T-Mobile Move - a belső számít igazán

Előszó, tartozékok

Bár a mobiltelefonok tesztelése külső szemlélőként egy viszonylag egyszerű műfajnak tűnik, a gyakorlatban sajnos sokszor elég nehéz. Nem elég ugyanis a készülékeket önmagukban megvizsgálni, hiszen akkor az lenne a végeredmény, hogy minden csúcskategóriás készülékre rásütnénk az ajánlott plecsnit, míg a belépőszintű modellekre csak lemondóan legyintenénk. Az összkép ennél sokkal árnyaltabb, a legtöbb különösen ajánlott pecsétet bizony nem a százezer forintos végfelhasználói ár fölött mozgó készülékekre sütöttük rá, hanem az olyan modellekre, melyeket még a magyar lakosság nagyrésze is meg tud fizetni, mégis kiválóan hozzák az alapfunkciókat. Férfiasan be kell vallanunk, hogy az Alcatel termékeit is kedveljük, hiszen sok esetben nagyon vállalható áron hoznak különleges dolgokat, miközben az alapfunkciók nem sérülnek, mindemellett pedig fiatalos, harsány színekben is elérhetők - igaz, legtöbbször nem idehaza.

Move by T-Mobile
[+]

Az okostelefonok rohamos terjedésével viszont a fenti recept is borulni látszik - no nem azért, mert mondjuk az Alcatelnél változott bármi, hanem azért, mert a smartphone-ok területén bizony mások az elvárások. Egy okostelefon feltételezi a hatalmas tudást, ilyen készüléket nem kizárólag azért vesznek az emberek, mert kényelmes a felhasználói felület, hanem azért is, hogy az alapfunkciókat és az extrákat egyaránt stabilan nyújtsa a rendszer. A nagyobb tapasztalattal rendelkező koreai gyártók (Samsung és LG) oda is rakják magukat, viszont árban ők rendszerint feljebb mozognak, mint az Alcatel, a Huawei és a ZTE, akik bizony szép számmal hozzák ki a különféle okostelefonokat. Előbbi cég legújabb modellje a T-Mobile Move, mely jelenleg kártyás csomagban 24 000 forintért, előfizetéssel pedig 0 forintért vihető haza, azaz a piac egyik legocsóbb okostelefonja a szolgáltatóknál. Viszont egy Androidról beszélünk, ahol nem elég olcsónak lenni, a használhatóság rendkívül fontos. Cikkünkben azt vizsgáljuk, hogy a rendkívül alacsony ár miatt sérült-e valahol a Move, mert ha nem, akkor itt bizony egy slágertermékkel állunk szemben.

Move by T-Mobile
[+]

A fekete, fehér és lila színekben is elérhető modellből mi kettőt is kaptunk tesztelésre, melyek egy-egy nem végleges, teljesen fehér színű dobozban érkeztek. A hálózati töltő mellett adatkábelt, sztereó headsetetet és egy 2 GB-os microSD kártyát találtunk a boxban, ebben az árkategóriában ez a tartozékkínálat teljesen jó, az első lépést tehát sikeresen megugrotta az újdonság.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés