uleFone Armor 3 - nehéztüzérség

Kellemes meglepetés volt az uleFone mindenálló monstruma. Nem csak papíron és levélnehezéknek jó, hanem tényleg. Így van értelme a 10300 mAh-s akkunak is.

Kialakítás, megjelenítő, védelem

Az UleFone Armor 3 minden létező védelemmel ellátott, plusz önvédelmi eszköznek is alkalmas. A MLT-STD 810G szabványú ütésállóságnak köszönhetően nem csak leejteni szabad teljes lelki nyugalommal, de végszükség esetén hozzá is vághatjuk valakihez. A 364 grammos, 164,8 x 79,2 x 18,15 milliméteres monstrum kellően rontja a kellemetlenkedők közérzetét. Ezek a dimenziók a 10300 mAh-s telep és a mindenállóság fényében teljesen elfogadhatók, az egykezes használat viszont teljesen kizárt. Mert nehéz, nagyon vastag és széles. De legalább jól rá lehet fogni a letört éleknek köszönhetően.


[+]

Az MLT-STD 810G hitelesítésen kívül IP68-as és magas nyomású vízsugárral szembeni ellenálóságot igazoló IP69K besorolást is kapott. A termékoldal szerint a készülék kibír 1 méter mélyen huszonnégy órát betonban. Hiánypótló képesség, sok sikert az onnan való kibányászáshoz. A lényeg viszont nyilván az, hogy az eszköz fel lett készítve a mostoha körülményekre, amit a brutálisan masszív, műanyag ház ránézésre is előrevetít. Csatlakozónyílások sehol nincsenek, jack például egyáltalán nincs, az egyetlen gumileffentyű a Type-C portot takarja az alsó élen jobbra. Középre egy narancs színű fűzőszem került, igény szerint oda kell tenni a mellékelt hordozópántot. Vagy a felső ugyanilyenbe.


[+]

A burkolat és a szigetelés ugyan vastag, a csatlakozó viszont normál mélységbe került, nem szükséges speciálisan kialakított kábel a töltéshez, vagy a fülhallgató kimenet adapterének. Bármilyen hagyományos kábel, vagy átalakító használható. A felső élen középre szintén egy narancs fűzőlyuk került, mellette pedig egy csavartakaró-szerű izét eltávolítva lehet szabaddá tenni az antennacsatlakozót. Ennek az intercom modullal szerelt Armor 3T-nél van jelentősége.


[+]

Az élekre csavarokkal rögzített fém betétek kerültek, azokra pedig bal oldalon, elérhetetlen magasságokba, de cserébe recés felületű, jól kitapintható hangerőszabályzók és a PTT dedikált gyorsindító, ami megfelelő applikációval a Push-to-Talk funkciót szedi elő; jobb oldalon pedig, szintén irtó magasan a bekapcsológomb ücsörög, ami annyiban nem tragikus, hogy a készüléket nyilván az alatta lévő, tökéletesen pozicionált ujjlenyomat-olvasóval fogjuk zargatni.


[+]

Vagyis csak szeretnénk, mert ez annyira nem működik jól, konkrétan inkább rosszul, de legalábbis esetlegesen. Kesztyűben meg ugye teljesen esélytelen. De vannak jó pillanatai, plusz egy csomó dolgot lehet még vele csinálni. Például bejövő hívást fogadni, fotót vagy videót készíteni, hosszú érintésre képernyőfelvételt is lehet, kiválthatja a virtuális vissza navigációs gombot, illetve lapozhatunk oda-vissza a főképernyők között. Ezek mind hibátlanul kivitelezhetőek, csak a biometrikus azonosítás suta.


[+]

A 2D arcazonosítás viszont kitűnően működik, inkább ezt érdemes használni, de mindenképpen ébreszteni kell hozzá a kijelzőt, amit a bekapcsológombbal tehetünk meg. Ez viszont nyilván megy kesztyűben is, csak engedélyezni kell, hogy az arcazonosítás aktiválódjon, amint felvillan a kijelző. Sötétben sincs gond a módszerrel, a kijelző hajlandó fényforrásként szolgálni az azonosításhoz. Éjszaka nem kellemes, de működik. Lényegesen jobban, mint az ujjlenyomat-olvasó.

Kijelzõ-teszt
Mérés UleFone Armor 3 Evolveo StrongPhone G8 UleFone Armor X CAT S61
Képátló 5,7 hüvelyk 5,2 hüvelyk 5,5 hüvelyk 5,2 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2160 720 x 1280 720 x 1440 1080 x 1920
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD IPS LCD
Fehér fényerõ (max.) 307 nit 496 nit 562 nit 556 / 704 nit
Fehér fényerõ (min.) 10,4 nit 18,6 nit 25,5 nit 29,5 nit
Fekete fényerõ 0,22 nit 0,29 nit 0,30 nit 0,51 nit
Kontrasztarány 1396:1 1714:1 1874:1 1380:1
Színhõmérséklet 7966 K 12133 K 8008 K 7186 K

Hogyan mérjük a kijelzõt?


[+]

Az előlapon 18:9-es képarányú, FHD+ felbontású IPS panel került a Gorilla Glass 5 védőüveg alá, kávák viszont a műfaji sajátosságokból adódóan azért bőven maradtak. Így viszont a sztereó előlapi hangszórópár is kényelmesen elfért, illetve a kijelző fölött a 8 megapixeles szelfikamera, a fény- és közelségérzékelő szenzorok, illetve az RGB értesítő LED. A panel fényereje nem kiemelkedő, számszerűleg tulajdonképpen csak elégséges, a januári havas napsütésben viszont nem volt gond a kültéri láthatósággal. A kontraszt kifejezetten erős, tükröződés alig adódik, a betekintési szögek pedig tágasak.


[+]

A csavarokkal rögzített, középen karbonmintázatú hátlap is mozgalmas. Van rajta négy piktogram, az első az NFC, ez oké, a másodikon vízcseppek láthatóak, ami még mindig megüti az átlagos asszociációs képességek szintjét, a harmadik már igényel némi kreativitást: szerintem porszemek, a negyedik pedig az ütésállóságra utalhat. A felső harmadban lévő kamera viszont egyértelmű, ahogy a kéttónusú LED segédfény is. Egyébként 21 megapixeles, Sony gyártmány. A SIM kártyákat (két nanoSIM) és a microSD kártyát a hátlapra csavarozott, uleFone feliratú fém panel mögé pakolhatjuk, ennek abszolválásához kaptuk a csavarhúzót, ami kizárólag ezekhez a csavarokhoz optimális. A többit nem szabad piszkálni.</

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés