Samsung B7510 Galaxy Pro - pixelek és gombok

Hardver, operációs rendszer

A Galaxy Pro a neve ellenére nem a csúcskategóriába törekszik, így a hardver is ennek szellemében lett összeválogatva. Processzor gyanánt egy Qualcomm MSM7227-es, 800 MHz-es egységet válogattak bele, amelyhez 512 MB RAM-ot és egy Adreno 200-as grafikus gyorsítót illesztettek. Ez a kombináció teljesen elegendőnek bizonyult, a sebesség kellően gyors, persze ebben azért a kis felbontású kijelző is besegít. A belső memória 180 MB, ami nem túl sok, de a microSD bővítéssel 32 GB-ra felhízlalhatjuk, ráadásul ehhez csak a hátlapot kell levennünk.

Samsung B7510 Galaxy Pro Samsung B7510 Galaxy Pro

A szoftveres rész magját az Android 2.2.2-es verziója, kódnevén a Froyo alkotja. Ez már nem a legfrissebb, illendő lett volna a 2.3-as változattal kihozni, hiszen a hardver elegendő hozzá. Azért bízzunk benne, hogy az utóbbi időben kissé komolyabban vett támogatás lévén erre is megérkezik a frissítés. Kis kárpótlást kapunk, ugyanis ezúttal sem hagyták érintetlenül a nyers rendszert és ráhúzták a TouchWiz 3.0 felületet. Ezt kicsit át is alakították a fekvő kijelző és az alacsony felbontás miatt, viszont mindenképp hozzáad a felhasználói élményhez.

Samsung B7510 Galaxy Pro Samsung B7510 Galaxy Pro

A főképernyőn jobb oldalt sorakozik a négy gyorsgomb, egyébként akár hét képernyőnk is lehet, ezt magunk szabhatjuk meg. Ugyanígy szabadon pakolhatók ki widgetek, parancsikonok, ahogy azt már az Androidnál megszokhattuk. A menü is kicsit más lett, oldalra lapozható, gyárilag három oldal van, ez automatikusan bővül a telepített alkalmazásoknak megfelelően. Másik nézet nincs, viszont az ikonok sorrendje szabadon variálható. Hasonlóan okos dolog a státuszsor átalakítása, ahol egy érintéssel kapcsolhatjuk be a WiFi, GPS, Bluetooth, néma üzemmód opciókat és letilthatjuk a jelen esetben eléggé értelmetlen képernyőforgatást is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés