Samsung B7510 Galaxy Pro - pixelek és gombok

Multimédia

Biztos vagyok benne, hogy az eddig írtak és látottak alapján senki nem fogja azt várni, hogy a burkolat alatt egy multimédiás szörnyeteg lakozik. Hát tényleg nem, a Samsung egy szimpla 3,2 megapixeles érzékelőt rakott az optika alá. Ráadásul nemhogy LED villanó, de még tükör sincs, úgyhogy az éjszakai fotózást, mint olyan élből kilőhetjük. A kezelőfelület viszont egész kellemes, és opciók terén se túlzottan szűkös a kínálat. Van mosoly-, sorozat- és panorámafotózás, illetve egy érdekes mód, melynél meglévő hátterekre fotózhatunk rá embereket. Ezenkívül vannak előre programozott témák, expozíció, makró, időzítő, felbontás, minőség, fehéregyensúly, fénymérés, effektusok, geotagging, valamint a zárhang is lekapcsolható.

Samsung B7510 Galaxy Pro

Szinte még túlzásnak is érezhetjük ezek a beállításokat, ám amikor az elkészült fotókat megnézzük, egészen meglepődünk. A végeredmény ugyanis messze nem olyan rossz, mint várnánk. Sőt, igazából a kategóriájához képest a Galaxy Pro egészen jó képminőséget produkál. A nagyon világos részek azért be tudnak égni, de a részletek egész szépen látszanak és a zajszint sem igazán magas. A makró mód is nagyon jó, így tényleg csak a LED miatt moroghatunk kicsit. Videóban már nem ilyen rózsás a helyzet. Hiába a 30 fps sebesség, a QVGA felbontás ma már nagyon szerény. Tesztvideó viszont még ilyenkor is jár, ezt IDE kattintva lehet megnézni.

Samsung B7510 Galaxy Pro Samsung B7510 Galaxy Pro

Zenében kiegyensúlyozottabb a helyzet, a Pro itt elég jól teljesít. A lejátszó tulajdonképpen gyári, a TouchWiz csak minimális felületi változást hoz magával. A számokat előadó, albumok szerint leválogatva böngészhetjük. Meg tudja jeleníteni az albumképeket, van ismétlés, véletlen lejátszás, a háttérben futás adott. Extraként kapunk hangszínszabályzót, ahol néhány gyári beállításból válogathatunk. Mi több, még 5.1 hangzás is van, ezt azonban én nem erőltetném, szerintem csak ront a helyzeten. A hangminőség érdekes kérdés, mert gyári headset nincs, így egy Sony XD100 került rá, azzal normálisan, átlagosan szólt. Jó dolog, hogy a háttérben lévő lejátszót a lehúzható státuszsávról is tudjuk vezérelni, illetve innen vissza is ugorhatunk a lejátszóba. Van rádió is, kellemes kinézettel, RDS funkcióval. Gyorsan behangolható, jól szól és szintén a státuszsorból vezérelhető.

Samsung B7510 Galaxy Pro Samsung B7510 Galaxy Pro

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés