HTC ChaCha - Facebookra építve

Előszó, tartozékok

Az Apple nemrég jelentette be, hogy az iPhone-on is futó iOS operációs rendszerük legújabb, 5-ös verziójában már integrálva lesz megtalálható a Twitter. A lépésen senki nem csodálkozott, hiszen a 200 milliónál is több regisztrált felhasználóval rendelkező közösségi szolgáltatásról sok dolgot el lehet mondani, de népszerűségét kár megkérdőjelezni. Ugyanakkor sokan feltették a kérdést: miért nem a Facebook került integrálásra? Mert bizony akármilyen nagy is a Twitter, nem versenyezhet a közel 700 millió aktív taggal rendelkező közösségi oldallal, főleg nem Európában és főleg nem Magyarországon - nem mintha ez utóbbi dolog bármilyen szinten is tényező lenne az Apple szemében. Idehaza az aktív Twitterezők száma jócskán 50 ezer alatt mozog, míg a Facebookot 3,5 millióan használják valamilyen szinten, a különbség tehát óriási.

HTC ChaCha
[+]

Nem meglepő hát, hogy a HTC előrukkolt egy Facebookra kihegyezett telefonnal, melynek februári bejelentésekor magát Mark Zuckenberget is láthattuk, aki videóban üzente a jelenlévő újságíróknak, hogy mennyire boldog a ChaCha nevű modell megszületése miatt. Mi pedig már most borítékoljuk, hogy a tajvani gyártó új készüléke nagyon népszerű lesz, egy Facebook telefonra ugyanis hatalmas igénye van a világnak, ez pedig akárhogy is nézzük, de az első ilyen. Az pedig már a képek alapján is látszik, hogy a közösségi szolgáltatások arcunkba tolásán túl a HTC más lépéseket is tett új masinájuk sikerének bebiztosítása érdekében. A fehér színnél eleve nem nagyon létezik trendibb manapság, az Android operációs rendszer is nagyon jól ismert a fiatalok körében, a QWERTY billentyűzet pedig amellett, hogy népszerű és hiánypótló, egy efféle modellnél elengedhetetlen. Mindezek persze nem garantálják egy tökéletes készülék létrejöttét, de erről bővebben majd a következő oldalakon.

HTC ChaCha
[+]

A doboz a HTC készülékek tulajdonosainak ismerős lesz, fehér színű kartontéglatest, kissé zsúfolt belsővel, amit mi egyébként támogatni tudunk, mert a kisebb méretnek köszönhetően olcsóbb és könnyebb a szállítás. Tartozékokból a szokásos dolgokat kapjuk, azaz a doboz mélyén találunk hálózati töltőt. microUSB csatlakozós adatkábelt és egy 3,5 milliméteres sztereó headsetet. Bónusz a 2 GB-os microSD kártya.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés