MWC 2022: Kezünkben a OnePlus 10 Pro

Már csak pár hét, és meg lehet kaparintani errefelé is, de már az MWC-n is kint volt.

Hirdetés

Érdekes dizájntrendek uralkodnak: egy időben a szimmetria jellemezte a sokkamerás hátlapot, aztán hatalmas kamerasarok lett a divat, néha csillogós üveg fedi a hátoldalt, máskor papírszerű kivitel. A OnePlus egyik régiós vezetője szerint én voltam az első, aki a 10 Pro sajátos kameraszegletére tekintve mondjuk egy 7T-vel összevetve nem feltétlenül dicsértem meg az esztétikai hangsúly eltolódását, de lényegében olyan mindegy is a dolog: a tudás a lényeg.

A OnePlus 10 Pro a Galaxy S22 Ultra mellett
A OnePlus 10 Pro a Galaxy S22 Ultra mellett [+]

Speciel a OnePlus minden híreszteléssel és Oppo egyesüléssel ellentétben marad a saját dizájnfilozófiánál és az OxygenOS-nél, egyesített rendszer helyett a mostani, 12-es után a 13-as főverziót is megígérve, és teljesen mellékes, hogy amúgy a OnePlus 10 Pro az Oppo standjának egyik apró sarkában bújt meg, mert a lényeg az, hogy jelen volt.

[+]

A Find X5 Pro nyilván kint volt az Oppónál, hiszen túl van a nemzetközi starton és épp nálunk is van egy, mindazonáltal jó volt belefutni a cég másik Snapdragon 8 Gen 1-es mobiljába, és a Realme GT 2 Pro után a második olyan telefonba a mai napon, amelyik 150 fokos látószögű ultraszéles kamerát kínál.


[+]

Ezúttal képet még nem engedtek menteni, de akció közben sikerült lencsevégre kapni a halszemoptika módot egy akváriumnyi aranyhal előtt, és tényleg sajátos az a perspektivikus torzítás, ahogy ugyanaz a téma a telefonon megjelenik. A telefon további részleteiről itt írtunk, mindenesetre a homokkő jellegű, fekete variáns eléggé meggyőző volt kivitelben, a sajátos kamerasziget ellenére. Legközelebb igyekszünk mélyebb teszt keretében kielemezni, valamikor március után, amikor a nyugati premierre sor kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés