Hirdetés

Sony Ericsson Xperia neo V - célzott lövés

Hirdetés

Előszó, külső

A Sony Ericsson megújult Xperia sorozata telitalálatnak bizonyult. A japán-svéd gyártó gyakorlatilag annyit csinált, hogy egy korrektül működő, erős hardveres platformra (1 GHz-es Snapdragon processzor, használható 3D-chip) nem egy és nem is két, hanem sok készüléket építettek rá, melyek eltérő kijelzőmérettel és fizikai felépítéssel rendelkeznek, így gyakorlatilag úgy fedik le a teljes androidos kínálatot, hogy kompromisszumoktól nagyjából mentes környezetet biztosítanak. Az, hogy gyakorlatilag egyetlen egy fajta hardvert használnak, lehetővé teszi számukra az erőteljes optimalizációt és azt, hogy legyen idejük a szoftveres oldalra is odafigyelni; ugyanakkor megjelennek olyan készülékek is, melyek ijesztően hasonlítanak elődükre. Na jó, kokrétan egy ilyen készülékről van szó, ez pedig tesztünk tárgya, az XXL GSM által biztosított Sony Ericsson Xperia neo V, ahol a toldalékként használt betű a Videochat funkciót jelöl. Mindenki kitalálta, hogy milyen pluszt nyújt a készülék?

Sony Ericsson Xperia neo V
[+]

Sem a formavilág, sem a méret, sem a tömeg nem változott, a 3,7 hüvelykes érintőkijelzővel szerelt masina kiterjedése 116 x 57 x 13 milliméter, tömege 126 gramm. A külcsín véleményünk szerint rendben van, a neo V a Sony Ericsson tipikus formajegyeit viseli magát, az íves vonalvezetés és a lekerekített sarkok nagyon kellemesen hatnak a manapság elterjedt, szögletes telefonok világában. A felhasznált anyagok nem különösebben jó minőségűek, fémből készült felületekkel sehol nem találkozhatunk, mindenhol lakkozott plasztikot tapinthatunk, mely egyébként egészen kellemes. Recsegést-ropogást a ház erőteljes nyomásával sem csalhatunk ki, az illesztési hézagok is bőven a tűréshatáron belül vannak, bár a pattintós módszerrel rögzülő hátlap azért elárulja, hogy vannak jobban összerakott okostelefonok is. A kijelzőt strapabíró plexi borítja, nem valószínű tehát, hogy átlagos használt közben bármi baja esne. Fehér, szürke és kék színben elérhető, a dobozban hálózati töltőfejet, microUSB-s adatkábelt, egy MH410 típusú sztereó headsetet és egy 2 GB-os microSD-memóriakártyát találunk.

Sony Ericsson Xperia neo V
[+]

Az előlap tetején sok kis köralakú dolgot találunk, távolságmérő szenzort, fényérzékelőt, telefonhangszórót és egy előlapi kamerát, mely kicsit nagyobb, mint társai, méretében messze lepipálja még a hangszórót is. Ezek alatt egy diszkrét Sony Ericsson feliratot vehetünk észre, lejjebb pedig a 3,7 hüvelykes képátlójú, 480 x 854 pixeles felbontású, kapacitív technológiát használó érintésérzékeny kijelzőbe futhatunk, mely egy sima TFT-LCD panel, de elég jó minőségű; napfényben is jól olvasható, szépek a színei, a betekintési szöge pedig annak ellenére is nagy, hogy oldalról nézve azért minimálisan torzítja a színeket. Természetesen megkapta a Mobile BRAVIA Engine technológiát, mely a képek és videók minőségén javít; szoftveres eljárásról van szó, de kifejezetten hasznosról. Alulra három gomb került, híváskezelők nincsenek, de sok készülékhez képest így is előrelépés, hogy nem érintésérzékenyek, könnyebb őket használni.

Sony Ericsson Xperia neo V
[+]

A hátlap íves és nagyon csillog, de az ujjlenyomatokat nem gyűjti különösebben. Középen egy HD felirat társaságában taláhlató az 5 megapixeles, ledes villanófénnyel ellátott kamera, mely 720p-s HD-videók rögzítésére képes. Alul van egy kis Sony Ericsson logótípia, egy szintén nem túl méretes hangszóró a kihangosított állapothoz, ha pedig tovább kutakodunk, megtalálhatjuk a másodlagos mikrofont is, mely a környezeti hangok kiszűrését segíti.

Sony Ericsson Xperia neo V
[+]

A készülék tetején láthajtuk a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenetet, melyet két műanyag ajtócska fog közre; az egyik a microUSB-portot, a másik a HDMI-kimenetet rejti. Baloldalt nincs semmi, alul a mikrofon és a csuklópánt rögzítési helye kapott helyet, jobbra viszont négy gombot is találunk egy állapotjelző lámpácska mellett; ők a hangerőszabályzók, a bekapcsoló- és az exponálógomb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés