uleFone Armor 3 - nehéztüzérség

Kellemes meglepetés volt az uleFone mindenálló monstruma. Nem csak papíron és levélnehezéknek jó, hanem tényleg. Így van értelme a 10300 mAh-s akkunak is.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az adatkommunikáció is tisztességes, lényegében csak egy infra hiányzik a teljességhez, meg persze a legfrissebb szabványok, de a lapkakészletnek megfelelő verziószámmal minden elérhető. A B20-as LTE sávon is üzemelő adatkapcsolat Cat.7-es 300 Mbps elméleti maximummal, ami mindkét nanoSIM-el elérhető, amelyek mellett még egy adaptive storage-ként is formázható microSD-nek is jutott hely. A kétsávos, 802.11a/bg/n szabványon kapcsolódó WiFi Direct, Display és HotSpot funkciókkal is bír, a Bluetooth viszont csak 4.0-s verziószámú A2DP protokollal.


[+]

Van NFC, a Type-C USB port MTP és OTG képes, amihez jár is adapter. Ez, a jack átalakítóval ellentétben működik is, csak elég feszes a csatlakozó, kicsit erőltetni kell. A hangminőség abszolút rendben van, bár mindkét fél kissé digitálisan hangzik, legalább nagyon hangos és tiszta. A beszédmikrofon pedig az előlapon bujkál, így a készülék nagy méretei sem okoznak fennakadást, illetve ráfogni sem igazán lehetséges. Navigálni az asszisztált GPS mellett a GLONASS műholdjainak adatai alapján lehet, amihez van iránytű is. Szenzorosan fény- és közelségérzékelő, gyorsulásmérő, tájoló, giroszkóp, nyomásérzékelő, illetve hang- és mágneses szenzor áll rendelkezésre.

Az akkumulátor hatalmas. Egészen pontosan 10300 mAh, amit nagyjából lehetetlenség lemeríteni. WiFi alatt 150 nites fényerő mellett közel 33 óra offline mozizás fér bele, böngészni pedig 40 órát lehet. A termékoldal szerint intenzív használattal is négy napot lehet kihozni az eszközből, de power bankként is funkcionál, így más készülékeket is feltölthetünk. Nekem konkrétan ekkora a retikül-kompatibilis power bankom. A gyorstöltés a MediaTek 18 wattos PumpExpress+ 2.0 szabványnak megfelelő, fogalmunk nincs mennyi idő teljesen feltölteni a hatalmas akksit, lévén lemeríteni sem tudtuk; az akkumulátorkímélő módra nem volt szükség.

Értékelés: uleFone Armor 3
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 6 pont
Egyebek
Üzemidő 10 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

Az UleFone Armor 3 nagyon rendesen össze lett rakva. A kialakítás tökéletesen megfelel a felhasználási területnek, rendelkezik minden olyan hitelesítéssel, aminek általában kérdés nélkül elhisszük, hogy a készülék tényleg mindent kibír, amit ebben a kategóriában illik. A monstre eszköz fogása és kezelhetősége ezzel együtt optimális, nagyon nehéz ugyan, de ez valószínűleg nem jelent akkora gondot a célcsoportnak, mintha mondjuk lemerülne terepen a nap közepén. A megjelenítés minősége azzal együtt is rendben van, hogy a panel fényereje nem éppen kiemelkedő, a béna ujjlenyomat-olvasót pedig helyettesítheti a kiválóan működő arc alapú feloldás. A hardver korszerű és számszakilag is kielégítő teljesítményű, a felhasználói élmény pedig kifogástalan, néhány magyartalan fordítást és itt-ott hiányos lokalizálást leszámítva. Az Android mondjuk friss, a biztonsági csomag nem, ez kissé aggasztó, a módosítatlan felület viszont kellemes. Az üzemidő egyértelműen meggyőző, az adatkapcsolati képességek az infrát leszámítva teljeskörűek, a kamera meglepő módon nem csak a kategóriában egészen jó, a sztereó hangszórók pedig a holtakat is felverik. És nem azért mert annyira rosszul szólnak. Jack csatlakozó nincs, a tartozékkínálat viszont bőséges, kár, hogy pont a jack adapter nem működik, de ez lehet egyedi eset is. Az UleFone Armor 3 100 ezer forint körüli összegért kifejezetten ajánlott, az egyetlen kifogásunk a hazai szervizháttér hiánya, de ezzel együtt is nagyon tetszett.

uleFone Armor 3

AliceWake

A tesztkészülék az uleFone jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz, kérem, kattintson ide

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés