Hirdetés
-
Mobilarena
Le Mans-i 24 órás verseny, Franciaország, Circuit de la Sarthe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yayoh
aktív tag
Most megy a Dubai 24 órás. Stream:[link]
-
Ventur@
senior tag
-
.LnB
titán
Nissan lelőtte az LMP1-es projectet. Ennyi volt, vége.

-
-Mike-
addikt
WEC: Montoya tipped for Porsche LMP1 test
Indy500, Monaco után jöhet egy le mans győzelem. -
Yayoh
aktív tag
Eurosporton is adják kisebb nagyobb megszakításokkal , 20:30-tól Eurosport 1-en folytatják.
-
albert8
veterán
Akinek esetleg van kedve egy kis 24-órás Spa versenyhez annak link[link]

-
vlevi
nagyúr
Nagyjából ezt találtam róla : [link]
Röviden annyi, hogy az ACO tavaly találta ki ezt a kategóriát, ezért nem csoda, hogy túl sok helyen még nem láthattuk őket.
Lemansban nem tervezték indítani őket, csak az alsóbb szériákban, esetleg a WEC futamain. Azért, hogy legyenek olyan csapatok, akiknek van tapasztalatuk LMP autókkal, és később, ha úgy akarják, tudjanak indulni Lemansban, de akkor már P2, vagy P1 autókkal.
"...A joint presentation of this new category took place at the Red Bull Ring (Austria) and at Inje Autopia (South Korea) where ... ""...The aim of these championships is to enable teams, drivers and constructors to learn the specific aspects of endurance racing before moving up to the top level, the FIA World Endurance Championship of which the Automobile Club de l'Ouest ..."
-
.LnB
titán
Mennyire szép ez az LMP3-as gép: [link]
Egyébként az LMP3-as kategória az milyen versenyeken megy? Mert ugye most a 24h Le Mans-on nem voltak, régebben volt ott is ilyen kategória? Vagy hogy van ez?
-
.LnB
titán
Letöltöttem a 80gb-od magyar 1080i-s verziót. Most is épp azt nézem. Hiányzott

Ráadásul reklám nélkül nagyon jó!
-
Ventur@
senior tag
Most már stim, csak hát a megfogalmazás miatt nem volt tiszta
.Akkor is kell egy 919 Hybrid na
. -
Ventur@
senior tag
Tervben volt az Audinál, hogy 4 etap után cserélnek gumit, ha jól emlékszem az éjszakai menetekre tervezték ezt, de kiderült, hogy semmivel nem jobb a gumifogyasztásuk, mint a Porschenek. Pont ezért tervezték ezt, mert erőből nem mentek volna el a "márkatársak" mellett
.Vagyis nekem valami ilyesmi rémlik a közvetítés alatti beszélgetésekből
.Nekem ez tetszik, de valamit nem értek benne, vagy csak nem tudom értelmezni
:A 919 Hybrid 2.22 kWh (8 megajoule) energiát nyert vissza és használt fel körönként. Ezzel három hónapon keresztül lehetne ellátni egy családi házat elektromos árammal.
Tehát most körönként annyi energiát termelt/használt egy 919, amivel egy családi házat 3 hónapon át ellátna árammal? Egy kör alatt
? Mert ha ez tényleg így van, akkor megyek megveszem ezt a 919-et és bebikázom, aztán termelje nekem az áramot
. -
vlevi
nagyúr
válasz
Frenky89
üzenetére
Inkább az a durva, hogy elmennek 3, de majdnem 4 órát egy szet gumival. 13 kört mentek, ami annyiszor 13.6 km, és csak minden harmadikra cseréltek, de az audinál szó volt arról, hogy az audi kevésbé eszi a gumit, lehet, hogy csak 4 etaponként cserélnek majd gumit. Ami azt jelenti, hogy 700km körül mentek volna egy szet gumival. És így is csak egy kicsivel lassabbak, mint az F1 autók. pl. Spa-ban.
-
.LnB
titán
Érdekességek a Porshe-tól a futamot illetően:
-
Ventur@
senior tag
Nem 100% az amit leírtam
. Valahogy vissza kellene keresni, amit a közvetítés alatt mondtak, mert egy ideig fejtegették ezt az egészet.Ami "biztos": FWD motor és RWD hybrid lett tervezve a Nissan-nál. Mindent az aero-nak vetettek alá, mivel sok a nagytempós rész Le Mans-ba. Pont - talán - ezért lett így tervezve a hajtás, hogy a hybrid kigyorsnál besegít, később meg elég az FWD hajtás. Csak hát ugye a hybrid rendszer nem működött (benne volt az autóban, csak nem működött!), így adtak a sz*rnak egy pofont a első hajtással
. -
Ventur@
senior tag
Nem tudom 100%-ra megerősíteni - mert már nem emlékszem rá
- de talán Vályi Pista mondta a közvetítés alatt, hogy semmilyen hybrid rendszer nem volt a Nissan-nál. Egyikben sem! Egyszerűen nem lettek kész vele időben.Mennyire lehetett látni rajtuk, mikor mutatták őket egy-egy kanyarnál, hogy front hajtásúak.
-
.LnB
titán
Azt olvastam, hogy a Nissan-ok, nem csak hogy a hátsó hibrid hajtás nem lett kész. De azt mondják teljesen hibrid hajtás nélkül mentek a futamon.
-
Ventur@
senior tag
Már most hiányzik a Le Mans, a bánat vinné el
.Egyébként meg, ha már Porsche, akkor:
Hideg kirázott tőle, de az a kellemes fajta
. -
-Mike-
addikt
Porsche 919 Hybrid onboard 24h Du Mans 3.17.767 T.Bernhard #17
Second best lap ever at le mans 24h track. Timo Bernhard realised an amazing 3min17seconds767 in first lap of Q1 the wednesday -
-Mike-
addikt

-
Ventur@
senior tag
Valahol olvastam, vagy a közvetítés alatt volt róla szó (talán Lanti fejtegette), hogy alapvetően nem lett volna rossz a Nissan elképzelése (FWD hajtás + hybrid RWD), csak ugye nem lettek készen vele egyáltalán. Így - állítólag - 1200+ LE kellett az első kerekekre vinni, ami azért elégé beteg
. Viszont ahhoz képest még jól is bírták, bár ugye a legjobb Nissan is valami 150+ kör hátránnyal végzett, tehát ez így alapvetően csúfos kudarc. Viszont abból a szempontból jó, hogy volt Porsche, Audi, Nissan és Toyota. Jó lenne azért egy Peugeot is oda a sorba, vagy ami a WSR-en volt Reanult-ból (nem tudom mi volt a neve. Verstappen is ment vele Spa-ban) csinálnának egy LMP1-es autót
.Viszont a C7R előtt le a kalappal. Igaz, hogy a végére kellett a mák, de akkor is megsüvegelendő, hogy 1 autóval tolták végig az egészet....és milyen hangja volt
. -
.LnB
titán
LMP1-ről van szó nem a GTE-ről és a GT3-ról. Nem véletlenül nincs más gyártó akik ezzel próbálkoztak volna. Na meg ugye hátul virsli gumik vannak a jobb légáramlás miatt, egy Suzuki Swift gumira aztán küldheted a lóerőket akkor se fog jobban gyorsulni. Ez mondjuk könnyen kiküszöbölhető, de kérdés mennyit buknának vele az aerodinamikán.
Erről volt már cikk, hogy a Nissan feltűnést akart kelteni, kezdte a delta wing-gel és az a project itt csúcsosodott ki. Mindenki róluk beszélt/beszél. Mert meghökkentő dolgot próbáltak meg, most meg azért beszélünk róluk mert egy autó ért be, az is utolsó helyen.(#366) Ventur@ Ezt nem tudtam, hogy azért nincs RWD hajtás mert nem lettek kész. Azt hittem gondolkodtak rajta, de maradtak a full FWD-nél.
-
vlevi
nagyúr
Ők biztos jobban tudják, de eredetileg mintha ugy lett volna, hogy a hibryd hátul hajt. Akkor legalább tudnának a kanyarkijáraton gyorsulni, mert a gyorsulaskor elkönnyulő eleje, és az emiatt kipörgő első kerék nemhogy erőt nem visz az aszfaltra, de még kormányozhatatlan is. De ezenekívül biztoss van még sok más gond is az autoval. Biztos nem véletlen, hogy a már 30-as években az Auto Union és a Mercedes középmotoros autókkal versenyzett. Aztán a Forma1-ben is nagyon hamar eltűntek az orrmotors autók.
Viszont a GTE kategóriában mégiscsak a Corvette nyert, és az Astonok is mindíg erősek, abban a kategóriában nem olyan egyértelmű a középmotor előnye. Ahogy a Blancpain GT3-ban sem. -
.LnB
titán
válasz
üzenetére
A Nissan nagyon nagy bajban van. Beleöltek rengeteg pénzt. De ez az út járhatatlan sajnos. Én tisztelem őket mert tökösek voltak és megpróbálták, de ez felejtős. Új hátsókerekes kocsit építeni meg nem hiszem, hogy fognak. Kezdhetnék elölről, mert ugye minden arra az ötletre volt felépítve, hogy a kocsin keresztülmegy a ZOxigén
Ez kicsit patt helyzet náluk. Kíváncsi vagyok mit lépnek. Szerintem erőltetik ezt az ötletet majd tovább sajnos. -
törölt tag
Kíváncsi leszek majd a Ford autóra jövőre és talán a Nissan és a Toyota is összeszedi magát addigra.
-
-Mike-
addikt
Kellene egy 48órás verseny is... Ez túl rövid volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DopeBob
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
szegény Webber is megérdemelne már valami győzelmet... mondjuk én nagyon örülök, hogy Hülkenbergék nyertek

-
DopeBob
addikt
Jó sokat mutatta a kamera szegény Webbert a leintés után... ha nincs a büntetése, Ők nyerik meg?
-
hobizoli
nagyúr
-
albert8
veterán
Ez igen! Végre valami olyan verseny ami nem AUDI only
Nagyon jó volt szerintem 
-
Ventur@
senior tag
Nagy gratula és elismerés a Porsche-nek és a Corvette-nek
.Egyik tippem sem jött be - Audi, Aston győzelmet vártam
- de bánja a fene. Megérdemelte mind a két gyártó - természetesen a GTAm Ferrari-ja is.Jövőre, veletek ugyanitt
! -
.LnB
titán
Helyzet? Latom luvetiming-on, hogy a 2.Porsche +1lap ? Harmadik Audi +2lap? Valós állás ez?
-
DS39
nagyúr
itt a porsche oldalán nézhető kocsinként belső kamerás nézetből a verseny, illetve van pályatérképes kijelzés, hogy ki hol van épp a pályán. (az oldal alján kb.)
[link]HollyBoni: köszi a linket-et, agyfaszt kaptam már a magyar Eurosportos reklámoktól. (meg néha a kommentátortól is)

-
Motion_Blur
félisten
Elég sima Porsche (kettős) győzelemnek tűnik eddig.
-
.LnB
titán
6:30-tól úton vagyok szóval bem tudom nézni a közvetítést. Ha tortenik valami említésre méltó írjátok le légyszi. Majd felnézek ide olvasgatni. Köszi.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez sajnos igy van

Safetycarban bizhatnak, de nagyon abban se. Mert ha tul nagy a kulonbseg koztuk (most kb 2 perc), akkor masik SC mögé sorolnak be, es nem tudnak felzarkozni.Kár a Toyotáért is, hogy nem tudják tartani a tempót

Kár hogy nem találtam olyan livetimingot, mint ami a nurburgring 24 orashoz volt, mert ott a terkepen lehett nyomonkovetni az autokat. A mostani liveti ing viszont tobb perces kesessel frissul

-
Motion_Blur
félisten
Webbó elintézte hogy kapaszkodniuk kelljen..
-
Ventur@
senior tag
Na ez csak az én kíváncsiságom, de:
Szerintetek 2-3 éve múlva lehetnek hybrid GT autók? Ez most az LMP1-eket nézve jutott eszembe
. Illetve amire kíváncsi vagyok, hogy szerintetek lenne-e értelme egy hybrid GT autónak
.Futamról: Eddig a megérzéseim szerint alakul minden
. Jó kis csaták vannak azért
....és elkezdtem én is az esti etapomat, pár sörrel és pár e-drinkkel
! -
HollyBoni
veterán
Angol Eurosport stream:
-
Zozzer888
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jó lenne már, ha fellőnék neki a pizsit...
-
rocket
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor ezert nem o volt a WSR-en a helyi kommentator, most megkaptuk sokszorosan

-
Frenky89
addikt
Ki a fene az az "Albukerke"?
-
Yayoh
aktív tag
8-as Audi Off.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Láttam már néhány indycar, nascar,... futamot. Sajnos ott is ilyen szinten megy a reklám

-
albert8
veterán
Az a porsche meleg volt... majdnem porrá lett...
-
badd
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A legjobb, ahogy reklámozták:
"A Le Mans-i 24 órás, teljes egészében, megszakítás nélkül. "
khm...
-
Motion_Blur
félisten
10 percenként 3 perc reklám, az komoly

-
HollyBoni
veterán
Ezek a magyar borzasztó minőségű "illegál" streamek nem nagyon érdekelnek.
Azért kösz. 
-
vwpolopg
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Magyar eurosport link, csak a reklámokat kell lelőni az elején

-
HollyBoni
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Találtam 1-2 stream-et.
AUDI Eddig csak onboard kamera volt, kommentátorok dumálnak.
WEC stream Bal felül kell kiválasztani a stream-et, eddig ez a legigényesebb.
Van még NISMO stream youtube-on, meg a Porsche is streamel de csak onboard nézetet. Hivatalos android app pedig nekem hibát ír...
Tavaly sokkal jobb volt. 
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Tud valaki normális online stream-et? 24h-lemans.com-on csak interjúk mennek. NISMO nyomat élőben még valamit.
Tavaly volt hivatalos live stream ahol voltak kommentátorok, és lehetett csomó onboard kamerát is nézni élőben. Ez most nincs?
-
Yayoh
aktív tag
Kezdődik

-
Ventur@
senior tag
A megmaradt privát C7R is oda lett csapva és szinte ugyanott, mint ahol a gyárit törték meg. Közvetítés alapján eléggé kétséges, hogy az az autó is elindul
. Eddig -2 autó már.Motion_Blur: Nekem annyira nincs bajom Várhegyivel, de én Lantos Andrást, meg Vályi Istvánt várom
. Remélem utóbbi tényleg közvetít, mert tudtommal ott vannak Le Mans-ban
. -
Motion_Blur
félisten
Várhegyit minek kellett berakni kommentátornak ezt nem értem...

-
Ventur@
senior tag
Na még az ág is húzza a Nissan-t
. De ha már Nissan, ezt csekkoljátok meg
.Assetto topikba linkelték. Kegyetlen nagy! Ja és Chrome alatt nézzétek, mert Firefox alatt nem jó!
INCREDIBLE LE MANS 360° LAP! GT-R Drives First EVER 360° lap of #LeMans
-
vlevi
nagyúr
Ráadásul hátrazavarták őket :
A három Nissant hátrazavarták a P2-esek mögé a rajtrácsra, mert nem jöttek be 110%-on belülre.
http://www.racer.com/wec-le-mans/item/117892-grid-penalty-for-nissan-lmp1s
Így a 31-32-33 helyekről indulnak majd (Lucas Ordonez (#21), Tincknell (#22) és Jann Mardenborough (#23).
-
Yayoh
aktív tag
-
vlevi
nagyúr
Arra azért nagyon kicis az esély. Balesetben, műszaki okokból ellhullhat több autó is, de nem 8.
Volt már erre egyébként példa, a 20-as évek végén (vagy 30 eleje?), amikor a kompresszoros bentleyk és mercik kiestek, széthullottak mind egy szálig, és a győztes így egy korábbi szívómotoros autó lett.
Vagy, néhány éve, amikor az utolsó orában hullott ki mindhárom peugeot az audik elől.
Mostmár viszont ilyen fajta tevrezési hiba miatti műszaki meghibásodások nagyon ritkák, ezért szinte kizárt. Meg azért is, mert akkor se a nissan lenne a leggyorsabb, hanem valamelyik lmp2-es, mert sajnos azok is gyorsabbak a nisasnnál. -
Ventur@
senior tag
A #67 Chevrolet Corvette C7R nem lesz ott szombaton a rajtrácson, mivel a tegnapi "első" időmérőn rommá törte Magnussen
. Nagy kár, mert a GT mezőny legszebb hangú gépe volt a C7R.Porsche elhozta mind a 3 helyet elől, majd a 3 Audi, utánuk a 2 Toyota és messze lemaradva a 3 Nissan. Remélem idén is Audi győzelem lesz és izgalmas befejezéssel
.Viszont a GT osztály nagyon komoly lesz. A legjobb GTPro és GTAm között 2-3 tized volt az időmérőn, szóval hajrá Aston
. -
rocket
nagyúr
Estetol reggelig tartasz egy hazibulit ugy kilehet birni

Mar az edzesen torik romma magukat, milesz a versenyen

Sajnos ugynezki a Toyota nem lesz versenykepes, a Porsche meg 1 koron gyors, ugyhogy 2-3. oratol szepen beallnak majd az Audi-k az elso 3 helyre, aztan 1 csak kihuzza a vegeig.
-
vlevi
nagyúr
Pont most beszégettek róla. Én is úgy emlékeztem, hogy korábban az volt a koncepció, hogy a benzinmotor kapar elöl, és hátra megy a willany. Erre most hallom, hogy teljesen elsőkerekes. Hát, 1000 lóerő (vagy több) az elsőkerékre? Jáááájjjj.
Nem vagyok autóműszaki zseni, de az elsőkerekesnek az a baja, hogy, ha a hajtás miatt kipörög a hajtott kerék, akkor kormányozni sem lehet. -
gbp
csendes tag
Tiszteletem!
24-re jövök,egy percet sem hagyok ki,no meg azt a 24ezer reklámot sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

.

? Mert ha ez tényleg így van, akkor megyek megveszem ezt a 919-et és bebikázom, aztán termelje nekem az áramot
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. De ha már Nissan, ezt csekkoljátok meg