- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Citroware #56040 üzenetére
S3000 és nem lesz gondod a méllyel. Mert az már 6.5", nem 5.5". Az S360DB egy kategóriával gyengébb ezeknél, én azt semmiképp sem venném. Habár az lehet még mélyebbre megy, de 40 Hz alá az se nagyon, szóval az autós külön mélynyomós yopeacemothafaka élményt az S360 se fogja teljesen hozni. Arra többet kéne költeni.
szerk: eddig 160e volt a S2000 és 190e az S3000, de sajnos utóbbi ára megint elszállt, most 245e. Szóval várni kell kicsit hogy visszaálljon.
-
válasz
Menthirist #56002 üzenetére
Uh, akkor jól benéztem. Ez esetben akkor viszont igen, kell valami hangerőszabályzó.
-
válasz
Menthirist #55994 üzenetére
BX5 is jó lehet, persze.
-
válasz
Menthirist #55908 üzenetére
Ha már van egy jó DAC-od, akkor én mindenképp stúdió monitor felé néznék. Az nem baj, ha nincs rajta RCA, mert van TRS RCA adapter:
Stúdió monitoron belül 100k-ért már elérhető az M-Audio BX8, amit érdemes megfontolni, hogy ha elfér. Elég mélyre megy, amit az akciófilmek, elektronikus zenék meghálálnak. Ha elég az 5", akkor meg többféle is választható, pl JBL LSR305P. Érdemes elmenni meghallgatni ezeket, hogy melyik jön be.
-
válasz
br4adam #55926 üzenetére
Hát ránézésre van esély rá, hogy nem dzsunka 2.1, de ez nem zárja ki, hogy az. De a Creative T20-at én nem ajánlanám, arról tudom, hogy gyenge, főleg a mostani árán. Akkor inkább az MX3, ha mindenképp kompakt kell.
A Harman Kardon egy mobil BT hangfal, így azt egy 30-40ezres normál hangfal simán ütheti. Az említett 2.1 persze már nem biztos.
-
válasz
newclass #55923 üzenetére
Sajnos abban a Trustban (is) fake tweeter van, szóval már csak ezért kizárható.
A Wavemaster MX3 az érdekes, habár elég pici 5.25" mélynyomó van benne, de a szatelitek két utasnak tűnnek, ami a 30ezres árkategóriában meglepő. Meg láttam egyik helyen véleményt, hogy kevés benne a mély, szóval lehet ez valami viszonylag értelmes 2.1, s nem puffog.
-
Ha a PC-ből jön a zaj külső hangkártyával, az kb mindig földhurok. A földhurok pedig nem feltétlenül a gyatra elektromos hálózatra vagy eszközökre vezethető vissza.
Tehát önmagában a hangkártya tápja (ami ez esetben a PC USB-je) illetve önmagában hangfalak tápegysége hiába csinál tükörsima, zajmentes tápfeszültségeket, hogy ha a hangkártya és a hangfalak földje már nincs azonos potenciálon, így áram folyik közöttük, ami zajként hallható.
Szóval a két eszköz földje között áram folyását meg kell szakítani. Erre a legjobb megoldás a trafóval való leválasztás. Ezt az USB-nél célszerű csinálni, erre való az USB izolátor. Bizonyos hangkártyákban ez már eleve benne van valamilyen formában. Ha USB helyett optikait vagy coaxot használsz, akkor garantáltan nem folyik rajtuk földhurok, hisz egyiknél ugye nincs elektromos összeköttetés, a másiknál meg szabvány szerint kell lennie leválasztó trafónak.
Illetve néhány stúdió monitoron van "ground lift" kapcsoló, az is földhurok ellen van kitalálva, szóval ha van ilyen, akkor első körben nyilván ezt érdemes kipróbálni, hogy javul-e a helyzet a bekapcsolásával.
-
-
válasz
solfilo #55878 üzenetére
A Solo 7C nem volt jó beszédérthetőségben? Én a 6C-t ismerem, annak kiváló, talán még jobb is, mint a R2750DB-nek, pedig utóbbi általánosságban jobb a 6C-nél. A S351DB-nek pedig mindegyiknél jobb a beszédérthetősége.
Valami kínai mindenes DAC ebayről vagy aliról talán van olcsón.
-
válasz
solfilo #55876 üzenetére
Nekem van R2750DB és S351DB is.
Anno az R2750DB-t én 55k-ért vettem, ezért hájpoltam agyon, mert annyi pénzért tényleg nagyon jó. Jelenleg viszont 75k. Szvsz 102k-ért jobban megéri az S351DB, s azon van BT AptX is. ITT írtam egy összehasonlítást a kettőről.
A külön mélynyomó egyébként nem dübög jobban. Mármint hogy az R2750DB is tud azért rendesen. Persze a S351DB az mélyebbre megy, de attól még nem kevésbé szomszédbarát.
Persze az is lényeges, hogy 100k körül azért már kapni egy pár M-Audio BX8-at, az meg odaver mindennek ár / érték arányban. Persze kell hozzá kábel meg DAC is, mert az nem tartozék, így ára igazából 120k...
-
válasz
Laca19 (a) #55874 üzenetére
A minőség itt szubjektív. Egy egyszerű 5.1 => 2.0 keverés képlete ennyi:
L = FL + RL + C + S
R = FR + RR + C + SPersze itt szokott lenni egy súlyozás, tehát a FL és FR kivételével félhangerőn keveri rá a sztereó bal és jobb csatornáira az 5.1 extra csatornáit, hogy megmaradjanak az arányok. Természetesen az eredmény normalizálva van, hogy ne legyen clipping. Ezt nem nagyon lehet elrontani, én sztereón így nézek filmet, ott működik.
Ami még említést érdemel az a 7.1 forrás. Ezek sztereóra lekeverve még halkabbak a normalizálás miatt, mert ugye van még pluszban a SL és SR csatorna is.
Nálad én biztosra veszem, hogy valami fülednek kellemes feldolgozás történik a lekeverésnél. Pl a centert hangosabbra veszi, esetleg még EQ-zza is a beszédérthetőséget fokozandó. Meg ugye a normalizálás után lehet még kompresszál is, hogy a halk-hangos részek között ne legyen akkora különbség, ilyesmi.
-
válasz
Laca19 (a) #55872 üzenetére
Hát ez érdekes, mert az DD/DTS az veszteségesen tömörített sokcsatornás, míg a PCM az a veszteségmentes nyers sztereó. Valami plusz feldolgozás volt a hangfalban, s attól hangzott jobban. Vagy a forráson volt béna a DD/DTS => PCM konverzió. Mert ugye mindenképp PCM jelet kell csinálni a hangból, azt konvertálja a DAC analóg jellé.
A kutya ott van elásva, hogy sokféleképp lehet 5.1-ből 2.0-t keverni. Lehet súlyozgatni a csatornákat, EQ-zni, kompresszálni, fázist állítgatni, stb.
"Szerintem nagyon nem normális ha a beszéd halk és az effekt hangos. Nem ettől lesz dinamikus a hang."
Hát pedig konkrétan ezt jelenti a dinamika: vannak hangos és vannak halk részek.
Szerintem csak szimplán arról van szó, hogy Ricsipnek ez nem tetszik, nem ehhez van szokva.
-
válasz
Laca19 (a) #55869 üzenetére
"Amúgy nem olvastam vissza, hogy mennyire tájékozódtál, de nem mondta senki, hogyha filmnézésre is kell hangfal, akkor nem elég azt nézni, hogy optikai bemenete legyen, hanem kell tudnia az optikai bemenetnek a DD és DTS dekódolást is?"
Az R1280DB árában nincs ilyen.
Sőt, sima 2.0 hangfalnál nem is tudom hogy van-e ilyen, sok értelme ugye nincs.
Én használtam filmre TV-hez Edifier R2750DB-t és S351DB-t is, ezekkel nem volt semmi baj. Az a normális, ha a filmeknél a beszéd halk, míg ha akció van, akkor hangos. Persze valakinek ez nem felel meg, mert pl hozzászokott az kompresszált hanghoz akkor az szívás, jelen esetben ugye ez a baj.
Ha nem TV lenne a forrás, hanem PC, akkor biztos meg lehetne oldani.
-
válasz
ricsip #55857 üzenetére
"Ez csak azert bosszantó, mert nekem nagyon roszul szólnak a filmek ezzel a hangszóróval. A leginkább a beszéd nem érthető (túl halk), ha meg feltekerem a remote-jával a hangerőt, akkor meg minden más lesz túl hangos. Így film közben folyton le-fel kell nyomkodni a hangerőt."
Ez nem az R1280DB baja. Minden 2.0 hangfalnál ilyen, legalábbis adott TV-vel biztosan, mert az csinálja a sokpontegy => sztereó lekeverést a hangfalra.
szerk: közben lehet megtaláltam az itt lévő user manual alapján, elvileg ezeket tudja a TV:
Sound > Additional Settings > Dolby Digital Comp
Ezzel lehet az 5.1 => 2.0 lekeverés módját beállítani, kétféle van, próbáld ki fülre.
Sound > Additional Settings > Auto Volume
Ezzel lehet állítani, hogy a halk és hangos részeket kiegyenlítse
-
válasz
sirdond #55828 üzenetére
Talán egy fél kategóriát előrelépnél vele, de azt is csak azért, mert a Mackie CR viszonylag gyengének számít a saját kategóriájában is.
Ha kompakt kell, akkor ebben az árban esetleg egy normálisabb 2.1 lehet még opció, persze minőségben nyilván ez kompromisszumos, az igazi előnyük a kompakt méret és a jó mély. Ott a Klipsch ProMedia 2.1, jelenleg 70k, van BT és fejhallgatókimenet is. De szerintem biztos nem hozná a Presonus Eris E4.5 minőségét. Csak mélyben, hangerőben lenne jobb. Meg ugye ezt is a Klipsch karakter jellemzi, azaz sok-sok magas és mélykiemelés, míg azért a stúdiók általában kiegyenlítettebbek. Mondjuk a Mackie CR az pont nem ilyen, azokon szokott lenni egy viszonylag komoly mélykiemelés a méretüket kompenzálandó.
-
válasz
keménygödör #55809 üzenetére
Dehogy kell stúdiót építeni. Csak arról van szó, hogy közel sem biztos, hogy a hangfalak szarok, hanem az akusztika. A port baját még mindig nem értem, mert még mindig csak azt hajtogatod, hogy szar, konkrétum nélkül.
"Mindig az alaphelyzetet mutatja, a target curve közelébe kompenzál."
Jaaa. Ebben az esetben viszont a mélyközepek szenvedésének oka elég egyszerű. Amíg a felső ábrán az mély alja 40-50 Hz között van, az alsón 60-70 Hz ugyanez. Mivel a BX5 a nyers méréseid alapján kb 70 Hz-ig megy, így nem csoda ha az első esetben szenved, mert brutál sub-kiemelés kell neki, hogy lejjebb menjen. Nem magával a flat állással van a gond.
"Én sokkal inkább a rendezettebb frekvencia és fázis választ hallgatom, mint a (változó mértékben, de valamennyire mindig erősen kompromisszumos) szoba-hangszóró rendszert. De mindenkinek egyéni döntése, hogy csak a fülének hisz, vagy esetleg mér is."
Igen, a mérés nagyon fontos. Pont ezért a szoba által okozott "decay tüskék", azaz a komoly dinamikavesztés kapcsán nem kéne homokba dugni a fejed és a hangfalakat okolni érte. Nézz egy vízesés-diagramot, szerintem megvilágosító erejű lesz.
"Tessék megnézni zárt dobozok bass decay-ét. (Nyilván cserébe hamarabb esnek de nem meredeken, és kizárt a port miatti esetleg nem jól lekezelt kiugró torzítás)."
Persze, a tranziens válasz jobb szokott lenni. De én nem erről beszélek, hanem a tüskékről, amit nyilvánvalóan nem a portolt kialakítás okoz.
-
Nemrég amúgy én is szívtam egy jót a szobaakusztikával, mert új helyre költöztem. Most is végül csak egyetlen helyen szól normálisan a szobában, de legalább ott nagyon jól, fülre nincsenek zavaró kiemelések, kioltások és lemegy rendesen 37-38 Hz-ig a cucc. Szóval szokás szerint megint a hangfalak miatt kellett átrendeznem mindent.
-
válasz
keménygödör #55791 üzenetére
Hiába van Room EQ, hogy ha az akusztika rossz. Nem tudom a fenti ábrák az alaphelyzetet vagy a kompenzáltat mutatják. Ha előbbi akkor nagy baj van, ha utóbbit akkor meg pláne.
Portrezonancia nélkül nem működne a reflex. Vagy mire gondolsz? Bizonyos frekvenciák kiemelődnek? Az a szoba baja.
A turbulencia az normális, ha túlhajtod a portot akkor ilyen. Főleg ha kioltódik a mély és Room EQ-val kompenzálod, akkor ugye jóval hamarabb megjön a portzaj szint. A másik meg az, hogy túlcsillapított lesz. Ahol meg a szoba kiemel, ott meg habár a hangerőt is hiába kompenzálod, a csillapítatlanság (decay) megmarad. Szóval a dinamikát sajnos nem lehet visszahozni EQ-val, arra akusztikai elemek kellenek.
Az EQ-s szobakompenzáció leginkább arra való, hogy az kisebb frekvenciabeli egyenetlenségeket rendbe tedd.
Nincs semmi baj azzal, ha egy hangfal bass-reflex portot használ. Nem ettől lesznek a vízesés diagramon a tüskék, hanem a szobától.
-
válasz
keménygödör #55785 üzenetére
Ez ránézésre akusztikai probléma. Valamivel 100 Hz alatt az a beszakadás, meg felette az a sok kiemelés az nagyon durva. Tudnál csinálni vízesés diagramot? Abból kiderülne, hogy mi van.
Egyébként milyen reflex betegsége van a BX5-nek?
-
válasz
cooi11 #55739 üzenetére
Nem fogod tudni hogy rákötni (egyszerű módon). De egyébként ha stúdió monitornál probléma a beszéd, akkor valami nagy gond van, mert nem kéne így lennie, mert azért elég jó szeparációja szokott lenni az alsó kategóriának is. Persze ettől még lehet halknak érezni, a lejátszó programban kell beállítani a 5.1 => stereo mixdownnál, hogy a center sugárzó hangosabb legyen. MPC-HC-ben így néz ki:
-
válasz
PixAlan #55734 üzenetére
A legtöbb hangkártyába nincs galvanikusan leválasztva az USB, így nem igazán tudod mire cserélni.
Esetleg még megpróbálhatod azt, hogy a konnektorba közel kötöd a gépet a hangfalat, hátha úgy nem lesz földhurok. Lehet azzal is próbálkozni, hogy a villásdugókat fordítva (180 sokkal elforgatva) dugod be, akármilyen hülyén hangzik, valamikor hat.
-
válasz
PixAlan #55732 üzenetére
Gépből jön a zaj. Megoldás egy USB isolator nevű "toldó", ami általában úgy néz ki mint egy pendrive, csak a seggén van egy USB, arra kell rádugni az audio interfészt.
Itt 2700 Ft egy pucér verzió (de NE itt vedd meg, lásd [link]), csak a lényeg az Analog Devices ADUM3160 / ADUM4160 izolátor chip, ez a lelke a dolognak, s kb mindegyikben ez van. Annyi gond lehet, hogy nem tudom elég-e az 1 watt, mert az USB 2.5 wattot tud átvinni, de elvileg az Mackie Onyx megvan jóval kevesebből is. Legfeljebb a mikrofon fantomtápját nem fogod tudni használni. Ja meg ezek az isolatorok USB 1.1 sebességet tudnak csak (USB 2.0 kompatibilitás megvan), ezért 24 bit / 96 kHz-nél több nem fog menni, de több úgysem kell, sőt.
-
-
válasz
Antipasti #55721 üzenetére
Nyilván S1000, de jelenleg elmebeteg ára van. Jelenleg a sokkal jobb S3000 is kapható 190ezerért, ami nem rossz ár, ha valaki praktikus, out-of-the-box működő rendszert szeretne vagy nagyon nem tetszik neki a stúdió monitorok designja. Egyébként stúdió monitor ajánlott ebben a kategóriában, sokkal jobb hangminőség érhető el vele.
-
válasz
ricsip #55714 üzenetére
De ez nem így van. A Genius 1250B egy kisebb csoda azokhoz a szemetekhez képest, ami az árkategóriájában van. Sőt, tovább megyek: egyáltalán hol van ennyi pénzért 4" mélyközepes két-utas hangfal ennyiért? Néha az Edifier 980T szokott lenni leakciózva pár ezressel többért, s ennyi.
TechN7ne-ből meg csak a szokásos márka-gyűlölet beszél, mindenféle alap nélkül.
-
válasz
Cs1csó #55699 üzenetére
Attól még a hang nem biztos, hogy más. Az akusztika durván közbeszólhat. Valahol lehet tompa dobozhangú, máshoz meg nincs mély, de több a magas, stb. Ezt rendesen meg kéne vizsgálni, hogy konkrétan mi a különbség, s tényleg rosszabb-e az új vagy csak más a karaktere. Meg azt is jó lenne tudni, hogy a hangszórók ugyanolyanok-e bennük.
-
Mi annak az alapja, hogy az 1250B és az 1250B II között van hangbeli különbség?
-
válasz
szaszlaci #55671 üzenetére
Ha fontos a minőség is, akkor hogy jöhetett szóba soundbar?
A Creative T20 is mindenképp felejtős: rengeteg puffogós mély, nuku közép, gagyi magas.
Ekkora (3") méretben értékelhető mélyet az ilyen iLoud Micro és társai tudnak, semmi más, csak ugye az drága. Az Eris E3.5 lehet szerintem a legjobb. A Mackie CR széria az nem egy nagy szám, inkább fun hangú, mint jó:
-
válasz
PixAlan #55628 üzenetére
Aha, tehát akkor biztos nem a hangkártyából jön. Alapból egyébként mindegyik stúdió monitornak szokott lenni valamennyi zaja, de azért nem hangosan.
Telefon vagy egyéb rádióhullámokat kibocsájtó valami? Az szokta csinálni a random pattogást. Esetleg powerline? Továbbá még megpróbálhatod másik helyiségben, hogy ott csinálja-e.
-
Megint 102ezer forint az Edifier S351DB, szóval indokolt esetben opció lehet.
-
-
válasz
norba69 #55542 üzenetére
Volt olyanom, Logitech Z-3 (illetve Z-4). Az egy kétkamrás megoldás volt, belül valami 8-10 cm-es hangszóróval, ami a kívülről látható egy 20 cm-es passzív mebránt mozgatta indirekten. Amúgy nem rossz konstrukció, mert a nem csuffogott, mint pl egy X-230. De azért jónak sem mondanám.
-
-
Lemértem most, nekem Edifier S351DB van, de elvileg ugyanannak kéne lennie, mint az S350DB-nek. A bal oldali hangfalnak 5 méteres kábele van, szóval jó hosszú. A jobb oldali hangfalon lévő fix VGA / D-SUB viszont csak ~220 cm. Mindkettő a mélyládához csatlakozik. A tápkábel ~170 cm.
-
válasz
wolfman #55477 üzenetére
500k-ért én biztos nem vennék ilyet. Annyiért már veszel egy pár középkategóriás 6.5" stúdiót egy nagyon jóféle DAC-kal. Vygy 8" középkategóriásat. Pl Adam AX, Eve SC, KRK V S4, Mackie HR, Dynaudio LYD, Presonus Sceptre, stb. Azok ellen esélye nincs egy ilyen hifi izének.
-
válasz
tamassneff #55442 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem közvetlenül a Klipschet. Ez az egy összehasonlítás van az S350DB-vel, ami alapján az Edifier szokolrádiónak tűnik, pedig nem az, csak van egy kis közép-kiemelése. Ez alapján a Klipsch erős V.
TV-hez a Klipsch nem igazán jó, mert optikával kéne rákötni, az meg nincs rajta, venni kéne DAC-ot hozzá. (A Bluetooth kapcsolatot komolytalannak tartom AptX nélkül.) Továbbá jól látszik rajta, hogy desktop speaker, míg az Edifier multifunkcionális, továbbá a karaktere sokkal jobb beszédérthetőséget eredményez.
De félreértés ne essék, ezzel nem a Klipschet akarom lehordani, csak arról van szó, hogy inkább sima PC-s hangfalnak jó, zenére.
-
A karakter alapvetően ízlés kérdése persze. Legtöbb a V hangot részesítik előnyben: emelt mély, emelt magas. De az R2750DB nem csak ebben különbözik, legalábbis a felvétel alapján, ugyanis az R2730DB-t én sem hallottam, az orosz felvételből illetve a Digital Stereophony összehasonlításaiból indulok ki, mindkettőnél ugyanaz a különbség.
Szerintem amúgy le ne cseréld az R2730DB-t az új verzióra, a következő érdemi lépcsőfok onnan minimum valamilyen S-szériás Edifier, de inkább egy rendes stúdió monitor.
-
válasz
tamassneff #55439 üzenetére
Edifier S350DB / S351DB az valószínűleg jobb hangban, legalábbis karakterre biztosan kiegyenlítettebb, és 6.5"' helyett 8" mélynyomója van. Illetve van rajta optika, TV-hez ideális, beszédérthetősége még az egyébként szintén kiváló R2750DB-nél is jobb. Persze a 130k-s ár az nem jó, de max. 100k körül jobb vásár, mint 80k-ért a Klipsch. Ja és van AptX támogatás is, szóval BT-on nincs kompromisszum.
-
Hát pedig a felvételen jól hallható, hogy az R2750DB-nek feszesebb, nem túlzó a mélye, nincs háttérben a közepe, részletesebb a magas. Ja és nagyobb, pontosabb tere van. Kb mindenben jobb.
Ez nem jelenti azt, hogy az R2730DB rossz lenne, csupán annyit, hogy az újabb modell nagyot lépett előre. De persze így sem tökéletes.
-
válasz
capulet75 #55431 üzenetére
"IN8 az 3way, szal mi lenne az ok, amiért középtartományban kevesebb lenne, mint pl az IN5 ( ami szintén )."
Pont azt mondom, hogy az Kali IN-8 nem a hagyományos kompromisszumos 8" (nagyobb hangerő, jobb mély, gyengébb közép) stúdió monitornak tűnik, hanem általánosan jobb (picit nagyobb hangerő, picit jobb mély, ugyanaz a közép), mint a kisebb modell. Habár a hangerővel szerintem nem lesz bajod, mert specifikáció alapján az IN-5 a méretéhez képest eleve baromi hangos tud lenni.
-
válasz
capulet75 #55424 üzenetére
Egyáltalán nem baj ha lelóg. Az IN-8 biztosan jó, de az úgy néz ki nem teljesítményben vagy mélyben, hanem inkább hangminőségre jobb az IN-5-nél. Mert amúgy a 8" minőségre (jellemzően a középtartományban) visszalépés szokott lenni a kisebb modellektől, viszont hangerőben, teljesítményben meg jelentős előrelépés.
-
válasz
Archttila #55387 üzenetére
Miért kell neked optika, ha számítógépről megy? Az R1280DB sima változata az R1280T, habár utóbbi hangban eltér, jelentősen világosabb. De az 1250B-ről nem biztos, hogy elég előrelépés lenne neked. Az R2750DB már biztosan az, de az most nincs annyira jó áron. Sajnos még mindig nem igazán kapni semmi jófélét a 40-60k-s ársávban.
-
válasz
Impulsivex #55385 üzenetére
Ha sarokban van, akkor -4 dB, ha csak simán közel egy falhoz, akkor -2 dB. Kb ennyi. De ha nincs basszus-túltengés, akkor maradhat FLAT állásban.
-
válasz
Impulsivex #55382 üzenetére
Ízlés szerint. Ha nem tudod, akkor aszerint, ami rá van írva / a leírásában van.
-
válasz
Impulsivex #55379 üzenetére
Ja, az első nyóccol mindenkinek orgazmikus élmény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest