- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Magisk
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
lejjebb kell venni a felbontást. három kijelzőn sokkal kevésbé feltűnő, ha nincs minden kimaxolva, plusz adott esetben egész minimális a különbség.
crysis 3 is gyönyörű volt mediumon, sokkal élvezetesebb, mint 1080p@ultrán
youtube egyébként tényleg remek a célra, widescreengamingen is lehet gyorsan információt szerezni.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee #701 üzenetére
van miniDP -> analog atalakito, avval megy.
viszont a miniDP -> DVI az DVI-D, szoval abbol szvsz nem fog analog jel kijonni.
egyszerubb megoldas: analog kijelzo ra a DVI-Ire a kartyan, masik ketto mehet miniDPre. esetleg hdmi - dvi is jo es akkor kevesebbet kell atalakitozni es eleg egy miniDP csati
-
proci985
MODERÁTOR
2 monitor egykent nem fog menni, nvidia tudomasom szerint csak harom kijelzot tud surroundban kezelni, ezefinity sokkal megengedobb.
egyebkent elegnek elegnek kell lennie, max picit lejjebbveszed a reszletesseget. egyebkent widescreengaming jo hely megnezni adott jatek tamogatasat.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#90933760 #671 üzenetére
valtozo.
van, ahol harmadolodik a sebesseg (nagyon ritka eset), van ahol szinte semmit nem lassul. altalaban olyan kb fele-ketharmada szokott lenni a sebesseg sajat tapasztalatok szerint, de ez sokmindentol fugg.
GTX570 viszont egyedul nem tud harom kijelzot meghatjani. a Stalker SoC GUIje meg nagyon hulyen van megoldva eyefinityvel, bar megy.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee #639 üzenetére
v_sync emlekeim szerint be kettes allasba, ott fixalja 30fpsre a maxot. utanna addig kell visszavenni a grafot, hogy a minfps is 30 folott legyen, utanna jo volt nekem, legalabbis egy kartyaval. Eyefinityvel nem volt idom/turelmem vele szorakozni.
BMW001: koszi! ha majd megint eloveszem akkor kiprobalom.
-
proci985
MODERÁTOR
viszont más kérdés, hogy nézegettem titan tesztet, fpsben a sajátom talán egy hajszálnyival jobb volt eyefinityben. de az se tudott többet mediumnál
.
cserébe mediumon három kijelzőn eszméletlenül jól néz ki, három napig az állam keresgéltem rajta. fHDban ment volna ultrán is, de hármon mediumon egyszerűen teljesen más volt immerzióra. akkora különbség meg szvsz nem volt látványra, ami indokolta a harmadolt fpst.
persze, volt valami sztori, meg ilyenek, de én annyira emlékszem, hogy három napig egy dzsungellel benőtt városban bolyongtam és hatalmas élmény volt
.
---
viszont a kettőnél gyanús, hogy procilimitem volt, pont úgy, mint az egynél. dx11 saját tapasztalat szerint magasabb FoVre nem kér annyival több procit, mint a 9-10 ahol eddig néztem.
-
proci985
MODERÁTOR
itt sincs...
sajátom 250kmről jött egy boltból, mert akkor épp a sapphire ki volt fogyva mindenhol, xfx meg volt épp két helyen. delocoknál meg amire nem volt ráírva, hogy aktív, arra passzívként tekintettem.
viszont akkor neked nem kell. én meg előtte anno két éve feltúrtam a netet, amíg meglettek a "biztosan működik" eredmények.
-
proci985
MODERÁTOR
Általában az összes eyefinity tutorialban le van írva. Amit én írtam logoutra, annak is okkal része, mert könnyű elrontani. Egyébként olyan 6k körül már általában van sapphire, a VGA/kijelzők árához képest ez szvsz még elfogadható.
Egész PH!n van max 50 három vagy többkijelzős setup tippre, szóval azért nem nagy a piaci penetráció.
Cris99: úgy gondoltam próbáld ki, aztán ha nem, akkor irány a bolt átalakítóért
.
de tényleg új és úgy néz ki végre ez a limitáció már nincs meg. ami szuper, mert nekem is postával kellett a kábelt rendelnem
daneeeeee: remek!
mondjuk a hub az még mindig kegyetlen drága, bár egy eyefinity6 setuphoz csak az állvány már horror árkategóriába tartozik.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
a nevebe bele van irva, hogy softTHval van megoldva. tehat software trippleheaddel ez elvileg kivitelezheto, csak picit maceras (mert alapbol harom kijelzore lett kitalalva).
de ket kijelzo jatszani alapbol nem jo, a bezel nagyon zavaro helyen van. kiveve persze a supreme commander
.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, klon az eyefinity, extended az az extended, viszon van a show only on primary monitor, az elvileg csak a mainon jelez ki valamit. viszont ebben nem vagyok teljesen biztos, azert van harom kijelzom, mert az asztalon harmat hasznalok kiterjesztve.
hazamegyek es ranezek. az igazat megvallva szerintem legalabb ket hete nem volt atkapcsolva a rendszer eyefinityre. viszont 2dben teljesen stabil. (megint sok idom van kikapcsolodni
)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#90933760 #548 üzenetére
pár embert zavar a hullámosabb latency, pár embert nem. engem nem (eyefinity + cf)
blogomba nézz be, ott egy szem 6950el is néztem eyefinityt, egy 6970nek is elégnek kéne lennie a célra szvsz.
2 monitor nem való játékra, hacsak nem a játok supreme commandernek hívják (2007 óta tolom több kijelzőn)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#90933760 #546 üzenetére
mikrolag miatt jobb az egy kártya (elvileg még idén kijön a CF+eyefinity driver, eddig még csak CF van), plusz fogyasztásban a 7950/7970 kb fele a 6970 CFnek. egyébként elég lenne a két kártya, én is 7850OC CFfel tolom, ami kb egyforma erős.
viszont egy 79x0 szerintem a célodra jobb lesz.
procira nekem egy i5-760 (alapon) hajtja a rendszert, a célra kb elég.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BlackSoft #527 üzenetére
Nade pont azaz, hogy nem mediumon akarok játszani, mert erre vagyok a legkényesebb 60fps, ultra settings, 144hz-es monitor -> vsync off
akkor a multimonitor neked felejtős, mindenképpen kell kompromisszumot kötni. legalábbis 4 titan is kompromisszum...
vagy nézz meg élőben egy ilyen rendszert, crysis3 alatt 1080p/ultra << 5760/medium.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BlackSoft #524 üzenetére
crysis 3 -> medium fölött egy kártyával nem fog menni 5760x1080ban. de úgy is állat.
borderlands u3 engine, hacsak nem tolták tele effektekkel (ld bioshock3) akkor nem lesz probléma. metro LL tippre gépgyilkos, első része is szörnyen skálázódott multimonitorral.
jellemzően dx9es játékok DLLel mind meghekkelhetők, később inkább az a baj, hogy az UI nem az igazi, mert pl a health bár valahol a jobb alsó szélen van, a fegyver meg 130centire bal alul, szintén perifériaszélen. mostanában elkezdtek erre is ügyelni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zotyko71 #501 üzenetére
össze össze lehet, max akkor kiterjesztett asztalként kell használnod. illetve eyefinityvel is megoldható, csak arra az időre egyezniük kell a felbontásoknak.
egyébként én is anno úgy kezdtem, hogy a középső és a két szélső eltért
-
proci985
MODERÁTOR
elvileg megoldható.
ha jól tudom csak az egyik dvi tud kiadni analóg videojelet a kártyán, de ezt most le tudod tesztelni. ha mindkettő tud adni, akkor a két samu mehet a dvi portokra, a DPre meg mehet a dell egy dp-> dvi aktív átalakítóval.
ha csak az egyik DVI tud analógot (tehát DVI-D és DVI-I kimeneteid vannak, nem pedig két DVI-I), akkor a DVI-Ire menjen az analóg átalakítóval az egyik samu, a DVI-Dre a Dell, a DPre pedig DP-> analóg átalakítóval mehet a másik samu.
DVI-D: csak digitális kimenet, nem átalakítható analógra
DVI-I: analóg és digitális, átalakítható.aktív DP -> DVI átalakítóknak DVI-I csatija szokott lenni, de csak digitális jelet tudnak kiadni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zotyko71 #496 üzenetére
ajánlott méretben és felbontásban egyezőt venni, mivel a felbontásnak a három monitoron át meg kell egyeznie.
displayportos 17"est szerintem nem fogsz kapni, de az aktív displayport-dvi átalakító ezt is megoldja. ha ez mind megvan, akkor összedugod a rendszert és mennie kell.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Szakbarbár #493 üzenetére
na remek!
sebességre milyen, folytonos a megjelenítés az ablakokat a kijelzők között mozgatva is?
-
proci985
MODERÁTOR
üdv a klubban!
asztalon ablakokat rendezgetni szerintem jobb a kiterjesztett asztal, akkor nem ugrik fel először egy pillanatra teljes képernyőre az ablak és csak utánna a helyére. váltás eléggé gyors win funkciógombbal a kettő között.
tartalékról annyit, hogy crysis3mat mediumon tolom épp, egy eléggé húzott 7850 CFfel, és épp elég
. mondjuk legalább annyira szép is.
egyébként ha kérdésed van nyugodtan mond, én lassan másfél éve használok eyefinityt.
-
proci985
MODERÁTOR
gyorsgombok nem mindig működnek teljesen jól. sima extended/eyefinity váltás közben szívtam ezzel elég sokat.
portrét nekem sajnos a kijelzőim nem tudnak.
"de élsimítás és/vagy tripla bufferelés nélkül azonos frameratet lehet kihozni mint fullHD-ben"
ömmm, ebben én annyira nem lennék biztos.
-
proci985
MODERÁTOR
de ahogy nézem lehet 90es kell. engem a perifériális torzulás miatt a dolog annyira nem zavar, csak ha az ember a szélső kijelzőkre fókuszál szemmel, akkor bukik az egész dolog
.
-
proci985
MODERÁTOR
barell roll torzulásnak hívják a jelenséget. attól függően hol ülsz nem vagy nagyon zavaró
. ha tudsz field of viewet állítani a játékban, akkor azzal általában orvosolható. vagy a kijelzők dőlésszögének változtatásával.
portrénál is kéne lennie, csak mivel kevésbé széles, ezért kevésbé feltűnő.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee #439 üzenetére
kicsit késve, de megerősítek mindent. dp / miniDP esetén csatiban van különbség, de az átalakításban semmi.
még annyi, hogy eyefinity6ot jelenleg tudomásom szerint a powercolor 6miniDPs megoldása tud, meg az asusok. viszont eyefinity6 egy eléggé érdekes megoldás, fogalmazzunk úgy, hogy csak az asztali konzol hozzá egy középkategóriás konfig árában megy, gyakorlatilag emiatt nem hinném, hogy bárki is otthon olyat építene.
-
proci985
MODERÁTOR
kell legalább két miniDP és DP, meg mellé két DVI/HDMI.
nvidiánál nem tudom, hogy 3 kártya felett mi a helyzet, AMD oldalon mind a 69x0/78x0 széria tud ilyet.
szerk: a tieden csak kettő lehet aktív egyszerre a dvi+dvi+hdmi hármasból, és van egy DPd, tehát max 3 kijelző mehet.
-
proci985
MODERÁTOR
nincs ráírva, hogy aktív: nem megfelelő.
mindenképpen active kell. Sapphire, XFX árul ilyeneket.
én is darabokban építettem fel a rendszert, nincs abban semmi
. viszont ha amúgy is több részletben vennéd, akkor szerintem mindenképpen tervezd úgy, hogy végeredményben egyforma kijelzőid legyenek. adott esetben akár úgy is, hogy a jelenlegi kijelződ emiatt cseréled másikra.
-
proci985
MODERÁTOR
benqk lehet jobbak lennének együtt. használtam anno eltérő monitorokat, nem az igazi.
esetleg ha van DVI a benqn, első esetben mehet hdmi átalakítással mindkét dell, a DPre meg a benq.
egyébként van DP - analóg átalakító is, elvileg azzal is működik az eyefinity, fórumon volt egy olyan ember, aki emlékeim szerint próbálta és ment.
-
proci985
MODERÁTOR
kiépítés, eyefinity szempontból mindegy. de én egyforma típusú monitorokat vennék.
átalakítót mindenképp kell venned, ha nincs DP a monitoron is. az, hogy DP - DVI vagy DP - HDMI, az mindegy elvileg. ill tudsz venni hdmi - dvi kábelt is, olyan is van. hang nem megy át azokon általában, de az talán nem is baj.
-
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
használj preseteket. állítsd be az extended desktopot ahogy szerentéd, majd men a preset fülre és mentsd el. start menüre is tudod pinelni.
aztán állítsd be az eyefinityt, mentsd el presetbe, esetleg pineld. utánna a presetekkel tudsz majd a két mód között váltogatni.
egyetlen probléma, hogy driverfrissítés után ezt lehet újra el kell játszani, illetve pár drivernél tavaly nem működött tökéletesen ez a feature. a jelenleginél ahogy néztem jó.
-
proci985
MODERÁTOR
teljesen normális, acceleroval sem lennél előbbre szvsz. 6950el nekem üresjárat 50-55fok, teljes terhelés (mondjuk Far Cry 2-3 pár óráig) 82-85 fok. viszont alapvetően egy halkságra optimalizált HIS ICEQm van, ami nem zajong túlzottan terhelve sem. a 6950 meg simán megy leszabályozáson 200Won pár játéknál, üresben is olyan 50-80W körül mozoghat. árnyalni a képet: nagyon jól szellőző házam van, de nem szeretem a zajt, 85fok pedig sok, de szerintem a körülményekhez képest még elfogadható.
több kijelzővel a memóriák órajeleit nem veszi vissza a kártya, többek között emiatt lényegesen magasabb a fogyasztás, mint egy kijelzővel.
-
proci985
MODERÁTOR
ó, supcom volt az első játék, amit két monitoron toltam (még 2007 vége/2008 elején), akkor volt pár hónapos a 2x19"es LCDs rendszer ami a 19"+crt 17"es kudarca után állt össze. CRT oldalról nézve nagyon villódzott, gyakorlatilag az sajnos használhatatlan volt.
3870 mondjuk meglepően szépen skálázódott, 2x 1280x1024ben szépen vitte, bár az a játék inkább CPU (meg ameddig nem volt meg a 8giga ram) memlimites volt. ellenben két monitorral az a játék egy csoda volt.
ahogy nézem tényleg eléggé zártak a szögeid cockpitben.
Far Cry 3mat egyébként tényleg érdemes megnézni, a kettőhöz hasonlóan nagyon sokat segít a hangulatán a szélesebb látószög.
daneeeeee: változó, szimulátorok jórészének egy 7850 is bőven elég. egyébként meg olyan high azért meg szokott lenni, ha 30-40fps elég. BF3 @ 60fpsre persze kevés, de függ felhasználástól is. másképp: 7850 kompromisszumos megoldás, de szerintem még bőven vállalható.
-
proci985
MODERÁTOR
nálam kb 10%on vannak beforgatva (egyébként nem férne el mellettük az erősítő), az még úgy ok.
stratégiát én supreme commandert próbálgattam, nem volt az igazi, forgatni kellett a fejet. diablo3 szintén, hud miatt sem volt az igazi.
fő probléma egyébként általában a HUD, emiatt is a Far Cry 2-3mat emeltem ki, azoknál ez meg volt oldva, Deus Exnél szintén. szimulátoroknál meg annyira ez általában nem fontos, ill Shift2nek meg van oldva a hud felskálázása jól.
fpsnél nekem a "körbevesz a világ"/szemem sarkából látszik a mozgás szerintem az előny, még ha a periférián el is tűnik az info. szimulátorra szintén, illetve szűkebb kanyaroknál (Ebisu főleg, de London/Nürburgring GPn is van ilyen, valamint drifntél) imádom, hogy szemmel lehet követni a vonalvezetést.
-
proci985
MODERÁTOR
elegek az átalakítók.
eyefinityhez mindenképp 2gigásat vegyél.
500W bőven jó, én egy 6950 2GBt használtam egy FSP500GLNnel.
picit többet eszik mint egy kijelzővel, de a 8800gtnél így se ehet többet. 7850 nem fogyaszt sokat.
"kihajtja" nem igazán érthető. ha arra gondolsz, akkor az esetek 90%ban GPU bottlenecked lesz, Dirt3 és talán metro2033 lehet cpu bottleneckes, de utóbbival talán már high épp játszható lesz eyefinityben, de az se biztos.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enginerusis #379 üzenetére
leginkább sajnos sehogy. egy displayport vagy minidisplayport/miniDP mindenképpen kell.
eléggé félrevezető a megnevezés, bár 2kijelzős eyefiniynek végülis mennie kéne vele.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enginerusis #374 üzenetére
gyártó, cikkszám, link a gyártói oldalra?
alsókategóriában eléggé eltérőek a kiépítések. ahogy az előttem szóló írta, minimum egy hdmi mindenképp kell, ha nincs, akkor nem fog menni három kijelző egyszerre (kivéve egy gyártó spec editionja).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enginerusis #372 üzenetére
pontosan milyen 6570ed van?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enginerusis #360 üzenetére
használd a linkelés funkciót a hozzászólásban, úgy használható marad biztosan a link
.
külön usbs aktív megoldások annyira nem jók.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enginerusis #355 üzenetére
xfx, sapphire szokott lenni, 5-8k körül. single link elég. mindenképpen aktív jó csak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enginerusis #352 üzenetére
aktív kell, különben egyszerre csak kettő lehet aktív a háromból.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #342 üzenetére
sajnos egy kártyára kell mindhárom kimenetet kötni, hogy működjön rendesen.
analóg átalakító viszont van.
CF cikkért kár, érdekelt volna, hogy mi lett volna az eredmény.
-
proci985
MODERÁTOR
köszi, szilveszteri spec edition
.
ja, a 2312hm még az enyémnél is egy fokkal jobb lenne, bár nekem már nem érte meg az árprémiumot.
csatikra ügyelj, analóg port problémás lehet. és tényleg próbálj legalább a szélekre két egyformát venni.
egyébként jön a Fanatec 911 Carrera set nekem is, remélem holnapra kipróbálhatom, hogy milyen eyefinityvel párosítva
.
-
proci985
MODERÁTOR
maga a játék nem érdekes, az oldal alján lévő universal resolution changer annál inkább.
még nem nagyon teszteltem Just Cause kivételével, de úgy néz ki a felbontásproblémát megoldja. a barrel roll/FoV/HUD problémát mondjuk nem, de a semminél több, kezdetnek pedig jó.
-
proci985
MODERÁTOR
a külső monitoros szerintem nem oldja meg a problémát, nem fogják tudni egyszerre ketten használni (vagy ha igen, az nagyon macera lenne).
én megpróbálnám az ultravncs szakadozást megoldani, pl ha wirelessen ül a laptop, akkor fix kábellel. esetleg ki lehet lőni az aerot, illetve megkeresni a rendszerben a szűk keresztmetszetet (hálózat, valamelyik program/feature akasztja be).
illetve van egy program, amivel az egeret és billt több gépen keresztül is lehet használni, úgy pl az asziszents gépére mehet mégegy kijelző a doki elé klónozva, aztán ha kell valami, átmegy az egérrel és klikkel. a kérdés az az, hogy azt meg lehet e csinálni, hogy közben az aszisztens tudja használni, illetve ettől a megoldástól mennyire kapnának idegbajt. a program neve meg nem ugrik be.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
xxSanchez #326 üzenetére
én azt csinálnám a helyedben, jobb lesz a végeredmény.
szacsee: softTHban amíg a két szélső kijelző egyezik, addig lehet a középsőt külön állítgatni, szóval a magasabb frissítésnek mennie kéne. anno én 1920x1080x60 + 1280x1024x75? + 1920x1080x60ban is használtam.
de softTH tekintetében külföldi fórumok, pl widescreengaming a mérvadó. külföldi szimulátoros oldalakon is kell lennie tapasztalatnak.
más: Far Cry 3mat tolja valaki? csak nálam van beőrülve a setup eyefinityvel? konkrétan fekete képernyő, illetve dx9 alatt kegyetlenül szaggató fekete képernyő.
-
proci985
MODERÁTOR
a 6950nél ha megnézed nem egyforma a két DVI csati, tehát az egyikre fizikailag sem tudod rádugni a mellékelt átalakítót.
cf+multigpu téma egyébként neccesebb, ph!n tudomásom szerint egy ilyen rendszer van és a CFX topikban látott pár hozzászólás alapján nem teljesen elégedett a gazdája. pedig én is agyalok, hogy kéne erősebb vidkari.
szerintem a frissítéseknek is egyezni fognak eyefinityben.
xxSanchez: ha megnézed a logoutos cikkemet, ott két EIPSt próbáltam összelőni egy PVAval. használható volt az eredmény, de nem tökéletes. szvsz érdemes három egyforma kijelzőt használni ha lehet, ha nem, akkor ha a két szélére rakod ki az lget akkor talán az még úgy elfogadható eredményt fog jelenteni. tökéletesen nem lesz, de elég jó talán.
viszont tn/tn között megint hatalmas lehet a különbség, szóval szerintem akkor már EIPS, multimonitornál nagyon magasak a betekintési szögek, szóval olcsó TNt szerintem nem szabad a célra használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest