Hirdetés

Sony Ericsson Live with Walkman - ez már csak brand

Hirdetés

Hardver, szoftverek

Hardveres szempontból a Live with Walkman az Xperia családot erősíti. Az SoC itt is Qualcomm MSM8255, mely egy 1 GHz-es órajelen ketyegő, 1 GHz-es Scorpion processzorból és egy Adreno 205-ös grafikus gyorsítóchipből áll. A RAM mérete 512 MB, a szabadon felhasználható tárhely nagyságrendileg 300 MB-os, melyet a gyárilag is a telefonban lévő, 2 GB-os microSD memóriakártya egészít ki.

Sony Ericsson Live with Walkman
[+]

Az Android rendszer verziószáma 2.3.4, melyet a Sony Ericsson widgetjei és kezelőfelületei tesznek teljessé. A készülék sebességével semmi gond nincs, használat közben értelmetlen és idegesítő lassulásokkal nem találkozhatunk, a felület mozgása folyamatos, kellemes élményt nyújt. A sebességtesztekből nyilván nem szabad hatalmas következtetéseket levonnunk, de azért lefuttattunk mindent, amit le szoktunk futtatni, a Live with Walkman néhol az 1,4 GHz-es processzorral és nagyobb felbontású kijelzővel operáló arc S-t is megszorongatja.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Live with Walkman Xperia neo V Xperia arc S
Quadrant Standard 1816 pont 1514 pont 1629 pont
Linpack for Android (single) 36,529 MFLOPS / 2,29 s 38,288 MFLOPS / 2,19 s 41,584 MFLOPS / 2,02 s
Linpack for Android (multi) 33,248 MFLOPS / 5,07 s ? ?
Smartbench 2011 Prod. 1415 pont 1072 pont 1415 pont
Smartbench 2011 Games 1802 pont 1816 pont 2279 pont
AnTuTu Benchmark 3021 pont 2896 pont 3525 pont

A készenléti képernyő öt oldalból áll, widgetek tucatjait helyezhetjük el rajtuk. Tényleg nagyon szép a kínálat, a különféle adatkommunikációs dolgoknak külön-külön kapcsolókat rakhatunk ki, plusz persze van külön Widget a Facebooknak, az időjárásnak, a Google keresésnek, plusz még azt is nyomon követhetjük, hogy ismerőseink milyen zenéket és videókat kedvelnek. A kisebb méretű kijelzővel ellátott készülékekről ismerős, sarkokban lévő ikonok itt is megtalálhatók, hasznosak.

Sony Ericsson Live with Walkman Sony Ericsson Live with Walkman

A menü rácsos elrendezésű, egy oldalon egy tucat ikont találhatunk, oldalakból gyakorlatilag annyit csinálunk, amennyit csak akarunk. Az extra szoftverek listája elég hosszú, van itt Facebook, zeneszámok azonosítására használható TrackID, YouTube, egy WhatsApp nevű üzenetküldő, Wisepilot navi, McAfee Security antivírus (bár ne lenne, folyamatosan rinyál, hogy regisztráljon az ember), nem teljesverziós OfficeSuite, melynek segítségével ugyan nem lehet létrehozni Word/Excel/PowerPoint dokumentumokat, de legalább megnyithatjuk a már létezőket.

Sony Ericsson Live with Walkman Sony Ericsson Live with Walkman

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés