Hirdetés

Sony Ericsson Live with Walkman - ez már csak brand

Hirdetés

Adatkommunikáció, telefonálás, net

A készülék adatkommunikációs szempontból teljesen megállja a helyét. GSM-modulja négynormás (850/900/1800/1900 MHz), UMTS-sávokból hármat támogat (850/1900/2100 MHz), adatátvitelre GPRS-t, EDGE-t, UMTS-t és HSPA-t használhatunk, utóbbinál az elméleti maximális letöltési sebesség 7,2 Mbps, feltölteni meg nem tudni, hogy mennyivel lehet, de valószínűleg 5,76 Mbps-mal. A WiFi a 802.11b/g/n szabványokkal kompatibilis, de az 5 GHz-es frekvencián operáló hálózatokat társaihoz hasonlóan nem észleli. A Bluetooth 2.1-es, a microUSB csatlakozó 2.0-s, számítógépre kötve az eszköz kártyaolvasóként is képes operálni, ha pedig netmegosztásra kerül a szó, WiFi-routert varázsolhatunk belőle.

Sony Ericsson Live with Walkman Sony Ericsson Live with Walkman

A hangminőség telefonálás közben megfelelő, a térerővel sem volt gondom, mással viszont igen első körben igen. Az első tesztpéldánnyal gyakorlatilag nem lehetett telefonálni; akárhányszor a fülünkhöz emeltük, lenémult a rosszul kalibrált távolságérzékelő szenzor és a sarkokban elhelyezett kezelőszervek miatt. A fórumban azonban többen is jelezték, hogy ez a probléma náluk nem áll fent, ezért kértünk egy új tesztpéldányt a Sony Ericssontól, melyet több napos tesztnek vetettünk alá. Itt egyértelművé vált, hogy a hiba a mi készülékünkben, az első tesztpéldányban volt, a másodikkal nem tudtuk reprodukálni a problémát. A cikket - és a plecsnit - épp ezért később módosítottuk a most olvasható/látható verzióra.

Sony Ericsson Live with Walkman Sony Ericsson Live with Walkman

A telefonálással kapcsolatos funkciók rendben vannak, az Andorid névjegyzékébe akármennyi ember adatait feltölthetjük, ismerőseinket könnyedén összeköthetjük a Facebookon szereplőkkel, így elérhetünk mindenféle kellemes funkciót. A billentyűzet is kellemesen használható a relatíve kis méretű kijelzőhöz képest, elforgatva QWERTY, álló helyzetben numerikus nézetet ad; a gépelési élményt sokak számára emelheti, hogy van magyar nyelvű prediktív szövegbevitel.

Sony Ericsson Live with Walkman Sony Ericsson Live with Walkman

A böngésző alapvetően használható, hiszen szépen megjeleníti az oldalakat, támogatja a Flash alapú tartalmakat és gyors. Dupla érintéses zoomolás esetén a szövegtörzset a képernyő méretéhez igazítva tördeli, viszont nem tudja azt, amit a HTC készülékei például tudnak: ha a dupla érintéses nagyítás után két ujjal állítunk a zoomon, a paragrafusok mérete nem változik, azok nem igazodnak az aktuális nézethez. Ez egy arc S-nél nem nagy gond, mert ott nagy méretű és nagy felbontású a kijelző, itt viszont égető szükség lenne arra, hogy a zoom szintet a jó olvashatóság érdekében tényleg magunk tudjuk meghatározni.

Sony Ericsson Live with Walkman Sony Ericsson Live with Walkman

Facebook, YouTube: pipa. Twitter nincs, de le lehet tölteni. Azonnali üzenetküldésre a már említett WhatsApp biztosít lehetőséget, de az Android Marketból természetesen olyan alkalmazásokat húzunk le a telefonra, amilyeneket csak akarunk. A Facebook-szinkronizálásról már volt szó, az oldalon lévő emberek adatait könnyedén átemelhetjük a telefonkönyvbe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés