Hirdetés

LCD kijelző, beépített ujjlenyomat-olvasóval? A Redmi megcsinálja!

A márkaigazgató egy prototípuson demonstrálja a technológiát, amit állítólag tömeggyártásba is tudnak adni.

Hirdetés

Ha kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, akkor OLED kijelző – gondoltuk eddig, hiszen az LCD-alapú technológiákhoz tartozó háttérvilágítás bizony bezavart az érzékelőknek, függetlenül attól, hogy az optikai vagy ultrahangos-e. Erre a problémára a Redmi talált megoldást, a márkaigazgató Lu Weibing posztjából az állapítható meg, hogy egy új, infrajelek szempontjából magas áteresztőképességű réteget használnak a kijelző belső oldalán, aminek a megjelenítési minőségre elvileg nincs hatása, ám az olvasó tud vele működni.

 

A csatolt videón egy tesztmodellt láthatunk ilyen ujjlenyomat-olvasóval, a mozgóképen látszik, hogy nem csak fekete háttérnél, hanem megjelenített lezáróképernyő mellett is képes beolvasni az ujjlenyomatot. Elképzelhető, hogy már a Redmi 9-es széria bizonyos tagjai megkapják az új technológiát, de ezzel kapcsolatban hivatalos, megerősített információ még nincs, mindazonáltal valószínű, hogy a drágább modellek továbbra is OLED-kijelzővel érkeznek, az új technológia inkább az olcsó mobilok kedvelőinek lehet igazán jó hír.

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Redmi

Előzmények

 • Új szett és Redmi modell várható év elején

  Úgy tűnik, a Redmi 9-re sem kell sokat várni, amely a MediaTek új lapkakészletével várható.

 • Redmi 8 - nyolcadszorra is

  Továbbra is zseniális üzemidő és korrekt hardveres felhozatal jellemzi az itthon is elérhető olcsó Redmit, végre Type-C-s felület jutott a jack mellé, de a legtöbb ismert kompromisszum továbbra is él.

 • Redmi Note 7 - nota bene

  Nem mintha a Redmi 7 ne lett volna elég erős ajánlat, de a Redmi Note 7 így is magasan felülmúlja. Nyilván egy kicsit többe is kerül, ami még mindig ritka kedvezőnek minősül a képességeit tekintve.

Hirdetés