Samsung B7510 Galaxy Pro - pixelek és gombok

Külső

Általában az ilyen candybar teljes billentyűzetes telefonok nem számítanak a formatervezés csúcsának. Ritkán mondok ilyet Samsungra, de a Galaxy Pro nem túlzottan dekoratív jelenség. Nem kimondottan csúnya, nála sokkal rondábbak is léteztek és léteznek, viszont a vonzó jelenségtől is messze van. Ennek talán az az oka, hogy a készülék nagyon széles, miközben hosszra elég kompakt, a furcsa arányok, az egyszerű vonalak nem tudják a szemünket kényeztetni. Erre még talán rá is tesz a sötétszürke szín, talán fehérben kicsit érdekesebb lehet. Minőségileg viszont nem sok kifogás lehet rá. Szépen össze van rakva, nincs semmilyen ropogás, lötyögés. Bár teljesen műanyag, az mindenképp jó hír, hogy sehol sem alkalmaztak fényes, csúszós és ezáltal könnyen koszolódó anyagokat.

Samsung B7510 Galaxy Pro
[+]

Az előlap két meghatározó elemből áll, a billentyűzetből és a kijelzőből. Kezdjük az utóbbival, ami sajnos a készülék talán leggyengébb pontja. A 2,8 hüvelykes képátló még rendben volna, ahogyan az is, hogy kapacitív panelről van szó. Ami igazán lerontja a helyzetet, az a felbontás, ugyanis csupán 320 x 240 pixelnek jutott hely. Ez viszont érezhetően kevés, a megjelenített kép pixeles, nem hozza az általában a gyártótól megszokott minőséget. További hátrány, hogy hiába jók a színek, a multi-touch is kimaradt belőle, illetve a napfényben való olvashatósága is lehetne jobb. Kár érte, mert a Samsung ezen a téren sokkal jobb is tud lenni. Amit a kijelzőnél elrontottak, azt kijavították a billentyűzettel. Az ugyanis igen jól sikerült, a gombok jó nagyok, a világításuk tökéletes, a domborítás miatt könnyen és kényelmesen lehet velük gépelni. Jó hír, hogy a gyári Android billentyűk sem érintősek, a Galaxy Pro-n egyetlen ilyen gomb sincs. Nincs probléma a hangszóróval sem, normális hangerő és minőség jellemzi.

Samsung B7510 Galaxy Pro
[+]

A hátlap nekem tetszett, formailag a Galaxy S első generációját idézi, persze kissé már méretarányokkal. Azonban az ottani fényes, csúszós műanyag helyett itt a Galaxy S II-re hasonlító, dombormintás, matt felületre szavaztak. Ezt leszámítva nem túl izgalmas ez a terület, hiszen a homogén felületet, csupán a kamera optikája és a hangszórónak kialakított rács töri meg. Utóbbi jókora hangerővel rendelkezik, és még asztalra téve sem némul le túlzottan.

Samsung B7510 Galaxy Pro
[+]

Az oldalsó részekből az alsó él a leglényegtelenebb, itt csupán a mikrofon árválkodik. Jobbra találjuk a bekapcsolót, ami a képernyő zárolására is használatos. Balra került a hangerőszabályzó, míg felül sorakoznak a csatlakozók. A szabványos microUSB egy elhúzható ajtócska mögé került, ez védi a kosztól. Ezzel szemben a 3,5 mm-es jack már fedetlenül várja a tartozékokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés