Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
-
Veriakilis
senior tag
válasz
defiant9 #132 üzenetére
Vagyis te talán nem is a procin levő blokk két összecsavarozott réztömbje közötti hőmérséklet különbségre vagy kívácsi, hanem az processzoron levő hőfelvevő, és a felső nagy réztömbön levő (a heatpipe-ok másik végén levő) hőleadó blokk hőmérséklet különbségére?
Szerintem ott is 3-4 C fok lehet a különbség, de ez is kézzel saccolós "mérés".
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
válasz
defiant9 #132 üzenetére
Nem tudom pontosan megmondani.
Talán 3-4 C fok, de ezt is csak kézzel, saccolva tudom mondani...
Ehhez kéne egy infrás hőmérő, de sajnos nincsen.Annyit tudok mondani, hogy a processzoron levő blokk alsó és felső réztömbje közé is tettem hűtőpasztát (meg persze a heatpipe-okra is).
A két tömb elég erősen össze van csavarozva...Rudi szokta írni ha jól emlékszem, hogy egy-egy hőátmenet között akár 10 C fok is lehet.
De szerintem itt kevesebb lehet, mert nagy felületen érintkezik a két blokk, meg aztán azért ott van közöttük a 4 db 8mm-es átmérőjű heatpipe, ami viszont elviszi a hőt a felső vörösréz tömbön keresztül a gép oldalát alkotó nagy alumínium hűtőborda falra.Veriakilis
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- iPhone 12 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- DELL Universal Dock UD22
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest