Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Mobil flották
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
Vevőjelölt
üzenetére
van XP-s driver?
-
Bluegene
addikt
válasz
Vevőjelölt
üzenetére
v
-
Bluegene
addikt
válasz
Vevőjelölt
üzenetére
azt honnan tudod h STB gyártmányú?
és ha berakom egy AGP-s gépbe? honnan tudok hozzá drivert letölteni? kipróbálnám

esetleg rakjak pluszba még képet?
-
törölt tag
Már csak a kommandósok hiányoznak a háttérből... 
-
uszilard
tag
-
Oti86
tag
-
zoli1904
tag
szerintetek mennyit ér 1 full dobozos v4 4500 L shaped?
-
Oti86
tag
Sajnos nem mindig egyszerű összehozni az SLI-t, én is szenvedtem vele annó eleget. Én 2 db Diamond V2-vel próbálkoztam Win98 alatt. A gyári driverét telepítettem fel, és azzal sikerült összehozni. Legegyszerűbben úgy lehet megtudni, hogy működik-e az SLI, hogy ha a játékban be tudod álltani az 1024x768-at, akkor minden ok, ha csak 800x600, akkor csak az egyik megy. De szerintem az Everest is hajlandó kiírni, mi a helyzet a kártyákkal

Keresgélj neten jobb driverket: [link]
-
akos86
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Összeraktam egy régebbi gépet p3 500mhz 128 ram stb és tettem bele 2db egyforma voodoo2. van sli kábelem is feltettem a drivert is 3dmark 2000 el tesztelem de sajnos nem tudom rábírni a dupla teljesítményre. szal ugyanannyi pontot kap mintha csak egy lenne benne külön külön teszteltem őket és működnek de együtt sajnos nem pedig a tulajdonságokba írja a gép hogy sli detected. a gépen win 98 van. annó volt egy darab voodoo2 kártyám most beszereztem hozzá még egyet mivel amikor ezek a kártyák a toppon 1998-99 voltak akkor sajna nem tehette meg mindenki h slibe használja. egyszerűen imádom ezt a kártyát mivel ezen a kártyán nőttem fel annó 19.000ért vettük újan. driver, fifa99, insane, revolt szépen ment vele. most pedig sli-t szeretném tesztelni de megakadtam ezért szeretnék egy kis segítséget kérni.előre is köszönöm üdv akos86
-
-
törölt tag
Azért ilyetsem látni minden nap...
-
Oti86
tag
Még nem hallottam róla, hogy valakinek sikerült 3 azonos Voodoo2-t összekötnie. Természetesen vannak speciális darabok, amikkel lehetséges megoldani.

Hagyományos "floppy" kábeles megoldással azonban nem. Fizikailag összeköthető három vagy több is, de nem tudnak összedolgozni. Kettő esetén az egyik kártya a páratlan, a másik a páros sorokat számolja, de felvetődik a kérdés, hogy mi a halált fog a harmadik csinálni. Ráadásul először megfelelő programot kellene írni, ami lehetővé teszi a 3 vagy több kártya egymás melletti működését. De még ha ezeket a problémákat sikerül is kiküszübülni, még mindig számolni kell azzal a nem elhanyagolható problámával, hogy azért ez a floppy kábel szerűség nem a legjobb adatáteresztő képességgel rendelkezik. Így, ha többet kötünk össze, egyszerűen nem tudunk elérni jelentős gyursulást, mivel kevés adat és lassan ér csak el a megfelelő helyre.
Három kártya összekapcsolása szerintem nem megoldható sehogyse, mert nem tudna mit csinálni a harmadik, négy összekapcsolása megfelelő program megírásával talán lehetséges lenne, viszont az adatok túl hosszú útja jelentősen csökkentené a teljesítményt, és így nem sok értelme van.
-
sagvary
aktív tag
Mit gondoltok, 3Dfx Voodoo I alatt futó programok (pl.: SpeCops) ma nem játszhatók le anélkül?
-
zoleek
tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem!
Adott részemről egy P3 V2 SLI-vel. Viszont régen azt olvastam valahol (tudom-tudom, ráguglizhattam volna előtte) hogy 3way SLI-t építettek már V2-ből. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Mert sikerült szereznem mégegy ugyan olyan Voodoo2-őt mint amik a gépemben vannak.Üdv:Zé
-
akos86
aktív tag
Sziasztok kedves fórumtársak. Nem tudtam kitől kérhetnék egy kis segítséget így hát jobbnak láttam ha hozzátok fordulok. Kérdésem az lenne hogy Win xp alatt hogy tudnám letesztelni a voodoo2 kártyámat valami 3d test programra gondoltam de a 3dmarkban sajnos a voodoo2-es kártyát nem tudtam kiválasztani.
Üdvözlettel:akos86
-
GoTReX
őstag
Hmm megakadt a szemem ezen a fórum címen
Nekem az első PC-ben volt egy Voodoo 1-es.Konkrétan egy Diamond Monster
Ez a szörny egy Intel P. 200-as gépben morgott,kőkemény 48 EDO rendszer memoriával,ami ma elég röhejesen hangzik
Mai napig emlékszem a 3Dfx logóra minden game indításánál ,ami használt "3d"-t. Lehet az idő megszépíti a dolgokat,és azért emlékszem úgy ezekre a kártyákra,hogy időtállóak voltak.Gondolok itt arra hogy ha megvetted 2hét múlva nem lagolt rajta az új game,mint manapság.Majd ezt követte a Voodoo 2-es ami volt a kiváltságosoknak,és emlékszem mindegyik azt fújta hogy "ezt a Voodoo 2-re irták"
(Csóróbbaknak a Bunshee kiadás ha jól emlékszem).Majd jött a Voodoo 3 2000,és 3000
Ott az a szöveg ment mindenhol hogy: " a 2000 studió munkára csinálták,a 3000 van gaméra.Hihetetlen kiskölyökként mennyi hülyeséget hordtunk össze/hallottunk hardverekről és teljesítményekről
:$ De kissrácként még a CD írást is úgy képzeltük el hogy min. egy programozói kell hozzá,és egy egész éjszakás meló egy sötét szobában ,mire kisfüstölög a gépből az áhitott Starcraft 1

A mai hétköznapi GeForcéról meg max annyi infónk volt hogy atomerőművel vetekedő teljesítmény és filmekben használják durva effectekre
Meglepett hogy sokan foglalkoznak még ezekkel a kártyákkal,de gondolom olyan lehet ez mint a mai napig élő Amiga programozó/anim. találkozók
Kicsit hosszúra sikeredett,de gondolom nektek is voltak ilyen érdekes, ma már hülyén hangzó tévhitetek az akkori hardverekről stb
-
törölt tag
Amit sikerült megtudni a tulajtól: 2002 óta van nála és egy MŰKÖDŐ
képes példányról van szó...

-
törölt tag
Ki akar Voodoo5 6000 tulajdonos lenni???
-
törölt tag
Pedig jó lenne végig csodálni a voodookat és lehetne csemegézni... és akár meg is lehet nézni hány féle memóval szerelik a különböző típusokat... Akár.
Én biztos benne lenék. HAJRÁÁÁ
-
zoli1904
tag
-
zoli1904
tag
1 fasza kép:

-
Oti86
tag
válasz
zoli1904
üzenetére
Márkák: 3dfx(STB), Asus, Compaq, Dell, Falcon Northwest, Garnet, Gateway, Incredible Tech., NIX, Packard Bell, PowerColor, Sigma, SuperTek, amikről tudok
3dfx-től (STB): Velocity 100; 200, Voodoo3 1000, 2000, 3000, 3500
2000, 3000 TV kimenetes, és TV kimenet nélküli is volt
3500-ből talán 2 féle TV-Tuner-rel is kiadták, és többféle órajelű típusok is voltakAmúgy az 3dfx Voodoo3 3000 szerintem csak egyféle memóval volt, de nemtudom pontosan.

-
ahavasi
tag
TitaniumDFX is Geri’s new opengl driver for 3dfx cards. It is a full opengl implementation, coded by Geri. Dont confuse with other projects with alike names.
Every 3dfx card is compatible with it starting from Voodoo3.
facts:
-TitaniumDFX needs stronger CPU. Some 3dfx features will be not usable from the driver.
-TitaniumDFX’s game compatibility with the great old opengl games is mutch lower than other 3dfx card opengl drivers, it is probably much slower than them. TitaniumDFX i focused to run tons of small freeware and shareware opengl games of todays, istead of running the old AAA games.
-OpenGL version number is 1.3, and i am not plan to expand it currently.
-ALL Donations are welcome. SERIOUS, becouse of the huge time what a full opengl implementation needs to be created. Paypal accepted, can be accesed on http://legendgrafix.tk
-TitaniumDFX is freeware.download:[link]
status:
-RGB, RGBA, BGR, BGRA, tons of others support
-True color rendering (not in 3dfx mode of course)
-Texture support up to 4096×4096 (3dfx of c. will be downscaled)
-vertex arrays
-VBO
-Display Lists
-Frame buffer image draw supported (eeeeek)
-triangle, quad, quad strip, triangle strip, triangle fan & friends works. Rendering is triangle based.
-vertex coloring works
-multitexturing
-alpha blending (most common cases works fine)
-SSE and 3dnow! optimized drivers can be compiled
-Quake2, Half Life, xmoto, and most of nehe tutorials running with suitable speed. Minor bugs.
-OpenGL 1.4 -
zoltanz
nagyúr
Az egyetlen létező Rampage -n van Sage T&L-Chip?
-
Oti86
tag
válasz
üzenetére
Szerintem ez mégritkább, mivel ki se adták
8x4MB SGRAM-ot kapott azaz mindegyik GPU 16 MB-tal rendelkezik, ráadásul PCI-os változat 
Szerintem azért nem adták ki, mert drága volt az előállítás, és vélhetően nem tudott jelentős többletteljesítményt nyújtani a V4-hez képest
Az AGP-s változata a 4x-es sebességet is támogatja
-
törölt tag
Lehet h megközelíti a Voodoo5 6000-res árát ez a prototípus?!?
Még gondolni sem gondoltam volna h ez a prototípus átlépi az 1000$-t, és itt nyílvánúl meg a prototípus=ritkaság értékével... -
törölt tag
Egy kis érdekesség...
-
zoli1904
tag
Nem tudná valaki hogy kinek van eladó Q3D AAlchemy kártyája??
-
Khaal
őstag
Egy sli-s minigépet szeretnék összerakni, slot1 p3-as procival micro-atx alapon, ezért nem mindegy hogy elég lesz egy 60 vagy 90 wattos táp is, vagy bele kell raknom a 125-öst.
Tudom, hogy nem kell sokkal számolni, de a PCI szabvány 25 wattos maximális fogyasztást enged, szóval a két kártya elvileg összesen akár 50 wattot is kérhetne, de ha azt nézzük borda alapból nincs rajtuk, így tényleg nem lehet több 3-4 wattnál chipenként, ami durván maximum 4 ampert feltételez 5 volton a két kártyára (ha jól tudom 5 voltról mennek ezek a kártyák).
-
"Valakinek van infoja róla mekkora táp kell minimum egy voodoo2 sli-hez?"
Bármilyen megteszi. Ezek még nem abból a korszakból születtek, ahol alternatív energiás fűtőtestnek lehetett használni a számítógépet. De legalábbis a videókártyákat biztosan.
Ha meg számolni akarunk, akkor bordát már a 4w-os, kb azonos felületű szilícium eszközökre szoktak rakni. Mint pl 4w-os atom, vagy 4w-os dx2-66.
Legyen akkor a rajta lévő 3 ic fogyasztása 2-2-2w pl. Jön erre még a járulékos többi alkatrész fogyasztása, ami legyen 2w. Ez eddig 8W / kártya, de szerintem nincs ennyi, inkább a fele.
De ha ilyen brutálisan sokat fogyaszt, akkor is maximum 16w a két voodoo2. -
-
törölt tag
Köszönöm szépen!

A sandwich cardot, ha hiszed ha nem itt vettem, csak jókor voltam jó helyen mert azonnal lecsaptam rá...
A V5-tel teljesen egyet értek, csak a dobozosat nem használom fel, a másikat meg beakarom rakni egy (1x majd csak össze áll) retro gépbe. -
Khaal
őstag
Valakinek van infoja róla mekkora táp kell minimum egy voodoo2 sli-hez?
Elvileg a maximum ugye az lenne amit a két PCI sín együttesen le tud adni, de gondolom azért azt nem használja ki teljesen, vagy mégis? -
Oti86
tag
válasz
üzenetére

Nagyon szép gyűjtemény. Az a V5 doboz gyönyörű. És alatta az a PCI Mac Voodoo 5 mégszebb. Bár én az "eredetiség" híve vagyok, úgyhogy kicserélném a hűtőjét az egyik AGP-s Voodoo 5-ével, hogy ugyan olyan legyen, mint amilyennek eredetileg legyártották.
A Szendvics V Rush is nagyon jó, mindig is akartam olyat szerezni, csak sose sikerül

Grat hozzájuk
-
törölt tag
És akkor az igért kép a kis 3dfx Voodoo gyűjteményemről, de erről a képről még hiányzik egy dobozos evilKING voodoo 2-es.
-
Oti86
tag
Elvileg bírnia kellene az eredeti hűtésnek is, de ki tudja, próbálkozni kell azzal is, és majd elválik, hogy hol a hiba. Sajnos nehéz ugyanolyan hűtűt beszerezni. Három tűs VGA csatlakozósat, meg nagyon nehéz, csak alaplapra dugható van belőle, vagy ami VGA-ra, az 2 tűs. Érdemes vmi olyan chip-hűtőt venned, aminek az alján hővezető ragasztó van, és max a ventit kicseréled a régire.
Én is így oldottam meg a V5 5500-am hűtését 
-
Fenyő
őstag
Úgy tűnik a hűtő lesz, másnak ue. volt a problémája [link], rossz minőségű ragacs van a gpu és a borda között, hővezető ragacsból milyet érdemes venni, ami jó, de nem ilyen több ezer ft-os?
-
-
Fenyő
őstag
Tegnap kipróbáltam a 8 centis ventis mutatványt + egy mobilrackből kioperált 4 centis ventit is szereltem ideiglenes a bordára a gyári helyett, de sajnos ez sem segített. Viszont észrevettem, hogy a borda és gpu között, annak széleinél mm-es rések vannak (tehát csak a gpu közepén van ragacs), ezért lehet, hogy hőátadás már nem tökéletes?
-
Fenyő
őstag
Tennék én (van is itthon egy batár hőcsöves Northpole borda), csak nincsenek rajta furatok, amire fel lehetne fogatni, max ragasztani lehetne, de ekkora hűtőt nem tudom milyen ragasztó tartana rajta. Egyébként Ti mit javasolnátok rá? (A ventijét már kitakarítottam, de nem osztott, szorzott)
-
Fenyő
őstag
Tesztelgettem még és úgy tűnik 161 Mhz a legmagasabb artifact mentes órajel (162-3-on néhol 1-2 pötty még bevillan). Kipróbáltam másik driverrel is, meg az 1.16 biossal i, de ua. a helyzet, úgyhogy visszaraktam az 1.15-öst. Már csak azt lenne jó megtudni, hogy másnak is az 1.15-ös refbios van-e a Powercolor kártyájába vagy vmi spéci Powercoloros, de a fentiek fényében nem túl nagy rá az esély, hogy ez megoldaná a problémát...
-
Fenyő
őstag
Igazából, ha így 163-on hosszútávon nem hibázik, nem bánom. (Érdekes 167-en ua. pontot kapott 3dmark2k-ben, mint a voodoo3 3k (aminek szintén 167 az alapórajele), 163-on már 100 pöttyel kevesebbet, de ez valós használatban nem igazán érződik, és ott van cserébe a 32bit, szebb textúrák, újabb játékok támogatása) Hozzá kell tennem, hogy az eladó nem tudott a 4x agp problémáról és elmondása szerint 4x/8x lapban 4x-esen is hajtotta (nem volt vele problémája), de javarészt 2x agp-és lapban ment. Én erről a 4x agp problémáról csak ilyen gyorshalálokat halottam, de ezek szerint szép lassan is kicsinálhat egy kártyát...
-
Oti86
tag
Sajnos nem tudom mi lehet a probléma a kártyával. A BIOS nem hinném, de nézd meg vmi monitorozóval, hogy milyennel áldották meg, és akk kiderül, hogy hozzá való-e. Én szerintem inkább az lehet a probléma, hogy vagy tuningolták, vagy 4-szeres AGP-ben hajtották, és ez megvislhette kicsit a kártyát. Amúgy 3k korrekt ár érte. Nem érdemes szerintem visszacserélni

-
Fenyő
őstag
Sziasztok,
Beszereztem használtan egy Powercolor Voodoo4 4500 Agp (azt a bizonyos L alakút) kártyát (kemény 3 ezres volt
).
Tesztelgetés során észrevettem, hogy bizonyos Direct3D játékok esetén (pl. Gothic, GTA3, Revolt, Midtown Madness), bizonyos textúrákon, bizonyos távolságból piros pettyek jelennek meg, Glide-os, Opengl-es és más Direct3d-és gémeknél (3dmarkokban sem) nem jelentkezik a hiba. Viszont ha visszaveszem az órajelét a gyári 167-ről 163 Mhz-re a pöttyök eltűnnek. Egy i815 chipsetes lapban megy (természetesen 2x agp-vel) egy 1.13Ghz-es P3 társaságában, windows 2000-el utolsó ref driverrel. Kérdés, ez driver probléma, a kártya memóriája nem bírja a ref órajeleket vagy esetleg nem az eredeti bios van rajta szűkebb memória időzítésekkel, ezért hibázik? Neten kutakodtam biosok után, de Powercolor specifikus biost nem találtam, csak 1.15-ös referenciát (ez van benne), 1.16-os tvout-ost. Ha valakinek ilyen kártyája van meg tudná mondani milyen bios van benne (esetleg ha le tudná menteni az mégjobb lenne). 3 nap próbagarim van még a karira, szóval addig kéne kideríteni...
Köszönettel, Fenyő -
Oti86
tag
válasz
üzenetére
Nagyon sok létezik
Voodoo 1, Rush, 2, Banshee szten rengeteg, hiszen ezek köré még mindenki építhetett kártyát, úgyhogy sokan rendelték ezeket a chipeket. 3-tól felfele már kisebb a paletta, de még itt is viszonyleg sok különböző kártya látott napvilágot
Szinte lehetetlen lenne az összeset összegyüjteni, de mindenesetre nagyon nehéz.
Remélem hamarosan fel tudod tenni a képeket. Kíváncsi vagyok a gyüjteményedre. Addig ha gondolod az enyémeket megnézheted a képtáras oldalamon.
-
törölt tag
Elolvastam a 3dfx topicot, az elejétől a végéig... nemvolt semmi, de megérte.
-
törölt tag
De szerettem volna már belinkelni az én eddigi gyűjteményem, (36db) de nincs nálam a gép kábele, így nemtom átküldeni a képeket, de ami késik nem múlik...
Igaz már hónapok óta, több 7 kihagyással de elkezdtem elolvasni a topicot, most tartok a 2400. résznél... és még egy kérdés. hány típus létezik a Voodookból??? -
Oti86
tag
Íme egy újabb kíhívás: tessék megrohamozni az ajánlatokkal: [link]

-
Oti86
tag
válasz
Bull Boss
üzenetére
LOL A nvidi hogy meglepődne, ha kipóstázná nekik a bolt garis cuccként javításra
Am télleg igazi kincs, ha még a papírjai is meg vannak hozzá. Kár hogy nincs annyim
Szívesen megvenném
Kár hogy ilyen kevés az érdeklődő manapság irántuk, remélem előbb - utóbb fellendül a 3dfx piac
Most az jár jól, aki venni akar, mert olcsón megkapja, mert sokan árulják, viszont kevesen keresik 
-
Bull Boss
őstag
többért nem viszik el
fennvan vaterán is és nem nagyon veszik
nem az hogy nagyon pénzre van szükségem csak egyszerűen nem gyűjtöm őket és a pénz meg csak áll benne amit nem szeretek. Amúgy havertól van, a kártya és képzteljétek el, most járt le márciusban a 10éves garija
elképzeltem mit szólnának ha beállitanék a boltba ahol vették, hogy jónapot elromlott a kártya, szeretnék cserét.. hmm nincs a polcon és nem is tud adni másikat? akkor a pénzt kérném vissza kereken 85ezret 
-
Oti86
tag
válasz
Bull Boss
üzenetére
Hát ez egy jó kérdés, nem tudom, hogy ritkább-e, igazából azt se tudom, hogy milyen tamokkal dobálták őket piacra.
De szerintem biztos kevesebb érkezett a Toshiba RAM-os verzióból. Én azért a helyedben azt a 9000 Ft-os árat meggondolnám, feltéve, ha nincs szükséged sürgősen pénzre. 
-
iday
aktív tag
Ki akar Voodoo5 5500 agp tulajdonos lenni?

[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- World of Warships
- Assetto Corsa EVO
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Windows 11
- RAM topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Olcsóbb lett a Game Pass Ultimate, de a Call of Dutyért cserébe várni kell
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 MERCURY OC Gaming Edition with RGB - Gari 2029.01.14. -ig - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 NITRO+ OC Eladó!
- GIGABYTE RTX 4060 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Radeon 6700XT Sapphire Nitro+ 12GB
- Logitech MX Master 3S for MAC
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
- Gamer PC - Számítógép Ryzen 7 9800X3D // RX 9800XT 16GB // 64GB DDR5 // Számla // Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már csak a kommandósok hiányoznak a háttérből... 

képes példányról van szó...
Sokszor gondoltam rá, hogy el kellene adnom az egészet, de sose volt szívem hozzá