- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
Overmind
aktív tag
-
Overmind
aktív tag
Süt a nap, jön a meleg, vegyétek-vigyétek a vízhűtőblokkokat!
-
Overmind
aktív tag
-
Overmind
aktív tag
GigaUP
-
Overmind
aktív tag
MegaUP
-
Overmind
aktív tag
-
Overmind
aktív tag
UP
-
Overmind
aktív tag
Még mindig 4k + postaktg (kb 300Ft) a 2 db.
-
Overmind
aktív tag
-
Overmind
aktív tag
Még mindig itt terpeszkednek a jegyzeteken! Mennyivel méltóbb lenne egy szgépben dolgozniuk!
-
Overmind
aktív tag
UP
-
Overmind
aktív tag
I'm singing in the rain!
-
Overmind
aktív tag
I.E.A.O.
-
Overmind
aktív tag
Rock me Amadeus!
-
Overmind
aktív tag
Rájöttem, miért nem érted. Nincs belső része. Ott megy a víz. Csak egy oldalról hűt, mert egyoldalas memóhoz van tervezve, nem kétoldalashoz (gondolom egyoldalas memód van, mert asszem már csak olyat gyártanak). Nem bele kell tenni a memót, hanem mellé kell fogatni. Tehát úgy kellene összefogatni (sorban mondom), hogy: memóblokk + ram + lemez. Lemez nem fontos rá, de lehet tenni, mert úgy az U-alakú tartóbizb@szkák nem a memóriát nyomják, hanem egy lemezt, amit odateszel. Ez lehet bármi, ami nem okoz zárlatot, nem olvad rá, nem törik el. Pl plexi, bakelit, vékony fém leszigetelve (akár sima szigszalaggal). Ez védené a memóriát a nyomástól. De amúgy bika erős a nyák, annyira nem kell félteni, én pl. anno csak sebtapaszt ragasztotam a 2 rugó alá, ami összefogta.
Célnak megfelelt: nem csúszott el a rugó, nem nyomta közvetlenül a memót és zárlatot sem tudott okozni.
Ez így összevissza vagy másfél centi volt nekem. Az alaplappal akkor van gond, ha nincs ennyi távolság a két memóhely között. Bár az igaz, hogy mivel 3 vagy 4 slot van rajta, a két szélsőben simán elfér! Gondolom nincs nagyon összezsúfolva a tiédben sem? Nem szokták zsúfolni a memóriákat, hogy ne fűtsék egymást, könnyű legyen szerelni, lehessen hűteni, ... Szal ezzel nem igen lesz gond, hacsak nem mikro alaplapod van. De akkor tuti nem tuningolnál. -
Overmind
aktív tag
Megvan még.
Arra való amire teszed.Egyébként DDR1-re csináltattam még anno.
A vége elvileg 12 külső, gyakorlatilag 11. Ennek azért kell nagyobb csonk, mint a többi blokknak, mert a vége ellipszisbe össze van nyomva, és szűkül a keresztmetszet, ami csökkentené a teljesítményt. Tehát 8-as belsőnek megfelelő az áteresztőképessége. Nekem 8-as belsejű az egész rendszert, és rá lehet erőszakolni a csövet, ha elég izmosak az ujjaid. -
Ősember
őstag
szevasz
megvan még a ram hütö? ez ugye ddr1-re valo!? milyen a csonk vége? 8 külsö? bocs hogy nem olvastam rendesen végig -
Overmind
aktív tag
Hajnaliup.
-
knajf
senior tag
up a nagyon jó cuccoknak
igazi elvetemült extrém tuningerek... vegyétek... gondolom nem pofátlanság ha magam reklámozom [link] ezzel nagyon jól lehetne ezeket a ramhütöket párosítani
mod tehát vegyétek mind2-t!
[Szerkesztve] -
Overmind
aktív tag
Elfér az alaplapodon 4? Vagy nem oda kell? Mert én még nem láttam olyan alaplapot, amin elférne 4 vízzel hűtött memóriablokk egymás mellett.
Másrészt ahhoz, hogy csináljak az kell, hogy elmenjek: rezet venni, elmenjek a maróshoz, utána a forrasztóhoz. Ez kb 50km-es kör, és minimum 2 nap. Szerinted mennyiért éri ez meg nekem?Nem 5 ezer forintért. És most tiszta haszonról beszéltem, ami a költségeken túl van.
Ha fizetnél 20eFt-ot 4 db-ért akkor talán elgondolkoznék és pontosabban kiszámolnám, hogy mi merre meddig. -
knajf
senior tag
hm lehet a memcsiblokkok érdekelnének... [link] ilyen gépem van és überbrutál lenne... amúgy mennyi értelme van hogy csak a két szélén hütenek,a másik kettő meg agyonmelegszik + melegíti egymást?
mod: 4 darabot is elvinnék egybe
[Szerkesztve] -
Overmind
aktív tag
Up
-
Overmind
aktív tag
-
Overmind
aktív tag
Hm. Izé, lehet bővebben kellene. Szal mondjuk 3 db kicsi U alakú fém tartó pöcköt ha beszerzel, ami olyan vastag, hogy épp átéri a blokkot + rajta a memóriát + rajta egy vékony mondjuk bakelit lapocskát, ami védi a memória hátsó oldalát, ha csupasz memóról van szó, nem pedig tokosról. Szal ezeket összefogod az U alakú tartóval úgy, hogy a blokk felől egy pici csavart belehúzol, akkor az stabilan megfogja. Aztán így ahogy van blokkostul beledugod a memóslotba. És az sem árt, ha utána rögzíted a házhoz a csöveket, nehogy elmozduljon és bántsa az alaplapot. Én minden csövet rögzítettem fixre, hogy amikor egy blokkot izélgetek a többit ne mozassam el.
Amúgy nagyon erős rugós acél U alakú pöcökkel is lehet rögzíteni a blokkot, aminek az előnye, hogy ha vmi feszül, akkor elenged, a hátránya, hogy nem olyan stabil.
Ha vkinek van jobb ötlete ne tartsa magában. -
HERR Z
veterán
ha elmagyaráznád hogy hogy lehetne feltenni a ramra még lehet érdekelne is.....
-
Overmind
aktív tag
Még mindig eladó!
-
Overmind
aktív tag
Senki többet 3.X?
-
Overmind
aktív tag
Még mindig eladó.
-
Overmind
aktív tag
Jön a tél. Ki lehet tenni a radiátorokat az ablakba. Ideje kibővíteni a vízhűtéseket a memória hűtésével is, nem?
-
Overmind
aktív tag
A lényeget elfeledtem. Haver megy fel Pestre elvileg 1 hét múlva szerdán!!!
-
Overmind
aktív tag
Upsz áj ditit ögen.
-
Overmind
aktív tag
Nincs még itt pár elvetemült ember, aki a memóriát is vízzel akarja hűteni? (UP)
-
ABnormal
őstag
-
Overmind
aktív tag
Hátha valakinek megér 4k-t + postaktget.
-
Slax
senior tag
Csak kíváncsiságból, mi szorította a ramhoz?
-
ABnormal
őstag
3K a 2 ramhűtőért?
kár,hogy még dolgozni kell majd vele,hogy jó legyen 2db egymás melletti foglalatban lévő ramhoz -
Overmind
aktív tag
3333Ft-ot adtál volna darabjáért, egy darabért meg 2500-at akarsz?
A költsége mindegyiknek ugyanannyi volt: kb 3eFt-ba kerültek. Utánajárást (több km), telefonálást nem számítva. Ahhoz, hogy 2500-ért megérje odaadni a másik kettőt 4000Ft-os darabáron kellene elpasszolni. Ráadásul nem is nagyon éri meg külön-külön postázni, adni őket. Úgyhogy gondolom sejted, hogy nagyon nem éri meg külön eladni. -
Mohaafunny
tag
hmmm....
Figyi ha csak egy blokk kell az is megoldható? csak a chipsett blokk monnyuk:S 2.5k? -
Overmind
aktív tag
válasz
Mohaafunny #8 üzenetére
Házilag nem lehet vörösrézt megmunkálni. Pláne memóriablokkot ezüsttel forrasztani. Legalábbis nekem nincsenek eszközeim hozzá. Az Ordasi blokkok hatákonysága nem a legjobb, mert 6mm-esek. Arról nem is beszélve, hogy a pumpa sem szereti, ha így le van szűkítve. Ezért lerajzoltam egy marósnak, hogy milyen legyen, és ő megcsinálta. Utána egy ismerősöm forrasztotta. Én pedig teszteltem őket. Nyomáspróbáztam a vezetékes vízrendszeren, buborékpróbáztam. Végül tükörsimára csiszoltam és lefestettem.
Haver is kedvet kapott a vízhűtéshez, de ez a szett, amiről szó van még nem volt használva. Semmit nem mentek. Én csőbilinccsel csöveztem be. Nem az iparival, amit slagnál használnak, hanem ilyen rozsdamentes acéllal, ami nem gyilkolja meg a csövet, viszont tökéletesen szorít. A pumpát (Seltz L20) leszámítva az egész rendszer elbírja a vezetékes víz nyomását. -
Mohaafunny
tag
Figyi! Mien blokkok ezek amugy? házigyártmány? vagy ordasi?
és mennyit mentek? mien csonkokat lehet rátenni? -
Overmind
aktív tag
Megdumáltam, odaadja 10-ért. Az átvételt, hogy gondoltad? Uis ha jól látom BPi vagy. Mi meg debreceniek.
-
Mohaafunny
tag
várom!
-
Overmind
aktív tag
válasz
Mohaafunny #4 üzenetére
Ezt kikérem magamnak!
Továbbítom.
Azt elfelejtettem írni, hogy Ő nem festette le őket ilyen szép kékre, mint én anno.Legalábbis nem tudok róla.
-
Mohaafunny
tag
hmmm
)) figyi mivel nem beszélhetünk minőségi cuccról ugyebár, mondok a 3 ra együtt 10 k-t!
-
Overmind
aktív tag
válasz
Mohaafunny #2 üzenetére
Akkor a haver a Te embered! ;)
Én uis eladtam már mindet régen, de neki van még 1-2 komplett szett.
Egyébként uolyan, mint az Ordasi-féle blokkok, csak ez 8mm-es belsővel rendelkezik.
Majd kérdezek tőle árat, de úgy emlékszem elég drágán marták neki. Neked mennyit érne egy 3-as szett? -
Mohaafunny
tag
Szia!
Mivan ha engem az első 3 képen lévő cuccok érdekelnének?)
-
Overmind
aktív tag
Bővebben: link
Természetesen az utolsó 3 képen látható.
Vörösréz blokk, ezüsttel forrasztva!
Bekerülési költségen eladó, lehetőleg egyben: 5eHUF / 2 db.
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged