettem egy Isy IGH-4000-et.
19.799 Ft volt.
Előnyei:
-korrekt anyaghasználat és összeszerelés (Ehhez képest a Logitech G435 és G535 borzasztóan bazári, gagyi hatású, két pálcás temus cuccnak tűnik.)
-szövet párna és a fejpánt alsó része, tehát nem fog a fejpántnál sem mállani
-korrekt mikrofon
-alapvetően tudja azt, amire vettemHátrányai:
-brutálisan túl van tolva a mély (leszakad az ember feje), szóval eq-zni kell durván
-nincs hozzá rendes leírás, a hivatalos weboldalán sem, szóval magamtól kellett rájönnöm több funkciójáraUi.: Zenét ezzel ne hallgasson senki, mert kuka lesz a dobhártya.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Hát a JBL dinamikusabb, bár középfrekvenciákon szerintem részletesebb a Nova Pro. Más-más karakter, nekem mindkettő nagy kedvenc

Köszi az árakat, nálam ez kimaradt
Legalább lesz mit várni a következő hónapban is
Te tervezed a megvételét? -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
STEELSERIES Arctis Nova Pro Playstation fekete.

ÁR: [link] -
tomee007007
Topikgazda
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Az nem is vészes a mai árazásokat tekintve (sajnos). Hol jelent meg az ár, én még nem láttam sehol pedig pont reggel néztem
Melyik Steelseries-t próbaltad, ami ennyire nem jött be?
Nálam is nagy kedvenc a 910, ahogy látom az új modell javítja a legfőbb hiányosságot, az anyaghasznalatot. De ez majd kiderül, illetve mennyit tudnak hangzásban előre lépni. Én még gondolkozom rajta, nálam nem előny sajnos az asztali DAC... -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
JBL Qantum 950 350 euro... Akkor ennek nagyon jónak kell majd lenni. A Steelseries hangjától hányok. Most egy Quantum 910 van, maximálisan elégedett vagyok a Steelseries fos dobozhangja után.
-
tomee007007
Topikgazda
Heti szemezgető:
Ezen a héten sem maradunk jó ajánlatok nélkül, nézzük a legjobbakat:
Turtle Beach
- Stealth Pro továbbra is akciós eu-s honlapról, 239,99€
(nem lepődnék meg, ha jönne az utód a következő hónapokban...)
- 600 Gen3 és 500 zsákolható még be 90€, illetve 70€-ért
Minden árból még lejöjn -10%, ha új email címmel regisztráltok.Steelseries
- Nova 3 Wirelless most még jobb áron 33.839 Ft-ra jön ki.
- Megjelent az új Nova Elite potom 275.199 Ft-os áron (sajnos semmilyen kupon sem működik hozzá
)Corsair
- Az új VOID v2 MAX Xbox 126€, míg az előző Corsair csúcsmodell BT mentes verziója, a Virtuoso RGB SE csak 144€ (ez ennyiért parádés) NIGHTALIZE kuponkóddal.Hazai körkép
- KV-nál TB Atlas Air ismét kapható kicsivel 59 ezer felett, valamint Fractal Scape 65.500 Ft. (KV-nál ne fizessetek előre!)
- Media Marktban az alábbiak egész jó ajánlatok: HP HyperX Cloud II Core, HP HyperX Cloud Stinger 2
- Alzán a Logitech A50 (Gen5)-re lehet most jó áron lecsapni. -
pegazus11
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm a terjedelmes választ, nova pro is jó lehetne, de a mikrofonja nagyon gyenge ebben az árkategóriában. Szerintem a50 lesz
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
tomee007007
üzenetére
Bocsi, IOS26-on nem működik a link beszúrás ph-n.

-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Ha RiG mellett döntötök, érdemes hozzá beszerezni a Dolby (Access) Atmos-t. A 600 Pro ugyan nem hivatalos Atmos licenszes, de érezhetően arra van hangolva. Azzal használva kap fejes egy jó adag plusz dinamikát, javul a hátsó tratkus pozícionálhatósága, valamint az alulról-felülről jövő hangok is előtérbe kerülnek. Ez ugyan plusz licensz díjas (trial ingyenes, aztán 6000 ft körül van, illetve szokott akcióban lenni 3500-5000 Ft között), de mindenképp megéri az árát.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
vzsryl
üzenetére
Ez így is van, bár nálam a Cloud III S alkalmi haszálatban van, de fűt (mondjuk az most télen nem lesz hátrány
), és látszik, hogy azok a párnák nem bírnak ki 1-2 évnél többet napi használat mellett, illetve sokak tapasztalata is ez.
Szerintem mindegyik középkategóriás Cloud-on cserélhető.
Viszont Cloud II Core-ban már az 53 mm-es neodínium mágnes meghajtók vannak, ott azért jobb lenne a hangminőség, mint a Stinger-nél, de ha az meg helyben van, azzal sem jársz rosszul szerintem ennyiért. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
pegazus11
üzenetére
Nem akarlak lebeszélni az A50-ről
TB Stealth Pro jó lehetne még, most akciós is eu-s honlapon, az precízebb lenne egy hajszállal a BF6-hoz pozícionálás tekintetében, de story játékokat nem mindig kezeli jól.
Ha valamivel olcsóbban meg szeretnéd úszni, nagyon jó még a JBL Quantum 910 is, a Stealthez hasonlóan precíz, de nagyon jó story játékokhoz is, és hordozhatóbb, mint az A50, valamint nagyon jó a passzív és aktív (ANC) hangizolációja is, az utód viszont heteken belül jön (950), tehát a 910 még olcsóbb lehet. Steelseries Nova Pro is beleférhet a keretedbe egy akció keretében, ami kiváló mindekét stílushoz, és szerethető a valóban egyedi, "crispy" hangkaraktere miatt.
Ezek még a lehetséges alternatívák, amiket megnézhetsz, de a hangzás immerzivitási élményében egyik sem lesz jobb, mint az A50
-
vzsryl
nagyúr
válasz
tomee007007
üzenetére
A HyperX Cloud Stinger 2 van itt a környező boltokban.
Ha lehet cserélni a párnát szövetre, akkor jó lehet. A műbőrrel elsődlegesen az a problémám, hogy hamar szétmállik, illetve nyáron sokkal izzasztóbb -
tomee007007
Topikgazda
válasz
vzsryl
üzenetére
Szia!
Pont van három versenyző a Media Markt-ban most akciósan, amiket én megfontolnék, azok közül a két HyperX ráadásul tényleg jó áron van (RiG azért máshol olcsóbb);
HP HyperX Cloud II Core
NACON RIG 600 PRO HS (acid edition)
HP HyperX Cloud Stinger 2Ezek közül viszont csak a RiG szövetpárnás....bőrpárnás mindenképp kizárva?
-
4nick8
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Zalman 5.1, 2007
-
hibavissza
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Végiggondolva elvileg működhet, hiszen a fülünkben is egy-egy membrán ül a cső végén.
Köszi, akkor rámegyünk a Rig-re.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
2010-2015 környékén voltak próbálkozások a többhangszórós fejesekre, de nem működtek valami jól, nekem is volt anno egy Ozone, amiben még haptika is volt. Borzasztó drága is volt az előállításuk, a hangtechnológia pedig annyit fejlődött, hogy ezt már a fenti algoritmusokkal sokkal jobban meg tudják oldani, mint több fizikai hangszóróval egy fejesbe sűrítve.
A G435-öt nem próbáltam, de ha megnézzük a hangprofilt látható, hogy a középfrekvencia pontossága nagyon jó, a mély viszont eléggé alulexponált, valamint a magas hangoknál erős hiányosságok vannak 10K felett, tehát basszus nem nagyon lesz benne, és a magas hangok sem lesznek tiszták.

Mindemellett FPS-hez jó lehet, ha szeretitek a footsteps hangorientációt, de nagy dinamika nem lesz a fejhallgatóban. Az Rtings 7-es értékelést sem mondanám túl jónak
De összehasonlításként nézzük meg a jelenleg használt JBL-t, ahol látható egy többszörösen tört V-hangarakter, olyan igazi JBL-esen

Kissé elnagyolt, látszik, hogy kevés a részlet, de jóval dinamikusabb. Ha ez után veszitek a Logit, az nagyon laposan, élettelenül fog szólni.Meghallgattam mikrofon teljesítmény tekintetében több mintát, felvételt, mikrofonminőségben egyértelműen a RiG a nyertes, Logi a második, utolsó a mostani JBL.
Amennyiben belefér a keretbe, én továbbra is a RiG 600 Pro-t javaslom megvételre.
-
pegazus11
csendes tag
Sziasztok, vezeték nélküli fejhallgatót vásárolnék.
Platform: PS5
Játék: Főleg FPS (BF6) illetve story játékok.
Keret: 100K
Kinézett fejhallgató: Logitech Astro A50 Lightspeed (kb. 100K)
Visszaolvasva az ajánlásokat erre jutottam, de mást is szívesen meghallgatok. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Alapvetően az adott fejhallgatóhoz tartozik egy algoritmos, ami a bemeneti jel (hang) frekvencia spektrumát módosítja. Ez az algoritmus a bizonyos irányból érkező hangokban csillapít egyes frekvenciákat, másokat pedig kiemel, ez az úgynevezett HRTF, amit a fejhallgató belső szoftvere kvázi egy térképként használ, és leképezi, hogyan változzon a hang frekvenciatartalma, és milyen fázisváltozások keletkezzenek, mire a fülhöz ér, ebben segít még a fejhallgató belső fizikai kialakítása is. Tehát az algoritmus tudja, hogy mondjuk egy 12 kHz-es hangot hogyan csillapítson, hol törje meg a hanghullámot, hogy azt monjuk a bal vállad mögül halld, vagy éppen jobb elől, alulról.
Leegyszerűsítve a hangfrekvenciákkal játszik az algoritmus, és ezért van az, hogy az emberi fül úgy érzékeli, másfelől jön a hang. És ez a technológia az elmúlt 5 évben rengeteget fejlődött, ma már az alsó-középkategóriás fejeseknél is jól be lehet határolni, milyen irányból jön a hang. -
hibavissza
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Értem. Illetve mégsem.
Hogy lő a bal vállam mögül, ha két membrán van benne? Én valahogy abban a tévhitben éltem, hogy a gémer fejesekben több, de gyengébb minőségű membrán van és ezért nem jók zenére, de játékra, mozira igen. Soundbarom is murva jól szól mozira, de zenére csak amolyan háttérzenézésre jó. Mert 9, de nyilván olcsó membrán van benne. Az egész soundbar annyiba került mint két jobb hifi polcsugárzó.Találtam egy ilyet: Logitech G435 LIGHTSPEED 7.1 Wireless Headset. A [Ratings] szerint ez nagyon jó. Mondjuk a Ratings már egyszer megszivatott a retek LogiMx3s egérajánlásukkal....

-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Értem, akkor viszont a Rig nem biztos hogy jó lesz, annak nem a túl jó a mikrofonja, de megnézem, milyen a meglévő JBL-hez képest, mert ha annál jobb, akkor maradhat a versenyben.
Játékhoz én is mindig szemüveget használok, bár direkt vékony kereteset, de nem találkoztam még olyan fejessel, ami nyomott volna. Ha izzadós a füle, akkor viszont a HyperX-eket én elengedném: az én fülem nem izzadós, de a Cloud III S alatt, még nálam is bemelegszik, a Cloud-ok műbőr párnái sajnos ilyenek.
Hangminőség szempontjából ennyiért biztosan jó lenne egy hi-fi fejes, de arra akkor kelleni fog még külön vezetékes mikrofon, tekintve, hogy azokon nincs, ennek a témának Gzula[HUN] kolléga a szakértője, ha erre jár, biztosan fog ajánlani valami megoldást. Viszont a másik probléma tapasztalatom szerint a hi-fi fejesekkel, hogy stereo hangképre van hangolva, és nagy lutri lesz, hogy az adott fejes tudja-e esetleg kezelni a 7.1-et, ami FPS játékoknál szinte már elegedhetetlen hogy tudd, honnan jön a hang (ellenfél). Teszteltem játékra olyan Sennheiser hi-fi fejest, ami már a stereo képet sem tudta leképezni játéknál, tehát nagy kérdőjel. Mindemellett a HIFIMAN HE400SE-t sokan használják játékra (ez viszont csak külföldről beszerezve férhet bele a keretedbe), tehát az egy bevált hi-fi fejes gamingre, kérdés, mit tud egy fps-el kezdeni a 7.1 leképezésénél, mondjuk ha ráeresztünk egy Dolby Atmos szoftvert (ez pluszban fizetős, kb 6e Ft).Ami még vezetéknélküli oldalról szóba jöhet, az a Steelseries Nova 3 Wireless, de szétnézek még ma, hogy mi az akciós kínálat, és jelzek

-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Szóval nem igazán értem, ha két membrán van bennük, mitől lesz többcsatornás? A játék kiadja a térben pozicionált jelet és ugyan úgy le lesz keverve jobb vagy bal membránra. Van itthon soundbar. Egész ügyes a térleképzése, de csak előttem és van benne 9 hangszóró.
Hol van a trükk?
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy szükségem lesz egy másodlagos fejhallgatóra, csak CS2-höz. Mindenképp vezeték nélküli kell.
Szükséges:
-nem késsen a hang a játékban (van egy “eldobhatós” BT-s fejhallgatóm, de az késik)
-szövet párna
-fület körbe ölelő
-ne akarjon fél éven belül széttörni normál használattólBudget kategória érdekel, és szeretném kipróbálni, szóval lehetőség szerint media markt kínálat érdekelne.
30k alatt szeretném megúszni, de nagyon-nagyon max 40-et adok érte. Van rendes fejhallgatóm, szóval a hangminőség nem lényeges. Az a lényeg, hogy ne legyen kanóc. -
hibavissza
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Folyamatosan beszélget. Most a webkamera mikrofonját használja. Zenét nem hallgat. Azt telefonon szokott. Inkább az lenne szempont, hogy ne izzadjon bele és szemüveggel is kényelmes legyen. Ezért lett volna jobb fülre fekvő, nem fül körüli.
Most egy JBL E55 BT-t használ vezetékkel, csak kezd atomjaira hullani.Néztem, hogy ezekben a gémer fejesekben is csak két membrán van. Nem lenne jobb egy rendes hifi fejhallgató?
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Kicsit még tovább szűkítve a kört, mikrofon minősége mennyire fontos, szokott multiban beszélni?
Illetve van valamilyen preferált hangkarakter, amit szeret? Természetesebb hangzás, vagy inkább erős basszussal operáló V-karakter, stb? -
hibavissza
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Remek, köszönöm!
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Abszolute nem téma, már ebben a kategórióban sincs igazán 30-60 ms feletti késési érték, top szinten pedig 10-13 ms.
Első körben vezetéknélküli kategóriában a RiG 600 Pro-t ajánlom, de nézzük meg, jövő hétfőtől hol milyen akciók lesznek, hátha beesik valami még jobb ajánlat.
Vezetékes kategóriában nem vagyok annyira kompetens, egyre kevesebb is van belőlük, de itt a kollégák a HyperX Cloud-okat szokták ajánlani, nem is véletlenül. Nálam egy vezetéknélküli Cloud III S is szolgál, és FPS-hez kiváló az első osztályú pozícionálás miatt. -
hibavissza
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Felnőtt méret. Tini. Vezeték nélküli is megfelel persze. Gondolom ma már nem téma a késleltetés.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Szia!
Hány éves fiúnak kell? Méret miatt kérdezem.
Amihez van DAC, azok ennél jóval többe kerülnek, tehát vagy vezetékes irányba mentek el, ami az alaplapba fog jack-el csatlakozni, vagy usb-n, vagy vezetéknélkülit nézünk, annak csak egy szabad usb port kell a dongle-nek. -
hibavissza
veterán
Üdv,
1. FPS játék, chat, Youtube, filmnézés asztali gépnél. Van külön TWS fülhallgató.
2. 30 ezer forint körül maximum
3. Vezetékes, ha tud vezeték nélküli módot is az persze előny
4. Supraaural inkább, de nem kizárólag
5. Mikrofonos
6. 7.1, ha már....
7. USB, fejesben legyen a DAC
8. Alaplapi
9. Ne rózsaszín vagy rózsa arany. Fiúgyereknek lesz. Magyar beszerzés, ha lehet.Köszi!
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
Mephike
üzenetére
Azért is lenne jó, ha beválna a Void V2 Max, mert kb ez az az árszegmens (50-60ezer), ez a teljesen középkategória, amiben nincs olyan nagy xbox kínálat.
Nova 7, Razer-nek volt a Kaira for Xbox, azt nagyon dícsérték, de kb már sehol sem kapható, aztán kb ennyi. Illetve most a Void V2 Max Xbox. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
Mephike
üzenetére
Ha bezsákolom, írok róla

A Max verzióról nem nagyon van még mindig teszt, a sima Void V2-t egy dinamikus V-karakternek írták, kissé hiányos közepfrekvenciákkal, főleg a H80 Max-hoz képest. Azt nem tudom hogy a Void V2 Max más drivereket kapott-e mint a sima V2...Milyen árkategóriában szemezgetsz egyébként?
-
Mephike
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Majd írd már meg milyen lett, ha tesztelted
Valamit nekem is kellene az Xbox mellé tennem, hogy ne mindig vezetékkel kelljen bajlódnom. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
Gratula!
Köszönöm, átgondolom, lehet én is benevezek rá.
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Budapesten? Tőlem letesztelheted akár egy héten át

-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
Találtam rá kupont, így már csak 126€ a vége
Kód: NIGHTALIZEMost agyalhatok rajta, hogy beszerezzem-e
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen, Dolby Atmost ki akartam probalni

-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igen, alapvetően a magasabb bitretájú hangformátumokat tudja tömöríteni az Atmos. Mindenképp tegyél vele úgy egy próbát a zenehallgatással, hogy ki van kapcsolva.
Egyébként Xbox verziós a Maxwell-ed? -
válasz
tomee007007
üzenetére
Aha, főleg mozira használom ha olyan a hangsáv. Off kéne zenehallgatás közben?
Jah, off kell, hogy legyen

Tidal Atmos miatt kapcsoltam be a próbálgatás alatt állandóra.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
Beállítások így rendben, de a Dolby Atmos be van kapcsolva ha zenét hallgatsz, akkor is?
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Megnéztem a beállításokat:

Az Audio Enhancements az gondolom a custom Audeze profil (mert az Author az USB dongle), amit anno beállítottam:
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
Megvárunk pár tesztet, aztán meglátjuk, én is pont erre a felhasználásra gondoltam, bár lehet arra befogom a Virtuoso RGB XT-t....
Itthon sem lesz olcsóbb egy jó darabig, így corsair-től rendelve pedig kvázi 56 ezer ft, aztán hátha valami kupon még működne vele
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Ez nem lesz kéccászezör, úgy érzem.
Ha jó, simán megveszem melós headsetnek, fog kelleni

Az ilyen munkahelyi jabra az nem okés, perpillanat egy régi jackes corsair headsetem van

-
tomee007007
Topikgazda
Ismét egy új megjelenés, el vagyunk most látva rendesen
Corsair Void V2 Max Wireless
- van xbox verizó,
- szimultán BT+2,4 Ghz-es kapcsolat,
- Dolby Atmos,
- fejlesztett mikrofon (egy miniteszt jött eddig, az alapján elég jó lett)
- 70 órás aksiidő,
- memóriahabos, emelt mélységű plüss párnák.Induló ár 139,99 €, ez már azért bejövős ajánlat, ha tényleg jó a hangzás
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
Pedig ott akkor elő kellene jönnie a hangminőségbeli különbségnek (ááá vezetékes eszembe se jut, max egy Focal Utopia, de ahhoz el kellene adnom a gyerekeket
)....A Spoty mostani Premium csomagja ugye tud maxium 320 kbps-ot, bár elvileg a hónapban jön az emelt bitrátás még-prémiumabb csomag.
Tidal-nál ugye van három minőségszint a számoknál;
- Low: ilyet még nem nagyon láttam, de elvileg van, az tudja a Spoty minőséget, tehát 320 kbps-ot,
- High: ez ugye 16-bit, 44.1 kHz, ami 1411 kbps-nak felel meg,
- és van a Max, ami Hi-Res/FLAC, ez maximum 24-bit, 192 kHz lehet, ami 9216 kbps-os bitrátának felel meg.
Tidal-nál egyébként mintha most kevesebb lenne a Max, mint a High, pedig ez nyáron még nem így volt, nem tudom mi van velük. De a High is ugye több mint 4x-es bitrátát tud, mint a Spoty, azt pedig érezni kellene a Maxwell-en, tekintve hogy annak a dongle-je 24-bit, 96 kHz-et tud, ami 4608 kbps bitráta.
Windows beállításoknal nincs esetleg elállítódva a Maxwell hangminőség korlátja? -
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen, USB dongle - valami nagyon világmegváltó kéne legyen, hogy visszamenjek kábelre. Kényelmes nagyon így.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
deathcrow42
üzenetére
A lényeg, hogy mindenki megtalálja, ami számára a legmegfelelőbb
Na ezt a számot majd meghallgatom
Ez érdekes, pedig ott azert ki kellene hogy jöjjön, én évek óta Tidal-t használok, és ott sokkal nagyobb a bitráta, mint Spotyn.
Az usb dongle-el próbáltad pc-n? -
válasz
tomee007007
üzenetére
Én elégetten használom
Ajánlásra vettem meg anno a Maxwellt, egy padcserét eszközöltem rajta, hogy kényelmesebb legyen hordani. A Blackpink - Jump az most eléggé pörög, nem hittem volna, hogy egy kpop csajbanda lerak egy ennyire bass droppos dalt

Viszont próbáltam most jópár alkalommal kihallgatni a Tidal és a Spotify közt a különbséget, de vaktesztben szinte kihallhatatlan 10 számból 8-9 alkalommal. Vannak számok, ahol van egy árnyalatnyi különbség, de alapvetően a Spotify megmarad a könnyű használhatósága miatt így.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
4nick8
üzenetére
Nálam a Maxwell továbbra sincs benne a Top3-ban a valóban kiveteles basszus, annak tagoltsága, a talán leginkább részletes középfrekvencia tartománya ellenére sem; nekem beárnyékolja az összképet a középes pozícionálhatóság (bár a teljes hangtér képzése Atmos-al nagyon jó), a nem kiemelkedő nagyságú hangszínpad, és a számomra fátyolos magasfrekvencia kezelés. Ha audiofil oldalról nézem, valóban zenére ez a legjobb. Mondom ezt úgy, minden fejesem heti használatban van, de nyilván ez az én tapasztalat alapú véleményem.
Attól hogy bármelyik youtube tesztelő ezt mondja, vagy azt, én nem veszem "szentírásnak", ahogy az a szubjektív tapasztalat sem az, amit itt megosztok.
A puding próbája az evés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Hogy lő a bal vállam mögül, ha két membrán van benne? Én valahogy abban a tévhitben éltem, hogy a gémer fejesekben több, de gyengébb minőségű membrán van és ezért nem jók zenére, de játékra, mozira igen. Soundbarom is murva jól szól mozira, de zenére csak amolyan háttérzenézésre jó. Mert 9, de nyilván olcsó membrán van benne. Az egész soundbar annyiba került mint két jobb hifi polcsugárzó.