- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
Yoshique
csendes tag
Ez a Vantec VAN-420B egy atveres. Itt van a dobozan, hogy 2 homerseklet-szabalyzott ventillator, meg hogy AC kimenet kulso egysegeknek (tapra kotott monitor), es ebbol semmi sem igaz. Van benne egy 8-as venti hatul es kifujt, annyiba tobb a regi ocska 300-as tapomnal, hogy van rajt 2 SATA tapcsati meg tobb 5.25 csatija van. Meg melegedni is ugyanugy melegszik mint a regi. HOL VAN BELOLE A TOBBI VENTI???
-
Derlie
tag
Ez pediglen a Chieftec HPC-420-as modelje lenne más néven? Tudnátok nekem valami hangerő adatot adni, emrt érdekelne, hogy milyen zajos.:C
Jah, ez is csak 10Bruttó a ''kedvenc'' boltban.
De jó vagyok a linket meg elfelejtem, szóvel ez: [L]http://www.mistral.hu/uj/images/valid/4611_0.jpg[/L]
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
A Mistral az a cég, amelyik a Chieftec tápok élettartam garanciáját letagadja, elhazudja.
Egyik ügyfelem vett náluk 420-as CT tápot, 1 éves garit kapott rá, valamint közölték vele, hogy az élettartam garanciát úgy érvényesítheti, ha regisztrálja magát a gyártó honlapján. Ami persze szemenszedett hazugság, de hát a Mistraltól ne várjon az ember jobbat.
Bízzál benne, hogy hozni fogja a formáját és nem lesz vele bajod, mert a garanciális ügyintézésük messze földön ''híres''.
Amúgy meg a CT hazai disztribútora a Kellytech, mindenki onnét veszi (én is magamnak :D), és ők élettartam garit adnak rá. Ha bárhol kevesebb, akkor ott nem szabad vásárolni, mert átvernek. -
Loretto
veterán
ez engem is érdekelne.
-
harry
veterán
Nem tudna valaki konkrét adatot a chieftec hangszintjéről :F Van olyan megbízható a vantec is? Ha igen, akkor azt veszek. Nekem azért enermax kicsit drága...
Most 26dB-es venti van a procin és egy 20dB-s hátul. Proc cooler lehet, h cserélem, szal 20dB körüli táp kéne.
[Szerkesztve] -
SylverBullet
tag
Nekem is ilyen tápem van, és I S T E N...
-
-
sziszegő
senior tag
Atom a táp nekem 3 cd/dvd, 9800pro, 7 db hdd, 3200+ cpu, 4 db zalman 9 cm venti, 1,5gb ram van a gépben és megy halál stabilan a feszek se ingadoznak és a táp nekem abszoulte nem meleg de még csak nem is langyi.
-
nekem kuvayo. mondjuk nekem alkalmi vétel volt, kb feleannyiért jutottam hozzá, mint a bolti ára (br. 30k vs. ~15k) és énis gondolkodtam a 475ös noisetaker-en, de végülis úgy döntöttem, hogy nem jobb annyival, mint a ttake.
500wattos táp meg kurvasokba kerül, ha jót akarsz venni.
régebben láttam 550es aerocool tápot br. 25k mistral árlistán 2szer 8 centis venti. az annyiért kurvára megérte. el is vitték kb. 2 nap alatt az összeset.
sztem amúgy az esetek 90%ában 420as chieftec bőven elég mindenre, és a hngje se olyan hangos. -
Gorneck
legenda
válasz
strike-force #30 üzenetére
Mostanában nem nézelődtem, de nincs valami hasonló táp mondjuk 12es és 8as ventivel vagy ezt a kombót felejtsem el?! Hasnló 500-550w-os teljesítményű érdekelne! Vagy vmi oldalt nem tudsz ahol van kellő választék!?
Milyen a TT táp? erdoke dicsérte! Bár ő az enermax 470es noisetakert ajánlotta! -
most egyelőre nem is lenne rá szükségem, mert van egy kb. 3 hónapos 480as ttake xaser,em és meg vagyok vele elégedve.
és hogy ilyet hogy lehet szerválni? hát nem árt ha van valami amcsi ismerősöd. és akkor onnan. agy esetleg az Amerikából jöttem c. topikba megkéred gaborRF-et, hogy hozzon neked 1et.
át számolva ez kb. 16-17 pénz, kiba mód megéri. -
alázógyík
addikt
válasz
strike-force #27 üzenetére
Ez nadzson dúúúúúúrrvvaaaaa,ilyet szívesen fogadok el bárkitől!!:C
Tényleg,nálunk forgalmaz valaki ilyeneket?? -
Gorneck
legenda
válasz
strike-force #27 üzenetére
És valami hasonló, csak két ventivel!? Ja és ilyet hol kapsz az országba?
500w vagy a fölötti! -
-
harry
veterán
Nos, vélemény? A vantec honlapján sajnos nincs fenn ez a táp :(( Van benne aktív pfc? Melyik halkabb - Chieftec, sirtec/chieftec, vantec? A Chiectecből árulnak 1*12cm ventis változatot is vagy csak 2*8 (tudom,h van 12*-es csak még boltokban nem láttam)? A honlapján azt írja a 12cm esre, h ''Background noise around 26dBA the system is running normally. '' Ezt nem igazán értem.
-
harry
veterán
Akkor yó :D Szívem szerint Chieftecet vennék, de ha Vantec halkabb talán azt... Nem tudjátok melyik a hangosabb :F Nekem kb 20 dB-es kéne. 26 sok :(
[Szerkesztve] -
nekem is totyik nevében szereplő tápom van. és meg vagyok vele elégedve.halk semmi baja és full jo...:P
-
harry
veterán
Hello, én is táp vásárlás előtt állok; szerintetek melyik a jobb: a fent említett Chieftec (420W, nem feltétlenül Sirtec) vagy Vantec VAN-420B? Közel egy áron (~18e) vannak. Fontos, hogy halk legyen, és legyen benne minden féle védelem (pl Aktív PFC nem hátrány ;] )
[Szerkesztve] -
666
tag
Nos, a napokban vettem egy ilyen Sirtec HPC-360 tápot, ami teljes mértékben ugyanolyan mint a Chieftec. Sőőőt, hahiszitek hanem a M(ee)str*l ban vettem, mert annyira biztos voltam a minőségében. Hát nem is csalódtam. Nagyon frankón megy a kicsi. Szal akinek táp kell, nyugodtan vehet ilyet, és össz-vissz 10000
-
LukE
veterán
legalább végigolvastad, és megvan a lényeg:)
szorri, leírom (talán) érthetőbben:
A feszültség értékeid 2-3%-kal tértek el a hivatalostól, ennyi még a hivatalos tűrésen belül van.
Az alaplapi feszmérő ICk nem hinném, hogy tökéletesen kalibrálva vannak, melegszik, mindenféle elektronikus zajok és barátaik miatt is pontatlan lessz a mért adat.
A negatív fesz. ágak főleg az 1000 éves eszközökkel való kompatibilitás miatt vannak benne még mindíg, a ''-5V'' ág pedig hivatalosan nem is kell az ATX legutóbbi specifikációja szerint. -
LukE
veterán
a 2 es 3% koruli elteresek?
Az alaplapi nem kifejezetten precizios IC adatai alapjan?
Foleg a - feszeknel, amit mostanaban nehany elvetemeult eszkozon/emberen kivul nem sokat hasznalnak.
Foleg, hogy a legutolso ATX szabvanyban a -5V-os ag mar nincs is benne?
nem, ez teljesen normalis... -
Lord Myn
senior tag
Hali!
Vettem egy ilyen tápot, ezek a feszültség-eredmények jöttek ki:
+3.3V 3.41V
+5V 5.05V
+12V 11.92V
-12V -11.79V
-5V -5.2V
A mínuszos eredmények és a +3.3V az nem durva 1 kicsit egy ilyen
jóminőségű táptól? -
PirosHello
senior tag
A tomshardware oldalán néztem, angolul....Ott aztán nem volt leírva, hogy ''merre forognak a ventik'' , mert nem ez volt a teszt lényege (ne olyan részletes tesztre gondolj, mint ami itt a PH!-n szokott lenni)! Egyébként itt a link ''okoska'' :[L]http://www6.tomshardware.com/howto/20040122/power_supplies-10.html[/L]
-
Gorneck
legenda
válasz
PirosHello #12 üzenetére
Jó kis teszt lehetett, ha azt sem tudod merre forognak a ventik!
-
Ranger007
csendes tag
válasz
PirosHello #12 üzenetére
A házból szívja!
-
sziszegő
senior tag
A leg tutti fruttibb kis tápocska ez. :))
-
L3zl13
nagyúr
válasz
StoneBridge #9 üzenetére
CHS nagykerben van 420-as és asszem megadják rá az élettartam garót.
-
karfiol
csendes tag
válasz
StoneBridge #6 üzenetére
Tényleg nincs élettartam gari?!
Amúgy jó szószerkezet ez az élettartam garancia: amíg megy a tápod, addig van gari, mert úgysem kell. Amint bekrepál, egyből megszűnik, merthogy ugye az élettartama lezárult. :D:D:D -
PirosHello
senior tag
Nekem ilyen van (csak 360-as), és detto ugyanaz, mint a Chiftec (sőt a belseje chiftec), csak a 2 ventilátor és a rácsa lett kicserélve (halkabbra és aranyszínűre) és amíg a boltban a chiftec nem dobozban volt, addig a Sirtec dobozos (leírás+tápzsinór)... Ennyi volt a különbség az ugyanilyen Chiftec-hez képest....
Egyébként nagyon jó táp, elég halk is, és 393 W-ig stabil (tesztben néztem).... -
Mankó
veterán
Mik azok a nagyon jó árak? S mi a bolt neve?
Élettartamgari?
[Szerkesztve] -
Ranger007
csendes tag
Nemtom :))
-
Ranger007
csendes tag
HEllo az egyik üzlet árlistáján ezt találtam:
SIRTEC (Chieftec) minőségi tápegységek
Megérkeztek üzleteinkbe a Chieftec tápegységek kapcsán jól ismert HPC sorozat tagjai. A tápegységek minőségére jellemző, hogy mindegyik modell tartalmazza a következő extrákat:
túlfeszültség és túláram elleni védelem
rövidzár elleni védelem
túlmelegedés elleni védelem
hőmérséklet függyvényében változó fordulatszám vezérlés
aktív / passzív PFC
Fan speed monitor csatlakozó
Serial ATA csatlakozó
extra hosszú kábelek szerverekhez és nagytornyokhoz
A fenti említett tulajdonságok tükrében a tápegységek ára rendkívül kedvező.
Ezek teljes mértékben megegyeznek az Eredeti chieftech Tápokkal???
És miért ez lett a nevük?
Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged