Samsung B7510 Galaxy Pro - pixelek és gombok

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Megállíthatatlanul terjednek az okostelefonok, és még inkább az érintőkijelzők a mobiltelefonok világában. Persze nincs is semmi nagyobb baj azzal, hogy lassan a csecsemőtől az aggastyánig mindenki ilyet használ. Az érintőkijelző jó dolog és sok olyan funkció vagy képesség megvalósítására lehetőséget ad, amit hagyományos képernyővel nem lehetne megoldani. Van azonban valami, ami a mai napig sarkalatos dolog ezeknél a telefonoknál és sokan épp ezért idegenkednek az érintős mobiloktól. Ez pedig a szövegbevitel, hiszen hiába a jobbnál-jobb virtuális gombsor, az egyre nagyobb képernyők, a valódi billentyűket nehéz pótolni.

Samsung B7510 Galaxy Pro
[+]

Az ideális a teljes billentyűzet erre a célra, a gyártók pedig felismerték ezt, így elkezdték kombinálni a kettőt. Leginkább oldalra kicsúsztatható megoldásban találkozhatunk ilyennel, ám ez sem jön be mindenkinek, ezért a hagyományos, kijelző alá helyezett változat is felbukkant. Ez már jóval ritkább, főleg, ha az Android rendszert nézzük. A Samsungnak is tulajdonképp a Galaxy Pro az első ilyen készüléke (Amerikában létezik egy másik, de az csak egyetlen szolgáltatónál kapható és nem is GSM telefon), noha a gyártó még a Windows Mobile korszakban járt már ezen az úton (elég csak az i600 és i780 típusokat említeni).

Samsung B7510 Galaxy Pro
[+]

Az XXL GSM-től befutott doboz egészen kicsike, úgyhogy sok tartozékra nem is számítottam. A szokványos hálózati töltő, adatkábel mellett headset már nem volt a csomagban, ezt újabban direkt kihagyják a gyártók. Volt viszont helyette egy 2 GB-os microSD, mégpedig adapterrel együtt és persze használati útmutató, papír formában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés