- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r #61821 üzenetére
És? Attól még hogy a WASAPI exclusive mode kikerül mindent, nem feltétlenül lesz jobb a minőség. Ha pl shared mode-ban ki van kapcsolva minden effekt és megfelelő a mintavételezési frekvencia (vagy elég jó a resampling minőség), akkor ugyanazt tudja.
-
válasz
SunMount3r #61818 üzenetére
Ja, igen, igazad van. Az MPC-BE-hez viszont nem, egy ideig azt használtam, mert az MPC-HC projekt egy ideig halott volt, ami azóta meg újraéledt, s újra MPC-HC-zom. A MadVR-t viszont biztosan maga a K-Lite Codec Pack is be tudja tenni, ezért praktikusabb azt használni. Meg van sok egyéb testreszabási lehetőség. Nem csak laikusoknak jó, hanem annak is, aki ért hozzá, sokkal egyszerűbb telepíteni.
Ha hallottál különbséget, akkor vagy placebo vagy valami nem stimmel*. Ugye a WASAPI az a Windows Audio Session API rövidítése, ami Vista óta van, ez szólaltat meg minden hangot Windows alatt. Ha valami DirectSound alatt megy, az is valójában WASAPI, csak emulálva vana DirectSound, hisz az Vista óta nincs natívban. Az ASIO más, az már megkerüli a WASAPI-t, közvetlenül a hardverrel kommunikál, hogy a lehető legkisebb legyen a késleltetés.
* pl az okozhat bajt, hogy a hangbeállításoknál van egy "audio enhancements" pipa, ami kompresszálja a hangot, sokszor ez alapból be van kapcsolva, szívtam már miatta jópárszor.
-
válasz
SunMount3r #61808 üzenetére
Annyira azért nem értek hozzá, de...
K-Lite kodek pakk amiatt jó, hogy nem egy fapad MPC-HC, hanem benne van pl a LAV filter meg MadVR, aminek van értelme. Habár én a MadVR helyett az MPC rendert használom, mert az támogatja normálisan a HDR-t, viszont ott ugye gyengébb felbontású tartalmakhoz nincs olyan jó felskálázó algortimus (NGU), ez a kompromisszum.
Zenelejátszáshoz én mindig is winampot használtam, illetve egy jóideig a foobar2000-t, de utóbbival nem tapasztaltam semmi különbséget minőségre (jól beállítva), a WASAPI is gyakorlatilag mindegy. Az ASIO meg a low-latency miatt kell leginkább, pl zeneszerkesztő programok és hasonlók miatt. Nyilván a resample az jobb, meg biztos van elcseszett lejátszóprogram (akár a windows media player is lehet ilyen), de szvsz ez téma nagyon túl van misztifikálva.
Filmnél más a helyzet, mert ott az 5.1 -> 2.0 keverés miatt nálam pl a LAV Audio Decoder jött be. Ezt K-Lite kodek pakkal a legkönnyebb telepíteni, a külön kézi telepítés és konfiguráció bonyolultabb, és nem is látom értelmét.
-
válasz
iszoke #61805 üzenetére
Az MPC az jó, én azt használok. Zenehallgatásra mindegy mit használsz (én pl Winampot), ha stimmel a mintavételezési frekvencia, ami ugye 44.1 kHz általában. Ha nem annyi, akkor a lejátszónál romolhat a minőség a saját gagyi újramintavételezése miatt. Habár Winamphoz is van WASAPI plugin. Nem kell exclusive mode, ha normálisak a windows beállítások, meg az exkluzív mód amúgy sem feltétlenül praktikus, mert az adott zenelejátszón kívül semmi másnak nem lesz hangja.
-
válasz
NvidiaRTX #61799 üzenetére
30 Hz-et biztosan nem tud értelmes hangerőn, a "hallom a hangot" vs "reng a szoba" is ezt támasztja alá.
A legtöbb ember nem is tudja ezt füllel mérni, mert fogalma sincs mit kell hallani. Ilyen sweeppel kifejezetten nehéz tesztelni, sőt, nem is lehet. Megfelelő zenével a legjobb (csak tudni kell hány Hz a bassline), mert akkor a mély mellett ott a többi hang referenciának. Már ha van hozzá füled meg a szobaakusztika megfelelő.
-
válasz
NvidiaRTX #61790 üzenetére
Pont azért van értelme hasonlítani, mert mindkettő planár. Az S360DB nyilván rosszabb lesz, hisz 2.1, de kérdés, hogy ez a különbség pontosan hogyan nyilvánul meg. Pl a magasak ugyanolyanok-e, vagy hogy az S3000 tényleg lemegy-e olyan mélyre, amit a specifikáció ír.
-
Jó, de ezt most azért mondod, mert akusztikára költöttél hangfal helyett. Ha meg lecserélted volna a JBL-eket, akkor meg azt mondanád, hogy az akusztika ráér...
Szvsz van értelme drága hangfalnak is, ha nem túl rossz az akusztika. Belépő stúdió monitoroknál is simán belefér, szerintem inkább a komolyabbaknál (300e / pár felett) illene foglalkozni az akusztikával, mert ott a hozott értékkel arányosabb az ár. Mondjuk én azóta sem foglalkoztam, habár igaz, az átlagnál jobb meg én minden új szobámban sokat tökölök az elhelyezéssel. De csak a szubfrekvenciák miatt, minden más nálam kb átlagos.
-
válasz
Speedy007 #61754 üzenetére
Ugyanott? Hát akkor ez ilyen. De a több basszus nem is feltétlenül jobb, nekem gyanús, hogy a Z607 valójában jobb, mert nagyobb is benne a hangszóró, 5.25". Csak nem hangolták olyan hatásvadászra, mint a Z313-at, ami csak 4" hangszórót használ, ott bőven van kompenzálni, valószínűleg ez tetszik neked benne.
Vagy az Z607-nél a mélyláda egyáltalán nem szól? Akkor valami keverési probléma van.
-
válasz
alphamooncam #61727 üzenetére
Hiányzik az aranyfüstös antik ülőgarnitúraszett, ébenfaberakákos szalagos lejátszó és a szigorúan nemdohányzó cocobolo dohányzóasztal és egyéb nélkülözhetetlen kellékek stricirokokó stílusú összejátéka, úgyhogy ez nem igazi hifi.
-
Nyomtatót vagy mit nem lehet átpakolni valahova? Tudom, nem az én asztalom, csak azért kérdezem, mert tényleg lehetetlen értelmes hangfalat ajánlani ilyen pici helyre, így valami változtatás kell. Ha jót akarsz. Mert nyilván megveheted a random másik logitech vagy hasonló 2.1-et, csak az hangminőségre nem lesz valami jó.
-
válasz
alphamooncam #61710 üzenetére
Ha nem akar, akkor ne fúrjon. Meg biztos vagyok benne, hogy az első reakciója az lesz, hopgy: hát de hogy néz már ez ki.
-
-
Valószínűleg a trafó zúg, nem zárnám ki, hogy mindig is zúgott, csak most vetted észre.
Mennyi pénzt szánsz rá? Én anno 2004-ben még 14003 Ft-ért vettem a Logitech Z-3 szettem a híres Mistral Computerworldnél.
Inflációval ezt kb hárommal kell szorozni talán?
Érdekesség, hogy a Z-3 / Z-4 szettekben a 20 cm-es mélynyomó kamu, valójában az csak egy passzív membrán:
Meg ott a Z333, ott meg a magassugárzó kamu:
Így vegyen bárki logitechet.
-
válasz
iszoke #61666 üzenetére
"Viszont akkor visszakanyarodnék az előző kérdésre, melyik szivacs lenne megfelelő szerinted?"
Igen, de nem mindegy milyen. Ilyesminek van értelme, mert ez 100-200 Hz között is nyel valamennyit, habár ez se basszusra van kitalálva, szóval 100 Hz alá nem jó. És 10ezer forint egy 50x50 cm-es darab belőle, tehát 40ezer négyzetmétere, s ha érdemi eredményt akarsz, akkor simán kellhet belőle 1-2 m2.
Ha vasbeton az összes fal, akkor sajnos van esély a rossz akusztikára.
-
válasz
iszoke #61664 üzenetére
Két dolog miatt írják, hogy rosszabb lehet:
1. a teljes szobát bevonva vele döglött, túlcsillapított lesz a hang
2. a hungarocell a mélyek csillapítására alkalmatlanNagyon pici szobánál az első az nem baj, mármint sokkal inkább legyen döglött a szoba, mint visszhangos. Mert a kis méret miatt sokkal problémásabb a visszhangosság, szóval így nálad szerintem inkább előny a hungarocell bevonat.
A hangfal alá tett szivacs semmit nem ér. Ha baj van a szobaakusztikával mély ügyileg, akkor a falat kell bevonni szivaccsal, elég nagy felületet. Ám így se garantált hogy jó. Ezért kérdezem, hogy miből van a fal, mert ha nem vastag tégla, hanem pl gipszkarton, akkor nem feltétlenül olyan rossz a helyzet.
-
-
válasz
iszoke #61652 üzenetére
Uh, ez sajnos nagyon bukta elrendezés. Előző hozzászólásodban láttam, hogy ez egy 2.1 x 2.6 méteres szoba. Itt sajnos kb semmi nem fog jól szólni, főleg hogy a hosszabb oldalal ülsz szembe. Nekem a kis szobám 4.16 x 2.35 méteres volt és ha a hosszabb oldallal ültem szembe, akkor brutálisan kellemetlen állóhullámok voltak 100-200 Hz között.
Persze ha az ágy mögötted fog eleget, akkor működhet. De attól tartok még 4" kis hangfalakkal is döngeni fog.
-
válasz
NvidiaRTX #61641 üzenetére
"Ha a hangszóró előtt állok király a mély.
Ha a szoba közepén akkor nulla a mély (kioltó pont valszeg).
Ha meg a szoba végébe akkor meg már túlzás a mély."Ez kb mindenhol így van. Falnál több a mély, középen semmi mély. Hogy te vagy ott vagy a hangfal, az mindegy.
Nálam 462 x 445 cm a szoba, tehát majdnem négyzet A hangfalak falra tolva, én meg a szoba hosszának 40%-nál. És ilyen a frekvenciamenet:
35-60 Hz között gyakorlatilag tök sima. Mondjuk ez csak mázli.
De rendezgetéssel azért lehet trükközni. Hangfalakat előre-hátra mozgatni, néhány centi ott is számíthat.
-
válasz
samu000 #61556 üzenetére
Ha monitor mögé tudsz csak betenni hangfalat, annak semmi értelme. Akkor valami kisebb kell, ami elfér vagy helyet csinálni. Kompaktnak ott az S350DB, most épp most akcióban 85e Ft emagnál, ami nagyon jó ár / érték arány, mert egy kategóriával jobb a hangja az R2750DB-nél, ez személyes tapasztalat, mert nekem volt mindkettő. És nem azért, mert lbeontja a házat a mély, hanem tényleg mindenben jobb az S350DB / S351DB.
-
Igen, ezt én inkább úgy hívom, hogy "agresszív", egyfajta álrészletezés, mert kb a prezensz tartományt emeli.
Ja így mindjárt más.
Időzítést mivel korrigáltad?
Ezeknek a hangfalaknak szerintem egy hangváltó mod hozná a legtöbbet és az nem is lenne drága, csak jól meg kéne tervezni.
-
Az R1280DB hangja nincs agyonszínezve, azért "dobozhangú".
Leszámítva a 2-3 kHz körüli kiemelését, ami valószínűleg a gagyi egykondis keresztváltás miatt van, ami miatt mélyközép is ontja a magasat. Ez utóbbi is tűnhet dobozhangnak, habár nem az. A mély alja tényleg viszonylag torzítós már, de ebben a kategóriában mit várunk?
Az nekem furcsa, hogy a tér egy EQ-tól helyreáll, az nem ennek a függvénye.
Az EQ görbe pont az ellenkezőjét mondja, mint amit írtam korábban, én épphogy azt hallom, hogy 2-3 kHz körül kiemel.
-
válasz
iszoke #61414 üzenetére
A sima hangfalakat úgy kell helyezni, hogy te és a két hangfal egy szabályos háromszöget alkossanak és a magassugárzó fülmagasságban legyen. Enélkül nem lesz jó a hangminőség.
Mélynyomót pedig közel kellene rakni hozzájuk, csak hát ha ott nem szól jól, akkor kell máshova. Nem azért raktam én se anno a szekrény tetejére, mert ott volt hely, hanem ott szólt jól, előtte próbálgattam csomó másik helyen.
-
válasz
iszoke #61411 üzenetére
Sajnos kell a minimum 8" hangfal a hülye zenéimhez. Az Adam A7X-eket mélynyomóval használtam, hogy meglegyen minden hang, ez ugyanaz a szoba:
Az akusztika ilyen állatfaj, a mélynyomó a szekrény tetején szólt a legnormálisabban, a földön sehogy sem volt jó. Kis szoba átka.Anno az volt, hogy visszaváltok 2.1-ról 2.0-ra, mert kvázi két mélynyomó, akusztikailag jobb. Így lett a böhöm KRK, hogy próbáljuk ki, hátha jó, de hiába volt mélyben egy álom, általános hangminőségre visszalépés volt meg a V karaktere sem jött be. Végül az Eve SC208 lett a befutó.
A Microlab Solo 6C az másé volt, nálam csak próbára volt.
Anno nagyon ajánlott cucc volt, 30-40e (!!!) körüli áron kaptál jóféla 6.5" hangfalakat, ami azért nem semmi. De jópár éve már nem kapni sajnos, kifutott, s nincs is alternatíva.
Az R2750DB a legolcsóbb, ami hasonló, de az ~70e-től indul. Persze az jobban is szól meg van rajta digitális bemenet, meg azóta volt infláció is.
-
válasz
iszoke #61409 üzenetére
Nem, nekem nem Edifier hangfalam van, hanem stúdió monitor, Eve SC208, (ez ugye 8"), itt van rajta a 6.5" Microlab Solo 6C, ez konkrétan abban a 10 m2-es szobában van:
Na a 10" hangfal meg itt az alsó:
A felső hangfal (Adam A7X) az kb akkora, mint a fenti képen a Microlab. Az alsó dög meg egy KRK Rokit 10-3 G3, ezt is használtam abban a pici szobában.
-
válasz
iszoke #61401 üzenetére
Az szerintem más miatt van. Ha nagy a minőségi ugrás, attól lehetnek ilyen szédülés jellegű tünetek, mert túl részletes a hang, túl nagy és pontos tér, stb. Egyszerűen nem tudja feldolgozni az agyad, meg kell szokni. Ezt magamon is tapasztaltam anno bögreszettről váltásnál meg itt más is a topikban.
-
válasz
iszoke #61392 üzenetére
Nagyon egyszerűen ki tudod próbálni, hogy akusztikai gond-e:
1. Csak körüljárkálsz a szobában mindenhonnan meghallgatva
2. Áthelyezed a hangfalakat legalább egy másik helyre ideiglenesenHa valahol megszűnik a dübögés, akkor akusztikai. Ezzel a kis online hanggenerátorral érdemes 40-300 Hz között nézelődni, hogy hol van kiemelés.
-
válasz
TheProb #61360 üzenetére
Imbalanced hangja van? A közép picit emel, a magas meg kevésnek tűnhet, de ebben a kategóriában ez meglepően neutrális hangnak számít. Mélyen lehet tekerni kicsit lefelé ha az akusztika miatt sok. Persze ez azon nem segít, hogy ha csak pár frekvencia van kiemelve, mert az azt jelenti, hogy rossz az elhelyezés.
-
válasz
NvidiaRTX #61350 üzenetére
A homokkal való feltöltés értelme ha jól tudom az, hogy nehezebb lesz. Egy állványnál ez fontos, hogy nehéz legyen, nem véletlenül használ valaki beton építőelemből készült állványt.
De hogy miért kell nehéznek lennie? Mert csökken a rezonancia, mert stabil, merev és nagyobb súlyt több energia kell megmozgatni.
Ennek ellenére én sima gagyi állványokat használok, mindenféle ilyesmi trükk nélkül.
-
válasz
NvidiaRTX #61348 üzenetére
Biztos nem ugyanolyan. Meg kérdés, hogy számodra mi a jobb. Mert abban biztos vagyok, hogy minőségre jobb az S3000 mélye. Ami viszont neked nem feltétlenül fog tetszeni, ha a lassú mélyet szereted...
Specifikáció alapján az R2850DB nem is megy olyan mélyre, mert csak 45 Hz-nek írják az alját, míg az S3000-nél ez 38 Hz. S eddig az Edifier cuccoknál nálam mindig stimmeltek ezek a számok a valósággal, szóval lehet tényleg így van, annak ellenére, hogy az S3000 jóval kisebb.
-
válasz
Hauptmann #61337 üzenetére
Nem csoda hogy a kör alakú nem kopott, mert olyan borzalmas használni, hogy csak akkor nyúlsz hozzú ha nagyon muszáj, mert egyszerűbb ha a hangfalot nyomogatod.
Nálam egyébként az S351DB távirányítója nem kopott semennyire 2 év alatt.
Anyagminőségre sem rossz, annyi a van, hogy jóval könnyebb, mint az S350DB / S360DB kör alakú távirányítója, aminek nem értem miért kell ilyen nehéznek lennie, szvsz csak a súlya adja a minőség illúzióját. Ha gagyi távirányító, akkor az R2750DB távja az, amire azt mondom, hogy meh.
-
Ha nincs meg a mély, akkor az elektronikus zene bassline eltűnik és élvezhetetlen.
Szóval ha 45 Hz-ig megy csak le, akkor minden zeném élvezhetetlen, ami E-ben (41 Hz) meg F-ben (43 Hz) van, mert nincs basszus. Ez egy elég gyakorlatias megközelítés, szóval működik.
Nem attól lesz jó, tényleg csak annyi a lényege, hogy adott zenei stílusra mennyire alkalmas.
-
"Amit írsz értékek, azokat Te mérted? Hogyan?"
Hülyén hangzik, de fülre. Mivel reflex, ezért ugye hamar beesik, így nem nehéz. De nem csak szinuszgenerátorral, hanem zenével. Elektronikusnál a bassline-on egyből hallom, ha már 1-2 dB hiányzik, mert a többihez képest relatíve halk, vékonyka, nem élvezhető. Persze ehhez tudni kell hány Hz-es a bassline, de azt nem nehéz kideríteni.
De mértem is, az Eve SC208 így néz ki, nincs ott grafikonon, de 30 és 40 Hz a vonal ahol beesik a hangerő, kicsit itt rásegít a szoba, így 35 Hz is megvan, ez egy nyers mérés:
Igen, a szobaakusztika 100 Hz alatt meglepően jó, annak ellenére hogy nincs kezelve, csak jó az elrendezés.
DSP korrekciót azért kapott persze Equalizer APO-val. De csak 500 Hz alatt, mert telefon mikrofonjával mértem, ami a magasabb tartományokban valószínűleg extra pontatlan.
-
Jó, de a tied egy zárt doboz, ezek meg reflexesek.
Edifierekből volt nekem pár, tapasztalat szerint a végük, pont ott ahol a specifikáció:
R1280DB ~55 Hz (4" - ez meglepő)
R2750DB ~45 Hz (6.5")
S351DB / S360DB ~40 Hz (8" mélyláda)Egyéb hangfalak:
Microlab Solo 6C ~45 Hz (6.5")
Creative T20 ~60 Hz (3" - de ez nagyon kiemel és borzalmas)Stúdió monitorok:
Eve SC208 ~38 Hz (8")
Adam A7X ~48 Hz (7" - ez elég meh)
Adam Sub8 ~28 Hz (8.5")
KRK Rokit 10-3 G3 ~31 Hz (10")S ez nem -3 dB pont, hanem picit feljebb, ami még használható, élvezhető.
-
1-2 cm-re van a sarka. Ugye be van fordítva, pár hetes "trollkodós" kép:
Ja, itt van az állvány és a hangfal között egy isoacoustics izé is, ami valószínűleg erősen bullshit cucc, legalábbis az 50ezer / pár áráért biztosan. De azóta is így van, mert lusta voltam visszrendezni. Meg azóta mintha jobb lenne a hang, de attól tartok hogy csak placebo...
Leginkább valami vastag függöny kéne a hangfalak mögé (ablak előtt vannak, de azóta se vettem, egyelőre elvagyok így.
-
Arra az állványra a KRK Rokit 10-3 G3 is ráfért nekem.
Mondjuk kicsit már félelmetes volt, de papíron oké .Jelenleg meg a 8" monitorok vannak rajta, tökéletes.
Szobaelrendezéshez annyit tennék hozzá, hogy ha az előtted és mögötted lévő falak között 3 méternél kisebb a távolság, akkor általában beköszönt az akusztikai apokalipszis 100-200 Hz között, hallgathatatlan, bármit teszel bárhova. Max talán egy nagy szekrény segít rajta, de az nem feltétlenül fér el mindig. És minél közelebb van a falhoz a hangfal, annál rosszabb. Tapasztalatom szerint az előtted-mögötted lévő falak távolságánál minimum 4-5 méternek kell lennie, hogy a jó akusztikára legyen esély.
-
válasz
Rick3D #61251 üzenetére
100% hangerőn inkább ne.
Az egyrészt nagyon hangos, másrészt tönkreteheti a hangfalat... Normális zenehallgatási hangerőn próbáld. A rezonancia bizonyos mértékig tök normális, meg nem a hangfal baja, hanem azé ami rezonál, szóval pl akusztikai elemekkel nem fogod megoldani.
A 120 Hz hullámhossza ~2.8 méter, szóval ez lehet a belmagasság vagy esetleg a szoba szélessége, hossza. Vagy ~1.4 méter is csinálhatja ezt simán. Mekkora szoba, hogy van benne elrendezve a cucc? Gagyi paintes rajz?
-
válasz
Rick3D #61247 üzenetére
Kéne tudni, hogy milyen frekvenciájú a búgás. EZZEL tudsz generálni frekvenciákat és megkeresni melyik az, amelyik zavar. A mélyeket elsősorban megfelelő elhelyezéssel érdemes kezelni, mert ha elég rosszul van elhelyezve, akkor semmilyen akusztikai elem nem fog érdemben segíteni. Az S360DB is valószínűleg ezért volt problémás nálad.
-
válasz
NvidiaRTX #61206 üzenetére
Én az 320 kbps MP3 meg FLAC között hallok, de annyira nüansznyi, hogy csak erős koncentrálással vehető észre vakteszten. Fontos a vakteszt, mert nagyon sokan hiszik azt, hogy hallják, miközben nem. Persze mindentől függetlenül ha lehetséges, akkor érdemes FLAC-ban gyűjteni a zenéket, mert alig foglal többet.
-
válasz
Rick3D #61203 üzenetére
Hol, milyen különbség van? A Tidal alapból veszteségmentes, amit az emberek 99%-a nem hall (vakteszten) egy sima 320 kbps MP3-hoz képest. S akkor még ott a HiRes, de az bullshit. Egyrészt tudományos szempontból értelmetlen (zenehallgatásra), másrészt egy vaktesztet nem láttam róla, hogy van értelme. Ha mégis van nagyon jól hallható különbség, akkor a Tidal nagyon elcseszett valamit...
-
válasz
Rick3D #61037 üzenetére
Elvileg az S3000 Pro is hasonló szinten van mélység tekintetében, azaz lemegy 40 Hz-ig, mint az S350DB / S351DB / S360DB. Szóval ehhez a mélységhez nem kell 2.1, egy 8" hangfalpár már simán tudja, csak ugye az nagy.
Leginkább a 40 Hz alatti tartományokhoz való mélyláda, általában persze, mert ugye vannak nagy 25+ centis méllyel szerelt sztereók is, de ezek általában horror áron vannak, mert már komoly 3 utas rendszerek.
A 2.1 az itteni esetben a kompaktságról, praktikumból, na meg olcsóságról szól, mert kettő helyett egy nagy hangszóró kell csak. Nyilván persze nem lesz olyan, mint egy sztereó, mert a keresztváltási frekvencia körül az elhelyezéstől függően kisebb-nagyobb mértékben gyengébb a hangminőség.
-
válasz
Rick3D #61030 üzenetére
Hát a mély az át szokott hallatszani, ha vékony a fal, meg ugye minél mélyebb a frekvencia, annál nehezebb "megállítani". De nullára tekerve is?
Az is előfordulhat, hogy olyan akusztikai helyzet áll elő, hogy a szobából erásebb kijön a mély.
Az akusztikát elsősorban a mélyláda elhelyezése befolyásolja, szóval ideiglenesen pl hosszabbítóval próbáld ki több helyen, hogy tényleg ez-e a probléma. Esetleg próbáld ki másik szobában a hangfalszettet, ilyesmi.
-
válasz
Rick3D #61028 üzenetére
Hát ez így a leírtak alapján csak akusztikai probléma lehet, mert az nem normális, ha letekerve a másik szobában is zavaró. Vagy túlzott kényesség.
Esetleg valami szoftveres EQ bekavar?
A basszuson nem értem mi a szubjektív. Ennek nincs kiemelt basszusa (ha nem tekered fel), s elég feszes, nem brummog, normálisan meg van tervezve. Egy mélynyomónak nem az a feladata, hogy sok bassszus legyen, hanem hogy a mélyebb hangok is megszólaljanak. Egy 2.0 ezen max úgy segít, hogy kisebb hangfal, így nem megy annyira mélyre.
-
válasz
Rick3D #61025 üzenetére
Feltekerted a mélyet? Ha nem, akkor biztosan akusztikai probléma, próbáld máshova helyezni a mélynyomót, szerencsére vezetéknélküli, így csak konnektor kell. Esetleg használd 2.0 módban.
Nekem is volt ilyenem, nem mondanám megabaszónak a basszust, mármint mennyiségre. Hangra meg konkrétan ez a modell nagyon tiszta, talán még túlságosan is, mert a planár levegős (emeli a magas tetejét), meg a prezensz (magas alja) is kicsit emelt.
-
"Különben ha szomszéd, miattuk se szemezek sub-bal. Mégis mikor tudnám elengedni a hangerőt? A 2.0 elég lesz nekik is."
A sub nem arra való, hogy sok méjj legyen. Hanem hogy kiterjessze a frekvenciaátvitelt lefelé.
Egyébként érdekes módon a logitech szutykok és hasonlók valahogy jobban áthallatszanak a szomszédba, míg a normális hangfalak nem.
-
Az egy mítosz, hogy a hátsó reflex érzékenyebb a közeli falra. Nem igaz. Csak annyi hely kell neki (pár centi), hogy szabadon áramoljon a levegő, mert ha lefogod, akkor nem lesz mély.
Mélynyomót a lehető leközelebb kéne rakni a szatelitekhez, hogy azonos fázisban legyenek. Nyilván magassában leginkább a földre való, s nincs ebből semmi gond. Ki kell próbálni hol szól jól. Nem kell sarokba tenni, ott lehet több lesz a mély, de pontatlanabb.
-
válasz
SunMount3r #60966 üzenetére
Biztosan, mert pár éve nekem még azt mondták, hogy a coax jobb, mint az optika.
Tökmindegy.
-
válasz
iszoke #60949 üzenetére
Az erős és a mély basszus két különböző dolog. Én az utóbbiról beszéltem. Az ajánlott 2.1 nagyon nem olyan, mint a többi bögreszett. Tehát a mély feszes, nem pedig az a puffogó, huppogó massza. A közép meg a magas is meglepően jó.
A mélynyomót miért tennéd székre?
Leginkább a földre való. Kábelhosszról itt írtam.
-
válasz
iszoke #60946 üzenetére
Közelre az R2750DB nem jó, az biztos, távolról szól igazán jól. Az R2000DB-nek elvileg nincs ilyen baja, s nem is kéne legyen. De ez nem nagy hangfal, szóval ha szeretnél mély basszust, akkor az R2750DB jobb, vagy inkább kicsit dobj hozzá és S350DB / S351DB, az általános minőségre is jobb lesz meg még mélyebbre megy.
Hogy ne lenne megbízható az iPon? Nem küldik ki, vagy mire gondolsz?
De Aquanál meg eMagnál picit olcsóbb.
-
válasz
NvidiaRTX #60942 üzenetére
Digitális jelnél a kvantálási zaj vagy fáziszaj. Tehát hogy pl az 1 MHz órajel nem egyenletesen ilyen:
. . . . . . . . . . . .
Hanem ilyen:
. . .... ... . . .. . . . . ..
Persze itt csak minimális zajra kell gondolni. De gyakorlatilag nincs már jelentősége, olcsóbb cuccoknál sem jelentős mértékű a jitter.
-
válasz
SunMount3r #60940 üzenetére
Ezoterikus hifista nonszensz.
-
válasz
iszoke #60934 üzenetére
Én (is) írtam az összefoglalót...
Ott arról van szó, hogy az olcsó 2.1-ek nem ajánlottak. Illetve az a különleges helyzet van, hogy nincs hasonló alternatíva az S350DB / S351DB mellett.
Hangkártya külön felesleges, használd optikán. Ha nincs az alaplapodon optikai kimenet, attól még lehet megvan hozzá az alaplapi header, csak venni kell egy hátlapi portot. De ha nem túl régi az alaplap, szerintem jó lesz a jack is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest