- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''bár én csak(!!!!) 1.825volton hajtom ... ami még szerintem belefér és kb 10%''
Az AMD az 1,65V-os tápfesszel már az oroszlán bajszát húzogatja, így a 10% nem fér bele a biztonságos tartományba.
A Bartonnál a gyárilag megengedett corefesz eltérés statikusan plusz-mínusz 50mV.
Forrás: AMD Athlon™ XP Processor Model 8 Data Sheet www.amd.com 25175.pdf -
b0unCe
aktív tag
szoval hosszutavon semmifelekepp sem kell 2voltokat adni a procinak :((
-
b0unCe
aktív tag
mi a helyzet extrem hutes eseten?
pl kompresszor, nitrogen, szarazjeg, vizhutes stb...
monnyuk egy kompresszoros hutesnel 2V on egy 1700+ os proci meddig birja?
van a hutesnek koze voltilag az elettartamhoz? -
Kösz a hozzászólásokat. Tényleg sok volt neki az a majdnem 1,9V :D
-
greenface
aktív tag
+10% az még teljesen biztonságos, még +5% nagy valószínűséggel nem okoz gondot, de efölé menni már rizikós....
Ráadásul nem is éri meg, hiszen az extrém nagy feszek többnyire már csak +50-100Mhz-et hoznak, ennyiért a nagyságrendekkel nagyobb fogyasztást és a kockázatot vállalni elég értelmetlen dolog... -
Kosh Naranek
tag
Nohát, megtörtént az első SAD (Sudden AMD Death). Egyébként egyet kell értenem az előttem szólókkal, a túl magas fesz végzett vele.
Az, hogy a belső szenzor szerint a hőmérséklet nem ment a kritikus határ fölé (AMD esetén 85°C), nem jelent semmit, ui ez csak a szenzor környezetére vonatkozik, a proci más részén lokálisan esetleg elérheti vagy meg is haladhatja azt (bár a szenzor elvileg a proci üzemközben legforróbb helyén van beépítve).
A magam részéről úgy vagyok az órajel emeléssel, hogy ha a proci max. 0,1 V fesz emeléssel nem stabil az adott órajelen, akkor hagyom a fenébe és inkább az fsb-vel és a memória időzítésekkel vacakolok. -
marcee
addikt
Hááát, az ököl szabály az, hogy 10%-nál nagyobb feszemelést már csak különleges óvintézkedések mellett szabad. 1.875 nagyon durva egy 1.60-1.65-ös procinak. Egy éve vagy másfél, volt ilyen probléma intel procikkal, 1.6Ghz ''húzható mint állat'', mindenki vette húzta mint az _állat_, nem melegedett extrémen csak simán meghalt...
-
zoty314
aktív tag
ThoroughbredB prociknak max. 1,65V az egészséges kategória, mert addig szabvány, a felett már a te felelősséged. Én sem hajtom soha magasabb frekvencián a procim, mint 1,65V, sőt többnyire 1,5V-on, vagy 1,3V-on szaladgál.
Nekem is XP1700+ procim van, bár ha jól látom én szerencsésebb voltam, mert nekem 1,3V-on megy 7,5x200-on, 1,5V-on 9x200-on és 1,65V-on 10x200-on. Ja, persze ez mind szinkronban a 333@400MHz 512MB-os Infineon memóriamodulommal. ;] -
válasz
Il Padrone #17 üzenetére
Nah jha. Mégegyszer nemadok ekkora +feszt:D
-
-
_Volkovy_
nagyúr
/me most tette vissza a prociját 1.65V-ra.Ilyen meghibásodás a francnak se hiányzik..
-
válasz
Il Padrone #10 üzenetére
Igen. Egyből visszatettem mindent alapra.
-
válasz
Il Padrone #7 üzenetére
Kifagyott. Elmentem aludni és ugyhagytam a gépet. Mikor felkeltem ottvolt a fagyott képernyővédő. Utána nyomtam 1 resetet és a winXP már nem indult el. Ekkor +probaltam ujat tenni. telepítéskor fagyi. Win98 nagynehezen felment de drivereket nemtuttam feltenni semmit és xp-re se tuttam frissíteni. A 2000+ -os paloval egybol felment az xp és azzal jatekok, meg minden megy.
-
Phobos
aktív tag
Ja a volt sok. AZ 1.85 a lélektani határ. Aztán ha emellé még bejön egy valami, akkor halál.
-
válasz
Il Padrone #4 üzenetére
Sérülés nem látható. De amúgy sem garis már..
-
Hi!
Mint a címben is látható behalt a procim...:( Annyi a történet hogy 182*10-en járattam ami kb. 2400+-nak felel meg. ezt csak 1,875V-on bírta. Így ment már lassan fél éve és a hőmérséklete 40-45fok volt. A kérdés az hogy magas lehetett neki a fesz? Onnan gondolom hogy lehalt hogy a win nem tölt be vele és néha mikor bekapcsolom a gépet csipákol ezerre... Másik procival minden rendban van.
Szo. mi lehetett a behalás oka szerintetek?
üdv.: RicHarD
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Crucial 240GB SSD eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest