Február 11-én futhat be a 9-es Redmi sorozat

Egyelőre nem világos, hogy a Redmi 9, a 9A és/vagy a Note 9 debütál-e, a Xiaomi 100 wattos gyorstöltése azonban még várat magára.

Öt nap múlva, jövő hét kedden bemutatót tart a Xiaomitól függetlenedett, ám a cégcsoportba tartozó Redmi Indiában, épp csak az nem világos, hogy melyik termékvonalát frissíti. A Redmi 9A képviselheti a belépőszint tetejét, a 9 a középkategória alját, a Note 9 pedig az utóbbi közepét, és a márka indiai képviselete egyelőre csak annyit vetít előre, hogy erőből február 11-én nem lesz hiány.


Alig pár hónapos a Redmi 8, ám az élet nem áll meg: hamarosan jön a Redmi 9 [+]

Az 91mobiles a Redmi 9-et MediaTek Helio G70 SoC-vel, 6,6"-es, kameracseppes képernyővel és 4/64 GB-os kiszereléssel várja, és mivel annyi már hivatalos, hogy a jövő heti jövevény 5000 mAh-s telepet kap, a Redmi 9 és a 9A a legvalószínűbb debütáns. A Redmi egyre fontosabb és sikeresebb brand, így akadnak újítások, amelyeket nem egy Mi, hanem Redmi készülék hoz el. Ilyen lesz a 100 wattos Super Charge Turbo gyorstöltés, amely egy 4000 mAh-s telepet 17 perc alatt csurig tud tölteni.

Ezt már korábban demonstrálta a Xiaomi, Lu Weibing a Redmi részéről ugyanakkor elmondta, hogy a töltéstechnológián még mindig dolgoznak, és az utóbbi márka kívánja először forgalomba hozni, néhány megjegyzéssel. A 100 watt elérése rendkívül magas feszültség használatát igényli, ezért a hardver több ponton is biztonsági kapukat vezet be, nehogy baj legyen (túlfeszültség, túlmelegedés, stb.). A 100 wattos töltés egyik velejárója a kapacitásvesztés: a szakember szerint a készüléknek a jelzettnél 20%-kal kevesebb, 5000 mAh-s telep esetén mintegy 4000 mAh energia jut. A gyártónál a fenntarthatóságon is dolgoznak még, úgyhogy február 11-én aligha fog ez a technológia bemutatkozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés