Hirdetés

Redmi 8 - nyolcadszorra is

Továbbra is zseniális üzemidő és korrekt hardveres felhozatal jellemzi az itthon is elérhető olcsó Redmit, végre Type-C-s felület jutott a jack mellé, de a legtöbb ismert kompromisszum továbbra is él.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Adatkommunikációs téren nincs komoly hiányosság. Egyrészt háromkártyás az oldalról kihúzható tálca, tehát két a 4G-s nanoSIM mellé helyezhetjük el a microSD-kártyánkat, és minden hazai frekvencia támogatott, a VoLTE is megvan. Újabban egyébként már mindhárom nagy hazai szolgáltatónál találni Xiaomi mobilokat, ami feltételezi, hogy ezek a készülékek komoly hálózati teszteken estek át itthon is, hazai vásárlás esetén elfelejthetjük a korábbi, B20-mentes, kompromisszumos érát. A Bluetooth 4.2-es, a Wi-Fi 802.11a/b/g/n hálózatokat támogat 2,4 GHz-n, a GPS-vevő pedig gyorsan és pontosan működik az A-GPS, GLONASS és BeiDou műholdak használatával.

Hirdetés

[+]

Hiányzik tehát az 5 GHz-es Wi-Fi, az AptX-es Bluetooth-fülhallgatónk csak SBC-n csatlakozott, az USB Type-C csatlakozó csak 2.0-s szabványú átvitelt támogat továbbá hiányzik az NFC is, viszont az alapvető szenzorokon túl van giroszkóp, továbbá élvezhetjük az infraport távirányítós előnyeit is. A beszélgetési hangminőség nálunk stabilan jó volt, nincs érezhető zajszűrés, viszont jók a perifériák, ilyen téren mi nem tapasztaltunk zavaró hibát.


[+]

Értékelés: Redmi 8
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 9 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Elérkeztünk a legutolsó vizsgált szemponthoz, ahol a Redmi 8 tényleg megcsillogtatta tudását, ez pedig az üzemidő. 5000 mAh kapacitású akkumulátorral eleve kellemes mennyiségű önálló ébrenlétet feltételeztünk a mobilnak, de a 20 óra fölötti, valós videózás vagy böngészés meggyőző volt még 150 nites fehér fényerővel, minimális fülhallgatós hangerővel is. Ez a készülék tényleg csak a legforróbb használat mellett kér napi töltést, még aktív használat mellett sem okoz neki gondot a két nap, ráadásul ha le is merül, opcióként még mindig ott lehet a 18W-os Quick Charge 3.0-s töltés, ha a gyári pakkban lév 10W-s (5V/2A) megoldás által nyújtott, körülbelül két órás elérhető ciklust lassúnak éreznénk.

Az ár/érték arányáért szeretett Redmi-széria a sima 8-assal sem hozott nagy csalódást, ám az a fajta, piacot letarolni akaró energia már nem érződik benne, mint két-három évvel ezelőtt. 50 000 forintért nem ad jelentősen jobb kijelzőt, hardvert, vagy kamerát, mint amit például a 2017-es Redmi 4X-ben tapasztaltunk, és bár a 720p felbontás meg a Snapdragon 439 rendszerchip bőven elegendő lesz a felhasználók többségének, nem sokkal drágábban már a Full HD-s, modernebb processzorral vagy éppen több hátlapi látószöget felvonultató konkurensek jönnek. 60 000 forint alatt lehet venni Honor 10 Lite-ot, Huawei P Smart 2019-et, házon belül pedig van Redmi Note 7, Redmi Note 8, de még AMOLED-panellel szerelt Mi A3 is.

A Redmi 8 mellett a kellemes megjelenésen túl leginkább a zseniális üzemidő és a patentül működő MIUI 10 szól, viszont az ajánlott minősítéshez szívesen láttunk volna gyorsabb működést garantáló hardvert, egy minőségibb kamerát, vagy végső soron egy kedvezőbb árcímkét. A Tetszett minősítés persze nem marad el, hiszen a terméknek semmi komoly hibája nincs, és ha az itthoni piacon, hivatalosan is elérhető szegmens kerek 50 000 forintos konkurenciát nézzük, akkor tényleg nehéz lenne ennél jelentősen jobbat választani.

Redmi 8

szentkuti11


(x) Xiaomi Redmi az ALZA.hu-n


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés