- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
foosballfun
tag
válasz
Tirexi #22808 üzenetére
Jajj, annak a régi Geniusnak borzalmasak a szatellitjei. Nekem van olyanom is, és összevetettem néhány 2.0-val (pl. Edifier r1600t, Genius 1250X), és hát eléggé borzalmasak. Nemcsak zenénél, de filmnél is. Hidd el, nem leszólni szeretném a Tied. Korábban úgy véltem hogy mennyire jó is az a Genius, de amúgy borzalmas, így hogy már 2.0-át használok. Igaz hogy mélynyomó nélkül nem fog "berezegni a tüdőd", de cserébe sokkal élvezhetőbb hangot produkál. Viszont egy értelmes 8"-es mély-középpel szerelt hangfaltól már fog döngeni az egész lakás/ház ha akarod, mélynyomó nélkül is.
Szóval amit itt ajánlani fognak Neked, csak jobban fog szólni. A Prodipe Pro 8 például nagyon jó választás. -
PuMbA
titán
válasz
Tirexi #22812 üzenetére
Értem
"Ez az átalakítós dolog, hogy tudjam hangkártyával is használni ezt konkrétan hogyan lehet?"
Olyan kábelt veszel hozzá, ami passzol a hangkártya kimenetéhez és a hangfalak bementéhez
"Csak mert ha már veszek egy ilyen drága cuccot akkor tényleg jó lenne ki is használni azt amit tud."
Ahogy tibbike mondja: irány a DAC vagy milyen hangkártyát vegyek topik mondjuk egy 20k-s árkategóriával.
"A Prodipe Pro 8 az mennyivel tud többet?"
Azt nem mélynyomós rendszerként ajánlottam, tehát nincs mélynyomó külön, viszont 5 inch helyett 8 inchesek a mélyközép hangszórói.
-
tibbike01
őstag
válasz
Tirexi #22812 üzenetére
Már nem azért, de ha ilyen nagy összegben (100ezren felül) gondolkodsz hangfalat vásárolni, akkor érdemesebb lenne külső DAC-ot, vagy hangkártyát beszerezni. Vagy akár egy asztali mezei erősítőt és arra kötni normális, nem aktív hangfalakat.
Egy Prodipe Pro 8 szinthez már kellene valami normális hangkeltő, nem pedig egy integrált hangkártya.
Egyébként ez is ajánlott: Tangent EVO E8 2.1 + EVO E4 hangfalpár
-
PuMbA
titán
válasz
Tirexi #22810 üzenetére
"De akkor ez a "tudásom" hülyeség?"
Nem hülyeség, csak egy jóféle három utas hangfal (külön magas, közép, mély hangszóróval és úttal) nagyon sokba kerül
Ilyen árkategóriában a két utasok mennek, mert nekik van jobb hangzásuk
"Szóval akkor ez a Prodipe Pro 5 V2 Sub 10s Bundle dolog megalázza a mostani összeállítást?"
Igen.
"Ezt tudom simán 3.5 jack dugós hangkártyához is használni?"
Átalakításokkal igen.
"Ez a weboldal szállít MO-ra is?"
Nincs kedvem megnézni
Mindenesetre én elmennék meghallgatni a HitSpace-be egy 8"-ost vagy akármit, hogy legyen fogalmad, hogy hogy is szólnak ezek, mert ha valamelyik neked megfelel, akkor nem kell 2.1-et venned, aminek a belövése és illesztése sokkal problémásabb, mint egy 2.0-áé
-
PuMbA
titán
válasz
Tirexi #22808 üzenetére
Ettől még a mély ugyanolyan rossz marad
[link] vagy amit már előbb írtam: Prodipe Pro 8 V2 illetve agyzuzo valamivel drágább ajánlása. HitSpace-be elmehetsz például hallgatózni ilyen 8"-os sztereókat, mert szétverik a Z-2300-ad mélyét
Nem tudom, hogy miért emeled ki, hogy 2.1, mikor a mély hangok nem attól függnek, hogy 2.0 vagy 2.1.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Tirexi #22803 üzenetére
Ezek a 2.1-esek nagyon "consumer shit" kategória, hiába kérnek el érte egy vagyont. Ugyanaz a fröccs gagyi az összes, médincsájna minőséggel. Ha jót akarsz akkor 130k körül már egy jó monitor hangfalpárt nézel, 8 colos mély membránnal és akkor a basszus is meg fog rezegtetni.
Ezekkel a 2.1-es renszerekkel mindig ugyanaz a baj - iszonyat szarok a szatelitek, közép-magas förtelmes, a mély meg túlszínezett és ez értékelhetetlen hangképet eredményez. Lehet hogy most azt hiszed, hogy ez jó, mert megszoktad, de nem az.
Én nemrég váltottam egy Mackie MR5 párra, játékra is hihetetlen jó cucc, nagyon szép tisztán szólnak benne a halálhörgések.
Kicsit drágább, de egy ilyen szettel elég nagyot lépnél előre minőség terén (hangfalpár + mélyláda):
http://www.hitspace.hu/studio-berendezes/monitor-hangfal/mackie-mr5-mk3.html
http://www.hitspace.hu/studio-berendezes/monitor-hangfal/mackie-mr10s-mk3.html -
PuMbA
titán
válasz
Tirexi #22803 üzenetére
Nem elhinni kell, hanem meghallgatni
Ha megvennéd azt a Geniust és két hétig használnád megértenéd, hogy mire gondoltam
Ebben a topicban minőségi hangzással foglalkozunk és az nem minőségi amit a Z-2300 képvisel a brummogó, lassú, szétkent mélyeivel és a cincogó magasaival, ráadásul a középhangokat majdnem teljesen nélkülözve. Az sem minőségi hangzás, hogy egy filmben leesik egy cserép és akkora basszusa van, mintha egy tank robbanna fel. Ha élőben hallasz mondjuk egy autókoccanást ott se lesz sok mély
-
PuMbA
titán
válasz
Tirexi #22801 üzenetére
Z2300-nál egy Genius 1250B is jobb sokmindenben
THX szart se ér, mert ez nem ugyanaz a THX, mint amit a milliós rendszerek kapnak, csak marketing oldalról gondolták, hogy jó ötlet, mert elhiszik, hogy jobb egy ilyen hangfal, mert rajta van 3 betű. Prodipe Pro 8 V2-vel példáuil sokkal jobban járnál, mint ezzel az Edifierrel
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest